Väntar

på att Jane ska komma och rida med Jeff.

Jag var och tittade på Todd i morse som hade match, det gick bra,
6-0 6-3 (grattis Todd),
hans nästa match är redan ikväll mot Sverige tian...NPTK OPEN heter turneringen, för Er som är intresserade.

Linn var så duglig idag, vaknade själv i hyfsad tid och hade ridit och mockat innan kl 12 ! Dom kan om dom vill...
Älskling, ha så kul i den stora staden ! Och var rädd om dig.

Kenta är ute och eldar i poolen !!! Visste inte att det var det man gör där...
Nä då skämt åsido, där poolen ska vara, är visst nån stor sten ivägen.

Har dragit i mig två stora koppar kaffe men,
huvudvärken ligger fortfarande och lurar i de bakre regionerna...

See you


Headake...

Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk vid fem, var uppe och tog en Bamyl koffein då, men när jag vaknade igen 7.20 är den fortfarande kvar. Försöker med en stor härligt god kopp earl grey istället. Ursch, ursch inte roligt.

Äntligen bowling

Idag var vi och bowlade, alla utom Todd som jobbade som domare i tennishallen. Här är ett par bilder som Linn skickade över till mig via msn så det är ingen superkvalite´...


Älskar

när det är sol !

Körde Rosse för första gången idag. Han är helt underbar att köra (oxå).

image59

image60

Det är så tyst...

... i hela huset. Jeff är uppe på övervåningen och spelar. Linn & Todd verkar inte ha vaknat än...
Kenta är ute i Gökbackens Cottage och målar.

Måste bara lägga in den här bilden på busiga Totto med Linn på väg till starten i SM-Göteborg 2006.

image58

Visst är han underbar!

Too Bright Too

f. 1997
Svensk Ridponny
e. Bery Welsh Dragon
u. Bright One
upp. Stall Bright HB

Apologize med Timbaland...

... är ju så BRA!

Kom hem från jobbet vid kvart i tre. Linn och Jeff hade mockat och fodrat lunch. Todd åkte med mig direkt på morgonen för att tillbringa sin dag i tennishallen. Linn har dragit ut ytterligare en mjölktand idag, stackarn. Så det blev ingen ridning för henne. Hon får pigga upp sig med ett biobesök tillsammans med kompisarna Linda och Linnea istället. Jeff tog en runda med Ture. Till middag blev det Kerstins specialare, makaroner med campells goda tomatsoppa. Nu sitter Jeff och knäpper på Todds gitarr, han har blivit en riktig hårdrockare efter allt spel med Guitar Hero III. Todd slappar med Fifa 08 på XBOX 360.


"Regn regn regn föll ner ner ner så Nasse måste ösa..."

image57


Need I say more ?

Skavsår i öronen

Hej!
Nu har jag bokat bowlingbana i Täby så jag slipper höra Jeffs tjat...På torsdag kl 15.00 blir det äntligen av.
Linn vill att jag ska baka kladdkaka så jag får väl göra det, är ju alltid lika gott ! 

När Jeff och Linn var ute och red så fick de vända om då det stod en stor trädflismaskin i vägen, Britta blev skraj så de vände istället för att försöka ta sig förbi. Klokt ! Fixade med Brittas mugg då de kom tillbaka, nu är det helt borta på ett ben ialla fall.


Idag har vi ätit varma mackor i ugn, inte så nyttigt men väldigt gott. Härliga med salami och champinjonstuvning på. Jeff gjorde jag en hamburgare till efter som han inte är så förtjust i mackorna.


Nej, nu skall jag bege mig till köksregionerna igen...


Regn

Imorse regnade det  när jag fodrade hästarna. det har blivit en sådan där läskig yta av slirig is. Hoppas det plussar på sig lite mer ute. Idag skall jag till jobbet. Alltid tråkigt att sticka iväg när barnen är lediga, men dom tycker nog det är skönt att slippa morsan ett tag.

