Galoppkurs


Mindy sitter fint och väntar på att Rosse skall bli iordninggjord


Solen kom på besök idag


Jobbigt för benmusklerna när man är ringrostig efter vintervilan
(sa Jeff)


Jeff & Kungen

Lördag 31/1

Mulet och minus två grader.

Det blev mathandling igår efter åtta när jag lämnat Jeff på discot, det var så lugnt och skönt i affären, för vem vill handla en fredagkväll klockan 20 ? Katterna blev nöjda och glada ialla fall. Plockade upp Todd efter Willys, han hade väntat en liten stund för hans telefon hade laddat ur batterierna, snälla Anton gjorde honom sällskap tills jag kom. Det blev en sen middag för oss icke discodansare. Potatissallad och stekta chorizoslantar, gott, snabbt och enkelt...

Idag är årets första galopplektion, vet ej vem som tycker det är roligast, jag, Jeff eller Kungen...
men jag skulle tippa på den sistnämnda...



En av Rosses första träningar i februari 2008 !

R.I.P Harry

Nu är begravningen avklarad, det är tråkigt att man oftast bara träffar Kentas alla kusiner och släktningar vid så ledsamma tillställningar. Skulle vara kul med en grillknytis eller liknade någon gång på sommarhalvåret. Barnen har ju en massa sysslingar som de ej har träffat.

På vägen hem fick vi "soppatorsk" till råga på eländet, har ju kört transport en längre bit och då har ju bilen dragit mer bensin än vanligt, så klantigt. Som tur var var det "bara" en kilometer till Statoil i Kyrkbyn så Kenta skubbade dit och lånade en dunk, stackarn, i kostym och finskor.

Nu har Jeff gjort sig iordning för disco klockan 20.00 i skolan, så nu är det bara att vänta in tiden. Får väl handla lite när jag hämtar Todd i Täby. Kris med kattmaten ialla fall, så det måste inhandlas, annars blir de så förnärmade...



Våra tankar är hos
Sonja
 Ann, Pär & Mona
med familjer

Fredag 30/1

Mulet och två minusgrader.

Vattnet till stallet har frusit igen, så nu får vi bära från huset. Tur man inte har ett stall med typ 20 hästar. Blev ingen matshopping igår så jag hoppas det finns Fransyska kvar idag på Willys, tycker ofta att deras veckoreavaror tar slut innan veckan är det.

Skall snart släppa ut hästar och fixa stallet så jag slipper det i eftermiddag när jag kommer hem. Hundarna måste få sig en prommis också innan det bär av till Farfar. Ska bara äta frukost först. Kenta är ute och fixar någonting med parabolen, så kanske Linn kan se på TV-kanalerna i sitt hus inom en snar framtid.





Enköping

Tur och retur idag för att köpa High Fibre 65 % TS, är ett så bra stråfoder för gammelPetter och hans höstfång och inte skadar det för Rosse heller. De är så bra i magarna av det fodret. Lite dyrt men behändigt förpackat i 25 kg "påsar" vilket passar utmärkt när man "bara" har två shettisar. Gör ju inte slut på större hösilagebalar innan de hinner bli dåliga annars, och hö är ett så förkastligt foder tycker jag. Den snälla "Vaktmästaren" här hemma har hjälpt mig lasta av alla balarna och staplat det tjusigt i vår höbod.

Har sovit konsigt inatt för jag har sådan attans värk i ryggen. Inte bra för en redan halt och lytt...
Var slö när jag kom hem och kröp ner i sängen ovh kollade på någon romantisk tjafsfilm, men ibland är det också skönt. Senare idag är det fotbollsträning för Jeff.

Igår var det ju lektion och det riktigt sprudlade om Rosse, han tyckte det var så kul. Han ser ju Ridskolan som sitt andra hem sedan vistelsen där i somras med alla kamraterna. Stackar Jeff som jag byltat på så mycket kläder blev rejält varm när han skulle "dressyra" till Rosse som har en framåtanda utan dess like. Kenta kom också dit och tittade och gjorde sedan sällskap med Jeff & Ross hem genom skogen.

Hade tänkt försöka hinna handla idag, de säljer billig Fransyska på Willys, så vi kan äta mammas goda Porterstek i helgen. För imorgon skall jag följa Kenta, Bertil & Carin på en begravning, och då hinner eller orkar man inte mycket annat.

