KlubbMästare !

Jeff och Lilla Ross Man vann dagens klubbmästerskap i hoppning på Täby Galopps Ponnyklubb, en strålande felfri ritt med omhoppning på snabbaste tid.


Kungen


Klubbmästarna


Ärevarv till pampig musik

 

Melwin Tor

Den 30/5 var det Melwins namngivning. I strålande sol på årets varmaste dag fick vi vara med om ett underbart minne för resten av våra liv.
 
Tack Caroline & Torbjörn, jättefint alltihop, vilket jobb Ni lagt ner !


Namnkröningen


Melwin Tor


Allsång, Idas sommarvisa


Familjen


En slagen hjälte


Programmet

En ung man...


Todd på väg till niornas bal


En stilig ung man


Någonting hände under åren som gick...


med mammas lilla kille

2009-05-29

Sol idag !

Gick upp halv sju för att fodra och ta morgonpromenaden som nu har utökats till fyra följeslagare, Moa, Mindy, Findus och Solis. De är så söta katterna när de följer med. Solis har haft lite svårt för att följa med hela rundan och blivit kvar ett par gånger så när jag tar kvällspromenaden sitter han kvar på ungefär samma ställe där han lämnade oss turen innan, men då hänger han med hem. Men i morse klarade han det nästan lika galant som Findus. Basse går inte gärna utanför tomtgränsen men möter oss glatt när vi kommer hem igen.

Jeff gick upp själv imorse, han skall nämligen med en kompis hem direkt efter skolan och sova över, så han skulle packa på morgonen. Todd har sin bal ikväll vid Nova i Vallentuna. Sedan är det ju match för honom i morgon 9.30 i Åkersberga. Sedan är det direkt ut till Munsö efter den för Melwins Namngivningscermoni.

Skall leta upp lite urvuxna hästkläder och skor, för på söndag är det KM i hoppning på Ridskolan för Jeff, och där brukar vi ha lite försäljning av begagnat. Det blir en heldag där, samling klockan nio och Nettan och jag skall sköta tidtagningen, snälla Linn följer med och är hoppcoach för Jeff och Jane.

Melwin

Det gick jättebra när Nöten var här och vi barnvaktade, en så´n skön kille!






Mindy tog uppgiften på fullaste allvar...


Ja, vaddå, vi skulle ju barnVAKTA !

2009-05-28

Mulet och regnet hänger i luften.

Men man blir ju glad när man läser tidningen och ser väderutsikterna ett par dagar framåt, 25-30 grader och sol !


Idag kommer Melwin hit ett tag, Carro skulle egentligen jobba men hon har fått ögoninflammation så hon skall passa på att handla i stället medan vi barnvaktar Nöten.

Jane kommer med Jeff hem efter skolan och det blir väl bad i poolen kan jag tänka mig. Sedan är det fotbollsträning. Jag och Linn skall till Täby Galopp en sväng i eftermiddag när hon slutat skolan. Todd skall ha sin första tennisträning idag efter sitt Cypern uppehåll. Han är med i en turnering som startar i helgen i Åkersberga, i PS 16 och PS 17.

Åkersberga TK

2009-05-27

Idag var det jättevarmt redan på morgonen 18 grader, försov mig lite till kvart över sju då jag vaknat vid fyra och legat och oroat mig för kommande händelser. Sen somnar man ju om så skönt och hårt...

Har bakat en laddning till Nationaldagen, sedan var jag iväg och inhandlade lite plastartiklar på Rusta, kollade efter en klänning på Lindex, många klänningar hade dom men ingen som passar mig...antingen korvskinn eller tält...
Pratade en snabbis med Jossan i telefon för att rådfråga om en grej, och hon har det sannerligen inte lätt, stackarn...
Hämtade sedan Linn i skolan och forsatte till Brottby och hämtade Jeff också.

