Maran 2008



Hjälten



Kenta i blått med gul keps



Snart mål



Fancluben



Stadion


Stockholm marathon

Klicka på länken så kan man se Kentas tider !


Stockholm Marathon 2008




Galoppträning

Lånade Kentas kamera och tog lite bilder på dagens träning.




Stilstudie



Instruktioner



Uppvärmning i trav



Sida vid sida träning



Full rulle



Dammoln

Tennismorgon

Det blev vinst för Todd i Järfälla 6-1, 6-0. Bra jobbat !

Har nu skjutsat Kenta till tåget och han är på väg in till Stadion för Stockholm Marathon. Start kl 14.00 och målgång beräknas någon gång framåt 18-18.30 tiden.  Då åker jag och barnen in för att lotsa hem hjälten.

Skall nu hämta Jeff på fotbollen, sedan lunch och därefter galoppkurs med Lilla Ross Man.


Lilla Ross Man och jag

Tog en långtur med vagnen idag, så underbart att köra med t-shirt och shorts. Moa var förstås med och tungan blev bara längre och längre, tur att hon hittade några diken som inte var torrlagda som hon kunde köra sitt "gatlopp" i. Tog en väg som jag inte kört på åratal, tror det var när jag red sist för ca tio år sedan. Mycket nybyggda villor hade "poppat" upp här och var. En sommarstuga med en granhäck som alltid varit så välklippt, var nu ovårdad och stugan såg nästan övergiven ut. Tog vägen över Svista hem (fullblodsstuteri) så många underbara föl och unghästar i hagarna. Rosse fick sig en välförtjänt tvätt med svamp när vi kom hem igen efter en dryg timme. Han börjar bli långhårig igen så vi måste nog klippa honom snart så han trivs. När han fått komma ut i hagen igen var det Moas tur, tvätt med hästschampoo så nu luktar hon så gott så gott. Inte nog med det, utan jag gick lös på selen oxå med sadeltvål. Det här underbara vädret gör ju att man gärna gör sådana aktiviteter. Nä, nu ska jag dra ner till stallet och smörja in den rena selen med lite läderfett.

Beautiful Day

En helt underbar dag vaknade man upp till idag, det var varmt redan kl 7.00.

Denna helg blir det fullt upp.

Todd har två tennisturneringar på gång, Junior DM i Järfälla första matchen i morgon kl 9.00, samt Tellus Hjulspel i Åkersberga där första matchen spelas söndag kl 17.30. Om han går vidare i Järfälla skall han spela sin andra match där på söndag kl 10.00. Sedan är det dubbel med Anton på måndag i Järfälla.

Kenta springer Marathon imorgon med start kl 14.00. (i värmen, stackarn, men han har ju tränat hyfsat inför det i år)
Lycka till min lilla gubbe ! (5-års medaljen hägrar)

Jeff har galoppkurs på lördag. Britta är såld och åker på söndag vid 12-13 tiden. Då ska Ross få bo med 15 andra shettisar på ridskolan tills Petter-Gull kommer hem i slutet av juni, de som lånat honom behöver lite tid för att hitta ett annat sällskap till sin pålle.

Sedan har ju Jossan & Johan fyllt år och bjuder till lunch på söndag mitt på dagen, kanske några av oss kan åka dit ialla fall.



Bakdag

Bakning har dagen mest bestått av idag:

Rabarberpaj
Källarfranska
Kanelbullar

väntar på den sista plåten nu, sedan skall jag hämta Jeff vid skolan. Underbart väder ute, strålande sol och dryga 20 grader.


Breaking News !

Kenta fick larma brandkåren idag, vid en brand i ett mindre grannhus...



tyvärr blev en man i 65-års åldern innebränd.



Innan brandkåren hann komma fick Kenta och en annan granne rädda en intilliggande villa
med deras trädgårdsslang och det gick bra.



Det var tur att en joggare upptäckte branden då det är så torrt i markerna !



Då Kenta alltid har kameran redo fick han åka till brandkåren på eftermiddagen. där de ville se och ladda in bilderna för utredningens skull. Det är tur att en del jobbar hemmavid !

Jeff

Först var det ridlektion klockan 17.00...











