Promenad

Testade kameran i snö, kyla och blåst...


Snöleoparden Findus


Todd, Mindy och Findus på väg hem


Musse, Linn, Rosse och Jeff på ridtur


Nyårsafton



- 8 grader

Fick ju en ny "bloggkamera" av Kenta i julklapp och den hämtade han igår, det är en Canon Power Shot SX200 IS, blå jättefin. Provade den sent igår kväll på Mindy då batteriet var färdigladdat.

Efter födelsedagsfirande men sång, tårta och paket åkte jag till Enköping för att hämta ett lass hösilage, där var det -18 grader mitt på dagen, brr.. På vägen hem fick jag punktering på släpet, då är det bara så underbart att man har en boogie! Kenta stackarn fick ägna en del av födelsedagen med att lassa hö. Till middag blev det Tacos, Jeffs första ordentliga måltid efter magsjukan.

Om ingen mer insjuknar skall vi fira Nyår med Syster i Solna, där ser man många fina fyrverkerier till skillnad mot här på landet, men det är bra så djuren får det lugnt och skönt.

Ett Gott Nytt År vill jag önska alla !


Mindy undrar varför hon blir störd i skönhetssömnen


Grattis min älskling!

Grattis Kenta
på din födelsedag!







Vi älskar dig!

Tessan
Linn ♥ Todd ♥ Jeff
Moa ♥ Mindy
Findus ♥ Solis ♥ Basse
Rosse ♦ Musse


Vinterkräksjukan

Jeff är magsjuk, och jag är på G...

BLÄÄÄÄ

Morgonfodring

Midvinternattens köld är hård,
     stjärnorna gnistra och glimma.
     Alla sova i enslig gård
     djupt under midnattstimma.
     Månen vandrar sin tysta ban,
     snön lyser vit på fur och gran,
     snön lyser vit på taken.
     Endast mamman är vaken.


Annandag Jul

- 2,5 grader, halv storm och ett lager nytt snö som fallit under natten.

Våra vägar ligger längst ner på Valllentunas priolista så man får vad glad om det plogas till måndagen...

Igår ägnades förmiddagen för min del åt disk, tvätt och dammsugning. Så nu är alla små pappersfnuttar borta från golvet, blir mkt skräp efter en julafton! Todd var på en klubbturnering till förmån för Cancerforskningen, Jeff och Linn på ridtur. Sedan var det hemmamys till klockan 16 då vi for för att fira Tim´s nioårsdag. God mat, trevligt umgänge och en spelomgång innan hemfärd till "Stenhuggaren" som visades på TV. Födelsedagspresenten som innehöll en massa skämtsaker hade alla barn roligt med. Det var visst mest tacksamt att lura Kenta...

Hundarna var hemma och Mindy hade roat sig med att bita loss ännu mer skummgummi från Bia-bädden... hon verkar ha övergett skorna nu när de lämnas ensamma ialla fall. Gulliga lilla hund.

Idag skall Linn och jag iväg en sväng för att byta en julklapp sedan skulle det visst kollas på Rean också. Jeff skall rida med Jane och en annan flicka i stallet, hoppas han kan försöka få Rosse att ta det lite lugnt så här efter vilan, men det blir nog svårt... De visade ju Sthlm Int Horseshow igår kväll på TV igen, så himla kul att se!

Imorgon skall vi till Vällingby för Lilljulafton och få kika på nya huset, det skall bli trevligt.



Nio år

GRATTIS TIM
på din födelsedag !


Kubb på Blendagränd juli 2009


Nytaget

God Jul !


24/12

GOD JUL !


23/12

Nysnö och minus 3 grader.


Fick sovmorgon idag, första gången denna höst, Kenta tog både fodring och utsläpp! Så skönt, Mindy låg som prinsessan på ärten mitt emellan oss hela natten på min största kudde och hon hade minsann ingen brådska att stiga upp så hon gick inte ut förrän halv nio då jag gick upp.