Igår kväll åt vi härlig korvstroganoff med ris. Sedan lekte Jeff  "servering" och sprang runt och frågade alla om de ville ha något. Han specialitet är saft med sugrör och lite drinkmix (smaksättare utan alkohol förstås). Jag "beställde" te. Kenta och jag kollade på "Kungamordet" lite väl ruggig för barnen (ialla fall Jeff) att se tycker jag.

Linn och Jeff ska ta en ridtur idag och Todd ska iväg och träna tennis ett pass.

Ses !

image56

S O L

Underbart väder ute, sol och 8 plusgrader. Alla njuter av solen. Jeff har ridit Rosse, barbacka idag. Satt kvar hela vägen i skritt och lite trav. Ture fick sig också en runda. Linn har promenerat med Britta. Todd är nyss hemkommen från tennisträning och uppgift som matchdomare.

image55

Poolen har kommit !

Poolen har kommit !

Vad är det här för nå´t undrar Moa.

Snö

Snö

Fick en bild från Sälen i morse, där finns det snö ialla fall. Brorsan är där med sin familj.

Söndagkväll

Hej!

Sitter en stund vid datorn medan familjen kollar på Wallander-Mörkret. Har sett den förut och kommer ihåg den rätt bra.

Idag var det galoppkurs på banan med Britta & Rosse. De var taggade som vanligt, Jeff hade bra koll på Rosse. Fast sista rundan när de skulle gå fort och Manolito spurtade förbi, så talade minsann Rosse om att det gör man inte ostraffat... Svarade upp och sprang om på insidan. Jeff kom tillbaka och sken som en sol. Britta var strulig i högervarv (mest) Bernita kämpade som ett djur och sprang fram och tillbaka över ängen för att peppa och hjälpa Linn. Hon är så superbra. Träningen varade nästan två timmar med Brittas strul. Imorgon ska de bara skrittas eftersom det var en ordentlig träning. Ture och Jeff ska dock ut på en normal runda. Jeff var så duktig idag gick upp tidigt så han hann rida Ture på morgonen.

Todd och Kenta har varit i Näsbyparks tennishall och hjälpt till vid en tävling som pågår där nu. Så tyvärr var inte "superfotografen" med på galoppträningen.

Jeff vill bowla på lovet så jag ska kolla upp det.

Moa fyllde ju år idag och har fått lite extra gott, samt gjort det bästa hon vet, följde med till galoppbanan, de är en så bra äng där att snosa och gräva efter sorkar. Hon "skriker" i bilen när hon förstår att vi ska dit.

Untill next week then...

Windsongs Mood Indigo

Grattis Moa på 10-års dagen !

image52

Vi älskar dig !

Dagens citat

- Och jag är som glasyren på tårtan...

(Jeff i samtal med Linn på ridturen.)


Muffins

Muffins

Gulliga "Liten" hade bakat dessa härliga när vi kom hem från affären !

Vårtecken

Jeff och Linn hittade "vår" första Tussilago på ridturen.

image50

Dagens

Dagens

Lite senare

Så där ja, nu är hästarna ute i hagen !

Godmorgon

Nu har jag fodrat hästarna och smörjt in Brittas mugg. Resten av huset ligger och snusar så gott. Ska ta mig en lugn stund vid datorn med en härlig kopp Earl Grey innan hästarna skall ut i hagen.

Idag ska Jossan åka tjejvasan och man kan visst följa henne på nätet om man har startnummret, skall testa det sen. Tror starten går vid 10. Stackars Carro skulle också kört men fick problem med ryggen i går. Krya på dig !

Todds PRAO veckor är nu slut, och det är ett härligt SPORTLOV som väntar. Idag skall Todd åka och träna med kompisen Anton.