Det har blåst mycket här idag, näst intill storm, men det är ju bra så alla frön och pollen städas bort. Dressyrlektion var det idag för Jeff och Rosse. Kungen hade det lite svårt med koncentrationen för lilla fölet, Mac Chili, gick i hagen bredvid ridbanan. Måste komma ihåg att kolla med Lina hans relationer med föl... Det var samma sak i lördags när vi var där och tränade galoppfattningar, fast han var lite lugnare idag. Så söt där han springer och gnäggar.

Fick dra iväg till ICA för Jeff skall ha filmmys i skolan imorgon, det blev stjärnchips och en Fanta exotic. Nu vill Todd att jag ska dra för han har en polare här och de skall titta på Champions League finalen tillsammans.

Todd har förresten haft det toppen på Cypern, lagom brun och fin. De har i princip varit i varenda stad på Cypern under sin vistelse där. Sett många fina stränder och tränat och spelat ett par matcher fotboll.

Har det redan gått tre år ?







Sedan Findus (det är Basse som är på bilderna) hade sin sista kull med kattungar...

Grattis Basse med syskon på 3-års dagen !


Mamma Findus

Morgonstund har guld i mun

Vaknade denna morgon klockan fem av en kram från stora sonen som återvänt från sitt äventyr på Cypern. När jag gick till jobbet sov han gott i sin säng. Han är ledig idag men imorgon är det allvar igen, slutspurt för en niondeklassare. Så skönt att ha honom hemma igen.

Toppnotering

Idag har vi haft 24 grader i poolen. Jag, Jeff och Kenta har badat.
Får se om Linn är sugen när hon kommer hem.


Nya hyresgäster !


När vi var på hopptävling fick Kenta
sällskap av några andra "typer" som tycks
ha flyttat in i pumphuset vid poolen !

Söndagen 24/5

Denna dag var den sista i Division III hoppningen för detta år. Jag gick upp halv sex och fodrade samt tog en hundpromenad. Väckte Linn (som redan var uppe!) och Jeff vid sextiden. Hade packat det mesta kvällen innan så det var "bara" matsäcken som skulle fixas. Hämtade Kevin strax efter sju och sedan drog vi vidare mot Djursholms Ridklubb.

När vi kom fram hade det hänt en otäck olycka i en transport med en av hästarna från vår ridskola. Den hade kommit över bommen och låg på rygg fastkilad. Staffan och ett par andra driftiga gubbar gjorde en heroisk instats och lyckades till slut såga och banka så de fick loss mellanväggen och kunde få loss kilarna till frambommen, lagom tills Brandkåren anlände. De drog ponnyn bakåt så man kunde stänga framdörren så den stackars utmattade skrämda ponnyn inte skulle få för sig att ta sig ut den vägen. Efter att ha pustat ut en stund i "rätt" liggläge reste den sig upp och den kunde få fast mark under hovarna. Mirakulöst nog verkar den ha klarat sig rätt ok. Han fick dricka, beta, veterinärundersökas och pusta ut ett par timmar innan den fick åka tillbaka till sitt stall. Familjen som lånat ponnyn blev rejält chockade så det var tur vi var många som kunde hjälpa till.

Mitt i kalabaliken hade vi ju bråttom för Jeff och Jane skulle rida bland de första vid halv nio. Linn tog barnen och gick banan med dem medan Nettan gick till sekreteriatet och anmälde oss. Staffan och jag gjorde iordning shettisarna. Det blev lite snärigt med tid eftersom parkeringen var en bra bit ifrån anläggningen.

Linn gjorde som vanligt ett kanonjobb med barn och hästar. Jeff och Rosse gjorde en tjusig nolla med en vit rosett som belöning, även om det såg ut som Rosse inte vaknat riktigt. Jane fick starta om efter tre olydnader och fick äntligen runt Kevin en hel bana, bra kämpat tjejen.

Sedan skrittades ponnyerna av och vattnades innan de lastades på transporten för att invänta nästa klass. Alla var hungriga efter en stressig frukost, så vi bänkade oss på bästa platsen på läktaren där det för övrigt nästan inte satt några andra än vi från TGPK. 7 av klubbens 10 ekipage gick felfritt igenom första klassen.