Sedan byta om snabbt och direkt iväg på fotbollsmatch,
 först uppvärmning 18.15 och sedan började matchen 18.45, 
den snälla pappan kom och hämtade Ross
och tog en promenad hem med honom.





Tyvärr blev det förlust för laget med 0-2,
men Jeff som fick vara utespelare denna gång
istället för målvakt kämpade som en "häst"...


Ponnygalopp 8:e juni



Här är Startlistan !

Jag går och fiskar...

Jeff, Moa och jag tillbringade vår "hästfria" eftermiddag vid badberget.







Det var en härlig stund i solen.
När vi kom hem fixade vi stallet och tog in hästarna.





Seabiscuit

SEABISCUIT

Orig. titel:
Seabiscuit
Genre:
Drama
Regi:
Gary Ross
I rollerna:
Tobey Maguire
Jeff Bridges
Chris Cooper
William H. Macy
Biopremiär:
3 oktober 2003
DVD-premiär:
7 april 2004
Hemsida:
Klicka här...

Galleri



Tre män och en häst
gav nationen nytt hopp

FILMINFO "Seabiscuit" är den sanna historien om hur tre män med brokigt förflutet sätter sitt sista hopp till en totalt otippad häst och skapar kapplöpningshistoria. Det är en storslagen berättelse om fyra udda karaktärer, som mot alla odds blev hjältar för en hel nation.

Året är 1937. Efter nästan ett halvt decennium av depression framstår den amerikanska drömmen allt mer avlägsen. Genomsnittsamerikanen ägnar sig åt enkla nöjen. Det blir återigen tillåtet att spela med pengar och kapplöpningssporten får ett rejält uppsving. Många är de lycksökare som beger sig till kapplöpningsbanorna för att tjäna snabba pengar. Bland dem tre män, vars illusioner krossats av livets omständigheter; den unge jockeyn Red Pollard, som redan tappat tron på livet, Charles Howard, en f.d. mångmiljonär som förlorat allt och Tom Smith, en luggsliten cowboy. Tillsammans sätter de sitt hopp till hästen Seabiscuit, en oslipad dimant. Men vägen till framgång är lång och oddsen låga. De tre männen måste satsa allt för förverkliga den dröm de burit inom sig så länge.

Seabiscuits succé förändrade inte bara livet för de tre männen, hästens framgångssaga gav också nytt hopp till en hel nation. 1938 valdes Seabiscuit till Årets kapplöpningshäst, men bara ett par månader senare hände det som inte fick hända, hästen skadades under ett lopp och hela nationen höll andan. Få bedömare trodde att Seabiscuit skulle kunna springa igen, men hästens framgångshistoria visade sig vara långt ifrån över.

"Seabiscuit" bygger på Laura Hillenbrands succéroman "Seabiscuit - En amerikansk legend" (Forum förlag).

I rollerna ser vi tre av Hollywoods mest aktade skådespelare. Den unge jockeyn Red Pollard spelas av Tobey Maguire ("Spider-Man"), Charles Howard görs av den flerfaldigt Oscarnominerade Jeff Bridges och i rollen som Tom Smith ser vi Oscarvinnaren Chris Cooper. Regisserar gör Gary Ross som tidigare bl.a. regisserat den uppmärksammade "Välkommen till Pleasantville".


ONÖDIGT VETANDE
10 olika hästar spelade Seabiscuit i filmen.


26:e maj

Igår hade jag ju jordens migrän men idag "peppar, "peppar". Har det varit lugnt. Jeff och Linn red lite på volten på Angarn. Jeff är så hoppsugen nu... Men imorgon ska både Jeff och Ross vila från ridningen. Då ska Linn på konsert. Jag skall röntga mitt vänsterknä i morgon, jag har ju haft så ont hela vintern och fortfarande så vi misstänker något annat än min "vanliga" sjukdom. Innan dess skall jag jobba.  Nu skall Jeff och jag slappa och kolla på filmen Seabiscuit och dricka te.  Ha det !

Dagens hoppning

Det gick jättebra för Jeff & Ross idag, felfria i båda klasserna, bra träning för båda. Här är några bilder som Staffan tagit på dom.




     

Mors Dag

Grattis lilla mamma på Mors Dag !




Kram från "Svettpärlan"


Lördagkväll

Todd vann till sist sin match idag efter en tresetare, 3-6, 6-3,6 6-3. Drygt två timmar tog matchen. gratis och bra kämpat Todd ! Nu väntar kvartsfinal i morgon.

