Usel uppdatering

Jag vet...

Men sitter knappt vid datorn, det finns så mycket annat att göra, ute och så.


Poolbad


Herrarna Åkesson
i poolen 26/7

Vallentuna Open 2009


Gröna Lund

Tog med grabbarna på Grönan idag!


Lustiga Huset


Sockervadd så klart!

Musse

ZuperZebran

Efter tre dagar på ridvolten går det bara bättre och bättre.
Igår reds han en stund utan Kenta som ledare.
Promenaderna till och från Ridskolan gör
honom gott och än så länge är Rosse med som
sällskap på ditvägen och under det lilla arbets-
passet på volten. På hemvägen rider Jeff och Rosse för
att "arbeta" och dår går Kenta och Musse hem själva.

Födelsedag !

Grattis till Nettan
på födelsedagen !


önskar alla
två och fyrbenta
på Gökbacken !


Köksreparationer


Ponnygalopp

UNG GALOPP
(klicka för att läsa referat)


Lollipopp, Niklas & Jeff

Foto: Linn Åkesson

Fredag 24/7

Fem månader till julafton...
Idag har jag varit med Linn hos sjukgymnasten, hon fick lite tips om rörelser för att mjuka upp armen och hur hon kan använda den. På vägen hem hämtade vi upp Jeff som sovit hos Jane och Tim, det var meningen att de skulle tälta men regnet öste ju ner hela natten så de fick till slut går in och sova.

Vi gjorde iordning Rosse och Musse, Jeff red och Kenta gick med Musse till volten vid Ridskolan. En flicka i Linns ålder har lovat att hjälpa oss med ridningen så länge, eftersom vi väntar på att Linns arm skall läka ordentligt. Rosse var "hare" och gick före på volten när Lina red. Det gick jättebra, Musse var superduktig. Nu skall vi dit imorgon igen och träna. Är nog bra med en inhängnad ridbana till han känns säkrare. Nyttigt också för honom med promenad dit och hem.
När Kenta och Musse gick hem red Jeff en konditionsrunda med Rosse.

Nu har vi ätit en sen lunch och grabbarna har åkt med Staffan och Tim för att fiska vid badberget. Kenta är och handlar till köksbygget.

Grattis mamma Kerstin på namnsdagen!


fast varje dag känns nästan som fredag nu på sommarsemestern...

Lollipopp

Det blev en tjusig seger för Lollipopp och Jeff på Täby Galopp idag. Jeff hjälpte även till att kvala en annan ponny, med visst strul. För det blev han belönad med medalj för dagens insats.

Kenta, Linn och jag var och kollade på nytt kakel till köket, samt diskho och bänkskiva. Det blir nog väldigt tjusigt när det blir klart. Sedan skall skåpluckorna också bytas men det får bli på lite sikt.

Kenta promenerade med en positiv Musse till Ridskolan nu på kvällen, de mötte hästar och gick i motorvägstunnlar och tog en titt på ridvolten.


inga andra ponnyer i sikte...

Täby Galopp

Mulet, lite blåsigt men omkring 20 grader.

Efter jobbet igår plockade jag upp Jane på vägen hem. Det blev ett dopp i poolen innan vi packade ridsaker och lastade Rosse på trailern. Vi lämnade av Linn och Todd i Täby Centrum som skulle kolla på bio och shoppa. Sedan for vi till Hägerneholm där Jeff red Lollipopp lite och Jane red Rosse på deras utevolt.

När vi kom hem igen blev det ytterligare bad och sedan korvgrillning. Familjen från Albyvägen kom och hämtade Jane och passade på att bada lite på kvällskvisten.
 
Kenta promenerade med Musse till travstallet och tog ett varv på travbanan, skall passa på att "miljöanpassa" honom lite nu när vi väntar på att Linns arm blir fit for fight igen..

Kenta hämtade ungdomarna i Täby vid tolvtiden, de hade kollat på Harry Potter, två och en halv timme lång.

 Jeff skall idag ca 14.30 starta Lollipopp på Täby Galopp:

Lopp 1. KAT A NOVIS 400 M DT

1. Bingo - Askir Granaht
2. Lollipopp - Jeff Åkesson
3. Albin - Simon Turai
4. Timotej - Ellen Gorgiev
5. Gyllene Kvicken - Lovisa Ahrenberg Gillberg


Mitt i veckan

Mulet och duggregn.

