2012-04-29

Revansch

Världens bästa Totto & Jeff !
2012-04-28

Soool!

Jeff tog cykeln och jag tog elmoppen med Rosse vid sidan och Mindy som passagerare, sedan åkte vi Svistarundan. Mindy prövade att bada lite när vi åkte förbi sjön men det var nog kallt! Två ganska nyfödda fullblodsföl gick i hagarna vid Svista, Rosse blev alldeles till sig och gnäggade så där gulligt som bara hästar gör när de pratar med föl. Många vårtecken såg vi, jag bjuder på ett.


Lektion nummer 1

I den totala konsten att slappna av !


2012-04-27

Äntligen startar dagen med sol :D
Kenta städar uterummet medan jag sitter i solen med en kopp kaffe och glada tillrop. Han är allt bra snäll, snart kan jag sitta där med en god bok. Vi har ju inte grillat ännu heller så det får väl bli nu när det är långhelg. Bifogar en bild på arbetsmyran, visst är han modern min man, byxor med häng...


Teresia dagen

Gråmulet och runt 10 grader skulle jag tro.

Har firat namnsdagen med att trimma Moa, det tar sin tid men nu är hon fin och redo för värmen!
Kyckling, ris och currysås (rester från igår) blev dagens lunch. Nu blir det snart en utflykt till Strömsholm.
Linn kom hem igår och åker upp igen på Valborg. Hon stack till Fredrik igår efter middagen så man ser inte till henne så mycket fast hon är "hemma".
På söndag är det ponnygalopp, den första i Dalvaserien för året, Jeff rider i Lopp 2 ca 16.20. Hoppas på sol och värme till helgen.

Härliga Tigger


2012-04-24

Soldis och ett par plusgrader. Kan nog bli bra idag, längtar efter att det skall torka upp !
Ska jobba hos Tåg Otto HB idag.
Åtta månader till julafton...

2012-04-22

Gråmulet och några plusgrader.

Bara för det så kom Olga igår, hon gick där och trippade bredvid poolen med maken sittandes i ett träd bredvid. Och i morse på hundpromenaden så såg jag mina första vitsippor, så det är nog vår nu... Är så trött på det gråa vädret och fukten. Igår så visade sig solen lite ialla fall när Jeff var på galoppkurs med Totto.

Todd åkte till Kroatien igår med tennisklubben och blir borta en vecka. Lyllo honom! Linn är har varit hemma ett par dagar men åker upp till Strömsund ikväll igen, denna gång en kortare vända, kommer hem igen på onsdag. Det känns konstigt att bara göra middag till en familj på tre..

Idag händer inte så mycket, Rosses lilla söndagsryttare kommer och pysslar och rider en liten vända, men mamma är rätt "självgående" nu och vet rutinerna så det blir mest att man går ut och säger hej. Får väl ändå köra honom en vända sedan med elmoppen så han får springa av sig lite för imorgon ska han få vara med på hoppträningen igen.

Imorgon är det en del på schemat, möte i Jeffs skola på morgonen, fotvård vid lunch, hoppträning halv sex och styrelsemöte halv sju. Ska försöka städa också för det behövs verkligen och det har jag nog ingen lust med idag...


Här kan man läsa om Todd på tennisklubben, han startar ju sin anställning där direkt efter studenten !

Näsbyparks Tennisklubb

(klicka på länken)

Olga, var är du ?

Ingen Olga i sikte än, inte konstigt så kallt som det fortfarande är !

Senaste Nytt från ASRP

Avelsföreningen Svensk Ridponny

(klicka på länken)

2012-04-16

Solen har skinit ett par timmar så då var jag ute och tvättade och smörjde Tottos sadlar och träns. Även bilens fönster fick sig en tvätt invändigt. Nu har solen gått i moln och jag skall äta en sen lunch. Ikväll är det hoppträning på Körlinge för Jeff och Totto, en av veckans höjdpunkter !


2012-04-15

I say no more..
2012-04-14

Snökaos och nån plusgrad.

Vid halv fyra imorse åkte jag och hämtade Todd i Vallentuna, då var det blötsnö så man inte kunde ha helljuset på men det smälte ju på backen.. Vaknade upp vid sju till en vit, blöt värld, träden låg i prinicp ner av tyngden. Halv nio skjutsade jag Linn till Arlanda för en veckas jobb i Strömsund. Det tog en dryg timme dit. På våra småvägar fick man köra zick zack emellan träden som tyndes ner över körbanan. Oplogat fram till Gillinge, tog sedan Norrortsleden, där var det körbart i ena filen ialla fall. På E4 låg taxibilarna i diket en hit och dit. Kom fram en dryg halvtimme innan flygets avgång (som senare visade sig försenat en timme). På vägen hem var det lite bättre plogat på de stora vägarna, stannade till i Arninge på Willys för att införskaffa lite proviant. (skit att jag glömde kaffe) På vår lilla väg var det zick zack som gällde hemåt också. Väl hemma så blir det strömavbrott lite då och då. Blää, nu tänker jag inte gå ut förrän på eftermiddagen då vi skall iväg och fira 20-åringen Niclas.

Annars skulle jag gå i ide och inte komma fram förrän till våren...Fredagen den trettonde

Regn, kallt och gråtråkigt väder. Jag vill ha vår med sol och värme. så de ! Idag har jag jobbat hos ASEK ett par timmar. Nu är jag hemma men skulle behöva åka iväg och handla, men har ingen ork, pengar eller lust..
Skall leka vid datorn en stund, så kanske sinnestämningen ändras.

2012-04-12

GRATTIS Niclas på din 20-års dag !Biobesök

I måndags var Jeff och jag på bio och såg Hungerspelen, den var bra, Jeff har ju läst boken så han var lite mer insatt än jag. Kanske en modern variant av Flugornas Herre...


Täby Galopp 2012-04-08
Totto 2:a efter en superdålig start, han är bara bäst vår ponny !

Påskafton 2012-04-07

GLAD PÅSK !Påskgalopp 2009

2012-04-06 Långfredagen


Snöstorm idag !

Min tusendel

Igår var det Kickoff för Riksgaloppen på Täby då var vi och tittade på "Sigge", Cheerful Giver, som tränas av Caroline Malmborg. Han såg helt klart bäst ut av de tre som visades upp på tycker jag, verkade vara mest "klar" också. Jag är nöjd med mitt andelsköp! Skall bli kul att se honom raca.


RSS 2.0