Här är lottningen till Junior DM i Järfälla som börjar nästa helg !

Lottning Ute DM 2008



(klicka på länken)

Tennistorsdag



Igår spelade Todd sin första match i NPTK JUNIOR TROPHY , han vann den med 6-2, 6-0 så nu väntar nästa match på lördag klockan två. Grattis Todd! Vi var hela familjen med och tittade, det är så vackert där vid Näsaäng.
Senare kom också Staffans familj förbi där och visade upp sin nya fina C5:a.



Efter segern, flankerad av två vapendragare...

Hopptävling

På söndag är det klubbtävling i stallet, här kan man se en preliminär startlista:

Täby Galopps Ponnyklubb


Det blir första hopptävlingen för Jeff och Lilla Ross Man.


Världens bästa Josefine 26 år !

Grattis Jossan på din födelsedag !



Vi älskar dig !

Pappa, Tessan, Linn, Todd & Jeff


(Bilden är från 2005)

Ledig dag

Nåja, jag väntar på hovslagaren som kanske skulle hinna med mig idag efter skoning på galoppen.

Idag har Rosse vilodag. Jeff har fotbollsräning och sedan skall jag till Näsaäng 18.30 för att titta på Todd som ska spela tennismatch. Har farit runt med dammsugaren nu på förmiddagen och kört tvättmaskinen. Dom säger ju att det bara ska vara molnigt men inget regn.. Vi får väl se.

Imorgon kommer Bosco och ska sova över, pappa och mamma ska på någon tågjubileumsresa med tågklubben på lördag.

Nej, nu måste jag surfa lite...





Bloggdags

Har haft lite dålig inspiration på sistone...

Cecilia var förbi i måndags med Felicia för att prova balklänningen på Linn som hon jobbat hela helgen med. Den blir jättefin !

Kenta har börjat gjuta plintar till den nya altanen runt poolen, han är så duglig min man.

Igår när jag kom hem från jobbet var det så tyst i huset, Jeff åkte hem till Jane och lekte så ingen var hemma. Todd kom förtås cyklande vid halv tre men när bara en är hemma så är det ju inget liv i "luckan".
 
Vid femtiden selade jag på Rosse för att åka och hämta hem Jeff. Tim hade en kompis hemma också, och han undrade om "det där" var min bil ? Ja, svarade jag och då undrade han hur man svängde.. Nettan talade om att det var en "bil" med en hästkraft !
 
Ungar har bara för härliga kommentarer..

Jag kommer ihåg en gång när Todd var liten och hade varit hemma hos en kompis och lekt för första gången. Jag frågade hur det varit, och Todd funderade en stund och sa:

-Ja det var bra, men vet du mamma, dom hade inte ens en häst...

En annan gång, i min ungdom red jag till ett bostadsområde för att hälsa på en arbetskamrat, då kom det fram några småkillar som undrade vad hästen hade på benen (senskydd som var vita med blå ränder)

- Är det där hästens gympadojor?

Vad säger man...

Ikväll är det lektion för Jeff och Ross, sedan snabbt ner till IP för fotbollsmatch.








Minnesluckan 20/5



Turkiet 2001

Måldomarna på Gökbacken


Söndag 18/5

Iskallt, blåst och regn. Svårt att tänka sig värmen som var förra söndagen..

Todd stack tidigt till SALK för att kolla på kompisen A som spelade match, sedan skulle han åka med honom hem och träna tennis mm. Jeff och jag skjutsade Linn till Täby Centrum som skulle kolla på Amanda Jensen. Jeff och jag kollade på Musikpunkten, då Jeff håller på och spar till en elgitarr. Sedan skjutsade jag honom till Janes kalas.  Tog med Staffans släpkärra hem som de fyllt med ved till oss. Jag kollade på en film den stunden Jeff var på kalaset, The Queen med Helen Mirren, hon är en sån bra skådespelerska. Nu har Jeff och jag fixat stallet och tagit in kusarna.



Amanda & Linn 18/5-2008

Den "vilda" jakten..

