2009-03-31

Väldigt vårigt ute idag !

Jag körde Rosse igår när Jeff var på tennis, tog en härlig långrunda förbi Svista, Moa följde med. Tyckte Rosse var ännu bättre att köra idag, kanske skoningen... Todd hade både tennisträning och fotbollsträning så han var inte hemma förrän halv tio. Då åt han med god aptit ost & skinkpaj med tomatsallad som vi haft till middag. För övrigt var det städning och tvätt som gällde denna måndag. Samt några "taxi" turer framåter till Brottby ett par gånger. Segnade ner framför TVn vid sjutiden och kollade ett par tennismatcher från Masters i Miami.

Ikväll skall Team JR gå på galopplektion halv sju, sedan har ju Todd dubbel i SALK halv åtta, som jag tänkt mig att åka och kolla på. För övrigt är det jobb som gäller idag. Ha det bra i solen !

 

Over and out.


Hundkurs del 2

Idag på kursen gick det MYCKET bättre med Mindy. Skar en Hot Dog i minimala bitar och det gick hem! Sedan fick hon vänta med sin morgonmat till efter kursen, snåla Matte ! Övningarna som var idag gillade hon också. Hon är ju duktig med att inte dra för hon måste ju anpassa sig till mig när jag går så illa. Så den övningen var hon superduktig på. Lite slalom och kors och tvärs. Sedan fick vi små skålar som man skulle lägga godis i och olika kontaktövningar med den, det gick också strålande. Kontaktövning med ett specillt ljud, det har vi ju också praktiserat lite innan. På slutet var hon trött och lät sig villigt föras in i bilen. Och när vi kom hem fick hon hoppa ut lös, för hon hade ju inte kissat på hela kurslektionen, sedan följde hon villigt med mig in i huset, LÖS, go Mindy go! Det brukar ju vara en del övertalning för att få henne att komma in annars. Om det inte är Jeff som ropar förstås... Jag är iallafall jättenöjd med denna hund och hon håller sig ju alltid hemmavid. Och förresten så var det inga problem att få henne äta "morgon" maten sen heller, hon kan ju vara lite kinkig med det i vanliga fall. Nu ligger hon i sin favorithörna under skohyllan på sin fina matta och sover, djupt.

2009-03-30

-3,5 kg och -10,0 cm !

Söndagen:

Jeff och Kenta stack iväg på fotbollscupen ganska tidigt denna dag också. De fick ialla fall en vinst i första matchen av två och det är ju alltid lite uppmuntrande för grabblaget.

Skjutsade Todd till tennisklubben då han behövde stränga om sina racketar till kvällens dubbel. Under tiden umgicks jag lite med mamma. Mötte henne vid Granngården och vi tog med Sally in för att prova ut en sele och ett halsband som passade henne perfekt. Selen kommer bli bra för mor att ha under sina promenader. Sedan åkte vi "hem" till Kyrkbyn för en tefika samtidigt som Mindy & Sally lekte i trädgården. Hämtade upp Todd på hemvägen.

På eftermiddagen åkte Todd kommunalt till Alvik för han ville vara där lite tidigare, det tog en timme vilket är hyfsat från en "bondhåla" som Brottby.

Jeff red Rosse en runda, tänkte ta travbanerundan men där låg det fällda träd överallt, så han fick vända och ta en annan sväng.

Jag har börjat använda SVTplay lite på datorn, perfekt när man missat något program. Tittade på ett avsnitt ur Brottet och Straffet igår eftermiddag, riktigt spännande, ska försöka hinna se del två idag.

Åkte sedan kvart i sju för att se Todd & Anton spela sin dubbel i JRM, de hade bara spelat ett game när jag kom så jag såg nästan hela matchen. Det är så kul med dubbel, tycker det är mer underhållande än singelmatcher. De vann med 6-4, 6-4 så nu blir det match på tisdag kväll också. Vi skjutsade hem Anton på vägen hem.

Idag är det hundkurs för mig och Mindy, sedan om det blir sol som dom lovat tänkte jag ta en tur med Rosse och vagnen. Jeff har ett tvåtimmarspass med tennis idag. Om en vecka är det påsklov, det blir skönt för barnen.

Over and out

Fotbollscup

Igår var det tidigt iväg för Jeff och Kenta, det var samling redan kl 7.00 för avfärd mot Djursholm. Grabbarna spelade tre matcher och slutspel blir idag på samma plats. De var hemma igen vid tolvtiden då vi åt lunch, skruvmakaroner och korvstroganoff. Sedan var det dags för Todd att åka iväg på sin tennismatch i Alvik.

Jeff var ganska slut när han kom hem eftersom han är en sådan kämpe på plan, så vi böt galopplektionen till tisdag istället. Linn var på E.M.D "turné" hela dagen med tre olika stopp som avslutades på Skansen och Earth Hour. Till middag blev det kycklingspett, ris, sallad och sås. Fotbollsmatch blev det även på kvällen, VM-kval mot Portugal på TVn. Fast allting annat var släckt i huset...












Lagledaren för Hammarbys pojklag var
Johan Andersson från Hammarbys guldår, 2001 !