Jeff och Lilla Ross Man blev uttagna till ett av klubbens lag och fick därmed starta som första ekipage i hela lagklassen. Staffan och jag åkte och gjorde iordning Kungen medan Linn och Jeff gick banan. En av de snälla tjejerna som var med och hejade tog Rosse och väntade på Jeff vid framridningen. Helt plötsligt säger de i högtalarna att "Nu är det fem minuter kvar till första start" Jeff fick brått till framridningen för att värma Rosse lite och som tur var blev det längre tid än fem minuter innan de kom igång med klassen.

Kungen var betydligt piggare denna runda, så Jeff fick tom ta ner honom i trav vid ett tillfälle för att tagga ner honom lite. Ännu en prydlig nolla med 18 poäng för stil. Nettan satt som vanligt och förde anteckningar så vi kunde se hur lagen låg till. Efter ett par timmars hejande och ständigt rotande i matsäcken hade Jeffs lag halkat ner till en 6:e plats och då packade vi alla ihop och åkte hem, det var fem som blev placerade. Totalt denna dag slutade Jeffs lag på en 7:e plats och det andra laget från klubben kom på 10:e plats. Det var många felfria ekipage denna dag och totalt fick de bättre poäng än oss.

Väl hemma vid femtiden sprang Rosse ut på sin äng med kompisen Petter. När jag och Jeff packat iordning slängde jag mig i poolen, 22,7 grader, och badade i drygt tio minuter, såå härligt ! En bra avslutning på dagen.

Team JR är ju bara bäst, så duktiga på att hoppa runt som om det var det enklaste i världen, fast man måste nog kalla dem Team JRL när det gäller hoppningen, för Linn hjälper, peppar och stöttar dem så bra !



Måste ju också bara säga:
Det är bara sju månader kvar till JULAFTON!

Josefine 23/5

GRATTIS JOSSAN
på din 27:e födelsedag!



Pappa ♥ Tessan
Linn ♥ Todd ♥ Jeff
Moa ♥ Mindy
Findus ♥ Solis ♥ Basse
Petter ♥ Rosse

Inte ett öga är torrt

Måste bara visa denna underbara "video" som Linn gjort,
så känner Ni för att gråta, se denna !



Issjön tur och retur

Jeff, jag ,Rosse och Moa gjorde en utflykt med saft och bullar till Issjön, lite långt för Mindy att hänga med, ca en mil fram åter.


Hästen & Pojken


Härlig vårgrönska


Fiskare var i farten i den lilla ädelfisksjön


Alla ville fika

2009-05-21

Fick sovmorgon till sju idag, Mindy var trött, hon gick inte upp förrän hon hörde mig på väg ut.

Jeff, Linn och jag var och grillade med bror på Albyvägen igår, gott och trevligt. Kenta har fått två mastiga pass som tävlingsledare i Näsbypark både igår och idag från em fram till 21 men det brukar alltid vara förseningar så han kan inte åka hem förrän sista matchen blir klar.

På förmiddagen idag var jag duktig och bakade bullar som vi skall ha till dagens utflykt, samt grekiskt bondbröd. Fixade tacopiroger och sallad till lunch.

Jeff tog ett dopp och efter lunch blev det en siesta för mig.


Hela 20 grader i poolen nu !


The poolkeeper


Min fina Hägg

Världens bästa Kung !

Grattis
Lilla Ross Man
som igår fyllde 15 år



Linns rosetter


Ville bara visa Linns skörd av rosetter i olika hästtävlingar,
många roliga minnen för var och en.

2009-05-19

Igår var det sista gången på tennisen för Jeff, väldigt oviss framtid för Karby tennisklubb, tränarna är uppsagda och ingen vet hur det blir till i höst. Hoppas det blir tennis även till hösten i Brottby, annars får det bli Näsbypark om han vill fortsätta.

Igår hämtade jag Linn i skolan och hon hjälpte mig att handla på Willys på vägen hem. Hämtade henne även idag när jag slutat för dagen. Träffade Mats på lunchen idag av en tillfällighet, så vi åt tillsammans, Mats, jag, mamma och pappa. Sedan drog "Tåg Otto HB" vidare mot Bredden och kontorsmaterialinköp medan Mats for tillbaka till Löwet.