..på balklänning. Linn och jag med min syster och hennes dotter ägnade förmiddagen till att hitta den "perfekta" balklänningen. Hittade ett mönster som Linn gillade i tygaffären i Sumpan, två veckors leverans tid.. typiskt. In till stan kollade i en massa affärer inget var som Linn ville ha det...Gick till en tygaffär på Drottninggatan, jo de hade ett exakt likadant mönster som Linn ville ha från början, fast i sin affär på NK. Åkte dit och köpte mönster, en sväng förbi Solna Centrum för att få i oss en liten lunchbit. Tillbaka till tygaffären i Sumpan, köpte tyg, foder, blixtlås och tråd. Nu är det "bara" det jobbiga kvar att få ihop den, tack Cecilia för att du tar dig tid till detta. Sedan hann Linn och jag se slutet på Jeffs och Rosses galopplektion.



Det skall bli den längst till höger. I en fin gul färg som Linn valde.




Ture, vi älskar dig.



Kompisarna



I torsdags tog vi en sista runda med Ture.
Och igår körde Jeff och jag hem honom till Småland där hans nya karriär börjar,
som deltagare i ett shettisfyrspann,
lycka till på tävlingsbanan Ture
 nu får de andra se upp.






Sista ridturen



Ture, du har ett eget rum i våra hjärtan !




Hemma igen, i sin Smålandshage !

We love you
Ture
the one and only

Fred Astaire

Var en av mina största idoler när jag var liten, kollade på alla filmer, spelade av musik på en sådan där gammal stor bandspelare från TV, och sparade alla urklipp jag kunde hitta. Hade du också någon udda idol för din ålder ?









 

Det är så bra med syskon !

Kallt och ösregn, Rosse ville inte komma in från hagen, panik, klockan tickar, sälvklart hade vi gått ut för sent idag. Jeff fångar Ture och tar in honom springer sedan tillbaka ut i regnet på ängen och får då tag på Rosse, en kvart kvar till lektionen börjar... Tur han hade täcke idag, på med sadel och träns. Förmanar "trava hela vägen där det går". Stackars unge, dyblöt med vinteroverall som han har sprungit omkring i som en galning, alldeles svettig också. Lyckas ändå bara bli fem minuter sen till lektionen, bra jobbat. Det var ju nämligen hoppning idag och det ville vi ju inte missa. Lektionen gick strålande och när de skulle avsluta med bana klarade Jeff och Ross det galant utan felridningar mm. Bådar ju gott inför den kommande klubbhoppningen.

Staffan fick lasta in spån i bilen åt mig.

Kenta stackarn, står i ösregnet och säljer korv, kaffe och kakor för Jeffs fotboll ikväll. Jeff var så blöt och kall så det var ingen idé att skjutsa dit honom han skulle ju ändå inte spela matchen idag.

Cecilia ringde och berättade om undersökningen av N´s knä. Kram till dig N !
Föreslog då att vi skulle skicka en bild till henne på klänningen Linn vill ha. Efter lite msn:ande med olika mått och vinklar blev det bestämt att vi skall åka till "Världens bästa tygaffär" i Sumpan på lördag morgon. Cilia sydde ju nämligen min brudklänning för 16 år sedan, och den blev såå fin! Hoppas vi kan låna mammas eller Nettans symaskin bara.


Några bilder på min fina brudklänning !







Tänka sig, det är ju som igår.

 Och nu ska det lilla grynet
som låg i min magen då gå på bal !

Balklänning

Kollar efter överkomlig balklänning till dottern, finns det någon som har något tips på snygga inte alltför dyra som passar en ungdom ? Den ska tydligen vara ganska kort !


Back to the beginning



Nu är ordningen återställd !

Så där ja..

Nu har Kenta lyckats resa poolen som blåste ned under gårdagens friska försommarvindar. Verkade rätt hopplöst ett tag.



 

Igår efter blåsten...





Kenta har fixat...



Idag spelar Todd Skol-DM i pingis. Linn har ett stort historieprov, hoppas det går bra gumman. Själv har jag varit hos Arbetsterapeuten på KS i Solna. Kör numera en Toyota RAV4 med automatlåda (äntligen!).





I morgon och på torsdag är det jobbet som gäller. Tog två kort från trädgården också.



Häggen



Brudspirea



Världens bästa dotter !

Grattis på namnsdagen Linn, älskar dig ! 




Mora

"En plats i ...poolen..."

