Kolla på Idol kl 20.00

Varför ?

Jo, Linn sitter i publiken med biljetter hon vunnit !

Ska komma ihåg och trycka rec knappen också...

Vintern är på väg..

..det blir man varse när man får skrapa vindrutan från is på morgonen !

Isbit

Todd kom hem från träningen som en isbit, var kallt att åka moppe hem nu ikväll. Får nog satsa på nån sorts overall med tjocka fodrade vantar till. Nu ligger han i badet efter en varm middag med het oboy till.


Har legat från och till hela dagen, migrän, värk i benet samt en begynnande förkylning...En "olycka" kommer sällan ensam...

Kram till Er !

Migrän

Migrän är en kronisk huvudvärkssjukdom som kännetecknas av mycket smärtsam pulserande huvudvärk som förvärras av ansträngning. Vanligt är att värken upplevs sitta i ena halvan av huvudet och ibland vandrandes från ena sidan till den andra. Värken kommer i anfall som kan vara i allt från en halvtimme upp till tre dygn. Frekvensen av dessa anfall kan vara från enstaka gånger per år till flera gånger i veckan. Många med migrän upplever en förhöjd känslighet mot ljus och ljud. Det är inte ovanligt att man under ett anfall vill ligga ostörd i ett mörkt rum. Ordet migrän har sitt ursprung från grekiskans hemicrania, vilket betyder "halv huvudskål".

Nu skall jag försöka få bukt med den ....


Oops!... I Did It Again

Lyckades med konststycket att kliva på en hundborste som Mindy släpat in i köket, gå ner i split, få en rejäl lårkaka, och värsta blåmarket på rumpan, svullen i hela baksidan av benet, går som en stelopererad och kan knappt sitta på högerdelen, för att inte tala om alla "fästen" i benet  som känns som de gått av eller blivit två meter längre. Hade ändå sett borsten men skulle flänga tillbaka förbi för att hämta något... Har numera myntat ett nytt uttryck -Skriet från Körlinge..

Ja ja, helgen var ändå trevlig med fotboll, galopplektion och födelsedagsfirande på lördagen. Efter "olyckan" på söndagen när jag faktiskt upptäckte att jag kunde gå hjälpligt igen, förberedde jag för middag med Carro, Jossan och Tobbe, som skulle fira Todd. Förresten, Grattis Tobbe som fyller 30 år idag ! Trevligt och gott var det, alltid lika roligt att träffa "tjejerna".

Jeff hade fotbollsmatch borta mot Täby IS, den sista för säsongen tror jag, och det blev seger med 4-3 till killarna.
Hej hopp, det går i galopp !K U N G E N !Gruppträningfrån sidaninstructionsMindy var medJane & KevinSnabbjobbJeff & Lilla Ross Man

Tonåring !

G R A T T I S  F E L I C I A !På din trettonde födelsedag,
hoppas du får en underbar dag !

Kram från
moster T med familj.


Premiär !

Mopparna är hemma och fixade, så det blev premiär tur till tennisträningen.Kenta åker med till Arninge, (halvvägs) första gången.And they´re off.


Sovmorgon

Hörde att Linn var inne och fixade vid sex-sju tiden, men sedan somnade jag om, vaknade med ett ryck kl 8.30 ! Det är nog rekord för mig denna höst. Skyndade mig ut till hungriga pållar, passade på att borsta Moas öron lite medan jag väntade på att "herrarna" skulle mumsa upp kraftfodret.  Släppte ut dem, sedan in och mata Mindy, Moa får förstås smaka lite, den gamla "damen" har nog gått upp ett kilo minst sedan valpen kom hem...

Frukost med grabbarna som är lediga idag, sedan skruvade jag ner Linns gamla sängstomme för det ska bli pingisrum av hennes gamla "kammare". Jeff stack ut och red på förmiddagen då han ska han en kompis här hemma på eftermiddagen. Kenta och Todd är nu och hämtar mopparna som varit på lagning och service. Todds förarbevis är inbetalat och klart så nu är det fritt fram för Todd på vägarna, ska bli så skönt att inte behöva skjutsa honom i samma utsträckning som förut. Var rädd om dig Todd !

Blev så sugen när jag läste Nettans blogg, så nu ska jag nog försöka få till en äppelpaj med vaniljsås, smaskens ! Sedan skall jag baka något till fotbollen då det ska vara lite lördagsavslutning för säsongen där imorgon.