Jeff har följt med en kompis hem efter skolan idag så han möter upp Kenta vid fotbollsträningen halv fem.

Det är regnigt även idag här i Stockholmstrakten och inget vidare varmt hoppas verkligen på bättre väder till helgen. På söndag bär det av till Djursholm för den sista omgången i Allsvenskan det skall bli kul om även om det blir tidigt och en lång dag.

Djursholms Ridklubb

 

Todd har landat !

Tidigt i morse, 03.30, skjutsade Kenta Todd till Brottby där han skulle möta upp för samåkning till Arlanda. Det var samling på flygplatsen kl 04.30 för incheckning mm och sedan avresa mot Cypern, Larnaca kl 06.45.

Vi fick ett SMS nu på eftermiddagen där det meddelades att allt var bra, 32 grader i luften och 23 grader i havet... Man blir ju inte lite avundsjuk! De bor på hotell Achilleos i Larnaca. De hade precis haft träning på stranden och skulle idag äta middag på "Donken" som ligger precis vid hotellet.

Imorgon skall de åka till Famagusta och bada i Fig Tree Bay. De har fått ett trevligt schema som vi kan följa här hemma och se vad de skall göra på ett ungefär varje dag. Hoppas Todd inte glömmer smörja in sig ordentligt med solkräm...



Ponnygalopp 17/5

Denna dag blev det en 7:e plats för Team JR. Jättefint väder och pigga ponnyer och barn. Denna säsong är det många snabba duktiga ekipage som hittat till Täby Galopp vilket är roligt då segerplatserna inte är "givna"  på förhand. Rosse var som vanligt bland de snabbaste iväg i starten men dagens distans 400 m var inte hans för dagen. Jeff vann däremot priset för bäst gjorda ponny, fast denna gång hade vi inte alls lagt ner lika mycket jobb som förra gången för att tävla om det priset, men Rosse är ju en naturbegåvning, alltid snygg! Hovolja, ett par flätor med matchande snoddar till dressen samt att han var nyklippt för dagen.


Ninni Westerlund var dagens prisutdelare


Här kommer dom !


Framridning


Jane & Kevin


Kevin & Lilla Ross Man


Finaste hästen


Sanktan, efter helgens matcher





Serietabell P10- 1, 2009Spelprogram 
Lagmvof+ -pStatus
Karby BK550023-715 
IFK Vaxholm 2431016-1010 
Åkersberga BK 5530213-219 
Enebybergs IF 2521219-87 
Rydbo IF520320-156 
IFK Österåker FK 432019-66 
FC Djursholm 34520312-196 
Täby IS31117-84 
Bällsta FF Svart51134-154 
Danderyds SK 6410314-93 
Erikslunds KF 4310211-123 
Vallentuna BK 221013-63 
IFK Lidingö FK 1351046-213


Duktiga killar, förr var de "laget som alltid förlorade"...

En dag i Östhammar

16/5:

Mamma och jag med hundar åkte klockan åtta mot Östhammar, hundkursen började tio men vi kom lite tidigare så hundarna kunde vara lösa en stund och heja på syrran. Det blev en trevlig dag i solen fast det var lite kyligare på logen där teorin och den goda maten inmundigades.




Mingrid, Mindy & Sally


Det var många som kom



Tindra och Chili visar sina konster


Mamma Vilda
(Både Sally och Mindy är lika henne tycker jag)


Pappa Coffie
(som tyvärr fick en öronskada förra året)


Mamma, Mindy & Sally


Vilda hälsar på Daisy, det fjärde kullsyskonet som var där


Vilda med sin "familj"


Värdinnan


Hundtränaren Camilla hjälper Ia


Teddilyn´s deltagare


Halvbrorsor till Mindy och Sally


Det var mycket att ta in för två "små" tiomånaders tikar.




Till slut vill jag tacka hela familjen Skogström för sin otroliga gästvänlighet.

Hoppträning 15/5


Vad är det här ? Bästa att ta i lite extra !