Linn och Jeff har ridit, Musse tycks glömt bort ett och annat, men efter ett par dagars ledpromenader och en avfallning fick han se sig besegrad av Linn idag, där fick han se vem som är mest envis ! Men han ville väl bara påminna oss om att han egentligen är en vildhäst....

Mormor och morfar har varit här på trefika, jag hade bakat en härlig saffranskaka som vi mumsade på. Vi har haft en liten tjuvstart på paketöppningen i och med det. Fick en härlig glasskål till sallad mm samt en stor (5,5l) gjutjärnsgryta jag önskat mig.

Jossan kommer över en stund ikväll och skall ha rimmstuga med syskonen.

Glöm inte hänga upp strumpan till tomten ikväll!


Å nej !

Melwin och Carro ä magsjuka, så nu får vi ha våran "Lilljulafton" en annan dag efter julafton istället. Hoppas de blir friska snart och klarar sig lindrigt undan.


Melwin december  2009


Da´n före da´n före doppareda´n

- 13 grader och det bet rejält i näsan kl 06.00 då det var fodring och hundpromenad.

Det var en spännande och rolig match som Todd spelade igår, han spelade suveränt bra men fick ändå nöja sig med ett tredjepris, 4-6, 3-6. Bättre "före" att köra i till och från Uppsala än dagen innan. Har nu kommit igenom halva "Fyrvaktarn" som jag läser nu, då det ibland blir mycket väntan innan matcherna kommer igång.

Kusin vitamin Tim sover över här då föräldrarna ätit julbord på Ulriksdal med arbetskollegorna på SIBEK. Kidsen har det ju så roligt med all snö!

Var ingen höjdare att handla julklappar med Jeff igår, men det borde jag förstått, halvvägs till Täbban tröttnade jag på alla bilar som skulle dit och vi vände och åkte till Arninge istället, där var det något bättre och sonen blev nog nöjd ändå med sina inköp.

Idag skall jag jobba och sedan handla mat till jul. Kenta skall barnvakta Melwin. Imorgon åker vi till Vällingby för att fira "Lilljulafton".

Ta det lugnt, snart kommer jultomten...


Måndag 21/12

- 10 grader och en halvmeter snö.

Igår var jag med Todd i Gottsunda, Uppsala på match, vi åkte i god tid, 13.30, då Vägverket tycks stå handfallna när det snöar!?! Resan gick bra, är så glad för min fyrhjulsdrivna bil ! Matchen gick ännu bättre, Todd vann 6-1, 6-2 och gjorde väldigt få missar, spelade jättebra. Vi var hemma igen vid sju. Ikväll bär det av igen för nästa match.

Idag var det tänkt att jag skulle skjutsa Jeff som ska handla julklappar, vi får se hur det blir med det för han är lite sjuk, feber och ont i huvudet.

Melwin var här igår hela eftermiddagen då Carro jobbade så Morfar Kenta hade leksällskap. Melwin älskar granens röda kulor !

Efter att ha inhandlat majsvälling, morotspuré samt gett kokat ris så verkar Mindy vara ok i magen igen, värsta bebisen kan man tro...

Igår hade vi medmänniskans dag, Kenta och jag, utan att veta om den andres gärning.

Jag hjälpte en liten flicka i Gottsunda som var jätteledsen för hennes mamma aldrig dök upp då hon "bara" skulle parkera bilen. Efter tusen tårar och tjugo minuter dök hon äntligen upp, då hade vi försökt ringa henne på mobilen, utan resultat, samt ringt hem till pappan som knappt kunde höra vad dottern sa genom alla tårar. Flickan var runt sex-sju år men var duktig och kunde telefonnumren utantill. Fick ett trevligt sms på kvällen med tack för hjälpen. Svensken är ett konstigt djur, det satt väldigt många vuxna där flickan var ledsen och fick panik men ingen låtsades om henne när jag sedan tog mig an henne tittade många i smyg på mig som om jag inte vore klok...