Jobbe´

Matte, det står faktiskt en halväten semla på diskbänken, den är väl ändå till mig ?

Aaa, det blev inte lika tidigt som igår ialla fall. Försöker väcka barnen som måste ta skolbussen idag då jag skall till jobbet. Jeff red Rosse travbanerundan igår. Jeff har fått beröm av travtränaren där för att han klarar av Rosse så bra och har ordning på honom när han möter de stora travarna, känns ju bra med tanke på att det egentligen är privat mark där. Kenta mötte upp dem i skogen, för ridningen blev inte förrän vid femtiden och då hade det ju blivit mörkt. Jag fixade stallet under tiden. Blev alldeles matt, då kom jag på att jag inte ätit någon lunch, smart Tessan. Det blev ialla fall Tortellini till middag (hundmat som Linn kallar den med kött i), gott med ädelostsås. Semlorna blev stora, goda och alldeles för mäktiga... bakade ju förresten kanelbullar också när jag ändå var i farten.


Tisdag 27/1

Känner mig riktigt effektiv, är det Moas förtjänst ?
Har ialla fall varit med Mindy hos mor & far så hon fick leka en stund med Sally. De är så härliga tillsammans, lika barn leka bäst...
Sedan bar det av till V-tuna Centrum, där jag först klippte mig, var ju urlänge sedan, det var så slitet och torrt i topparna. Frissan tyckte att, "du borde nog sköta om ditt hår lite bättre, inpackningar en gång i veckan, bla bla", jag vet, jag är urusel på sån´t där med hår och smink...
Efter klippet, gick jag till Apoteket och köpte enligt beställning från Linn. Konsum nästa, där det blev ost till kvällens middag, samt grejor till semlor. Nu står degen på jäsning, så ikväll blir det årets första semlor till kvällsfikat.


Morgonpigg ?

Vaknade av att Moa vankade av och an mellan min sida av sängen och spisen. Ville väl upplysa mig om att det faktiskt stod mat kvar där, och var det verkligen inte till henne ? Halv sex på morgonen... Får väl vara glad att hon inte väckte mig tre eller nå´t. Jag vet ju att jag skall ta bort det på kvällen men glömmer ibland. Väl uppe åkte de gamla torra skruvmakaronerna i soporna. Snopet Moa..

Hästarna blev nog förvånade när jag var ute och fodrade redan klockan sex de är mer vana vid kl 7.00. Idag har det frusit på lite och blivit pudrat med lite, lite snö. Ska få upp Jeff nu så han kommer till skolan i tid, Todd är förstås redan uppe. Linn skall vara hemma idag med och kurera sig.

Jag skall ta en tur till Arninge, behöver shoppa på "Hästhoven" igen, panodilen är slut. Lite matgrejor behövs också.
Skall göra Tortellini till kvällen så jag skall köpa en bit Gorgonzola eller liknande.

Jeff började sin tennisträning igår, han tränar nu två timmar på måndagar mellan 15 och 17, tycker det är bra att han har träningen samma dag eftersom han har fotboll på torsdagar och ridlektion på onsdagar och lördagar.


Måndag 26/1

Grått och slask.

Idag har jag skickat iväg pojkarna till skolan, så får vi se hur det går. Hostan hänger ju kvar, så Todd skall inte träna. För Todd börjar ju de nationella proven den här veckan. Linn blir hemma idag till att börja med, hon och Kenta blev ju sjuka sist i familjen.

Idag för exakt ett år sedan flyttade Lilla Ross Man hem till oss, tänk vad fort ett år går. Och vad roligt vi har och har haft med honom. Denna vecka börjar lektionerna igen, det skall bli roligt. Igår var de ju ute och red med Jane på Kevin, det blev en långrunda, Mörkmården, som Jeff kallar den. Todd gick med hundarna genom skogen och mötte ekipaget när de var på hemväg.

Denna vecka måste jag hämta nytt hösilage, skall kolla upp det nu.

Ha en bra start på en ny vecka !

Träns

Försökte ta en bild för att visa hur snygg Rosse blev i tränset, men kameran och jag var som vanligt inte överens...




Mindy är med för att se att allt går rätt till...