En liten hästs tankar och funderingar

På fredagseftermiddagen stod min husse och borstade mig och jag stod som vanligt och njöt i godan ro. Men vad händer ? Stormatte kopplar på transporten och kör fram den. Här kan man inte stå i lugn och ro.. Men vänta, jippi, vi ska nog tävla på Täby ! Min pojke sa några lungnade ord om att -vi ska inte tävla idag Rosse ... Men vad ska då hända ?? Sadeln spändes på, den stora som jag bara brukar ha på ridlektionerna, med ett visst bestyr eftersom jag inte alls ville stå still längre, de tvåbenta skrattar, är det åt mig ? Sedan fick jag ett täcke över hela "paketet". Detta kan man ju inte missa, vad ska vi göra ?? Bäst att jag springer på trailern så vi kommer iväg fort, fort. Vi startar och åker, stannar, åå det är min kompis Kevin som ska med, är det säkert att vi inte ska till galoppen ? Vi åker en liten bit igen, sedan stannar vi, och småfolket kommer in i transporten och sätter på oss tränsen. Sedan får vi komma ut. Jag kollar mig omkring, men nej, här har jag inte varit förut.. Vi leds in i en stor hall som jag tror kallas ridhus, inte lika flott som Globen förstås... Sadeln spänns åt och Jeff sitter äntligen upp på min rygg, vi skrittar runt och kollar in läget. Sedan kommer det fyra ponnyer till. En ny människa som jag inte träffat förut, en ridlärare. Det plockas fram hinderstöd och bommar. Vi börjar jobba så smått, och jag har så bråttom, det är så kul, men jag skärper mig och lyder min pojke. Vi "värmer" upp i trav och galopp. Sedan får jag hoppa, tjoho, det är ju så kul. Jag hoppar alla typer av hinder inget är oövervinnligt. Vi jobbar i 1,5 timme och även om jag blivit lite trött på slutet så hoppar jag den avslutande banan med åtta hinder utan problem. Lite trixiga svängar var det men min pojke styr mig ju alltid rätt. Det här var ju jättekul och så slapp man snöstormen som härjade utanför.

De tvåbenta klappar på mig och säger att jag är såå duktig, men jag vet, jag är bäst på allt, för Ni har ju sagt att jag är en KUNG !




Fredag, igen

Veckorna rullar på så fort.

Nu när solen skiner för fullt ute är det svårt att tro det skall bli snöstorm..Men det vajar oroande i trädkronorna.

Todd var lite tjock i halsen idag, så han fick stanna hemma från skolan. Han har ju matcher i helgen och det vore ju tråkigt att lämna WO på dem, det är Regionsmästerskap (fd Distriksmästerskap) i SALK-hallen.

Nu skall jag snart släppa ut kusarna och tar väl min långpromenad då så man får njuta av solen innan den försvinner.

Ikväll blir det middag hos Carin, det blir trevligt, var ett tag sedan vi sågs.



Stay happy !

2009-03-26

Efter att ha lämnat killarna i skolan kvart i åtta drog jag direkt till Willys för att få matshoppingen ur  världen. Var hemma igen innan nio, så skönt. Efter uppackning blev det trio med bumba igen. Lika härligt idag, fast tyckte nog att solen var lite varmare på läställena. Idag hittade vi en myrstack som hade "vaknat", fick även för mig att jag såg två lärkor men det kan väl ändå inte stämma !? Åkrarna runt Angarn har invaderats av Canadagäss, det är så häftigt tycker jag. När jag kom hem gjorde jag klart stallet, Jeff har ju fotboll idag så det blir ingen ridning.

Igår var det lektion för Team JR igen, det fick göra roliga övningar i trav med cavaletti på böjt spår samt galopparbeten med konpassage. Såg jätteroligt ut och Rosse hade som vanligt Onknappen på. Jeff jobbade på bra med att få tillbaka honom och kontrollera att det blev rätt i galoppfattningara. Jag och Nettade härdade ut fast det var jättekallt för oss åskådare.

Imorgon skall vi åka till ett ridhus i närheten där det skall tränas hoppning inför Allsvenskan Div III, som börjar med sin första tävling den 4:e april i Haninge, det är en gemensam grej för alla som vill delta från klubben. Det skall bli skoj, det tycker Kungen också, han är pigg på allt.

Skall möta upp Linn idag vid 17 tiden då vi skall göra en del ärenden. Hade tänkt gå på bio också men vi väntar nog till nästa vecka och skall då se Marley and Me. Ni vet min födelsedagspresent från Linn skulle ju varit Valkyria men vi kom aldrig iväg, så nu ändrar vi till en annan film. Jag får hyra Valkyria när den kommer på DVD, jag gillar ju Tom Cruise skarpt som skådespelare.


På tur med en trio...

Stack ut på ängen med hundarna i det kalla men vackra vädret, idag följde Findus med oss hela vägen, hon jamade högt när vi var för långt före och då fick vi vänta in henne...