Nu kan regnet komma !


image285


Dumbommar, det ska vara vatten i !


Söndagen den 11:e maj

Ponnygalopp har varit dagens ämne, Jeff och Ross kom 4:a, verkar vara en favorit palcering, Britta ville inte idag heller...

Underbara Carro med sin Sambo Tobbe kom och tittade och Carro gjorde som vanligt en insats med kameran.

image277

Två av My Lovley !

image278

Kusinerna med stort J

image280

Vinki vink

image281

Mot mål !

image282

Och här kommer Rossman...

image284

Och efter kommer Kentman...


Ponnygalopp 11/5

Är det idag igen, Jeff och Jane startar ca 14.55 och Linn ca 15.55.
Idag i samband med Täby Galopps vårpremiär så det är mycket publik.

Lycka till mina älsklingar !

Chief Satangkai

image274

image275

image276

Min första uppfödning, Chief Satangkai, alias fölis och senare Gajsan.

Chief Satangkai
Född: 1986-05-10

e: Royal Conductor xx
u: Houri´



Gissa om The Macahans var den bästa serien jag följde på 80-talet.

The Macahans

Familjen Macahan

En storfiskare till badjävel...

Vi tog en tur till Garnsviken igår och mötte där "Pip-Larssons"...


image270

Chewie och Moa simmar ikapp


image271

Moa stiger upp ur badet...


image272

"En badjävel"
Timpa har "släktens" rekord i att bada tidigast i år !


image273


"Storfiskarn Tim"
Och fiska kan han också, den största aborre jag sett någon dra upp ur Garnsviken !




Jeff provade sitt nya spö han fått i födelsedagspresent i november, det är väldigt avancerat men han börjar få kläm på det nu. Jag löste korsord i solen, Linn och Todd hade med sig varsin bok. Det blev en härlig stund på årets varmaste dag ännu så länge. Skänker också en tanke till "fölis" som fyller 22 år idag, 10.e maj.


Privatchaufförer mest hela dan...

Blev hämtad av Nettan på morgonen då hon ville ha shoppingsällskap på Coop samt lämna Janes ridkläder. Handlade mat till kvällens grillning då mina syskon med familjer sluter upp för att äntligen resa poolen.

Kom hem vid straxt före tio, superskönt att handla på morgonen !

Mamma och pappa kom och hämtade mig vid elva då jag skulle kolla på en bil i Åkersberga. Sedan blev det lunch på "Donken" i Hägernäs, Cesarsalld med kyckling ! Sedan hann  vi med Granngården, en snabbfika hos mor och far medans mamma hängde tvätt och packade en kylväska till kvällen hos oss och en sväng till Åkersberga för att sedan landa hemma igen vid fyra.
 
Där väntade Linn, Jane och Jeff på att sätta igång med ridningen. När jag hjälpt dem iväg, ansade jag köttet till grillningen och la det i marinad. Sedan förberedde jag ingredienser till potatissalladen, bestående av färsk potatis från Mallis samt färsk sparris mm. Straxt efter fem kom de kära släktingarna. God mat och samvaro blev det tills det var dags för poolbygget vid åtta.


image265

Ungdomarna grillade marshmallows till efterrätt !

image266

Hur gör vi nu ?

image267

Tur att vi var så många

image268

The chearleaders...

image269

Hur ska dom komma ur se´n ?

Tack alla underbara för hjälpen, var och en på sitt sätt.

Love you

T.

8/5, ännu en torsdag

Idag har jag varit hemma hela dagen, lapade lite sol tillsammans med korsord och bok en stund på förmiddagen. Härligt skönt ! Linn kom hem till lunchen en stund så jag stekte pannkakor till henne.(Skönt med moppen) Sedan var jag duglig och lagade hästtäcken efter vinterns revor.
 
Det är helt otroligt med knott som angriper Britta på eftermiddagarna, ser ut som en massa "bubblor" i hennes hud på hals, bringa och sadelgjordsstaden. Sedan efter en natt i stallet med täcke är det borta på morgonen för att bli nya till nästa eftermiddag... Shettisarna märks det ingenting på. Det där "fullblods" skinnet är väl extra känsligt kan jag tro. Får väl börja ge henne vitlök igen.