Murattrapp


Ragna


Jane & Kevin


Jeff


Team JR


Hela gänget

2009-05-15

Fredag!

(som om nån inte visste det...)

Idag har jag hjälpt Nettan med lite avstämningar inför ett bokslut för ett av "hennes" företag. Fick god woklunch där. tack!.

I eftermiddag skall Jeff och Rosse ha hoppträning för Ragna E, den sista inför den avslutande Allsvenskaomgången nästa helg, Jane är också med så det blir fikaträff igen. Sedan kommer de över och grillar till kvällen hos oss.

Imorgon skall mamma, Sally, Mindy och jag åka upp till Kennel Ceciklas i Östhammar. Det blir en kurs och corgiträff. Skall bli spännande att jämföra Mindy med sina artfränder. Det blir en heldag.

Söndag eftermiddag är det ponnygalopptävling, info finns här:

Startlista 17/5

Ryttarmeddelande 17/5



Hallå, det är jag !


Matte tyckte jag skulle ställa upp på fotografering nu när jag blivit stora damen,
men uppställda fina bilder när jag står det kan hon bara glömma !



Mindy & Moa


Ser Ni mitt läppstift ?


Bus


Matte är verkligen jobbig, vad ska hon med min tass till ?


Sitter fint..


Mera bus !


Håll dig på replängds avstånd bara...

2009-05-13

Skall snart gå och ta in hästarna för natten.

Idag har det varit jobb, Mindy var med och firade sin och Sallys tiomånadersdag, åkte en snabbis till Rusta på vägen hem, ridlektion på Angarn för Jeff och Rosse. Middag när vi kom hem, pasta och köttfärssås.

Underbaraste dotter har namnsdag idag !



Love you !
Mora

Uppdatering Sanktan

Serietabell P10- 1, 2009Spelprogram
Lagmvof+ -pStatus
Karby BK440019-512 
Enebybergs IF 2421119-77 
IFK Vaxholm 2321014-97 
Rydbo IF420216-96 
IFK Österåker FK 432019-66 
FC Djursholm 34420210-156 
Åkersberga BK 542027-176 
Täby IS31117-84 
Danderyds SK 6310213-73 
Erikslunds KF 4310211-123 
IFK Lidingö FK 1341036-193 
Bällsta FF Svart40132-151 
Vallentuna BK 210012-60

Wildcard´s Marshmallow Mindy

10 månader idag !


2009-05-11

Jeff red på förmiddagen igår och jag städade i Boden, en mus har bott hela vintern i en av lådorna med hästsaker. Så det blev sanering och städning och jag fick slänga en del söndertuggade och boade benlindor, handdukar, ludd och paddar. Nu har jag försökt spika igen alla hål i den lådan så missödet inte upprepar sig nästa vinter...

Det blev ju som sagt ett dopp för mig i poolen och sedan grillade vi till lunch. Jeff hade fotbollsmatch på hemmaplan vid fem så Todd, jag och Mindy åkte och tittade, Mindy var mest intresserad av de andra hundarna som var där. Laget gjorde en hyfsad insats men lyckades ändå vinna med 2-0. Duktiga killar! Hem och gjorde kycklingwok med ris till middag.

Nu sitter jag och "passar" på Ticnet, då jag lovat att köpa biljetter till Britney Spears åt Linn och ett par kompisar, det gäller att hänga på, biljettsläppet sker klockan nio..

Vid tvåtiden kommer hovis, Rosse ska få nya skor och Petter behöver verkas. Satsar på att motionera Kungen innan. Jeff har tennis idag och Todd har både tennis och fotbollsträning. Om en vecka åker Todd ju till Cypern med skolan, måste fixa lite till det i veckan, växla fickpengar, köpa solskyddsfaktor och så..

Hoppas på sol under dagen. Ha en bra dag !

Jag var först !

Datum: 2009-05-10
Utetemperatur: 16 grader
I poolen: 14,3 grader





Kallt men uppfriskande !

2009-05-09

Spöregn när jag gick upp i morse.