Utsikt över en del av vårt promenadstråk


Det är så kul att springa í snön


Moa letar sork som vanligt


Full rulle


Mindy smyger på Findus


Hmm, jag undrar just...


Jo, man hade bättre utsikt häruppe..


"Kattugglan"  Findus


Hipp Hipp Hurra

Grattis Carin på din födelsedag !





(Fotot är taget den 25/3 2008)

2009-03-24

Flera minusgrader och halv storm med snöbyar

Vaknade tidigt idag pga söta Moa. Somnade sent igår då jag fixade med Linns dator så den skulle bli lite snabbare och få mer utrymme ledigt. Ja ja, blev väl 5 och en halv timmes sömn ialla fall. Idag har jag rensat upp på jobbet efter att pappa legat sjuk en dryg vecka. Han var dock mycket piggare idag. Vi avslutade arbetsdagen med att lämna färdiga ritningar i Täby och gick en snabb sväng i Centrum som givetvis slutade på "gubbdagis" (Claes Ohlson) där investerades det i varsitt 16 GB fickminne. Jag hann också med att bli irriterad på en tant som trängde sig före oss i kön på Forex... Ni vet, jag ska bara..

Linn blev hämtad i skolan pga illamående av Kenta på förmiddagen, men hon är som tur är mycket piggare nu.
 
Jag tog en långsväng med hundarna på ängen kylan till trots, sedan hjälpte jag Jeff i stallet. Han red travbanerundan i full snöstorm.. Där har dom tydligen börjat köra med skogsmaskiner igen så det var alldeles uppkört och förstört sa Jeff.

Fixade pannbiff, potatis och brunsås med grädde till kvällens middag, yammi ! Nu är Kenta och hämtar Todd från träningen, han blir glad av denna middag, gillar husmanskost. Det är bra så mycket som han tränar...

God Jul !

Nio månader kvar till julafton !






(klubben för värdelöst vetande...)

Ha den äran

Grattis pappa på din födelsedag !



(Bilden är från juli 2008)

Hundkurs

Idag var det dags för Mindys första kursdag. Jag hade gjort mig till med små blodpuddingsbitar (vilka hon snabbt tappade intresset för..) hade några små hundmatskulor i reserv. Det var mer spännande med de andra tre hundarna i gruppen, Sally syrran, en mops på 6 månader och en liten norwichkille på 5 månader. Det är en kombinerad valp- och unghundskurs. Det har ju snöat ordentligt inatt och det var i ett vinterlandskap som vi skulle träna kontaktövningar med godis och leksak, att sitta och stanna kvar och ta ögonkontakt med mattarna. Att ligga får vi ta nästa gång och hoppas då på snöfria marker. Fick lite bra tips. Hon är hyfsat duktig på sitt stanna kvar, i alla fall på "replängds" avstånd. Det är svårt med Mindy då hon är kräsen på godiset, tappar fort intresset. Skulle vilja ha tips på ett dunderhundgodis som man kan "dö" för...

Skandinavisk Galopp

Här finns en artikel från gårdagens ponnygalopptävling:

Ponnygalopp 2009-03-22

Victory for the King !

Det gick väldigt bra idag på ponnygaloppen, Team JR gjorde en jättebra insats, rakt och fint och framför allt först i mål. Ny skoning och en foderförändring och en underbar ponny som älskar att jobba. Jane & Kevin hängde med jättebra och slutade femma endast 5 tiondelar efter.
Grattis till J kusinerna.


Team JR


Målfotot !



Jane är koncentrerad


Sadling och fix..


Lite avkoppling innan loppet

Söndag 22/3

Igår var det lite lugn galoppträning på Angarn, Rosse tyckte om skorna. Jeff hade jättebra koll på honom så han inte sprang på för fort och tog ut sig...

På kvällen var det middag med vänner, helstekt fläsfilé som gratinerades i ugnen med matlagningsgrädde, tomatpure´och kryddor, man snittade den och stoppade i soltorkade tomater och salami, jättegott ! Ris och sallad till. Sedan ananaspajen med vaniljvisp till, det börjar väl bli dags att lägga ut receptet till den nu så mycket som jag tjatar om den...

Ananaspaj

Deg:

150 gram smält smör
1 dl socker
3dl mjöl
1 tsk bakpulver

blanda ihop och tryck ut i normalstor pajform

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1 ägg
1 stor burk krossad ananas
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

blanda och häll i formen, gräddas i 225 grader 20-30 minuter

Servera med vaniljvisp, vispadgrädde eller vaniljglass.

En trevlig kväll som avslutades med lite Lips.

Idag är det ju ponnygalopp och vi skall hämta upp Kevin på vägen, den ponnyn som Jane skall tävla idag. Första start är kl 15.30 och kusinerna rider i lopp 3.

Have a nice day !


Twitter

Har skaffat en profil hos Twitter.com, där kan man följa kända och okända, via korta små inlägg...

Badjävel

Matte är inte klok, idag när jag kom in efter ha lekt med Diva, fick hon för sig att jag skulle bada! Vad är det för fel med att rulla sig i leran och lukta hästskit ?


Kanske kan man slicka bort "tvätten"  ?