Till middag blev det "mammas" härliga potatis- och löksoppa med toastsnittar till. Och nu är Jeff och Linn ute på en ridtur. Kenta fixar med poolbotten, har fått förhandbesked från Höjers att de kan komma imorgon eftermiddag och hjälpa till, det blir trevligt. Todd pluggar vilket innebär att han tittar på filmen "Ondskan"...

image264


Onsdagen

Igår var det en fullbokad eftermiddag. Jeff red lektion med Rosse mellan 17-18, Ross har verkligen blivit bra på dressyrlektionerna nu, sansad och fattar galopp direkt utan att försöka "trava" in i galoppen, försöker heller inte rycka tyglarna ur Jeffs hand längre. Dom är så fina och börjar bli mer och mer samspelta. Jane var så tjusig på lektionen med sin nya födelsedagsmundering.

Kenta kom och hämtade Rosse kl 18 för att gå med honom hem, Jeff skulle spela fotbollsmatch som började 18.45, så han fick byta om i bilen till fotbollskläder och trycka i sig två mackor med saft för att sedan 18.20 landa på IP för uppvärmning. Han stod i mål första halvlek och höll nollan, laget vann med 6-1. Jeff är verkligen duktig, alltid pigg och aktiv. Latmasken har inte hittat till honom än...
Medan Jeff värmde upp till fotbollen åkte jag och hämtade Todd på Näsaäng, hans träning hade gått jättebra. På lördag är det match i Bromma.

Middag blev det straxt för åtta, ris och köttfärssås med majs. Sedan blev jag slö och kollade TV resten av kvällen.


Guddotter


GRATTIS JANE



image263

På 9-års dagen
sa
Gudmor med familj.


(Bilden är från midsommarafton 2006)

Evening

Var med Nettan idag och guidade henne genom Hööks, tur att man är expert !
Sedan fick hon vara "prao" i hur man köper kraftfoder (tack för skjutsen dit). Turen avlsutades med matshopping på Coop. Vi struttade runt som två hundraåringar, jag haltare och stelare en vanligt efter helgens eskapader och Nettan, stackarn, har någon nerv i kläm i ryggen.

Hämtade sedan Jeff vid skolan, efter mellis och lite "softning" bytte vi om för stallet. Jeff red Ture och jag körde Rosse, vi tog en härlig tur till Issjön (ca 1 mil framåter), Moa var piggare en vanligt och sprang väl typ dubbelt så långt som hästarna. (Och blev ju destå smutsigare efter alla sina "sump" rundor) Linn tog en egen ridtur med Britta.

Nu har vi ätit middag och pojkarna sparkar lite boll på gräsmattan. Moa är sur för hon har arrest i tvättstugan, jag bara orkade inte duscha av henne idag. Sitter där och gnyr och tror att alla glömt bort henne.

Jag ska nog läsa en av mina braiga böcker jag fått av Carro, Kackerlackorna av Jo Nesbo.

image262

Startlistan 11/5

Här är startlistan till söndagens ponnygalopp:


Ung Galopp

Picnicbilder

Foto: Linn Åkesson

image255
image251
image252image253image254image256image257image258image259image260image261

Vardag igen

Jeff hade inte alls lust att gå till skolan först idag, man får mersmak när man är ledig i fyra dagar, men snart, snart kommer ju sommarlovet !

Todd jobbade på Näsaäng även igår så han var inte hemma mycket, lite tennisträning i egen regi blev det visst också.

Kenta sliter med alla deklarationer men vill väl helst jobba ute, men snart så, är det färdigdeklarerat, då blir det poolbygge för hela slanten.

Jeff, Linn och jag hade en härlig picknick i hagen i går eftermiddag, Britta ville helst stå på filten...
Ture tyckte bullarna var goda... Findus och Moa var förstås med och Linn var en duktig fotograf. (Bilder kommer)
Jeff klättrade i ett bra träd som finns där och red lite barbacka på "sina" ponnys.

Idag ska jag "coacha" Nettan när det ska handlas presenter till min guddotter Jane som fyller 9 år imorgon.

Gissa om hästarna hade bråttom ut i hagen i morse, Britta hade knappt tid att äta upp kraftfodret... Men vem skulle inte ha det efter månader i en lervällingshage !