Nyfriserad

Rosse fick sig en höstklippning idag !Uttråkad, får man aldrig gå ut i hagen igen ?

Bakar..

..kardemummakaka men den blir inte som mammas...Gjorde grahamsbullar och kanelbullar också, de blev hyfsade..

Vallentuna TK - JRM Inne i Stockholm 2008Här finns lottningen till Todds nästa tennisturnering !

JRM 2008

Stop all the clocks...

Stop all the clocks, cut off the telephone


W. H. Auden


Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead,
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last for ever: I was wrong.

The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.


Älskar den här, är med i filmen fyra bröllop och en begravning !

Fullt upp

Igår var Kenta och jag på föräldramöte i Linns skola, det var väldigt trevligt och positivt. Ikväll skall jag gå på föräldramöte i Todds klass. Jeff har fotbollsmatch samtidigt så idag blev det för mycket med ridlektionen så han fick rida direkt efter skolan istället. Sedan skall jag hämta Todd som jobbar i tennishallen till klockan 20.00 och på vägen hem måste jag införskaffa matsäck till Jeff som ska gå skoljoggen imorgon. På fredag är det studiedag för grabbarna, skönt för dem med en ledig dag.

Svenskt Mästerskap i ponnygalopp 2008

Startlistan till SM 4:e oktober !

Hästarna i mitt liv

Pontus Valentino, född 1972, en härlig welshponny jag hade på foder i tonåren. 1979-1982.

Houri´, född 1972, min första egna häst. Ett egetsinnigt korsningssto (halvblod-anglo) som jag med tiden fick över på "min" sida eller var det jag som kom över till hennes... Köpte henne 1982 då hon var tio år.

Chief Satangkai (fölis), min första uppföding undan ovanstående sto. Han förstod allt jag sa, ägnade all min lediga tid åt honom. Så underbar... föddes 1986 såldes 1995 med STOR sorg i hjärtat.

Lackmus, född 1977, ett istadigare gotlandsruss få man leta efter. Vi köpte honom till Carro och Jossan så de kunde träna sig att rida när de på helgerna var hos oss. Men lära sig rida gjorde dom...

Magi, det andra fölet Houri´ fick hos mig 1991. Hon lärde sig mycket hos oss men jag fick aldrig den där riktiga kontakten man kan få med en häst, alla passar inte alla...
Dock fick hon ett föl hos mig innan jag sålde henne 1997.

Madicken en superhäst föddes 1996 i hagen hemma, naturligtvis när jag jobbade, Kenta fick bära in henne med en halvgalen morsa springade bredvid. På den tiden var det snö i april ute...Sålde henne 2001 för jag hade svårt att hinna med med tre barn. Ville ju att hon skulle satsa på fullt ut och det hann inte jag och då kände jag mig för otillräcklig.

Forsa Petter, pettergull, född 1990, en shettis vi köpte till Linn och Todd 1995, honom har vi haft mycket kul med, Linn var med i Globen 5 gånger med honom, för två år sen upptäckte vi att han hade en ganska så allvarlig spatt, så nu är han sällskapsponny och kelgris härhemma.

Midnight Rebel, född 1988, en welsh jag köpte till Linn för hon skulle hoppa med, han var lite halvvild, såg mycket spöken mm. Sålde honom när vi hittade Totto.

Too Bright Too, ponnyn med DET. Ojoj vad mycket vi fått vara med om. Linn tävlade väldigt framgångsrikt i ponnygaloppen med honom. Hela familjens gullegris och en riktig arbetsnarkoman. Vi sålde honom 2006 då Linn blev för gammal och lång för att tävla honom.

Lagmanshagas Batman, påläggskalv vi köpte till Linn 2003, korsning welsh-fullblod, en underbar hoppförmåga, Linn fick självsäkerhet i hoppningen med denna underbara individ. Tog fälttävlanskortet med honom. Tävlade med honom i galopp, hoppning och fälttävlan. Totalt orädd för allt vad hinder heter. Fick tyvärr sälja honom 2006 då Linn växte och blommade ut till en lagom lång och vacker skönhet.

November Rain xx, född 2003, vårt första underbara fullblod. Linns prinsessa. Linn tävlade ponnygalopp med henne då hon var tre sedan blev hon en stor häst och vi var på väg att ta upp henne till "stora" galoppen när den tragiska olyckan hände på en vanlig skogsridtur. Det här var ju HÄSTEN, bara såå underbar.