Rulla bort kanske ?

'
Ser helgalen ut efter att ha sprungit 70  tokvarv på nedervåningen...

Här ser Ni förresten min nya matta, den är rolig att bita i också...


Welsh Corgi Cardigan

Hittade denna länk hos Kennel Ceciklas, den var så fin tycker jag, även om bildkvalite´n inte är den bästa...

http://www.youtube.com/watch?v=PKa0Qe89hdc

Svansång och fågelkvitter

Min PV väckte mig idag med men klockan sex och det är ju acceptabelt, jag har ju redan ställt om mig till sommartid och om en vecka är ju kl sex, kl sju vilket är helt ok.

Upp och ut med hundar och välkomnade gnäggningar från stallet. Hörde ett ljud som jag blev glad av, absolut ett vårtecken, svanarna kom flygande för att ta sig till Angarnsjöängen. Fåglarna blir alltfler och högljuddare om mornarna.

Igår fick Rosse galoppjärn runt om, skall testa att ha honom skodd på alla fyra ett tag. Det var lite trix och bultsaxklipp innan skorna blev lagom små för Kungen, men nu är han så fin om fötterna. Petter-Gull blev verkad och är betydligt bättre i sina hovar efter den nedriga höstfången.

Idag är det galoppkurs för Team JR och sedan uppladdning inför morgonadagens tävling.

Den utlovade solen "lyser" med sin frånvaro...


2009-03-20

Sju plusgrader med det blåser fortfarande kallt.

Tog mig ut en sväng med Rosse och Moa på körtur, första gången för mig på jättelänge. Det var härligt trots bistra vindar. Rosse är ju så underbar at köra, lydig men framåt. Vi tog "Snövitsrundan", de hade töat bra men i skogen var det snöigt och isigt fortfarande. Vi mötte en tjej som var ute med sin konvalecenthäst på promenad hon hade med sig tre hundar varav den ena hade täcke på sig, det tyckte Rosse såg lite konstigt ut...  Mindy satt på sitt berg och väntade på oss när vi kom hem. Förhoppningsvis kommer hovis i eftermiddag och skor om Rosse, det är ju löp på söndag.

Beställde en inspelninsbar HD box till TVn på övervåningen, så Linn får vår gamla mottagare och kan nu kolla några TV kanaler i sin lilla stuga.

Till middag ikväll har jag planerat kycklingsspett, grönsakswok, ris och jordnötssås.

Imorgon kommer syster och bror med familjer till kvällen, det var ju meningen vi skulle äta middag hos pappa men han har ju sådan hosta så den middagen sköts upp, men vi tänkte vi skulle träffas ialla fall då vi ändå bokat upp kvällen allihop. Vi skall "knyta" ihop en middag med fläskfilé i ugn med soltorkade tomater och salami, ris och sallad till. "Tjatar på" med min goda Ananaspaj med fluffig vaniljvisp till efterrätt, synd att jag inte kan proppa i mig alltför mycket bara...

Skall snart hämta Jeff i skolan. Hittade några annorlunda ´"dammsugare" (Jeffs favoritfikabröd) med pecannötfyllning och beige marsipan som tydligen gjorde succé, på Rusta, 9,90 för ett sexpack. Köpte ju även en döskallematta till Jeffs rum som jag lovat när "valpen är rumsren" och en sko/hund matta till hallen där igår. Ibland har dom en del bra billiga grejor där.


Vårdagjämningen !

Vårdagjämningen är nog den dag som känns bäst i hela almanackan !


Solens upp och nedgång under mars månad i Stockholmsområdet:

Datum

Solen upp

Solen ned

Mars 2009
1 06:44 17:18
4 06:35 17:25
7 06:26 17:32
10 06:18 17:39
13 06:09 17:47
16 06:00 17:54
19 05:51 18:01
22 05:42 18:08
25 05:33 18:15
28 05:25 18:22
31 06:16 19:29

2009-03-19

Min PV, personliga väckarklocka, (Moa) väckte mig 04.45, det var dags att kissa. Mindy fick gå ut med lina så jag kunde hala in henne snabbt igen, det är ju annars så mycket som måste kollas.. Man kunde ana gryningen i fjärran och fåglarna hade full orkester, så underbart. Sedan kröp jag snabbt ner i sängen igen och somnade om till halv sju, fodrade pållarna och hade med dogsen. Mindy börjar bli duktig att hålla sig på natten nu, valpen börjar bli en stor flicka..

Igår var det ridlektion för Kungen och Jeff, och Ross var verkligen "på", undrar om han vet att det närmar sig tävlingsdags på söndag.. Petter surar i hagen, men har inte vågat sig på något nytt utbrytningsförsök. Kenta var på fotbollsmöte med Jeffs förädlragrupp och jag hämtade Todd vid åtta som jobbat i fiket i NP.

Idag skall jag kanske ta en sväng till Arninge skall handla lite och ev. åka förbi Hägerneholm och skriva på några årsmöteshandlingar.

Längtar till lördag då det är utlovat sol och 6-7 plusgrader.

Ha det bäst !