Kollade på Wallander "Bröderna" igår natt medan jag väntade på att Linn skulle komma hem, gillar inte att somna innan hon är hemma (aldrig kan man sluta oroa sig) , det är nog den enda filmen i den serien jag inte hade sett. Tidigare på kvällen  kollade vi på Let´s Dance med popcorn och cider. Jeff somnade i soffan och Kenta fick bära ner honom till sängen.

"Glad Blåsdag"

Här är det halv storm ute. Har ägnat morgonen med att jaga presseningar, höpåsar, hinkar mm som blåst ut på vägen så bilarna fick köra slalom förbi här imorse. Hästarna är som vanligt överförtjusta när det blåser, dom hade väldigt bråttom ut i hagen idag.

image48

Torsdag 21/2

Hejsan!

Idag har det varit mycket.

När jag skulle blogga förut blev jag avbruten av mobilen som ringde. De ringde från stallet i Angarn och meddelade att Jane hade trillat av. När de skulle vända om hemåt hade Rosse förtjust lagt på en rökare och Ture var inte sen att hänga på. Stackars Jane hade tappat ena stigbygeln och sedan farit av med ansiktet före i sandslingan. Jeff trillade senare också av Rosse för första gången men inte gjort sig illa. När han fått tag i Rosse så försökte han fånga in Ture men han busade och stack in i skogen då vände Jeff och gick för att söka rätt på Jane, då ville ju inte Ture bli lämnad så han sprang snällt efter och Jeff kunde fånga in honom med. Han är så duktig våran Jeff. De ledde hästarna till stigen och skrittade sedan hem och jag mötte dem på stigen. Det var ingen fara med Jane som tur var men får väl ett ordentligt blåmärke i pannan. 

Kenta tog en långpromenad med Britta och mötte återigen polisen som verkar ha någon övning på torsdagarna på våra vägar.

Tidigare på dagen var jag på Täby Galopp och lunchade med Maggan samtidigt som vi kollade in lunchgaloppen.
Det var trevligt ! Käkade någon laxfärsbiff. Kan Ni tänka Er JAG åt lax....

Till middag hade vi Nettan, Jane och "Timbaland" här. Jag bjöd på hemgjord pizza till allas förtjustning. Vi hade trevligt och löste lite korsord samtidigt som Kenta och jag fixade till sängen. (mest Kenta)

ÄNTLIGEN...

ska jag sova i min egen härliga säng inatt.

image47

Nu är det ju inte just en sån här säng som jag har, men men...

Ett "kul" utdrag ur min dagbok från 2001

010715 Gick med barnen på en ridtur, vid Körlinge skulle jag kolla Belles bakhov varpå jag blev sparkad i huvudet, blodet stod som en fontän ur skallen på mig.........Jag la mig ner för att få det att sluta blöda och barnen red i sporrsträck hem (naturligtvis hade jag ingen telefon med mig) de hämtade Sussie och Peo (Körlinge ambulansen) trodde jag blivit skalperad minst.  Gick in och duschade av mig allt blod, började blöda igen....dusch igen. Och sedan in till Sussie för omplåstring, Egentligen behövdes det sys med "What the hell" det är ju ingen skönhetstävling i morgon ialla fall.

Världens bula och levrat blod och plåster i hela pannan. Efter en timme bar det av till Matex där jag träffade kusin "Lille Wille", pusskalas och livsberättelse mellan hans telefonsamtal ,som gällde affärsgöråmål, varade i ca 60-100 sek. Och han tyckte nog det där med hästar verkade farligt. Ja nu ser jag ut som en stor köttslamsa med jack i pannan och hela benet. Kroppen får slita hårt för att läka allt (jag tänker på åderbrocksoperationen också)

Så ser livet ut för en 36-årig 3-barns mamma ut en helt vanlig söndag. Jag förstår nu varför jag förmanar barnen att jämt ha hjälm på sig när de skall fixa med hästarna......