Hundarna följde motvilligt med mig ut till stallet, när vi väl var ute på ängen hade dom glömt att det regnade. Gjorde mig till och lagade mannagrynsgröt till frukost, det gick bara hem hos två...

Jeff, Todd och jag åkte en snabbis till Täbban för att besöka Stadium. Jeff handlade nya fotbollsstrumpor, en tröja, en fotboll, ett par mjukisbyxor och badbyxor. Todd hittade ett par jeans och ett par badshorts. Det är bra med presentkort !

Snabbt hem för att Jeff skulle hinna med lunch innan galoppkursen, det blev lite stressigt, men han kom i tid till lektionen. Rosse jobbade bra tillsammans med Kevin på kursen. Mindy var med på miljöträning, hon fick vara lite lös och det gick bra. Staffan kom och jag fick mig en trevlig pratstund med min bror.

När hästandet var klart blev det fika med bullar och saft i uterummet. Kenta har kopplat in värmepumpen till poolen med skarvsladd och allt verkar funka bra utan läckage.

Nu skall vi snart åka och fira Jane som fyllde tio år i veckan.

Snorfia

Förkylningen är inte bättre men jag har åtminstone ingen feber och det är ju skönt.

Var ju som sagt avslutning på hundkursen igår, Mindy var duktig som vanligt. Det roligaste tycker hon inkallningsövningarna var med en massa "hinder" och hundar längs vägen. På slutet fick vi låna trevliga träaktivieringsleksaker som man skulle gömma godisar i. Den ena var med massa ihåliga runda träbitar som man skulle gömma godis under, och hunden skulle lyfta bort dem för att komma åt. Den Mindy gillade bäst och fattade snabbast var att man skulle skjuta trälock åtsidan så fanns det godis under, hon arbetade både med nos och tass.
Nästa helg skall vi åka upp till hennes "barndomshem" och träffa massa corgisar och kursa oss.

Jeff hade en kompis med hem igår innan det var dags för fotboll. Jane och en kompis kom förbi på en hundpromenad, trevligt.

Kungen och jag tog oss en körrunda till Issjön. Äntligen har de kört bort alla träd som var fällda där så det var nu framkomligt igen. Det blev ett sent vårtecken för oss i år, att köra fram till den lilla fiskesjön och blicka ut över den vackra naturen. Moa var med och hittade ett äckeldike att bada i, dumma hund, när hela sjön fanns inom räckhåll. Så det blev avspolning med slangen när vi kom hem.

In snabbt och byta om, sedan åkte Linn och jag ner till skolan för att titta på niornas Cabaré, Todd hade en liten roll som en engelsman. Det är så svårt att inse att alla dessa små härliga ungar som man följt sedan sexårs har blivit så STORA ! 

Ponnygalopp 17/5

Här är info om nästa ponnygalopptävling som går av stapeln på Norges Nationaldag !

Startlista 17/5


Mindy e´ bäst !

Matte klarade det !

För jag är minsann som en ängel vid varje kurstillfälle...
Jag låter matte få tro att jag har blivit så lydig så,
men jag gör nog ändå som jag vill härhemma,
så de´ !



2009-05-06

Förkyld!



Mindy fick följa med till jobbet idag, hon fick leka med Sally nästan hela dagen utom ett sovavbrott vid lunchtid på en timme. Hon tyckte det var lite jobbigt till slut tror jag, hoppade villigt in i bilen när vi skulle hem och sov helt utslagen här hemma ett par timmar efter att hon ätit upp morgonmaten som hon inte hann i morse.

Har varit med Jeff på ridlektionen i Angarn och tittat mellan snorattackern... Jane bjöd alla i ridgruppen på födelsedagskladdkaka efter lektionen, vilket var mycket uppskattat. När vi kom hem hade Kenta börjat med maten så det slapp jag idag.

Nu hänger regnmolnen tunga utanför fönstret och vi såg ett åskväder på avstånd när vi var i Angarn. Kommer väl snart..
Hästarna har fått börja vara ute till åttatiden nu på kvällarna, skönt för dem. Efter maten skall jag krypa ner i sängen och kolla lite TV, jag känner mig inte riktigt 100 med förkylningen. Kanske skall låna någon film av Linn :). Grabbarna skall kolla på Hammarby-Kalmar på Tvn där uppe.