Regionsmästerskapen inne 2009

Här kan Ni se Todds lottningar i JRM :

PS 16

PD 16

2009-03-18

Strålande sol men en kall nare.

Vaknade med ett ryck kvart över sex, trodde hon var minst halv åtta, konstiga drömmar..

Underbart ute med sol och fågekkvitter. När barnen var istoppade ordentligt med frukost och vinkats av till skolbussen gick hundarna och jag ut. Vi släppte ut hästarna och gjorde iordning stallet redan vid åtta. Man får sådan extra energi av solen. Mindy fick träffa en Shetland Sheepdog som en granne har och han var ganska intresserad, undrar just om den lilla damen ska börja löpa snart... Moa var surtant som vanligt.


2009-03-17

Vaknade upp till regn och plusgrader idag.

Nu är det klart, det blir kurs för mig och Mindy samt mamma och Sally med start på måndag. Ska bli kul.

Det blir inget jobb för mig idag då "chefen" har blivit sjuk med en förskräcklig hosta. Krya på dig pappa ! Skall nog ta och baka istället då, Sverigelimpa och kanske bullar till barnen om vi har vetemjöl hemma. Det är bra att det regnar då kanske snön försvinner lite snabbare, måste klippa Moas "tofflor" så hon inte drar in så mycket smuts bara..
Tittade på filmen Sex and the City igår,den var bra fast jag inte följt serien, en riktig tjejfilm..


Still miss you...


November Rain xx

2003-03-18 - 2007-03-16

Simply the Best !


Långnäsa Petter..

Klockan tio när de öppnade stod jag utanför Jula, köpte ett nytt bilbatteri och for hem igen. Monterade det och såg att det funkade. Tog sedan elmoppen till sommarhagen dit Petter rymt direkt i morse när jag släppte ut dem. Som tur var hade jag varit förutseende och lämnat hans grimma kvar på honom. Kopplade honom och sedan fick han jogga hela vägen hem bakom mig på elmoppen. Det första han gjorde var att gå till stället där han brukar kliva ut, men skiit, det var ström på. Besviken lunkade han bort till hörnet av vinterhagen där insläppet till sommarhagen brukar vara, där har han stått och trånat seda dess...

Tog med Mindy när jag hämtade Jeff vid skolan, hann ta en kort koppelpromenad innan han slutade. Det var väldigt spännande tyckte Mindy. Dagens plus var nog att hon försökte hoppa upp i bakluckan själv för första gången när vi skulle hem igen. Annars brukar hon kura ihop sig bara hon hör att jag öppnar bilen med centrallåset...

Just det, troligen börjar vi en kurs på måndag, jag & Mindy, mamma & Sally och förhoppningsvis en eller ett par hundar till. Kombinerad valp/vardagslydnad, vid Skavlöten i Täby så det är nära och bra. Känner mig väldigt duktig innan vi ens varit där första gången...

Minnesluckan från 2002


Söndagen

Det blev inte en dag som jag tänkt mig... Petter den busen, hittade ett nytt ställe att rymma på.. Fast jag fixat grinden. Så det blev till att ägna sin dag åt hagen. Jeff och jag gick runt hela vinterhagen och kollade för att se spår var han gått ut, vi hade ett glatt sällskap av Rosse, Moa, Mindy och Diva (grannvalpen), Petter hade arrest i stallet. Vi fixade med trådar gjorde om kopplingarna till aggregatet, men nej det var bara att inse att de underbara lastbilsbatterien gjort sitt. När jag skulle ta mig över diket vid vägen trampade jag igenom isen, åå vad kallt, stövlarna blev fulla av isvatten och innan jag tagit mig upp till huset var fötterna iskalla, fy farao för att plurra i en riktig isvak...

Jeff red medan jag värmde fötterna. Sedan blev det sen lunch vid tvåtiden. Sköt snabbt upp koppelpromenaden med Mindy till en annan dag. Vid halv fyra åkte vi för att hämta Todds tennisgrejor i hallen och dubbelpartnern Millis, för vidare färd mot Bålsta. Det var en PD 21 klass och de kämpade på bra men det blev förlust 6-4, 6-4, till slut. Det är så kul att titta på dubbelmatcher man vet aldrig riktigt vad som ska hända och så går det så fort med bollen så skallen känns som den är omvriden flera varv ibland...

Idag är prio ett att handla ett nytt batteri till hagen. Lite hästfoder behövs också.


2009-03-15

Godmorgon!

Ytterligare ett vårtecken.. vattnet har tinat till stallet idag!

Vi hade en trevlig kväll igår, med alla fem syskonen samlade. Maten blev uppskattad och jag unnade mig en pyttebit av annanaspajen som är så god till efterrätt. Sedan packade vi ihop oss på övervåningen och kollade på Melodifestivalen, Melwin ammades och somnade så gott i Todds vattensäng. Kentas favoritlåt vann, till hans stora glädje. Hade ju köpt en STOR skål med lördagsgodis som förstås var poppis. (Jag tog inte en enda, duktiga jag).