Wednesday

Idag skulle Jeff åka skridskor med skolan men hade växt ur sina så han fick vara hemma och bota sin förkylning.
Vi åkte till stan en vända för att kolla i Punktshop och RockZero affärerna. Kollade även i Derby affären på coola Hammarby grejor. Det blev "Donken" till lunch. Todd var och spelade fotbolls DM med skolan men det gick visst inget vidare. Linn pluggar NO. Jeff hade Ture på lektionen och den busen fick av honom två gånger, en gång på vägen dit, då tyckte Ture att han skulle vända och springa hem igen och sedan en gång på lektionen så blev det en sådan där slomotion avramling. Nu har vi ätit en härlig middag som Kenta fixat, falukorv i ugn och potatismos.
I morgon ska vi förhoppningsvis fixa sängen, saknar den...

Godkväll

image46

Stolt kille

Stolt kille

Här är Jeffs nya tröja som han köpte i stan idag.

Tisdag 19:e februari

Hejsan!

Idag har jag jobbat. Todd hängde med mig på morgonen och fick frukost hos mormor och morfar innan han skulle med bussen till tennisklubben. Slutade lite tidigare då pappa skulle iväg till tågklubben www.smj.org
där det skall spelas in en reklamfilm för Glogcalnet. Så jag hann hämta Jeff vid skolan. Senare red Linn och Jeff en runda med Britta och Rosse. Britta har fått en gräslig mugg (hudsjukdom i karleden). Så vi fixade min supersalva och bandagerade henne över natten. Brukar bli nästan helt bra efter ett par dagars intensivbehandling. Hon får vila imorgon och vi får passa så hon inte blir lerig på benen ett tag.
Har börjat läsa en superbok som jag fick av gulliga Jossan i julklapp:

Marley och jag

den kan jag varmt rekommendera till alla hund- och djurälskare !


Vardagens små bekymmer

Har jag berättat förresten att vi höll på att få en inomhuspool oxå? I onsdags kväll förra veckan sprang vattensängen läck. Jag camperar numera i Jeffs undersäng och Kenta i soffan på övervåningen...

Nice va ?

Dagens ridtur

Dagens ridtur

Här är Ture & Jeff efter dagens ridtur.

Trion

Basse, Findus & Solis.

image46

Måste bara dela med mig av denna bild på "panelhönorna" från november 2006.

17/2 Söndag

Hejsan!
Idag har vi storstädat åt Rosse & Ture. Linn och Jeff har ridit medan jag bakade källarfranska och kardemummabullar. Todd strängade två racketar åt en kompis som skulle spela match idag, i Karbyhallen.
Sedan på eftermiddagen kollade jag på Linns film "The Holiday" den var jättebra, den kan jag varmt rekommendera. Kenta har som vanligt tillbringat sin mesta tid ute i "huset".
Såg Ni melodifestivalen ? Kändes bra att Carola inte gick direkt till finalen tycker jag.
Nu ska jag ta ett härligt bad och sedan kolla om det är något bra på TVn.

Må bäst

image41

Lördag kväll

Idag har det varit galoppträning, sitsträning på volten samt gymnastikhoppning. Först ville inte Britta alls vara med men sen när det blev hoppning tände hon till och blev samarbetsvillig. Bra jobbat Linn ! Både Linn och Jeff fick reläjt ont i benen av den hårda träningen. Rosse skötte sig utmärkt även idag. Sedan på eftermiddagen kom Jossan, Johan och Carro med presenter till mig. Dom är så gulliga. Kenta hade bakat en geggakaka som vi fikade med. Sedan stannade dom på middag. Jag bjöd på kycklingfilé, basmatiris, wokade grönsaker och jordnötsås. Jättegott tycker jag ! Sedan drog Jeff och jag till Ica Crimevillage och köpte lördagsgodis. Så nu sitter dom och proppar i sig godis och kivas medan vi väntar på melodifestivalen.

image40

Till min bror

Grattis Staffan på födelsedagen !

Ha en underbar dag.


image39

Bilden är från Midsommar 2007.