Söndagen den 4:e maj

Idag gick jag ut tidigt för att fixa hela sommarhagen. Det var jag, Findus och Moa, jag tror jag ska döpa om dem till "trogen" och "trofast" ! När jag var klar kom Kenta med hästarna.



image250

Mot friheten !

image247

Ture


image248

Britta

image254

Rosse

image250

"Trogen"

image251

"Trofast"

image252

Jobbigt att fixa hagen...

image253

"Vykort"




Ponnygalopp

Här kan man läsa resultat och referat från ponnygaloppen :



Ung Galopp 3/5



(Klicka på länken!)

Ponnygalopp 3/5

Har det varit idag för hela slanten...

Lilla Ross Man slutade på 4:e plats
och Britta kom 2:a efter en sen start.

Todd har förstås varit på Näsaäng och jobbat samt tränat.

Här kommer bilder på duktiga Rosse:

image235

Vad gör han ?

image236

Tessan har sadlat och Jeff fixar till brillorna

image237

Fina guldromber på rumpan !


image242

Jeff tycker Rosse är så fin (och det är han ju även utan guld)


image238

Lilla Ross Man i ledningen !


Och "lite" istadiga Britney :

image239

Celebrity Skin

image240

I ledvolten

image241

In action !




Minnesluckan 2/5

image234

Grabbarna "Grus" i Västervik 2007.

fredag 2/5

Idag stack vi Täby direkt kl 10 för att köpa fotbollskor till Todd och målvaktshandskar till Jeff. Linn skulle träffa sin kompis där så hon åkte oxå med. När vi kom hem var Jane och Staffan här för att ta en körrunda med Ture.

Gjorde mammas goda potatis och löksoppa till lunch med salamimackor, tummen upp, 5 av 5 toasters...

Nu har Todd åkt på tennisträning och snart skall jag skicka hem Tim och Jane som varit här hela dagen.

Imorgon är det galopptävling igen. Det skall bli kul. Vi håller tummarna för att Britta sköter sig.

Ha en trevlig fredagskväll !

Grattis


Farfar på din födelsedag !

image233

Kramar från

Kenta, Tessan, Linn, Todd & Jeff !



TRE, utmaning från "Anettan"

Blev utmanad av Nettan att göra det här. Utmaning antagen:

TRE namn jag går under:

  • Mamma 
  • Tessan
  • Svettpärlan

TRE saker som skrämmer mig:

  • Allt våld i samhället
  • Tiden går för fort
  • Krig

TRE saker jag har på mig:

  • Glasögon (utom när jag sover)
  • Örhängen
  • 12 kg´s övervikt

TRE sanningar:

  • Älskar mina barn
  • Fattig
  • Längtar efter att rida..

TRE saker jag verkligen vill ha:

  • En ny bil
  • En frisk och glad familj
  • En "riktig" galopphäst
TRE personer jag utmanar:
  • Staffan
  • Cecilia
  • Linn

Sköna Maj

Samvaron i går var väldigt trevlig, fick en ny fin stor grill av Nettan med familj. Tack ! Den fick det plats mycket fläskkarré på. Började dock dugga lite då vi satte oss till bords. Och poolbygget fick avbrytas för regnet. Efter den goda middagen med grillat och en härligt god potatissallad gjord av färska prållor gick vi in och åt efterrätt, drack kaffe och tryckte i oss två stora tigerkakor som Nicki tagit med. Sedan blev det sällskapsspel, Vem vill bli miljonär och senare Pictonary. Vid tolv tyckte Tim det var dags att bryta upp, det är ju mitt i natten för en sjuåring...

Tidigare på eftermiddagen följde Jane med hem och red med Jeff, Linn tog en egen runda. Och medan de var ute fixade jag iordning en lite mindre gräshage av vårt bete. Gissa om hästarna blev lyckliga, Britta fnattade visst runt lite men shettisarna tryckte bara ner mulen i de späda gröna grässtråna. (Vad hade jag väntat mig ?) Nu får de gå på den lilla plätten ett par dagar för att vänja sig innan vi öppnar upp till den större ängen, som tur är det ett väldigt "magert" bete som passar bra till shettisarna.

"Grabbarna" Höjer har lovat komma tillbaka senare denna helg när det är soligt och fint för att hjälpa Kenta med det som var avsett med poolen. Här kommer ett par bilder av Kentas "skötebarn".

       

RSS 2.0