Kenta hjälpte en äldre herre i Täby Centrum som skulle gå hem till Storstugan men inte tordes pga halka. De två hade ett trevligt samtal när farbrorn hängde på Kentas arm till porten, som tog sin lilla tid. Hammarbyare såklart!


Moa, en äkta "Bajare"


4:e advent

- 4 grader och massor av nysnö, fick pulsa ner till stallet !

Igår fixade jag bloggen lite julig, vad tycks ?
 
Tiden går fort, det lackar mot jul...
idag skall det redan fjärde ljuset tändas och på torsdag är det JULAFTON.
Mycket kvar att fixa..


Hallå det är jag !


Dagens promenad med husse


Men, hur kul är det att sitta för att vara med på samma bild...


Har nog en framtid inom hoppningen ialla fall!


19/12

- 12 grader och snö. Tidig hundpromenad idag (kl 06:00) inga bilar ute pga helg så vi kunde ta en väg som vi sällan tar annars. Väldigt spännande tyckte Mindy och Findus (kattmamman).

Så var då äntligen jullovet här!

Igår var det avslutning för Jeff och Todd, Linn hade ju sin i torsdags. Vi var med och fixade avslutningsfika till Jeff´s klass, det var en underlig tid, klockan 12, men det kom många föräldrar ändå. Vi tog på oss lätta uppgifter denna gång såsom saft och pepparkakor...

Mindy är lite dålig i magen, vet inte om det är snön, hon tycker det är så härligt med den. Avmaskade henne för säkerhets skull och kör lite diet.

Igår kläddes det gran här, den är inte världens finaste men den är oss kär för det är toppen av vår gran som fällts på tomten, den var så liten och lagom när vi flyttade in men på tjugo år händer det mycket...

Köpte lite halm igår till Musse, lite att "pilla" med nu när det är snö och kallt, mest för sysselsättningens skull. Det blev även lite kornkross att öka ut kraftfodret med då sommarhullet försvunnit. Linn skall börja rida nu idagarna, det kommer han gilla, han har tyckt det varit rätt tråkigt under vilan. Det är bra. Rosse längtar också efter igångsättningen som för hans del börjar på måndag. Kanske det kan bli lite tolkning nu om snön får ligga kvar.

I Aftonbladets TV-bilaga är en söt bild på bl a Linn och Forsa Petter från deras storhetsdagar i Globen (reklam för TV-sändningar på juldagen).

Idag har Todd jour på tennisklubben och imorgon är det match i Uppsala. Jeff skall hem till en kompis på eftermiddagen och sova över. Vi andra skall julstöka lite, småfåglarna längtar efter sitt fågelbord som skall hängas upp utanför köksfönstret.


En vecka kvar...


Musikvideon !

Linn och hennes kamrater vann FÖRSTA pris för sin musikvideo som visades på avslutningen för hela skolan.

Grattis Linn, du e´ bäst !

Min duktiga dotter !

Denna fina musikvideo har Linn och hennes klasskompisar gjort.
Så himla bra !!


14:e december

- 5 grader och ett tunt lager med snö.

Jeff har fullt upp denna eftermiddag, sista måndagsträningen för tennisen denna termin och nu är det fotbollsträning i Brottby. Håller på att fixa kyckling, ris och currysås till middag. Linn har kommit hem från skolan men Todd har träning. Känner på mig att det blir riktigt kallt i natt.

Mindy älskar snön, kastar sig ner för att rulla, överallt!

Igår var vi (jag, Linn och Jeff) på Täby Galopp och kollade på Charity Racet, det var kul att se och mycket publik också för ovanlighetens skull. Vi valde varsin häst att spela plats på (jag tog en extra som inte placerade sig) och de kom alla tre in på plats (etta, tvåa och trea). Sedan åkte vi hem och lämnade Linn och fixade stallet. Jeff och jag åkte till Ridskolan för att titta på Luciatåget som Jane var med i.

Kenta, jag, Jeff och Todd avslutade kvällen med glögg och en plumpomgång, stackars Linn, satt som vanligt och pluggade.

Snart är det Jullov !