Söndag 25/1

Slaskigt, och snön vräker ner utanför fönstret.

Influensan:
Jeff och Todd börjar bli bra, men stackars Linn har en bit kvar.

Idag skall Jeff rida för första gången på över en vecka, han skall pröva det nya tränset på Rosse och rida över till Jane som sköter Kevin idag. Troligen blir det väl en ridtur tillsammans. Hittade ett par bra vinterridskor till Jeff igår på Täby Stall och Foder som det var 20 % rabatt på, jättefina Jacson med ullfoder och dragkedja fram. Så nu ska han vara varm och go om fötterna när han rider.

Hoppas det lugnar sig med snöandet så jag kan ge mig ut en längre sväng med hundarna.


Överraskade

Jeff fick ett fint pris idag på säsongsavslutningen av ponnygaloppen för 2008.




Ture travar på !

De har visst ponnytrav under vintersäsongen med  i Norge.

Ture´s nya resultat

Lördag 24/1

11 månader kvar till julafton...

Vaknade upp till halv storm och ösregn. Katterna blev överlyckliga när jag kom ut i morse så de kunde springa in. Höpåsar och krattor hade blåst all världens väg. T om Mindy ville in direkt efter fodringen, och det hör inte till vanligheterna. Idag skall jag skjutsa Jeff och Jane till Täby, de ska vara med på en Plastic Wonder träning samt säsongsavslutningen av ponnygaloppen 2008. Nettan följer med som sällis till mig. Skall handla kraftfoder till hästarna, Täby Stall & Foder skall visst ha öppet till 14.00, samt att de har rea på  vinterkläder och skor.

Hööks

Jeff och jag åkte till Bredden och köpte detta fina träns till Kungen som det var extrapris på. Hittade även ett par matchande tyglar med gummitrådar som var smala och bra för Jeffs små händer. Ett fint spö, kort svart med ljusblått glitter på mitten, liknade det han tappade bort i höstas, hittade vi också. (Det var nog mamman som blev gladast av lite hästshopping) Nu kommer han vara så fin på de "vanliga" lektionerna på onsdagarna. På lördagarna har han ju sitt galoppträns av plast, är så lättskött när det blir mycket sandstänk. Lektionerna börjar för övrigt nästa vecka. Men några bra vinterridskor hittade vi inte, varken på Hööks eller Granngården. Vill inte ha höga stövlar och inga kängor med snörning, då verkar det omöjligt att hitta några bra i Jeffs storlek, 36-37. Får kolla vidare, han rider ju i sina Allväders stövlar men dom behöver han ju ha i skolan. Skall kolla Täby Stall & Foder, de brukar ha bra grejor ibland.

Bilen är hämtad och klar, den lilla Yarisen var kul att köra, pigg och drog bara 0,60 liter bensin per mil. Men jobbigt med vanlig växelbil och så låg att komma i och ur...

Minnesluckan

Känns som det var längesedan nu, dags att bli lite nostalgisk då !


Vårpremiär på Täby Galopp den 25:e mars 2005,
en riktigt blöt bana. En vanlig syn då, Bröderna Dragon fightas vid
målsnöret med den ofta förekommande utgången..

1:a Rigoletto
2:a Too Bright Too

Dessa två halvbrorsor som gett oss så mycket...
Så kul vi hade med alla resor, tävlingar och samvaro.

"Klumpekloss" på Er därute...

Fredag 23/1

- 1 grad och ett litet snötäcke.

Efter fodringen i morse åkte jag till Toyota i Åkersberga för att lämna in bilen, katalysatorn måste bytas. Som tur är går det på köpegarantin... Fick en liten söt röd Yaris som lånebil under dagen. Känner mig inte helt frisk men klart mycket bättre. Får se hur de övriga mår när de vaknar. Snart har hästarna mumsat färdigt och då skall jag släppa ut dem i hagen, tar en promis med hundarna i samma veva. Har tagit ut fläskfile´ur frysen till kvällens middag.

I´ts Friday I´m in love..

