Runspelen PS 18


Fjortis!

Grattis Felicia
på din födelsedag !



Tack för en trevlig kväll igår!

Kram från
Tessan ♥ Kenta
Linn ♥ Todd ♥ Jeff
&
alla djuren.


Uppdate

Ännu en underbar morgon med lite värme och sol!

Hovis har varit här i veckan och satt på Musses tappsko (igen), han gillar att springa i hagen den pållen..
 
Igår var jag en sväng till Hööks och köpte ett nytt Fleecetäcke till den busen, ett liknade som Rosse har så nu är dom så fina i sina "pyjamasar". Var också en sväng och hälsade på kompisar i Knvista, NordicLights Stuteri, det är alltid något nytt som blivit gjort på gården sedan jag var där sist. Det kryllade av gulliga svarta kattungar där så jag fick binda händerna på ryggen för att det inte skulle slinka med en hem...


Musses nya täcke, bilden är från Hööks hemsida.

Hade ett trevligt telefonsamtal på färden. Jag fick klartecken till Globen för Jeff & Kungen, lika som förra året, både i showen och steeplen, det blir skoj.


Klicka på bilden !

Hämtade Linn på vägen hem så hon och Jeff skulle hinna rida innan det blev alltför sent. De red till ridskolan och jag satte upp ett litet hinder till Rosse och Jeff, men även Linn och Musse hoppade det! Fick även se Musse i galopp på ridbanan! Lite vinglig och ostadig är han än, men positiv och försöker göra rätt så gott det går. De var inte där särskilt länge men man märkte att han blev trött i hjärnan. Träffade Felicia där och hennes foderhäst hade blivit såld och skulle åka på kvällen, ledsamt för henne.

Idag skall vi kolla på handbollsmatch på förmiddagen, då Felicia skall spela i Vallentuna. Sedan är det galoppkurs för Team JR och på kvällen skall vi fira en fjortis...
 

Snart jul igen...

...tre månader kvar !



Minnesluckan


Sommaren 2005


Måndag 21/9

Dagen började tidigt, vid två kräktes Jeff, Kenta tog det, men man vaknar ju ändå och blir störd i sömnen och man riktigt känner: -Jag kommer nog också må illa snart.... Låg sömnlös ett par timmar...

Han fick förstås vara hemma från skolan idag men det måste vara något han ätit för under dagen med en längre sovmorgon var han pigg som en mört igen.

Vid åtta kopplade jag på släpet för att bege mig till Enköping och foderinköp, släppte av tonåringarna vid respektive skola först.

Stannade till vid Hööks på hemvägen för att köpa senskydd till Musse och nya tyglar, det blev faktiskt en reflexjacka till mig med som jag längtat efter så länge. Nu kommer jag synas ordentligt på mina hundpromenader i mörkret. Väl hemma hade Kenta fixat ordning i höboden och hjälpte mig att lasta ur alla balarna. Nu kommer jag stänga sommarhagen för Musse, som gillar att springa, tappar sina framskor där hela tiden. Det finns ju gott om plats i vinterhagen med men där är inte lika blött så jag hoppas att dojorna får sitta kvar bättre då.

Fixade pankis till lunch åt Jeff och mig och sedan gick vi ut i skogen med hundarna för att titta efter svamp. Vi hittade en "åder" med Svart Trumpetsvamp, det är flera år sedan jag hittade sådana och då var där endast en. Nu blev det ett par liter plus några enstaka Trattkantareller, de behöver nog två veckor till på sig. 

Sedan var det dags för tennisträning i Näsbypark, jag hade med mig "Ont Blod" och läste lite i den medan jag kastade ett öga då och då på träningen.

Linn har fixat med sin tandställning idag och man börjar nog ana slutet ialla fall, blev en masssa jox med gummisnoddar och så, om åtta veckor har hon ny tid och vi hoppas då på besked hur länge till den behövs.

Nu längtar jag till klockan blir 21.00, då skall jag kolla på Anna Anka i TV3, Sveriges hetaste snackis just nu... På fredag skall hon vara med på intervju i Skavlan det skall jag heller inte missa!