Ture, född 1998, en fuxshettis med glimten i ögat vi lånade till Jeff då Petter inte gick att "använda" längre. Jeff lärde sig jättemycket med honom och ramlade nog av 88 gånger typ. De var också med i Stockholm International Horseshow 2007, Skandinavisk Mästerskap i Danmark och en hel drös med ponnygalopptävlingar. Nu är Ture återlämnad och såld till Norge.

Celebrity Skin xx, född 2001, ett litet D-ponny fullblod vi köpte till Linn efter Rain´s tragiska bortgång, Linn kämpade ett år med detta stoiga sto. Men nu har hon hittat sitt rätta hem i Trosa hos Madde.

Lilla Ross Man, född 1994, den underbaraste shetlandsponnyn ! Jeff´s Kung. Tidigare har han varit en stjärna inom ponnytravet och bl a vunnit Lilla Elitloppet på Solvalla år 2000. Nu är han en stigande stjärna inom ponnygaloppen. Och är en sådan ridbar liten shettis. Jeff hoppar och galoppar och rider lektioner. Själv kör jag honom med nöje. 

Tjatig ?

Idag är det "bara" tre månader till
J U L A F T O N !


Tisdag 23/9

Har jobbat dag. Och när pappa och jag var i Täby Centrum och fixade bankärenden träffade vi Carro. Då bjöd lilla pappsen på fika så vi kunde "surra" lite. Magen börjar bli stor och go nu, bara 1,5 månad kvar ju.
 
Kenta fixade med hundarna och gick en långpromenad med dem (i alla fall för Mindy). Nu ska Jeff ut på ridtur så att han blir klar till 17.30 för Kenta och jag skall på informationsmöte kl 18 i Linns skola, passar ju bra för då kan vi hämta Todd på träningen på vägen hem.

Ha det gött !

Måndag 22/9Mindy väger nu 4,3 kg. Idag kom Sally över en stund efter lunch och lekte med Mindy. Sedan fick hon följa med mig till "samhället" där Jeff fick äta mellis som jag hade med mig innan hans tennisträning började kl 15. Mindy fick var med innan, när vi satt ute vid fikabordet. Hon har blivit duktig att acceptera halsband och koppel. När jag tittade på träningen så sov hon så fint i bilen.

Åby Stora Pris 2008

Vad säger man ?

V Ä R L D S K L A S S !

Slut på vecka 38...

Go´kväll!

Ja, dagen började med att jag skjutsade Linn till Brottby för hon skulle till Centrum för att träffa E.M.D. Sedan stack Jeff och jag med hundar ut i skogen, snacka att det är bra att ha två par ögon närmare marken... Jeff hittade nog årets största sommarkantareller samt en massa trattisar, tycker jag brukar ha lätt för att hitta svamp, men jag hade jämt sjå med att hänga med, för naturligtvis blev det Körlinges högsta bergsknalle vi skulle upp på ! Sedan hem för att se om Kenta och Todd hade vaknat och ta en kopp kaffe.

När jag tänker efter så röjde jag i köket, diskade, fixade tvätt, kokade ägg och tog en kopp tea och fodrade hästarna innan jag skjutsade Linn.
Botkyrka Bussen den går runt runt runt ....

Todd, Jeff och jag åkte till Biltema för att köpa en moppehjälm till Todd. Sedan blev det donken i Herons City där Jeff fick chickenburger till lunch, Todd hade ätit en väldigt sen frukost... Kollade lite på Team Sportia för Todd ville kolla på handskar. Men det blev ett stopp på Jula i Arninge på vägen hem där han hittade ett par (för att ha när han skall åka moppe).

När vi kom hem blev det lite korsord och fika innan Jeff skulle ut på sin ridtur. Medan han red rensade jag svampen och förberedde middagen, kyckling, ris och curry sås med smörstekta  kantareller till,  väldigt gott !
-MatTina, släng dig i väggen, säger Kenta.


Under tiden sprang Kenta till Issjön ca en mil, för han tränar inför nästa lopp 12:e oktober, Hässelbyloppet 10 kilometer, då han har som mål ca 44 minuter någonting.