Årets första körtur

Blev sugen på att köra, då det inte är så kallt idag. Rosse blev glad. Jag tog med Mindy för första gången, ibörjan gick det bra men när vi kom ner mot gården efter 1,5 km satte hon sig ner, sneglade lite misstänksamt mot hästarna som gick i hagarna, alldeles för nära vägen tyckte hon. Jag beslutade mig för att vända om hemåt. När vi kom till Mindys kära gamla äng körde vi ut där och tog den längsta svängen, en uppklippt traktorslinga som det nästan har blivit en ridstig på nu. Den vägen känner jag bra och vet vilka ställen det är tillräckligt jämt på för en trav. Mindy blev som en annan hund, det här var hennes melodi. Kände sig nog lite utlämnad, när jag satt där i vagnen på vägen och Moa var en halv kilometer före oss. Gjorde klart stallet för kvällen när jag släppt ut Ross i hagen sedan in och fixade lunch. Jeff fick springa ut och ta in Petter för Hovis ringde och sa att hon kommer om fem minuter, så nu är Petter verkad och fin runt om. Den snälla familjen väntade på mig med att äta lunchen tills jag kom in.


Torsdag 22/1

Det snöar lite lätt utanför fönstret...

Vaknade alldeles sjöblöt efter nattens feberanfall. Pallrade mig upp klockan sju och tog en brustablett. Tog bara med Linn till doktorn för att kolla hennes öra, det var öroninfektion i högerörat, så hon fick några droppar som skall tas tre gånger om dagen i minst en vecka. Vi andra har troligen influensan eller någon kraftig förkylningsvirus, det tar ju 7-10 dagar att bli frisk, så det är väl bara att avvakta om inte något tillkommer. Kenta, peppar, peppar, verkar klara sig. Shoppade upp oss på lite mer "medikamenter" när vi ändå var på Apoteket och halstabletter på Ica. Morötter hämtade jag på vägen hem så kusarna blir glada igen, undrar väl varför dom inte fått på tre dagar. Känner mig lite piggare än i natt, skall ge mig ut med hundarna en sväng nu.

Onsdag 21/1

Fortfarande  sjuka, nu har Linn varit hos skolsyster med sitt onda öra, tyckte absolut vi skulle uppsöka läkaren. Jag tar med mig alla barnen till lättakuten imorgon bitti, tre flugor på smällen. Själv hostar jag rätt ordentligt men känner mig piggare än igår. Nu sitter grabbarna nerbäddade i soffan och tittar på Australian Open från Melbourne.

Har varit ute i stallet och tagit en promenad med hundarna, det var jobbigt på ängen att springa i snön tyckte Mindy. Hoppas det ligger kvar tills Jeff är  frisk så vi kan tolka igen med Rosse. Kungen skall få sig en femkilometers promenad med storhusse idag.


Sjuklingar

Nu är jag också drabbad, sov två timmar på eftermiddagen när jag kommit hem från jobbet och fixat stallet. Vaknade lagom till att se Obama svära presidenteden. Nu står en ugnspannkaka på gräddning, familjen måste ju få middag !
Skall bädda ner mig med en kopp tea och vänta på att Mästarnas Mästare skall börja klockan 20.00.


Tisdag 20/1

Jeff hade sin enda namnsdag igår (i Sverige åtminstone) Henrik, grattis, och han var ialla fall betydligt bättre än i söndags även om han fortfarande är sjuk. Kenta tog en promenad med Rosse igår så han fick röra på sig lite fast att husse är sjuk. Linn var på någon förhandsvisning av en ny biofilm med ett par kompisar. Todd hade som vanligt träning efter sin längsta skoldag i veckan. Idag är det jobbet som gäller. Igår snöade det, men typiskt nog är det tö och slask idag.



Kl 8.00, Todd är också sjuk....;(


Måndag 19/1



Nu har tonåringarna åkt till skolan, Jeff sover än, han var jättesjuk igår med hög feber och en äcklig hosta långt nerifrån. Han som nästan aldrig är sjuk. När jag skjutsade Todd till seriematchen (som klubben vann) igår stannade jag till på Apoteket vid hemfärden. Köpte upp ett lager som sjuklingen kunde tänkas behöva. Apoteket där jag handlar heter för övrigt Hästhoven, klingar så vackert i mina öron... Har varit och tittat till honom ett par gånger under natten men det verkar som febern gett med sig lite och jag har inte hört honom hosta något inatt. Han sov mest hela dagen igår men fick i sig lite makaroner ett par koppar honungstea, vindruvor och lite mackor under dagen.