I eftermiddag skall Todd spela dubbelmatch i Bålsta men innan dess ska Rosse motioneras och jag hade tänkt åka iväg med Mindy och koppelträna i lite mer stadplanerat område, vi får väl se, tanken är ju god..



Vilken spännande sak...

Picknick

Jeff längtar tills det blir varmare och sol så man kan ha picknick ute, 
Mindy och han gjorde en utflykt...
... till hallen.


Ser gott ut med russin


Det är jobbigt med picknick
man måste vila lite också

Middag, Mys & Melodifestival

Idag var de töväder även när jag vaknade, de sägs att det ska bli sju plus och sol imorgon, hoppas !

Ikväll kommer tjejerna med familjer och förhoppningsvis även Farfar på middag. Det blir nog Nettans goda Taco rätt med massor av grönsaker och sedan den goda Annanaspajen till efterrätt. Skall sticka och handla tidigt så man slipper det mesta folket och är ledig för annat sedan. Linn hade lovat och följa med men jag orkar nog inte vänta på att hon skall vakna. (Ska inte glömma smågodiset Carro)
Ska bli så kul att få umgås med Melwin lite, kanske i vaket skick...

Fredagen den 13:e... två

Idag fick Jeff gå i skolan igen. Fortfarande rött under ögat med såret har dragit ihop sig riktigt bra. Kenta och Jeff körde Rosse idag, det var första gången Kenta körde honom. "Kungen" är ju så lydig och det gick hur bra som helst, inte för att jag tvivlar på min man precis, men man kan ju alltid allting bäst själv...
Imorgon skall jag handla till lördagens middag sedan är det galoppkurs, hoppas det blir bra väder. 

Har försökt fixa el till hagen men antingen är det för mycket snö eller så har batteriet blivit dåligt, har det andra på laddning för att se om det är bättre. Jeff pulsade runt hagen igår för att se att tråden var hel överallt. Två gånger igår gick Petter ut och även en idag... Tur att Rosse är väluppfostrad.

Klarar min "diet" bra, håller mig under 1300 kalorier per dag, hoppas det gett resultat på måndag då det är dags för vägning och mätning igen. Elmoppen har kommit tillbaka men det är för mycket snö för att köra nu. Nu har Kenta åkt för att hämta Todd, hoppas han hinner förbi vuxensaftbutiken... 


2009-03-13



Mindy, 8 månader idag !

Säsongsstart !

Här är startlistan till söndag den 22:a mars, kul med så många A-ponnyer ! Hoppas våren kommer nu också när ponnygaloppsäsongen drar igång.

Startlista 22/3

Marley & Me...


Blodvite och Petter-Bus

Fick sticka från jobbet tidigare idag och hämta Jeff som sprungit rakt in i en planka och fått ett jack under höger öga, som tur var behövde det inte sys utan skolsyster hade tejpat ihop det så fint. Det blir dock ingen ridlektion idag för vi vill inte riskera att det går upp igen. Stillhet med TV blir det resten av dagen. Blir alltid lika orolig när jag ser skolans telenummer på mobildisplayen...

När vi skulle ta in Mindy nu på eftermiddagen stod Petter-Gull utanför tvättstugedörren, han har upptäckt att jag varit slarvig med att ladda batteriet till elen i hagen...
Rosse står så snällt kvar och gnäggar efter sin busige kompis. Petter släppte ju redan som föl ut de andra hästarna ur hagen då han pillade upp haspen till grinden.. Han är en mästare på att "känna av" elen. Två dagar i rad har han nu bestämt själv när det är dags för stallet. Han har liksom vi övriga tröttnat på snöandet och blötan och han blir så glad när han får komma in och sätta på sig sin mysiga fleecepyjamas i boxen.



Forsa Petter på Tolktävling 2006 med Linn som tolkare.

Kempeflott Ture !



Ture tog sin första seger i Norge den 5:e mars.
Grattis från oss alla på Gökbacken !

Läs mer här

2009-03-11

Ännu mera snö...


2009-03-10

Snö, snö och åter snö.

Jeff, Jane och Mindy har iallla fall kul och är ute och leker i snön. Mindy syns knappt, hon kommer sova som en stock sedan, först promenad med Kenta, sedan dessa underbara barn som är så roliga...

Hämtade "kussarna" vid skolan då jag var klar med jobbet lite tidigare idag. De lekte ju igår men hade kommit igång som bäst när Jeff skulle iväg på tennis, så de fick fortsätta idag. Den "gamla" riddarborgen har kommit fram igen och tvättats omsorgsfullt, tror det är Sagan om Ringen som inspirerar. Jeff skall spara och köpa fler bågskyttar tydligen. Jag tycker det är kul för det är en sådan rejäl och trevlig leksak/prydnad. Hade nog önskat att det fanns något liknade när jag var barn, men man fick hålla tillgodo med sina lantgårdsdjur och smurfar men vi hade kul med dem också...





Fotouppdrag

Här kan Ni hitta bilder på Kentas senaste fotouppdrag för Tennis-Stockholm !


Ara

Go Ara Go !