Kram sa Syster Yster


Dagens bilder

Hejsan!

Här är några bilder jag tog när jag var ute och lunchfodrade hästarna.



Man kan ju undra om Findus är en katt eller fågel...

Freaky Friday

Friday is the day of the week falling between Thursday and Saturday...

När jag gogglade på Friday var detta det första som kom upp...

Jaja, igår förutom att fylla år hann jag också trimma Moa så nu är hon så fin och har inga "tofflor" längre. Är så skönt när det är geggigt ute. (Bara för det är det 6 minusgrader idag). Rosse hade krypit ur sitt täcke under natten till igår så idag har han fått på sig ett annat, jag vill ju inte att han ska frysa nu när han är nyrakad. Idag kommer Jane med hem och rider så idag får alla tre sig en ridtur tillsammans. Imorgon är det galopplektion igen, det är alltid lika roligt att titta på, hoppas det inte är för kallt bara så man fryser ihjäl. Är ialla fall skönt med sol. Det blåste rejält här igår och under natten så jag såg att alla tomburkar hade givit sig ut på äventyr över hela tomten...
Nettan var förbi här med Janes ridkläder så vi tog oss en tefika. Nu ska jag väcka Todd som ska iväg till sin PRAO.

Ha det

Birthday


Den här synen fick jag efter skönsång på morgonen när jag kom ut i köket i morse

image31

Häftig va !

Fick härlig tårta och paket till frukost. Fina presenter bla en extern hårddisk för att tex spara all våra fina bilder på.
Farmor och farfar kom över på fika med presenter. Och nu har vi sålt våra första "badkort" till poolen.
Tack Sonja & Bertil !
Många SMS och mail med gratulationer och ett samtal från Bisa, min syrra i Sala. Nu sitter jag här och trycker i mig pizza efter en lång eftermiddag i Danderyds tennishall. Linn och Jeff hade överaskat med härliga chokladmuffins när vi kom hem så nu ska jag snart gå lös på dem. Jag som inte tänkt fira min födelsedag...

Love you

Tessan


Onsdag

Hejsan!

I morse skulle Todd åka med mig till busstationen i Täby Kyrkby för att sedan åka vidare till tennisklubben, tycker man är ute i god tid, men jag fick ändå köra som en blådåre för att hinna dit i tid.
Idag har jag ju varit på jobbet, där blev man överaskad med födelsedagslunch (en dag för tidigt)  på Café Biscotti i Vallentuna. Svägerskan kom oxå dit och det var jättegott. Åt en Ceasarsallad, vatten, cappucino och en jättestor chokladmuffins. (proppmätt) Fick även fina födelsedagspresenter innan jag åkte hem från jobbet.
Tack Mamma & Pappa !
På vägen hem hämtade jag två torvbalar som Britta fick för Kenta hade varit duglig och mockat ut åt henne under förmiddagen. Sedan böt jag om och hämtade in Rosseman för klippning. Så nu är han så nyklippt och fin till lektionen ikväll. (Det kliar på hela kroppen, krafs, krafs... Men jag tänker inte duscha förrän jag hästat klart idag.)
Nu har Jeff och Linn gått ut till stallet, för Jeff ska rida till lektionen idag och Linn gör honom sällskap dit.
I morgon är jag ledig och min ambition är att frisera Moa och på eftermiddagen ska jag kolla på Todd som spelar tennismatch.

Må bäst

Min pool !

440454-28

Sådan här form kommer min pool att ha som jag fått i födelsedagspresent !
Då kommer jag ligga där och guppa med solbrillor och paraplydrink.

Det ni...

Hippopotamus

image29

Tack Kenta, du är världens bästa "ByggareBob" !

Brrr

Idag vaknar man upp till en kall, klar och solig morgon. Det bästa av allt, hunden blir inte lerig när hon går ut. Hon verkligen hatar att sitta instängd för att torka. Idag är det jobbet som väntar men innan jag åker ska jag släppa ut pållarna.