Lucia



Ha en trevlig Lucia!







Lördag 12:e december

Äntligen ser det ut som vi kommer få snö och kyla!

Igår var veterinären här för att vaccinera Rosse mot Hästinfluensa och jag har beställt tid för skoning med brodd nästa vecka så inte pållarna ska halka. Nu är det bara en vecka kvar i skolan för detta år! På julovet skall hästarna sättas igång igen. Hoppas det blir mycket med snö nu.

Ikväll skall Kenta och jag träffa "gänget" för middag och öppnande av BREVET med stort B. Nyårsafton 1989-1990 skrev vi ett brev som förslöts och förvarades i ett bankfack i tio år för att läsas på nyårsafton 1999-2000, alla fick skriva lite om nu, då och framtid. Vi träffades nämnda nyår och läste igenom vad vi skrivit, vi beslöt även att skriva ett nytt som nu skall läsas tio år senare... Tyvärr är inte alla åtta med oss i jordelivet längre men jag är övertygad om att han kommer vara med oss på något sätt ändå, härliga Classe.

Vi skall stå för förrätten och det blir "varm brietårta"´, det är så gott, fick det första gången på en föräldrafest på kära dagiset Vikingen.

Imorgon är det Lucia och jag vill åka till Täby Galopp för att se Daniel Mattsons Charity Race, det är ett härligt gäng "gamla" jockeys som rider loppet och spelöverskottet skänks till Cancerforskningen av ATG. Men sen är det ju Lucia firande i stallet också som brukar vara trevligt att titta på, Jeff skall ju inte vara med i det eftersom Kungen vilar nu.

Ha en trevlig Lucia och tredjeadvent!




Charity Race


Rock Me !

"Min" nya travhäst...


Stall RIX FM Göteborg

ROCK ME
Kön: Valack
Färg: Ljusbrun

härstamning
Far = Övre ruta
Mor = Undre ruta
ROTATION (US) BALANCED IMAGE (US) NOBLE GESTURE (US)
WELL MOLDED (US)
EXPRESSWAY HANOVER (US) PRAKAS (US)
EXCLUSIVE WAY (US)
GITTAN PALEMA EDGE OF GLORY (US) VALLEY VICTORY (US)
GOLDEN PATH (US)
BIRGITTA PALEMA SPEEDY SOMOLLI (US)
HIGHLAND BRIDGET (US)


En klassiker


Jobbigt på jobbet?


Så här såg det ut på jobbet idag !
Sally & Mindy ligger som döa sillar bakom
pappa och mig. Men det hör inte till vanligheterna,
de brukar "gnabbas" annars mest hela tiden.

(Ursäkta den dåliga bildkvalite´n,
pappas IPhone utan blixt...)


USIF - Sendraget Cup 2009


Anna

Grattis till alla "Annor" i släkten !


Andra advent

Hade en trevlig "Thanksgiving" kväll hos syster igår. Med god kalkon, nötpaj, julpyssel och spel. Tack för det!
Kom hem sent så hästarna fick lite hö då och jag sov faktiskt ända till tio över nio!
Morgonen har varit lite seg så nu adventsmyser jag med lite te, dator och skidstafett på TV skall sätta på lite risgrynsgröt till brunch.


Lördag 5/12

Har varit ute i stallet och på hundpromenad i totalmörker, tur det är lyse på elmoppen!

Veckan har varit lite seg efter en intensiv helg i Globen. Jeff blev sjuk med feber och fick vara hemma onsdag och torsdag. Jag har inte känt av sprutan så värst mycket förutom att det känns som om man fått en smocka på armen. Teensen har mycket i skolan nu, så det blir skönt med jullov för dem, om två veckor knappt. Två dagar i veckan var det minusgrader här, frostigt och friskt, längtar efter mera sån´t och snö.


Vinterpromenad februari 2009


Nöff nöff

Nu är hela familjen vaccinerad mot svininfluensan!


Mera Globen


Shettisgaloppen är i slutet på film nr 2...

RSS 2.0