Hopptävlingen 4/4

Gick upp 05.30 och fodrade, packade in det sista i transporten. In och väckte Linn och Jeff, käkade frukost och packade matsäck. Kollade att alla papper och licenser var nedpackade. Gick ut halv sju, packade in det sista vi skulle ha med i bilen, lastade Rosse som var lite avis på Petter som fick gå ut i hagen. Fick vänta lite på att Linn skulle bli klar...

Kom strax före sju till Lilla Rörby där vi lastade på Kevin. Sedan blev det nästan en timmes bilfärd till Västerhaninge. Jeff och Jane skulle ju starta i början i den första klassen. Linn tog småfolket och gick banan med dem och visade dem allt de skulle tänka på, hon är så duktig ! Under tiden gick jag till sekretariatet och visade alla handlingar på ponny och barn, mätintyg, vaccinationsintyg, grönt kort och tävlingslicens.

Sedan var det dags att tränsa, lasta ur och sadla de små ponnyerna. Det var hela sju starter i kategori A, vilket är väldigt ovanligt att se. Jeff startade näst sist.

Blåkulla Gård är en jättefin anläggning, allt ligger nära och bekvämt i anlutning till varandra, ny sladdad fin parkering när vi kom bland de första transporterna, ridhus där tävlingen var, ridhus med framhoppning och framridning, sekreteriat och servering i anslutning till ridhusen, flera Baja Major, uppställda vid parkering och tävlingsområde. Vi känner ju familjen som har gården då Linn och deras dotter tävlat i ponnygalopp och i Globen under flera år tillsammans, man kände sig väldigt välkommen dit och det är alltid trevligt med lite för oss kända ansikten.

Linn drillade Jeff och Jane på framhoppningen, Jeff var lite seg, han har kommit in i någon sorts allergiperiod, undrar om det är våren... Jane blev lite besviken och ledsen på Kevin som vägrade på en oxer på framridningen hon var nog väldigt nervös. Red in och gjorde ett bra jobb men fick ett stopp på första hindret och två på tredje. Jag stod med Jeff och väntade utanför ridhuset så Linn kunde gå upp och ta en bra placering på läktaren för sin fotografering. De hade en liten collectingring inne i ridhuset så man fick se den som red innan, det var nog bra för Jeff och Ross att gå en liten stund där inne och vänja sig.  Så var det dags för start och Team JR gjorde ett jättebra jobb och klarade sig felfritt runt, blev lite svajigt när de skulle gå i mål för Rosse tänkte gå åt andra hållet innan Jeff svängde rätt och passerade mållinjen. En fin blåvit rosett fick de för sin clearround. Mycket hejarop och applåder från läktaren då klubben hade många representanter på plats. Täby Galopps Ponnyklubb hade tio ekipage till start och två anmälda lag. (Ett lag består av 4 ekipage.)

Hästarna skrittades av och lastades på, vi tog våra matsäckar och satte oss i den bästa vårsolen 2009 på våra breddgrader. Varmt och vindstilla, jätteskönt.

Jeff och Lilla Ross Man blev uttagen till det ena laget, så när den första klassen var klar lottades det nya startlistor till lagklassen. Jeff hamnade först av alla vilket han blev lite uppstressad över. Rosse var mycket piggare på framridningen denna gång men Jeff var fortfarande lite seg. Det blev lite strul med startlistor innan klassen äntligen kom igång och denna gång fick Team JR ingen tid på sig att skritta runt och vänja sig utan det blev start direkt, Jeff var lite osäker, de tre första hindrena gick jättebra men när de kom till det fjärde var Jeff inte riktigt med så det blev ett stopp, sedan blev de strul med stigbyglar och anridning så det blev tyvärr två stopp till där. Linn och jag blev lite besvikna, hästen är ju så underbar men han är sin pojke trogen och lyssnar till hans signaler och Jeff gav nog upp redan efter det första stoppet. Tror han kände lite press att göra ett bra resultat för laget och så blev det inte som han tänkt sig..

Efter lite gråt och tandagnisslan blev vi alla åter på bra humör, speciellt Jeff som tryckte i sig 1,5 hamburgare från serveringen. Vi tittade på klubbens övriga deltagare och hejade på men lagen fick endast två felfria ekipage per lag och det hade behövts tre flefria och bra stilpoäng för att få en placering denna dag. Staffan, Nettan och Tim åkte hem lite tidigare än oss då de skulle hem och snofsa till sig inför en fest på kvällen. När vi kom till ridskolan och lastade av Jane, Kevin och alla deras saker stannade Linn kvar med Jane då hon skulle hem och barnvakta hos dem på kvällen.

Rosse tyckte det var skönt att komma ut i hagen äntligen, speciellt när han fick vara utan täcke för första gången på evigheter, 15 plusgrader var det här på eftermiddagen.

Det är kul med hopptävling men det tar sådan tid, speciellt om man skall starta i två klasser, och så måste man ju alltid gå upp så tidigt för att ge sig av. Galoppen är lättare, man startar aldrig på morgonen och man vet ungefär hur lång tid det kommer ta, sedan har vi ju nära till Täby Galopp...

Over and out.


Kommentarer
Postat av: Marie

ja, att åka på tävling kräver massor av tålamod för det är mycket väntan, väntan och väntan. Bättre lycka nästa gång, det är det som är tjusningen med djur, de har sina dagar- ibland gör de som de vill även om ryttaren gör allt rätt och ibland väljer de att göra som ryttaren säger även om det innebär stopp... Gårdagens väder var fantastiskt. Vi var ute och körde våra hästar i två och en halv timme- jättemysigt. kram på er

2009-04-05 @ 12:20:15
URL: http://www.kennelceciklas.se
Postat av: Lina

Förstår om nerver och pollenallergi blev för mycket för Jeff, men jag hoppas och tror att vi kommer få se mer av Team JR på hoppbanan framöver! Jag är övertygad om att Rosse älskar det! Kram till Jeff!

2009-04-05 @ 14:10:12
URL: http://linahallberg.blogg.se/
Postat av: Carro

Heja heja Jeff!!! Fasen vad duktig han är!

Krama honom från mig!

2009-04-06 @ 07:38:45
URL: http://crudis.blogg.se/crudisblogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0