Här är en bild på kära syster,
 Cecilias skörd av  Svarta Trumpetsvampar.
Foto: Höjer


Häck(däck)träning

På galoppkursen igår fick de träna på ett av häckträningshindren, lite läskigt till en början med de svarta däcken tyckte Rosse, men efter ett par träningshopp gick det galant.


Melwin van Beethoven


Det började redan vid tio månaders ålder...


Left to My Own Devices




I could leave you, say goodbye
Or I could love you, if I try
And I could
And left to my own devices, I probably would
Come on, baby, say goodbye
I could love you, if I try
And I could
And left to my own devices, I probably would
Left to my own devices, I probably would



Terrängträning 16/9

Så härligt att se Kungen på dagens ridlektion, en riktig buse som upptäckt att han kan röra sig obehindrat igen, ner med skallen och småbockade hela tiden när det var hans tur, det riktigt spritte i hästkroppen, det var nära att Jeff åkte av ett par gånger. Hoppa var inget som helst problem längre, tvärtom. Vi kunde inget annat än skratta åt vår och hans lycka!

Underbara lilla häst...


TV 3 börjar ta över!

Två nya väldigt bra program denna vecka, Svenska Hollywoodfruar på måndagar och SUPERSTARS.
I det första får man se verkligheten i vardagen, och allt är inte "en dans på rosor"
bara för att man är rik. Gillar Anna mest med sitt rättframma sätt
och hennes tuggande på kycklingbrosk...
Superstars är bara för underbart, älskar ju Stenmark, Ravelli, Magda, Ara
och de andra kämparna. Skall bli kul att se fortsättningen ikväll.
TV4 kan slänga sig i väggen med sitt Idol och Kändisdjunglar.
En bra sak är också att TV3 har kortare reklampauser än 4an...

Moa


En fin bild på Moa
som "passar" Melwin vid matbordet...


Loppet 13/9


SM Silver

Det var en fin dag vi hade på Täby Galopp.
Grim och Jeff gjorde en kanoninsats och tog en tjusig andraplats.

Foton: Linn Åkesson & Kent Åkesson


Mot uppvärmningen


Till start


Loppet


Silver


Ägare, häst och jockey


Jeff & Grim


Hejdå Grim!


Filmintervju


Tänk om det var en sådan här bil i pris...


Måste bara visa målfotot också
Jeff och Grim kniper andraplatsen med en nosvinge...


Svenskt Mästerskap

Imorgon är det SM i ponnygalopp, här kommer lite info.

Startlista 13/9

Ryttarmeddelande 13/9


Galoppträning 11/9


Sista jobbet med Grim innan SM


Småfolksbesök 10/9






Glader

Har varit så orolig för vår lilla ponny. Men problemen han har haft satt i högersidan i bäckenet och kunde enkelt fixas av Hästkiropraktorn, så nu är han så gott som ny.

 Ja ja, man lär så länge man lever och tur är väl det !


090909

Juste personnummer man får om man föds idag...

Still sick, idag är Todd sämre igen och hemma från skolan. Jeff har ridit och har nu åkt med Kenta på fotbollsmatch i Danderyd, Karby 99:orna behöver en seger idag, så jag håller tummarna.

Hämtade Linn i skolan idag och skjutsade henne till fotvården. Passade på att besöka Apoteket för att fylla på med medicamenter till sjukstugan...

Riktig Brittsommar har vi, bästa månaden på året då man slipper bromsar och mygg när det är varmt. Idag var det 29 grader i poolen och 24 grader i luften, var så sugen att bada men fick nöja mig med att kolla på Kenta som simmade och plaska med mina fötterna, måste ju sköta om förkylningen så man blir bra någon gång i år...


Tisdag 8/9

Fortfarande sjuk.

Jeff har ridit Grim och haft fotbollsträning. Jag har varit inne och vilat mest hela dagen. Fick släpa mig iväg till ett föräldramöte i Åva på kvällen, man vill ju se hur Todd har det!  När jag kom hem från mötet stod en härlig äppelpaj i ugnen med kokos, jättegod. Åt av den när jag såg slutet av Idol 2009.
Nu ska jag FarmVillea lite, lyssna på Hypnotisören och sedan sova.
Over and out.