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article4609729.ab

Månadsbrev februari


Tack och Grattis från Näsbyparks tennisklubb:

Näsbyparks TK

Pannkaksos

Jane kom hit för att vara med Jeff idag. När det spelat lite Lord of the ring conquest gick de ut till stallet. Jeff tränade Ross på ängen och Jane gick med och tittade, hon fick också två extra följeslagare, Mindy & Moa.

När de kom in hade jag gräddat en hel hög med tunnpannkakor som verkligen uppskattades, Todd åt då brunch...
Själv åt jag den härliga potatissoppan som vi hade till middag igår. 

Hundarna blev trötta av promenaden och ligger nu och sover i varsin hörna.

Träningstävlingen som skulle varit på söndag 15/3 blir inte av pga av de dåliga väderförhållandena med tanke på banan. Hoppas nu att det bättrar på sig till den första "riktiga" ponnygalopptävlingen 22/3.

I eftermiddag har både Jeff och Todd tennisträning.

Dubbel i Bålsta


2009-03-09

- 2,3 kg
- 5,0 cm

Jippi ! Nu har man ännu mer motivation att fortsätta. Lite mycket nergång första veckan, men det är ju rivstarten som jag gjorde med den äckliga Nutriletten, ca 1 kg per vecka är jag fullt nöjd med. Måste verkligen rekommendera Viktklubb.se där man har full koll på alla sina kalorier !

Kenta var med till Jack igår så här kommer ett par bilder som är lite bättre än mina från förra veckan.





2009-03-08

Tjugo över sex när jag fodrade imorse kvittrade fåglarna och man kunde ana en soluppgång i fjärran...

I galoppgruppen igår gjorde de en längre uteritt med konditionsträning. Rosse var väldigt på så han fick gå först, i par med ridlärarens egna fullblod, ha ha måste varit en rolig syn, en liten shettis som håller jämna steg med ett tränat steeplefullblod på närmare 170 cm...
Jeffs bruna handskar hade färgats svarta av tyglar och hästsvett, han fick nog jobba ordentligt för att hålla honom. Nästa söndag är det träningstävling igen på Täby Galopp, då har vi planerat att åka dit om banan bättrat på sig lite.

Kämpar på med mitt kontrollerade matintag, och det går bättre och bättre. Hoppas det inte bara är nyhetens behag. Vi får väl se imorgon på vågen och med måttbandet...

Idag har Jeff en träningsmatch mot ett tjejlag i klubben klockan 11, sedan skall vi åka till Jack & Jossan vid halv två när vi lämnar Todd i Täby, Todd har helgjour i tennisklubbens cafeteria.

Kenta har köpt en hel hög med trallvirke som ligger och väntar på att våren skall komma...

Todd & Jeff har studiedag imorgon och är lediga från skolan.


Grattis Bisa !

Hipp, hipp, hurra
för syrran i Sala
som fyller 55 ida´



Bilden är från mammas
70 års dag

2009-03-06

Moa är nog inställd på sommartid redan, klockan fem var det bara att gå upp och släppa ut henne. Hon var lite risig igår, åt inte sin mat och tiggde inte, då förstår Ni att hon inte var hundra... Blev dock piggare på kvällen igen och åt sin mat samt "hjälpte" mig att laga till middagskycklingen.

Idag skulle jag nog behöva handla lite mat till helgen. Kenta vilar en stund, för han blev väckt redan klockan tre av en katt som ville ut...

Grått och slaskigt här idag, men det är bra så vi får vår någon gång.

He en trevlig fredag, och kom ihåg !

" Ingen kan vara nere med en ballong "


2009-03-05

STORA snöflingor, grått och tögrader.

Moa har börjat väcka mig tidigt (fem halv sex) för hon vill ut, måste nog börja rasta henne ordentligt senare på kvällarna. Har hänt flera mornar i rad nu...

Igår hämtade dom ju min elmoppe och jag saknar den redan. Förhoppningsvis kommer den tillbaka på onsdag.

Todd har idrottsdag idag så han har sovmorgon och skall senare träna tennis.

Har läst ut Snömannen nu av Jo Nesbö, den var nog den bästa av alla i den serien om Harry Hole. Hoppas han skriver på någon ny.. Får se vad jag skall hitta på att läsa nu, några förslag ?

Funderar på om jag skall ta en körtur med Rosse idag, vi får se.
 
De säljer billigt trallvirke denna vecka så Kenta skall passa på att köpa så altanen kan blir klar, bara snön går bort snart och det våras lite mer.


Dopdag 4/3

För nio år sedan döptes Jeff Henrik !  Vi serverade crepes som jag stekt och förberett hela veckan innan. Sedan tog det sju år innan jag gjorde crepes igen...

Det var så roligt, vi fick ett gratulationskort av någon släkting när han fötts, där stod det typ:

Välkommen till världen lilla Yes !

Det var väl inte så lätt att höra skillnad på Jeff och Yes över telefonen kan man tänka...

Igår och idag har jag jobbat med att reda ut bokföringen för SMJ. Alltid lika kul att leka detektiv, kommer så väl ihåg när man satt och letade diffar på banken, i år är det redan tio år sedan vi slutade där.