10-åring !

GRATTIS JANE
på din tioårsdag
önskar alla vi på
Gökbacken !




Bilden är från Smedjebacken 2008


2009-05-05

Svinkallt!

Fixade lite inne och hjälpte Kenta med foton som skulle till Kungliga på förmiddagen. Klädde på mig långkalsonger, mössa, vantar och vinterjacka och gick sedan ut i det "surmulna" vädret. Gjorde först iordning stallet och tog en sväng med hundarna, sedan låstes de in i huset och jag hämtade Rosse. Eftersom Rosse är tränad hos Lina att gå som handhäst tänkte jag testa att motionera honom med elmoppen, den gör ju max 15 km/h. Det gick strålande han höll sig precis bredvid hela tiden och jag kunde bestämma farten efter hans trav, det här kommer jag göra om, så trevligt att ha den lilla välmusklade hästen springande vid min sida. Vi var ute i en timme i kylan men jag var ju välklädd och Kungen fick krypa in i sitt täcke när vi kom hem.

Sedan in och käka lunch och tina upp mina frusna kroppsdelar. Tea och korsord, lite slappa tills Jeff och Jane kom hem med bussen. Medan de åt mellis fixade jag en äppelpaj med vaniljsås och bakade två limpor. Jeff och Kenta åkte på fotbollsträning och Jane åkte med. Todd kom direkt hem efter skolan, behöver plugga till prov imorgon så han skippade tennisträningen idag. Todd har avslutningsfotografering imorgon för niorna och då skall deras klass ha Hippie tema. Todd gjorde en fin Flower Power t-shirt och hittade trasiga gamla jeans i Kentas garderob samt fixade ett "Björn Borg" band i pannan. Sedan åkte han över till Nettan och lånade en mockaväst så nu är han nöjd med "utklädningen".

Jeff är inne hos Linn och tittar på PB (Prison Break) skall väl komma in snart och byta om till pyjamas. Jag har nyss varit ute med hundarna på den sista kvällspromenaden. Findus har stenkoll och följer numera alltid med när det är promenaddags, det är en syn det, först kommer jag hem på vägen med moppen, sedan Moa, en bit efter Mindy och sist kommer Findus springande, det blir som tripp trapp trull fast med fyra...

Minnesluckan


Jeff i maj år 2005

Blodsugare

Åkte iväg och handlade igår, först födelsedagspresent till guddottern, sedan till Apoteket och köpte fästinghalsband till hundarna, äntligen. Hoppas vi slipper de vidriga små insekterna nu. Katterna har även fått sig en "spott" omgång. Hämtade Jeff i skolan så han skulle hinna äta mellis i lugn och ro innan tennisen.

På kvällen kom kära syster över på en slät fika medan dottern red lektion på ridskolan, trevligt att gagga lite på tu man hand.

Grönskan har verkligen fått fart här nu efter gårdagens små regnskvättar, dröjer nog inte länge tills Häggen blommar. Det skulle visst komma lite regn idag med, just nu är det lite sol men grått. Idag skall jag vara hemma för chefen skall bort på möte.


Upp i topp !

Serietabell P10- 1, 2009Spelprogram
Lagmvof+ -pStatus
Karby BK330017-59 
IFK Vaxholm 2220011-66 
IFK Österåker FK 432019-66 
Enebybergs IF 2311110-64 
Danderyds SK 6310213-73 
Täby IS11003-03 
Rydbo IF21017-63 
IFK Lidingö FK 1321016-73 
FC Djursholm 3421014-53 
Åkersberga BK 531023-173 
Bällsta FF Svart30122-131 
Erikslunds KF 420028-110 
Vallentuna BK 210012-60 
IFK Lidingö FK 1400000-00Utgått

Deklarationsdagen

Regn idag, det är bra för allt som växer och gror...