Igår var det jakt med hund i våra marker så jag tog en kortare sväng med hundarna på ängen. Ååå jag gillar verkligen inte jakt, jag vet att man skall ha förståelse för "naturvården", men jag tycker fortfarande att alla vilda djur har lika rätt att vara här som vi. Tänk om älgarna eller något annat djur skulle bestämma att Nu är det för många männsikor på jorden, nu skall beståndet gallras ner !
Bland det häftigaste som finns är ju när man stöter på en älg eller ett par rådjur skuttar förbi en på stigen framför. Älgen detta mäktiga djur som bor i skogen alldeles utanför husknuten. Jag tycker det är lika magiskt varje gång jag ser en älg som bara står där helt plötsligt, jag stannar ofta bilen och bara tittar och njuter.. (om jag inte är på en motorväg förstås).

2 månader i jordelivet !


Världens sötaste Melwin
blir 2 månader idag !

Lördag 17/1

Kalasförberedelser nästan hela dagen förutom ett skönt avbrott i stallet. Jag bjöd på Kyckling Mango Chutney ett recept jag hittat på webben men finslipat lite. Det blev ialla fall väldigt gott med Basmatiris till. Till kaffet blev det Farmors härliga Dajmtårta. Klockan tre anlände gästerna och när vi ätit och fikat blev det paketöppning. Lite spel för några och Körslaget eller Handbolls VM för andra. Trevligt hade vi, det är så roligt att träffa allihop, stackars Johan bara som var tvungen att stanna hemma i sängen.






Tack till kära släkten för uppvaktningen av Linn !

Fredag 16/1



Idag skall jag över till Svägerskan på lunch, det blir trevligt och garanterat gott ! Rosse fick sina framskor igår, så nu får Jeff passa tårna så han inte blir stämplad. Skall handla lite till morgondagens kalas också. Och så det tråkiga, S T Ä D A... Känner för att åka till Hööks och kolla lite, det var länge sedan jag var där nu, Jeff behöver några varma ridkängor gärna med förstärkning i tån. Skall väl tänka ut något gott till kvällens middag också. Snart har jag läst ut min bok Frälsaren som jag fick av Jeff i julklapp, då väntar julklappsboken från Linn, Marklunds senaste.

Have a nice day !

Tennis

Lite trevlig läsning för oss tennisfantaster...

Näsbyparks Tennisklubb

Torsdag 15/1

Sol och ett par minusgrader här idag.

Jag fick skjutsa pojkarna till skolan för de var lite söliga idag. Sedan tog jag en promenad med hundarna i sommarhagen, kallt och frostigt. Fryser fortfarande. Sitter och funderar ut vad vi skall ha för mat på lördag när släkten kommer för att fira Linns födelsedag. Sorterar lite bland mina recept. Men jag skall kanske prova något nytt.

I eftermiddag kommer hovis, Rosse skall få skor fram med fyra broddar i varje doja. Sedan kan jag nog börja köra honom igen, om det inte är för hårt. Jeff har fotbollsträning och Todd tennisträning i eftermiddag. Nu skall jag surfa runt lite bland recepten på internet.

Nu när jag hade bestämt mig för att mer eller mindre sluta med kaffe säger dom på radio att
"tre koppar kaffe om dagen minskar risken för senildemens"...

Have a good day, folks !


Andrei Arshavin

Här har Ni förklaringen till varför Kenta kallar Mindy den "lille jäveln",
eller en meter jävel. Ser Ni inte likheten med Arshavin,
Rysslands bästa fotbollsspelare, även kallad den "lille tsaren".
 
Bollkänslan finns där ialla fall...




Onsdag 14/1

Segt att gå upp idag...

Vi firade Linn igår morse med sång, tårta och paket innan skolan (vid sex snåret). På kvällen fick Linn en av sina favoriträtter, min hemlagade pizza. En härlig kladdkaka till efterrätt, som vi glömde bort, men smaskade på strax innan tandborstningen...

Kenta jobbade hela dagen med att sätta upp hennes present, en TV, så nu lär man väl aldrig se henne här inne i stora huset...

Jeff red Rosse vid tre, det var ialla fall ljust när de gav sig iväg...