Friidrott 20/9

Brottby SK fyller 60 år i år och ordnade en friidrotts förmiddag för de yngre barnen i klubben med tre grenar, 60 meter löpning, längdhopp och kulstötning. Efter tävlingen blev det medaljer och diplom till samtliga deltagare samt grillad korv och valfri dricka. Jeff var jätteduktig och tyckte det var roligt. Vi fick som vanligt stressa till nästa aktivitet, galoppkursen på Angarn. Träningen gick jättebra där. Idag har Jeff en välförtjänt slappar dag, men såklart ska han ta ut Kungen på sväng på eftermiddagen.Koncentrationen är totalStilstudie
Fly high-Ihop med fötterna
KulstötningIväg med den


Grattis Todd !

Till ditt förarbevis för EU-moped. Nu är du "fri" att ta dig vart du vill !


Skönhetssömn!

Måste bara visa denna härliga bild.


Myrslok ?

På dagens skogstur hittade vi denna gigantiska myrstack...
Mindy undrade vad det var för något...

Underbart väder,  parkerade elmoppen en bit in i skogen
och tog hundar, hink och krycka och gav mig av inåt.
Det är så härligt i skogen, hittade mest trattisar
men ett par "vanliga" kantareller också.
Önskar jag haft syster med mig för det var så mycket
olika svampar där men jag är ju alldeles värdelös
 på annant än kantarellsorter. När vi var som längst in i skogen
ringde Linn och ville bli hämtade i skolan så det var bara till
att försöka hitta tillbaka och det gick efter en stund.
Det är tur man ridit så mycket i sina dagar och har fått
bra lokalsinne av det. Blev alldeles slut i benen (inte bra)
och Mindy och Moa har sovit hela eftermiddagen.
Fick rycka ut med släpet och hämta Kenta och moppe
på Lindholmsvägen då bromsarna låst sig på den.
Nu har jag äntligen fått lite kaffe och kan vila mina
"brinnande" ben medan svampen blir rensad och
bloggbilden inlagd. Imorgon ska Todd gå sin Moppekurs i
Nacka och Jeff ska tävla friidrott nere på IP och galoppkursa
på eftermiddagen.

Snart skall jag förbereda såsen till kvällens middag,
kycklingspett, ris och jordnötssås. Mums !

Fredag 19/9Idag är det strålande sol !

Skall gå ut nu...

Inga älgar i sikte

Tänkte jag skulle slå ihop älgfotografering och kantarelljakt men det enda jag fann var färsk älgdynga! Jag och Mindy blev slut av den korta promenaden i den eländiga terrängen men Moa studsade runt likt en antilop i den snåriga terrängen. Hittade flera älglegor också, jag undrar vad jag gjort om jag mött en älg där, lagt benen på ryggen, not...ibland kommer eftertänksamheten i efterskott...

När vi elmoppat oss hem, gjorde jag en kantarellsoppa av de svamparna jag hittade igår samt att en bulldeg står på jäsning (så nu vet du det, Linn). Slappar benen en stund vid datorn och stör Nettan på jobbet med MSN.

Skol DM

Här är några bilder från i måndags på Todd som spelade skol DM i fotboll. Vi hann titta lite på den sista matchen medan vi väntade på att Jeffs tennislektion skulle börja.Som utespelareRäddaren i nöden...StilstudieMålvakt i sista halvlekenMed bollSå lååång...Många vid målSlänger sigGoing down...

Torsdag 18/9Äntligen en seger !
Igår blev det äntligen en seger för Jeff´s fotbollslag
(den första för hösten tror jag)
de vann med 5-1 mot Täby IS.
De spelade jättebra, med mycket passande
och hyfsat bra försvar med en riktigt bra målvakt.
De var så glada.

Var ute en kortis i skogen igår
och hittade en "ådra" med sommarkantareller,
ska fixa till dem till lunchen idag tror jag.
Kanske ger mig ut en sväng till idag.

Har köpt små levergodisar till hundarna,
så jag har så smått börjat öva inkallning med Mindy,
hon tycker dom är jättegoda, vilket lovar gott.


Onsdag 17/9

Valpvabbet är slut, idag var jag tillbaka på jobbet igen där det samlat på sig en hel del. Kenta var hemma med Mindy och allt flöt på som vanligt för henne. Nu har Jeff kommit hem från skolan och jag från jobbet. Jeff har ätit mellis och tar det lite lugnt en stund innan ridlektionen börjar som åtföljs av fotbollsmatch direkt. Todds "normala" tennisträning har börjat igen i  NPTK hallen. Han tränar må, ti, tor och fre. På onsdagarna när han är fri från träning skall han jobba lite extra i shoppen och fiket på tennisklubben, duktiga kille. Linn svävar på små moln då E.M.D kommer till Täby Centrum i helgen...Foto: Linn Åkesson

The moose is loose !