See you later alligator

Evning

Jaha så var måndagen nästan avklarad. Linn och Jeff red Britta och Rosse travbanerundan.
Linns kommentar :
När Rosse travar så galopperar Britta bakom, och hon är ändå ett fullblod !
Man förstår att han gick bra i ponnytravet. Efter det har Jeff hunnit med fotbollsträningen. Jag hämtade Todd från tennisträningen i Täby. Sedan blev det pannkakstårta och grädde till middag. Riktig barnmat...
Kenta har som vanligt byggt på huset, jobbat och varit och handlat de nödvändigaste.
Imorgon skall jag till jobbet och sedan hänga med Linn till frissan, så hästarna har vilodag imorgon. Och Linn sitter ju med sitt "eviga" skolarbete. Skönt att det är sportlov snart.
Jeff ska hem med en kompis efter skolan och leka.  Todd ska skjutsas redan kvart i sex imorgon bitti för han vill hinna träna innan, snacka om seriös. Så det är bara att gå och lägga sig så man orkar upp.

Godnatt

Helt underbar


En ny vecka

God förmiddag!

Har fixat med helgens tvätt, disk samt hunnit köra Ture en runda. Förstår inte var jag fick all den energin ifrån...
Här är ialla fall en bild på hemvägen från körrundan.
image27

Hammarby

Hammarby
Att vår familj håller på Bajen är väl givet !

Kväll

Idag fick Britta en joggingtur med Linn (till fots), Rosse fick vila i hagen och Ture fick sig en härlig ridtur med Jeff.
Todd har varit iväg och tränat lite extra tennis idag med kompisarna i klubben. Imorgon börjar han sin PRAO på Näsbyparks tennisklubb i två veckor. Jeff har kört Guitar Hero III. Och Kenta har mest varit ute i "huset" och byggt.
Själv har jag tvättat lite, fixat med hästarna, kollat på skidskytte och lite annat, suttit vid datorn och dammsugit.

image25
En härlig bild på Jeff & Ture förra året.

Sunday, sunday

Hålloj!

Fick sovmorgon ända till klockan 8 ! Sedan fick jag brått att fodra hästarna. Medan de käkade satte jag en sats bullar. Sedan fick pållarna gå ut i sin härligt leriga hage... Nu doftar det kanelbullar i hela huset och hälften är väl snart uppkäkade.

Galopplektion

Rosse och Britta var på galopplektion idag. Det gick jättebra men de var väldigt pigga.

image18

Är detta paradiset ? undrar nog Rosse




Solig fredag

Hej!
Har just varit ute och kört Ture, jättehärligt ute, känns som vår. Solen värmde faktiskt lite. Ture var pigg och framåt.
Moa tyckte det var härligt, hon är så rolig, ser när man börjar sela hästen, då blir hon som galen då hon förstår att vi ska ut på en tur.

image16

Här är Moa i "arresten" efter diverse gatlopp i diken mm.

image17

Solis & Basse kan visst inget annat än sova och mysa !


Mormor Ingrid In Memorian

Tack Mormor !

Tack för fredagarna med fikabröd och Hannibal Heys & Kid Curry alias Smith and Jones.

Pepparkaksbaket till jul.

De oändligt fascinerande sagor och berättelser från verkliga livet som jag fått lyssna till.

För ditt sätt att gå barfota i Småland och plocka svampar med tårna eller hur du envisades varje morgon att tvätta dig i bäcken nedanför dammluckorna innan pappa vaknat.

Och hur du tog hand om min lillebror och vilken kompis du var till honom.

För att du lärde mig alla roliga kortspel och vikten av att läsa böcker.

Eller ditt tokiga sätt att lära ut hur man skulle gå (sätt i tårna först gå ej med hälarna).

Tack för alla roliga och lyckliga stunder vi hade tillsammans och att du fanns så länge i mitt liv !