Kenta och jag kollade på Mästarnas Mästare i ettan, så bra, de andra kanalernas alla dockhussåpor kan slänga sig i väggen, så det så !

Nu skall jag åka till jobbet !

Älskade dotter !

Grattis på din 17-års dag Linn !



Vi älskar dig !

Mamma & Pappa
Todd & Jeff
Moa & Mindy
Findus & Solis & Basse
Forsa Petter & Lilla Ross Man


Måndagen den 12:e januari

+4 grader och kraftig blåst.

Idag var Kenta och jag iväg på ärenden i Täby Centrum före lunch. Matinköp på Willys på hemvägen. Sedan fixade vi  stallet, idag var det Rosse som fick skinande rent. När jag hämtat Jeff åkte vi till Toyota i Åkersberga för att kolla varför motorlampan varit tänd sedan servicen i december, var något fel som fixas på garantin, gratis är gott...

Todd börjar sina ordinarie tennisträningar denna vecka. Rosse  vilar idag. Jeff och jag skall förbereda lite födelsedagsfirande som vi skall ha här imorgon bitti.


Prisutdelning KM

Todd fick två priser i 2009 års inne KM.

3:e pris i herrsingel A



och

"Årets Bragd"



för sin supermatch i herrsingel A

Läs om årets KM här !

Söndag 11/1

Idag var jag seg, gick och lade mig igen när jag morgonfodrat. Inte förrän 20 över tio gick jag upp, som tur var hade Kenta utsläppet idag. Kenta hängde  med Jeff och Ross på ridturen med löpar kläderna på. Det blev mycket trav idag, Kenta visade Jeff en "ny" ridrunda så han kan hitta den själv en annan gång. Jag och hundarna mötte upp dem på hemvägen. Sedan hjälpte Kenta mig att mocka  ut hos Petter, så han fick nytt strö idag. Nu har Todd och Kenta åkt till Täby för att se KM-finalerna och Todd ska ju vara med på prisutdelningen där vid åtta-tiden. Kenta ska fotografera både där och troligen en hockeymatch också. Nu skall jag snart göra en äppelpaj som vi övriga skall mumsa på.

Rosvalla 10/1

Idag åkte Kenta och jag med Mindy på valputställning i Nyköping. Mindy som för det mesta är en isolerad bonn´hund tyckte det var lite konstigt och läskigt, 565 hundar fördelat på 119 raser ! Det var 73 valpar som skulle dömas i hennes ring och vi hade nummer 72. Vi kom dit vid elva tiden och det var ju tur så hon hann vänja sig en stund innan hon skulle in i ringen. Domaren tyckte hon var fin men behövde mer "ringvana". Och hon var verkligen lite "låg" därinne i Rosvallahallen. Det blir till att ta med henne oftare till offentliga platser med liv, rörelse och hundar om vi skall ställa ut henne igen. Det var tre Welsh Corgi Cardigan med och hon var enda tiken och yngst. Hon fick sin etta men inget HP denna gång. Kenta var så proffsig med henne därinne ! Men hon var lite "mammig" och försökte streta mot mitt håll hela tiden. Vi shoppade loss på ett utställningskoppel som Kenta blev nöjd med och lite hundgodis. Och Mindy fick med sig en fin röd 1:a pris rosett hem.
 
Här följer lite bildbevis:


Matte, vad är det här för dumheter?


Jobbigt med utställning, man blir alldeles trött i hjärnan...


Mindy hos domaren


Var är matte, Mindy ?


BIR hanen


Kan jag få åka hem nu ?


Tennisranking

Todd Åkesson - Näsbyparks TK

Licensnummer: 73308

Födelsedata: 1993

Distrikt: Stockholm

Resultat och ranking för Todd Åkesson

Period

Tennispoäng

Varav dubbelbonus

SR

DR
September-December 2008

149.57

12.35

37

9
Maj-Augusti 2008

134.32

7.60

45

11
Januari-April 2008

118.75

8.80

45

13
September-December 2007

115.95

11.49

41

11
Maj-Augusti 2007

105.40

10.44

45

9
Januari-April 2007

77.80

2.99

94

20
September-December 2006

64.93

1.27

161

0


Grattis till Todd som nu har nått ett mål, att vara bland topp tio i Stockholm !


Torsdag 8/1

Ännu mörkt och - 13 grader.