Var ute och körde "Kungen" idag då Jeff var och lekte med en kompis efter skolan. Mötte då två älgar, dessa fantastiska djur som finns vilda i våra skogar. de är så mäktiga, stod lugnt och kollade på oss med varsin tugga i mungipan. Rosse brydde sig inte heller nämnvärt över deras närvaro, vinden måste legat i felaktig riktning för Moa märkte dom inte alls.


Godmorning sunshine !

Seeing forward to a new day with your favorit pet ?

(citat Garfield)


Mindy väckte mig tidigt idag, så då var det lika bra att gå upp, ganska skönt med en ensam stund på morgonen innan alla andra vaknar eller ska väckas. Jeff skulle till tandis i dag med dom ringde 10 minuter innan bussen skulle gå till skolan och meddelade att tandläkarens barn var sjuk. Fick brått att väcka Jeff som sett fram emot en liten sovmorgon idag... Så det blev till att skjutsa änglarna till skolan idag. Det var en massa fix med Jeff först, men sen kom jag på vad det var, de skulle ha fotografering i skolan idag. Fixade med håret, tog på sig rena snygga kläder och rotade fram en gammal halskedja.

Ååå, jag vill inte att dom ska bli stora...
Men "solen har sin gång" som Hemingway sa.Har beställt tid för Mindys vaccination vecka 40 hos vet Nilsson, torsdagen den 2/10 blev det. Till frukost idag blev det tea, earl grey, samt två rutmackor med leverpastej för mig.
Såg att stegen var upptagen ur poolen, nu är det defenitivt, inget mer bad i år, buuu, jag vill ha mera sommar !


När Mindy mötte Sally

Nu har vi haft Mindy i en vecka, och hon har ökat med hela 600 gram. Hon verkar trivas bra här med livet på Körlinge.
Idag kom Sally på besök för första gången. Det blev ett kärt, hårdhänt men lekfullt återseende...     
(Sally är den ljusare valpen med halsband)
 


Dagens segrare !Det var ingen fara med Jeff´s knä.
Idag sprang han Brottbyrundan 1,5 km på tiden 7,15 min
 och vann därmed klassen pojkar 98-99.
Bravo Jeff !StartenUpploppet


Jeff & Lilla Ross Man 13/9
Lördag 13/9

Godmorgon go vänner !
Jeff vred till knät igår när han spelade fotboll med Kenta och Todd på gräsmattan, typiskt. Som tur är känns det mycket bättre i dag säger han. Han får ändå stå över fotbollsträningen idag, satsa på loppet med Rosse på Täby för att se hur det känns. Han är ju anmäld till Brottbyrundan imorgon men vi får väl se hur det är då.
I eftermiddag ska Todd spela tennismatch i Solna. Så vi får skynda oss hem från Täby så jag hinner skjutsa dit Todd i tid. Det är jobbigt när man bara har en bil i familjen med så mycket aktiviteter, men man ska inte klaga.

Det blev en härlig fläskfile´gryta igår kväll med de nyplockade kantarellerna i och ris till. Skall försöka hinna ut något i helgen också för att se om vi kan hitta lite mera.

Solen skiner  här men det var väldigt kallt i natt och är fortfarande kyligt i luften, hoppas det blir lite värme av solen mitt på dagen ialla fall.


Fredag 12/9

Packade ner valp i väska, monterade hink och krycka på min elmoppe, sedan bar det av till svampskogen. Att sitta i väska var inget vidare, bättre innanför mattes fleecetröja, man ser så bra då ! Moppen parkerades en bit in i skogen, sedan började "jakten" till fots. Behövde inte gå särskilt långt för att hitta de första trattisarna. Ett par tre stycken "vanliga" kantareller blev det bara. Det är jobbigt för en liten valp med blåbärsris, speciellt om man försöker hålla jämna steg med Moa.Ganska snart upptäckte Mindy att matte haltade fram i ett mer behagligt tempo. Dock fick plockandet upphöra ganska snart, då Mindy blev trött (eller kanske det var matte), vi gick ju bara lite runt i cirklar på ett av mina svampställen, men ändå. En nöjd valp stoppades innanför tröjan sedan svischade vi hem med moppen. Hon orkade inte äta sin lunch innan hon somnade... Efter jag rensat svampen, vaknade hon till och var hungrig och nu ligger hon och snusar igen.
Det blev dock lite svamp till fläskfilé grytan.