Din Tommelilla lilla.



440454-13


Bilderna är från den 6/7 1994 !

Torsdag

Igår på lektionen gick det jättebra för Jeff & Rosse. Rosse var väldigt pigg och ambitös men Jeff klarade ut situationen galant. Det var mycket övningar med volter och cavaletti. Linn var sjuk så det blev ingen ridning för henne men Jeff tog en tur med Ture direkt efter skolan ändå. Linn är inne i en period med de nationella proven nu så idag har hon fått släpa sig iväg för att skriva uppsats i tre timmar ! Idag kommer Jane med Jeff hem från skolan och ska rida med honom. Kenta får ta en promenad med Britta så hon kommer ut lite oxå. Ska snart iväg och köpa "hästmat". Hippo Müsli bas käkar de nu, ska köpa vitlök till Britta med för hennes ink börjar komma tillbaka lite. Det enda som jag komma på att jag ändrat är att hon inte fått vitklöken sedan i december. Är värt ett försök. Täbys torsdagsgalopper börjar idag igen men jag nöjer mig nog med att titta på dem på TV idag, vädret lockar inte särskilt ! Todd har fått träna lite extra den här veckan (tennis) för de håller på att ändra ett av hans slag lite för att det ska ge ett mer ´"vinnande" slag i matcherna.  Torsdagar är dock hans träningsfria dag. Jag är så glad att vi böt klubb, de satsar verkligen på att hjälpa barnen på bästa sätt med deras träning. Och framför allt, Todd har kul igen med tennisen, och han har fått många nya kompisar. Vid påsktid är det inomhus SM i Göteborg som gäller.
Får se om svägerskan kommer över på en fika idag när barnen rider.

Nä, foderaffären väntar...

So long

Celebrity Skin xx

Celebrity Skin xx


Visst är hon vacker, våran "Britta".

Jag ser ljuset...

I morse när barnen gick till bussen var det nästan ljust ute, det är så härligt när man ser att det vänt.
Längtar efter solen och våren ! Nu ska jag släppa ut hästarna och sedan åka till jobbet.
I kväll ska Jeff testa Rossman på lektion för första gången, det blir kul. Tar väl transporten dit om det inte kommer en ny snöstorm. Men innan dess ska Ture & Britta få sig en tur.

Ha en bra dag !


Fettisdagen

Fettisdagen

Har Ni fått några semlor idag ?
Så här såg mina ut innan jag slukade dem.

Mums !

Den dagliga pingismatchen giv oss idag...

Den dagliga pingismatchen giv oss idag...

Jeff & Todd kör match i vardagsrummet efter skolan.

Middagslur

Middagslur

Visst ser det skönt ut ? Man blir riktigt trött...

På spaning med...

På spaning med...

Kul med småfåglar sa Basse !
Det blev tyvärr ingen körning idag, för hårt och halt. 
Nu ska snart Jeff skjutsas till sin fotbollsträning.
Kenta har isolerat på huset idag (utan att trilla ner).
Todd tränar tennis som vanligt och Linn hade en lång skoldag.

"Gökboet"


"It´s just another manic Monday..."

Här är fruset nu på morgonen, hade ju tänkt köra Ture på förmiddagen men får väl vänta lite och se om det plussar på sig. Annars verkar det som det kan bli lite sol. Egentligen skulle jag behöva städa men det är ju sååå trååkigt.


"wish it was sunday, that´s my funday!"

2:a pris

2:a pris

I förmiddags spelade Todd sin final, det blev som väntat, förlust.
Men Todd spelade jättebra framför allt i andra set. Siffrorna blev 1-6 3-6.

Jeff hade galopplektion hos Bernita, idag tog han Ture som var jättepigg.
Bra tryck i galoppen och fin sits, trots alla bakutsparkar och bocksprång...
Jane var med och red på Haze.

Linn var i Täby Centrum så jag åkte och hämtade henne vid bussen.