Alla barn blev klara i tid och kom iväg ordentligt med skolbussen denna första skoldag. Hämtade en säck morötter till hästarna på vägen hem från jobbet igår. Hann vara hemma någon timme och fixade med stallet innan jag skulle skjutsa Todd till tennisklubben för KM match nr 3. Det blev förlust denna gång, motspelaren var för bra och missade nästan ingenting. Nu blir det 16-års klassen på fredag kl 19.00. Linn hämtades vid bussen strax före 12 igår kväll och jag tror hon hade det trevligt på Grammisgalan, kvällen avslutades ju med att hennes kära E.M.D vann grammisen för årets låt. Och det toppade väl allt...

Här är ett par bilder från Kentas hundpromenad igår:


Moa


Mindy


Onsdag 7/1

-10 grader och sol har det varit idag. Började med ett inlägg imorse men uppkopplingen är så tjafsig på denna dator så jag hann inte klart innan jobbet idag. Jeff var duktig och effektiv idag när jag var på jobbet, fixade med disk och ridning. Kenta mötte upp med hundarna när han var på hemväg. Linn har åkt till stan med en kompis för att se Grammisgalan på hovet ikväll, TV4 kl 20.00.

Här kommer en rapport från gårdagen:

Fotbollscupen var väl ingen större framgång, de förlorade alla sina matcher, men jag tror de flesta tyckte det var kul att spela ialla fall. Det märktes tydligt att de inte haft träning under lovet. Jeff hade en rolig stund. När han duschat och ätit åkte han till kompisen David för att leka resten av eftermiddagen.



Todds match var magisk ! Blev en drygt två timmars nervpirrande och spännande stund för oss åskadare. Todd inledde bra i första set och vann det med 6-3, i andra set blev det lite "svajigt" och han förlorade det med 4-6. I tredje set låg han under med 1-5, 15-40 och räddade flera matchbollar. Lyckade sedan bita ihop och kämpa sig upp till tiebreak som han vann med 7-3. (6-3, 4-6, 7-6 till Todd alltså) Helt otroligt ! Grattis Todd ! I semifinalen idag möter han en "veteran" som har vunnit SM flera gånger. Lycka till Todd !


Trettondagen 6/1

- 5 grader med solchanser.

Blev till att starta tidigt idag då Jeff skulle iväg på fotbollscup i Åkersberga. Första matchen skulle spelas 9.20 så det var samling 8.40. Bra att träna för på torsdag börjar ju plugget igen. Kenta åkte med honom och jag tänkte åka dit till de sista matcherna.

I eftermiddag spelar Todd KM match nr 2, det är mot en av Sveriges bästa 90:or så det lär bli förlust men en rolig match.

Ha en underbar dag !



På TV

Såg Ni duktiga Rossman och Jeff på SVT2 kl 19.00 idag ? Så söta tillsammans !

Stolt mamma...

Kungen

Fick kameran att funka lite bättre när jag hjälpte Jeff göra iordning Rosse för ridturen.




Jeff lockar Rosse att posera med en godis


Måndag 5/1

- 10 grader och sol.

Det blev inga skridskor igår, för kallt ! Jeff tog en promenad med Rosse istället för att rida så han kunde hålla värmen bättre, det blev en trekilometers runda med skritt och trav. Todd jobbade i Näsbypark och åkte sedan med kompisen Anton hem. Innan han åkte tog han en koppelpromenad med Mindy till travstallet, så nyttigt för henne att träna med koppel. Linn blev väckt tidigt, runt tio, av ett telefonsamtal från en kompis. De tillbringade dagen tillsammans i den "stora staden" och shoppade på rean. Jag höll mig inomhus så mycket som möjligt då utetempen skönk ner mot -16 grader, brrr. Blev mest sittande framför datorn och ett par filmer hann jag oxå med...

Tog med mig kameran ut på hundpromenaden idag, men den var nog lite felinställd, för kall eller också var det skit bakom spakarna... Synd för det var så fint därute i vinterlandskapet.












Söndag 4/1

Godmorgon, klart och -13 grader här.

Hämtade Jeff vid tvåtiden igår, då blev det sen lunch, ris och korvstroganoff. Sedan var det Rosses tur, denna dag tog de travstallet rundan. Det hann bli mörkt innan de var tillbaka men Jeff hade pannlampa och båda hade reflexer, det är ju ett litet litet lager snö så då blir det ju lite ljusare fast det är mörkt ute.