Who let the dogs out ?Vad gör du husse ?UpptäcktsfärdLuktar gott här ...Vad jobbiga Ni är...Here I come !

Tennisranking

Nya rankingen för tävlingar to m augusti 2008 har kommit.


Ranking P15 i Stockholm

Sök på:  Stockholm, tennispoäng september 2008, P15 och klicka på sökknappen.

Todd har klättrat några placeringar sedan sist.

Grattis Todd !

Det är så skönt......att sova !

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tänkvärt...

Allt går, bara man vill
men vill man inte, då är det hopplöst !


Onsdag 10/9

Denna vecka är jag ledig, för jag tror att en vecka på hemmaplan är ett bra sätt för valpen och oss att rota sig och hitta vår vardag. (Stackars pappa)

Igår körde jag och Jeff Rossman på våra fina travvägar som ligger en knapp kilometer hemmifrån. Har öppnat upp en liten snutt på ängen för jag tyckte det bara var ogräs i vinterhagen men med allt detta regnade sätter det sina "spår" direkt på magomfånget. Idag är det ridlektion sedan fotbollsmatch efter. Det är tur att Jeff har en "stor" stab runt sig.

Den där fina sensommaren som skulle komma lyser ialla fall här med sin frånvaro.

Inatt sov Mindy i sin säng utan ett ljud hela natten hon fick ju komma om hon ville men jag tror hon gillar sin säng mer och mer. Kan ju erkänna att jag tycker det är mysigt att ha henne i sängen men det är ju bättre om hon vill sova själv.

Ur en valps synvinkel

Idag har varit en jobbig förmiddag. Fick åka med matte och Moa till Arninge. Moa är väl inte världens bästa att åka bil med, men jag låg ialla fall lugnt och stilla i bakluckan där matte bäddat åt oss med mjuka dynor. Matte sparang snabbt in och ut i tre affärer och kollade till oss varje gång, mig gjorde det nog detsamma men Moa uppskattade omtanken...
När vi kom hem packade matte upp medan jag åt lite lunch. Sedan måste vi ju mocka i stallet, jag och Moa sitter mest utanför. Sedan fick jag sitta innanför mattes tröja när hon skulle ta en tur med elmoppen för att rasta Moa och kolla till hästarna. Jag tyckte nog det var lite läskigt men visade ingenting. Blev blöt på huvudet som stack upp för det regnade. Sedan gick vi in och jag e´så trött, så trött...Godnatt sa Mindy !

SolnaSpelen 2008

Här finns info och lottning på Todds kommande tennisturnering i Solna.

Solna Tennisklubb

Måndag 8/9

Idag har jag varit hemma med Mindy hela dagen. Hon finner sig alltmer tillrätta med livet på "Gökbacken".
Idag började Jeff på tennisskola, han ska gå en dag i veckan för att känna sig för. Han tyckte det vär jättekul och spännande. Nu är han och spelar fotbollsmatch i Bällsta med laget.

Har fixat med vår dator på övervåningen hela helgen, som jag var tvungen att bota om, nu funkar den bättre än förut. Men jag har inte fått den att acceptera windows uppdateringarna, får väl anlita bror till att lösa det tänker jag.

Jeff ska vara med på en galopptävling på lördag. Sedan är det SM som gäller den 4:e oktober.

HALLÅ ! Det är jag...

Wildcard´s Marshmallow Mindy !
Jag hör bra !Det första mötetSka jag bo här nu ?Suck...Min fina sängVille du nå´t ?Skönast att sova i soffan ialla fall...

Godnatt !

Lördagmorgon den 6/9

Ibland säger bilder mer än ord !You say it best
when you say nothing at all.....FINDUS


Vi har ju en till som fyller år här idag,
Findus fyller 4 år !
TODD

Till TODD på din födelsedag !Min lilla STORA kille......fyller 15 år !Vi älskar dig !
GRATTIS !Mamma med flera

Senil varning på onsdagen

Ååå, jag har så mycket i huvudet nu, hade förberett mig hela dagen på föräldramötet igår, och så glömmer jag bort det ! Tur jag har en ordentlig svägerska så jag kunde få rapport från mötet ialla fall. Körde Rosse på förmiddagen för Jeff hade fotbollsträning på eftermiddagen. Var länge sedan så det var härligt att komma ut i skog och mark. Moa tyckte att det verkligen var på tiden...

