Lördag em 1/11

Först vill jag ursäkta mig för dålig uppdatering mm. Inte ens ett sms till Lina fick jag iväg... Dåligt!

Men, Kenta lämnade av mig och Jeff på galoppen med transport och häst för utvägningen var redan klockan 15.00. Sedan hämtade han Todd skjutsade hem honom, utfodrade sonen med pasta och sedan skjuts iväg till Åkersberga tennishall.

Under tiden var Jeff och jag och fixade på galoppen, först utvägningen, av med alla kläder som ej skall ridas med, vägning med sadeln, på med allt varmt igen. Sedan satte vi oss i cafét en stund och kollade på travlopp på TVn samt väntade på att lördagskomben skulle avridas. Vi tittade på den, det var fyra hästar strukna av tio startanmälda. Så det blev ett "litet" lopp med sex fullblod. Sedan var det dags att sadla ut Kungen. Det gick bra men vi är bortskämda med att ha Kenta med som "stalldräng". - Jag ska rida fram som pappa och jag brukar göra ! Sagt och gjort, Rosse var urpigg så jag blev lite smått orolig ett tag att ungen skulle åka av, men han är ju en sådan säker ryttare nu. (Tack vare alla avåkningar på älsklingen Ture). Banan frös efter två ponnylopp så dom fick köra två varv med traktorn emellan. Stackars Kenta som stressade som en galning för att hinna till att träcka Jeff i starten, han kunde tagit det lugnare med facit i handen.

Tema JR fick en bra start men mot detta motstånd räckte det "bara" till tredjeplatsen. Jeff var urnöjd när han kom i mål och snackade och klappade på sin älskade ponny. In i vinnarcirkeln och fick mottaga tredjepriset, snabbt till invägningen. Kenta ledde av ponnyn en stund tills Jeff tog över och vi kopplade på släpet igen. Vi hann inte vara med på genomgången den här tävlingsdagen för vi ville ju åka till Todd så fort som möjligt. "Dumpade" Jeff, Rosse och transport hemma. Böt om jättefort och tog oss varsin kopp kaffe i handen och drog vidare.

Todds singel var försenad så de hade bara spelat fyra game när vi kom. vilka Todd tagit allihop. Han vann matchen efter ett lite segare andra set, 6-1, 6-4. Så nu spelar han FINAL idag klockan elva i den klassen. Dubbelkillarna kom och stod och väntade på att Todds singel skulle bli klar så de kunde fortsätta med dubbelmatchen som började efter att Todd endast tagit tio minuters vila. Han var sugen på att börja spela den annars kunde han ju rastat lite längre om han velat. Det blev en klart sevärd dubbel mot de två år äldre motspelarna som nog inte fick en sådan lätt match som de trott (förstaseedade). Mycket skratt och leenden och till slut fick Todd & Millis se sig besegrade med 6-3, 6-4.  Dom spelade jättesmart och bra tillsammans. Vi föräldrar fick oss en givande underhållning på kvällskvisten, straxt efter nio begav vi oss hemåt igen.


Kommentarer
Postat av: Lina

Hej Tessan! Inte behöver du ursäkta dig! Hjälp, vilket lopp och hjälp vilken eftermiddag/kväll ni hade! Hur lyckas ni få ihop er familjeplanering?

Vilken underbar kille Jeff är som trots sin ålder har sån förmåga att se till sin och hästens insats och inte bara till placeringen. De gjorde ju ett jättefint lopp tillsammans!

Hälsa till team JR!

2008-11-02 @ 09:42:48
URL: http://linahallberg.blogg.se/
Postat av: Nettan

Grattis Jeff! Du är så duktig, du och Kungen, ska jag väl säga.

Snyggt jobbat Todd och Kenta som hann flänga fram och tillbaka!



Hoppas ni får en lugnare dag idag!



Kram SIL

2008-11-02 @ 10:11:39
URL: http://abvl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0