När Jeff bytt om och värmt sig lite åkte vi för att titta på Todds KM. Tennismatchen gick bra, Todd vann med 6-0, 6-1, så nu blir det ny match i hallen på tisdag eftermiddag. Jeff och Kenta hittade en ledig bana så de tränade lite tennisslag. Jeff var lite seg, det märks när han sovit borta, blir väl inte så mycket sömn då..

Tittade på körslaget med Linn och Jeff, Erik från E.M.D har ju kören från Uddevalla...

Idag hade vi tänkt åka skridskor på Garnsviken, vi får väl se om det blir varmare, annars får vi nog ta det en annan dag.

Glöm inte långkalsongerna i kylan !

Lördag 3/1

Igår var det fortsatt kallt ute -13 och lite sol på morgonen, Jeff fick vänta en stund med ridningen fast han bestämt att rida på förmiddagen, men det var för kallt. Vid ett-tiden stack han och Rosse dock iväg då var det "bara" -9. Jag fixade stallet under tiden och var ute med hundarna. Moa lyckades hitta en del av ett gammalt älgben som hon envist skulle släpa hem, Mindy blev nog väldigt imponerad.. Sedan började kruxet med att lura av henne benet när vi var hemma för jag ville ju inte hon skulle bli dålig i magen. Lyckades lura in henne ett tag, då hade Mindy tagit över men hon orkade inte springa iväg med skanken så jag kunde förpassa det till soptunnan.

Jane kom över ett par timmar för att sköta om Petter-Gull lite, blir ju inte så mycket borstning av honom annars. När Staffan hämtade henne tog han med lite bildelar till peaugoten som Kenta plockat fram. Jag hjälpte Staffan att få hem bilen till hans garage i torsdagskväll, då kan den stå där i värmen och Staffan kan kolla lite på den när han får lust och tid. Snälla bror !
 
Jeff åkte hem till en kompis och sov över där. Det är så tomt och konstigt när lillkillen inte är hemma..
Linn och jag tittade på tredje och sista delen i Sagan om ringen triologin. Har varit lite anti de filmerna förut men det var betydligt enklare och mer spännande att följa med nu när jag läst böckerna, även om böckerna alltid brukar vara bättre.

Idag börjar KM i Näsbypark för Todds del, klockan 17.00 spelar han Herrsingel A. Han har ju varit lite förkyld så vi får se hur formen är. Här kan man läsa om lottning och resultat i tävlingen Näsbyparks TK.

Nu ska jag klä mig efter ett härligt morgonbad och sedan släppa ut de små kusarna. Inatt har det kommit ett litet lager pudersnö, det är så vackert ute !

Äntligen !

Människor är bra dumma, hittar på att man behöver vila, EN HEL MÅNAD !

När Jeff gjorde iordning mig i dag höll jag på att krypa ur skinnet, borsta och fixa i all ära, men jag hade ju så bråttom iväg.. När dom nu äntligen fattat att jag vill ut och jobba igen kunde jag knappt bärga mig tills Jeff suttit upp och vi var på väg. Kallt och hårt ute idag men vad gör väl det, vi tog "brorundan" då blir det lite av varje, asfalt, skog och travvägar. Skritt och lite trav och jag lurade allt till mig en liten galopp också. Nu får matte se till att få hit hovis så jag får skor och broddar. Längtar redan till imorgon...

Gnägg från Kungen


2009-01-01

Nu ska man lära sig att säga och skriva tvåtusennio..

Vi var hemma och firade "bara" familjen, god middag och efterrätt, kortspel, mysig brasa ute i mörkret och skål i bubbel för alla åldrar. Några få fyrverkerier såg vi annars var det mest smällarna man hörde här ute i skogen.

Jag har städat undan den värsta julen här hemma, gran och julpynt, men adventsstakarna får vara kvar ett tag till, de är ju rätt mysiga i mörkret.

Nu är Todd och jobbar i tennishallen och Jeff skall ut och rida och jag följer med en bit med hundarna. Linn sover väl än kan jag tänka mig..

En god start till Er på det nya året !

RSS 2.0