Idag har Jeff ridit lektion med Rosse, tränat utan stigbyglar, ställa hästen och göra framdelsvändningar. I april skall Jeff & Ross vara med på träning, tävling och uttagning inför Div III i ponnyhoppning. Det blir spännande och en ny utmaning för dem.
 
Kämpar på med mitt snåla kaloriintag, det vattnas i munnen när jag planerar min belöning i helgen, räkor och ett glas vitt vin...


Nystart !

I morse gick jag med i www.viktklubb.se 

Verkar toppen, man kan "mata" in precis allt man äter och få kaloriuträkning på det. Det var min läkare som rekommenderade den samt att Kenta kollat upp och peppade mig.



Så tokigt det kan bli...


Tisdag 3/3

Blötsnö ute idag. Skall till jobbet snart. Gissa om jag var sugen på att glufsa i mig något igår kväll...
Höll mig undan när familjen käkade middag. Men jag klarade mig genom pärsen, står man bara ut de första dagarna så brukar det gå lättare sen. Nu vet jag varför jag inte gillar chokladskake eller oboy längre... det är den vidriga chokladsmaken på Nutriletten som sabbat det.
 

Nu snöar det igen !



Kan förresten stakt rekommendera detta som jag fick på min födelsedag,
 tog det till pizzan i fredags och det var jättegott !

Amadeus  (nr 7791)
  
LandSverige
  
DistriktSverige
  
Alkoholhalt11,0 %
  
FärgLjusgul färg.
  
DoftParfymerad, blommig doft med ton av fläder.
  
SmakHalvtorr, parfymerad smak med liten jordighet och ton av fläder.
  
AnvändningServeras vid 6-8°C som sällskapsdryck.
  
Sötma=6
Sötma
Fyllighet=4
Fyllighet
Fruktsyra=7
Fruktsyra
 Sällskapsdryck


(Börjar redan drömma om god onyttig mat och dricka...)

En helt vanlig måndag

Sportlovet är slut och allt har återgått till den "vanliga" vardagen.

Har äntligen kommit till skott och beställt service till min elmoppe, så de hämtar den på onsdag, då får jag klara mig utan en hel vecka, snyft.  

Var iväg en sväng till Arninge, ska försöka köra lite Nutrilett som start, så jag kommer igång med min viktminskning. Känns ju dumt att bära runt på en massa extra när mina muskler har det så jobbigt ändå. Måste försöka ändra min ämnesomsättning, det är inte så lätt när man inte kan motionera och inte äter överdrivet mycket. Skulle vilja väga 70 kg men det är en önskedröm (vägde ju 67 innan barnen), så jag har 75 som mål. Vi får väl se, förra helgen åt jag min sista godisbit på länge och denna helg pizza ju. Skulle behöva skriva in mig på Viktväktarna igen för det funkade ju så bra för ett par år sedan (72kg). Måste göra som då, vara stenhård mot mig själv. Det är bara det att den j..la chokladdrycken smakar så illa... Sen är det ju risk för diabetes också om man släpar runt med för många extra "mjölkpaket" runt den forna midjan. FSHD är ju känd för sin "putmage" så den lär man väl aldrig bli av med.

Får väl sälla mig till de andra "pensionärerna" och komma igång med vattengympa...

Armagnac

Jeff och jag åkte över till Vågsjö där Jossan har sina hästar, Smirre och Jack. Jeff hjälpte Jossan att vara "testpilot"  på Jack som inte är inriden ännu... Jack blev jätteförtjust i Jeff och han var så duktig, den lilla lilla ponnyn. Carro och Melwin var med som åskådare fast den sistnämnda sov sig igenom "showen".


Först måste man hälsa ordentligt när man inte setts förr.

Tyvärr hade jag inte blixten med mig..


Först  hänga som en trasdocka


Det gick så bra när "mamma" Jossan gick före


Bus som belöning och avslutning


- Du hade så goda godisar Jeff

Primavera in anticipo



Veckans nya favorit...

I fäders spår för framtids segrar

Godmorgon, vaknade till strålande sol, gnistrande snö och 10 minusgrader.

Det är något speciellt när man ser Vasaloppsstarten på TV...

Har skjutsat Todd till Näsbypark där han skall tjänstgöra som matchdomare idag på förmidddagen. Han förlorade sin match igår mot samma motståndare som i semifinalen i Åkersberga tidigare i veckan.

Jeff hade sin "dubbellektion" igår och Rosse blev bara piggare och piggare ju mer de jobbade. Ganska kallt att stå och titta igår, fick värma mig med lunch och latte hos bror  innan det var dags för nästa pass. Idag får Kungen en välförtjänt vilodag.

Till middag igår blev det resterna från fredagens pizzabak. Sedan blev det melodifestival. Idag skall Jeff åka och hjälpa Jossan att försöka rida på hennes lilla shettis Jack.



Det blev fyra olika sorter för att falla alla i smaken:
Fläskfilé, champinjoner och bernaisesås
Skinka, annanas
Skinka, annanas och champinjon
Banan, annanas och curry

RSS 2.0