Jag är klar med min deklaration sedan ett par veckor tillbaka, men Kenta har ju fortfarande fullt upp, en del kunder har ju inte lika bra framförhållning...

Idag har Rosse sitt nya regntäcke som jag köpte för någon månad sedan på Hööks, det satt rätt bra och hade luddiluddludd vid manken, han får ju så lätt skav där annars. Petter fick också på sig sitt fast han har lång vintepäls kvar är det ju inte skönt att bli kall om ryggen.


Bilden är från www.hooks.se


2009-05-03

Lugn söndag, varmt runt 18-20 grader men disigt.

Jeff hade en kompis här hela dagen. Todd hade ju sin final i "Davids Cup" på Näsa Äng vid två, jag skjutsade dit honom och stannade kvar och tittade. Todd och hans medspelare (en glad pensionär) förlorade finalen med 1-2 i matcher, men det blev en fin andraprispokal.
 
Mindy var med på "miljöträning", vi gick först ner till stranden och kollade in alla spännande fåglar, vågorna var lite konstiga men till slut tog hon några steg ut i vattnet, så långt som ett vanligt koppel räcker utan att en matte blir blöt om fötterna. Sedan fick hon sitta med mig på åskådarplatsen, det var en konstig hund där tyckte Mindy, en Sharpei, så fort den rörde sig skulle hon skälla på den, så det blev mycket träning på att inte skälla igår. När tempelhunden skulle gå fick de hälsa och då var det så trevligt med den såå. Hon fick även sitta bunden en kort stund då jag måste lämna henne för ett toabesök, det gick också bra, men jag hörde nog att hon skällde på ett par hundar som gick förbi..

Vid femtiden var vi hemma igen, tittade på Mastersfinalen på TV från Rom vilken Nadal vann. Sedan blev det middagsdags, det blev pasta med en god sås till.

2009-05-02

Strålande väder !

Todd och Jeff hade fotbollsmatch för sina respektive lag på förmidddagen. Todd på Väddö och de förlorade sin match. Jeff och Kenta (som tränare) i Åkersberga, de vann med 7-0, nu måste de ju gått upp i topp i sin serie...

Det blev ingen galoppkurs idag, så Jeff red ut barbacka med Jane och Lemonia.

Todd spelar ju en liten hemmaturnering på Näsa Äng, semifinal denna dag, vilken han och hans medspelare vann så nu blir det final idag, söndag. De kör med enklare Davis Cup regler, varsin singel och en dubbel.

På kvällen kom Carin, Farfar, Carro, Tobbe, Melwin, Jossan och Johan. Vid käkade potatisgratäng, sallad och fläskfile´ i ugn med soltorkade tomater salami och champinjoner i en härlig gratängsås. Carin och jag hjälptes åt med maten. Carro hade bakat härliga bullar och jag en tårta, även Farfar hade med sig en härlig tårta som hans syster bakat. Det blev en trevlig kväll med "denna bebis den ska vandra från den ena till den andra"...


Melwin


Middag i uterummet


Jossan & "Nöten"


Tårta "a la Tessan"


Gråa slingor...


Melwin the one and only


Paketöppning


"Samling vid pumpen"


Jossan, den perfekta lekledaren


Grattis !

Dagens Grattis går till Farfar
vi ses i kväll !


Lyckad dag!

Hopptävling för hela slanten..
 
Åkte hemifrån strax efter halv sju och var hemma igen 12 timmar senare. I clearrounden gjorde
Team JR en fin runda med en nolla i protokollet. Sedan var det lång väntan och stekande sol där vi "slagit läger". Tur vi hade med oss redig matsäck. Jeff och Rosse blev uttagna till
Täby Galopps Ponnyklubb Lag 2. Ytterligare en jättefin runda med noll fel. Efter en lång väntan och lite halvtaskig organisation från värdklubben meddelades det att Jeffs lag kommit på delad 4:e plats av hela 19 lag, det blev placering och priser. Jag ser nu ut som en signalkräfta efter dagens timmar i solen !


Kungen


Glada ryttare


Kusiner

RSS 2.0