Förebereder inför Todds födelsedag imorgon. Handlade igår och idag har jag bakat början till två "Anders" tårtor. Det är någon sorts marängbotten med mandel och sedan hemgjord vaniljkräm på sedan toppar man med grädde och mandelspån. Dom blir godast om man förbereder steg ett och två och sedan fryser in dom ett tag har jag upptäckt. Anders var en kollega jag hade på banken som både sydde gardiner och lagade god mat, det är därför jag kallar den så...Var säkert tio år i sedan som jag bjöd på den sist !

Kenta har byggt en ny säng till lilla Mindy !Fin va ?

Jag har sprungit runt och ordnat inför den nya familjemedlemmen idag. Och Moa verkar helt uttråkad. Flyttar mat och vatten skålar hit och dit, sängar flyttas runt, diskas och torkas...

Gäsp !Men okej då, jag kan väl prova den nya sängen ialla fall !Nu sak jag fixa vaniljkrämen. Ha en underbar fredag !


Solis, the one and only !Öhhh.....Har Ni byggt pool medan jag varit borta ?


Onsdag 3/9

Denna vecka börjar ridlektionerna igen. Så idag har Jeff och Ross lektion 17-18, sedan blir det turbo ombyte till fotbollskläder då han har match kl 18.45. Kenta kommer och hämtar ponnyn på ridskolan och promenerar hem med honom medan jag skjutsar Jeff till IP.

        

Mindy

Igår var Mindy hos veterinären, så nu är hon besiktigad (ua), chippad och vaccinerad. På söndag blir det hemgång, längtar såå. Jeff och jag måste och och shoppa lite denna vecka, behöver en säng, lite gnagsaker, koppel och en egen matskål.

Tisdag morgon

Vaknade halv sex och kände mig då pigg så jag gick upp. Har fixat med tvätt och disk. Nu tar jag mitt morgonte vid datorn. Idag blir det jobb och så måste jag planera inför Todds födelsedag som närmar sig med stormsteg samt lilla Mindys ankomst på söndag.

                                    
Skandinaviskt Mästerskap 2008

Referat som finns att läsa på Ung Galopp

samt Skandinavisk Galopp


Hemma igen !

Resan gick bra, hade laddat med CD-bok, Sagan om Ringen, samt en massa knapriga saker att tugga på, druvsocker och energidryck. Så jag kände mig pigg och hade inga somningstendenser alls denna gång. Men det är drygt att köra 130 mil på en helg ensam utan avbytare.

Tävlingen gick ännu bättre, Rosse & Jeff blev 4:a, en jättebra placering tycker vi. Rosse var taggad och Jeff var nöjd och tyckte uppladdningen vi haft i veckan gav bra resultat. Som han sa på uppvärmningen:
- Han är jättepigg, jag behöver bara lätta på tygeln lite så börjar han galoppera !
Ross är en fantastisk ponny och dom kommer så bra överens. På hemvägen sa Jeff efter att ha varit tyst och funderat ett tag:
-Jag tycker Rosse borde ha en mobiltelefon, så jag kan prata med honom där bak i transporten...

Någon bild kommer snart, men min fotodator strular med det trådlösa nätverkskortet, så nu sitter jag vid "Linns" bärbara och skriver. Samt att fotona denna gång blev rätt dåliga, hade ju bara den lilla "gamla" digitalkameran med mig.

Nu är ordningen återställd, båda ponnyerna går i hagen, (de blev så glada att ses igen), bilen och transporten är nytvättade, det fastnar ju en massa äckliga flygfän när man åker så långt. Tvättmaskinen är i full gång. Och allt är uppackat och tillbaka hängt/lagt på sina ordinarie platser.

Det var så varmt och skönt i Skåne drygt 20 grader, även på kvällen, man kunde gå i kortärmat hela tiden och när tävlingen var svettades man i sina långbyxor. Nästan som lite sydeuropeisk klimat där. Man tjänar lite mer sommar och värme om man bor där. När vi kom hem till Brottby igen, blev man varse de kyliga kvällarna och nätterna. Brrr.

Kl 13.35, nu funkar min vanliga dator så här kommer några bilder...UtvägtTeam JRBackstage ...Prisutdelning


RSS 2.0