Snormåndag

Har nu fått barnens förkylning, tjock i halsen och snoret rinner. Hoppas ingen blev smittad i lördags bara.
Idag har både veterinären och hovslagaren varit här till Musse, influensavaccinering och nya skor fram som han tappade i lördags när de racade i hagen.
Jeff började i sin nya tennisgrupp i Näsbypark idag, och den var bra tyckte både Jeff och Kenta. Nu är Jeff ute och rider på Grim som bor hos oss en vecka till ponnygalopp-SM. Rosse skall vila till torsdag då kiropraktorn kommer.
Vi firade ju Todd med tårta och paket på morgonen igår och på kvällen gjorde jag hans favorit pizza med bernaissås på. Förkylningen kom ju redan så smått igår och tyvärr satte den sig på mina krafter. Men jag tror nog att Todd fick en bra dag ialla fall.
Mot snorfanan!

Ett år på Gökbacken

Idag för ett år sedan flyttade Mindy hem till oss !


Då....


...och nu


Födelsedagsbarn !

GRATTIS TODD
PÅ DIN 16-års DAG !


Vi älskar dig !

Mamma ♥ Pappa
Linn ♥ Jeff
Moa ♥ Mindy
Findus ♥ Solis ♥ Basse
Rosse ♥ Musse


Ponnyglädje !


Godnatt!

Skall krypa till kojs med min nya godnattsaga, Hypnotisören av Lars Kepler. Hoppas fullmånen låter mig sova i natt...

Fredag 4/9

Vaknade halv fem och kunde inte somna om...
...typiskt när man inte somnade förrän halv ett !




Torsdag 3/9

Idag har jag hjälpt Nettan med bokningar och avstämningar.
 
Kenta var på tippen med gamla kylen och frysen.

Fixade fina knoppar till köksluckorna som är målade allihop nu.

Tim och Jane kom till oss efter skolan. Jane red Rosse med Linn som red Musse, och småkillarna hade fotbollsträning.

Nu på kvällen har Jeff blivit sjuk, typiskt nog. Men Linn var ju dålig förra veckan och Todd är förkyld.

Kenta är och spelar innebandy med Staffan och några andra gubbar.

Jeff skall tävla en annan shettis än Rosse på galopp SM, eftersom vi skall låta Kungen vila från galopplöp nu under hösten då han tävlar hoppning. Den heter Grim och ägaren känner Rosses förra travfamilj, ibland är världen bra liten...


Igår var Melwin här och underhöll Kenta och mig medan Carro jobbade.


September

Ja, så har hösten börjat...
det regnar.

Jag (och Mindy) jobbade igår, på vägen hem gjorde vi några ärenden innan vi hämtade Linn i skolan.

Kenta hade installerat vår nya kyl och frys under dagen och det är så fint, några av de nymålade skåpluckorna är också uppsatta. Måste hitta några snygga, billiga skåpknoppar som är aluminiumfärgade.

Tog ett bad i poolen igår eftermiddag då det var 24 grader i luften, skönt med ett svalkande dopp (27 grader). Jeff hade fotbollsträning och Linn tog en timmes ridtur på Musse. Todd hade en lång dag i skolan.

Idag är det ridlektion för Jeff och Rosse, på söndag är det ju den första hopptävlingen i Allsvenskan Div II.

Till lunch idag kommer Melwin för att leka med oss då mamma Carro skall jobba.

Kenta har åkt med tonåringarna till skolan och skall köpa te till mig på vägen hem, har svårt att klara en morgon utan Earl Grey.


Wikipedia:
Earl Grey är en av de mest kända och populära tesorterna, smaksatt med bergamottolja som tillverkas av en sorts citrusfrukt. Namnet kommer från Charles Grey, 2nd Earl Grey (1764-1845), som var den andre Earl Grey och Storbritanniens premiärminister.


River Deep

Treårstest 6/9 2008  i Örebro

River Deep 43-05-1047
Valack född 2005 hos Stall Bright HB, Rättvik. Skimmel.
e. Green River xx RP 127 u. Bright One 93-93-0589
ue. Wärnanäs Sigill RW 60 - okänd
Ägare: Stall Bright HB, Rättvik.
887877=45 poäng, klass I som dressyrtalang
887767=43 poäng, klass II som hopptalang


RSS 2.0