Middag blev : Chicken Mc`nuggets, ris wokade grönsaker samt "Kerstinsås".
Det är en jättegod kall sås, man blandar ihop turkisk yougurt och Sweet Chili sås.

Bye

Så det här är Täby Galopp !

Så det här är Täby Galopp !

Lyckad dag !

Fast jag skulle aldrig sagt det där med snöstorm...

Todd vann sin match, 6-1 6-4, (du är så bra Todd !), så nu väntar finalen imorgon kl 10.00.
Då blirt det hårt motstånd med Upplands bästa 92:a och rankad 32:a i Sverige !

Kom med hästarna till Täby ca 14.00 fick då vänta en stund på att barnen skulle bli klara med teoridelen på licenskursen. Rosse var taggad på framridningen och trodde det var värsta travtävlingen på gång...
Han skötte sig utmärkt i starten och var bara ett par längder efter Fyffelin (Skandinavisk Mästare 2007)  i mål. Han galopperade på jättebra. Sedan fick Kenta och Rosse gå och gömma sig så inte Britta skulle konstra på väg ner till start. Det var tydligen ett bra recept för hon strulade ingenting. Kanonbra start och tvåa i mål (oriden) efter La Gimo. Det var en stor lättnad för Linn (och mig) och både häst och unge var supernöjda efteråt. Linn fick ordentligt med sprut men det gör ju ingenting när allt annat gick så bra. (Grattis gumman !)

Värsta snöstormen när vi skulle hem, då var jag glad att jag köpt nya vinterdäck "Berta" (bilen) var så duktig och stånkade upp för backen vid Granby utan att slira med hästar och släp. Ingen utryckning behövdes från Granby Storgård idag! Nu väntar hmburgare och mys framför Tv´n.

Ha de gott !

Nyfikna på nya ponnyn !

Nyfikna på nya ponnyn !

Hej

På morgonen har skjutsat Linn & Jeff till Täby Galopp. Snart ska jag åka och titta på Todds semimatch i Karbyhallen. Har packat det som ska med till Täby, sedan är det "bara" hästarna kvar. Vädret är som vanligt, tråkigt, men man får vara glad att det inte är snöstorm när man ska ut med trailern. 


Godkväll

Jaha, nu är middagen avklarad, tacos, och snart ska jag börja förbereda semlorna. Mums!
Linn och Jeff red travstalletrundan, Rosse var pigg på att galoppera och Britta ville visst mest bocka.
Sedan var jag och tittade på Todd som hade tennismatch i Karby, han vann med 6-2 6-4.
Så nu är det semifinal imorgon kl 11.00. Duktigt!
Kentas tå är helt krossad, säger han, som en blodig massa, jag får inte ens titta på tån. Trillade ner igår i Gökbacken Cottage när han höll på att isolera sovloftet, stegen välte. Men fint värre blir det.
Blir riktigt avundsjuk på Linn som ska flytta in där. Imorgon är det licenskurs på Täby Galopp för Linn och Jeff.
Nä, nu tjatas det om semlor. Hörs imorgon.

Tess

Godmorgon

Var väldigt segt att vakna denna morgon...Klockan 4 inattt var jag uppe och släppte in Basse som var ute i stormen. Sedan kröp vi ner under täcket så där gosigt som bara katter kan. Somnade om men när jag äntligen steg upp efter typ sjunde signalen från väckarklockan var hon redan tio över sju. Min make klagade på att jag snarkat, inte konstigt man är så torr i munnen då ! Fick skjutsa grabbarna till skolan så de skulle hinna med frukost ordentligt, men dottern smet iväg med bussen. Men nu sitter jag ju här med min tekopp och varvar ner, ska bara släppa ut pållarna snart (allt blev ju lite senare för dem idag oxå). Allt byggskräp som blivit utstädat från Gökbackens Cottage har typ blåst runt överallt så det blir till att ta en städrunda idag.

See you later...

RSS 2.0