Har denna vecka börjat låta hästarna gå ute på natten, tänkte det skulle underlätta nu när Linn har svårt att hjälpa mig i stallet, men jag vaknar ju ändå med tuppen...

Igår efter jobbet hjälpte jag Jeff iväg på ridtur. Efter den fick hästarna komma in ett par timmar i stallet och vila. Jeff, Todd, jag och hundarna tog våra resp. moppar och åkte ner till badberget. Jeff ville fiska, och hundarna fick bada. Mindy var ändå mer modig denna gång och hämtade små kottar och pinnar som inte kastades för långt ut. Hon är så rolig, kollar in hur Moa gör för att sedan göra likadant. Jag och hundarna åkte hem lite i förväg och vi tog vägen förbi fullblodstuteriet och kollade in alla föl och unghästar i hagarna, de är så fina.

Kenta gick en promenad med Musse medan jag fixade varma mackor till middag. Sedan var jag slö framför TVn, barnen kollade där uppe på Die Hard 2, har ju sett den några gånger så jag kollade på Morden i Midsommer i stället, somnade förstås så jag missade slutet...

Idag skall jag jobba och sedan skall jag, Jeff, Jane och Rosse åka till en kompis där Jeff skall rida deras shettis tillsammans med Jane och Rosse. Imorgon skall han tävla den på ponnygaloppen. Rosse skall inte tävla ponnygalopp förrän det är dags för Derbyt på Jägersro den 9:e augusti.

Nej, nu är det dags att sticka till jobbet!

Team JR

Resultat och ett litet referat från tävlingen i lördags:

Rid och Körklubben Shetland

Fruntimmersveckan

Vaknade upp till regn mot rutan i morse.

Kenta har börjat riva ut det blöta i köket. Känns jobbigt men det kommer bli bra. Man får balansera lite när man skall hålla på med mat i köket.

Mindy har nu även hon börjat fälla ordentligt, kammade bort en halv plastkasse med "ull" igår. 

Jeff hade en kompis här och Rosse fick en välförtjänt vilodag. På eftermiddagen när Jeff var ensam igen, cyklade vi med hundarna till "Tures slinga". Det var varmt men mulet. När vi kom hem kollade jag efter kantareller och hittade drygt 1,5 liter, de var på gränsen till torra så det är ju tur för fortsatt skörd att det regnar idag.

Musse har varit så duktig ett par dagar när Linn ridit men igår fick han värsta bockrycket, tyvärr åkte Linn av och fick en liten spricka i armen, tillbringade söndagskvällen på DS. Hon skall ha en typ av mitella i fyra dagar sedan lite sjukgymnastik, återbesök med röntgen om tolv dagar. Tur o oturen var att det var vänsterarmen.

I kväll skall grabbarna gå på fotboll, Hammarby - Örgryte, på söderstadion, hoppas det blir bra väder då.

Grattis till alla Margaretor jag känner !Hopptävling 18/7

Uppdatering 20/7:

Fick mail från arrangören, Lilla Ross Man vann även titeln för Bästa valack under dagen ,efter en hård strid på kniven. En ny pokal väntar på honom till samlingen.

Jeff och Kungen var med på Rid och Körklubben Shetlands tävlingar i Norrtälje idag. Team JR hoppade tre klasser och vann allihop, Jeff och Kungen blev därmed dagens bästa Hoppekipage som de fick ett hederspris för. Jeff vann även ett pris för vinstrikaste barn under dagen. Tror även Rosse hade chans på bästa valack, men vi orkade inte vara kvar i värmen och vänta. Linn och Jane var med som tränare och hästskötare, tack för det !
Underbara Rosse som alltid ställer upp och tycker det är så roligt. Och Jeff fick ju träna omhoppningar idag, som också lyckades den här gången.Alla priser


En Kungsgran...


Ett av startfälten


Team JR


Kungen, vår guldklimp !

Gårdagen 16/7

Blev en hemmadag för mig denna dag förutom en tur till Ridskolan där Todd hjälpte mig att hämta torv.

Jeff, Kungen, jag och hundarna tog ridtur/promenad till klätterbackarna. Fy vad mycket broms det är nu, för att inte tala om myggen på kvällarna... Rosse fick sig en svalkande dusch efter ridturen och Jeff ett dopp i poolen.

Sedan hade Kenta och grabbarna träningstid på Näsaäng så de var där en timme på dagen och tränade, Jeff är så taggad nu efter vistelsen i Västervik, nästa års mål verkar vara en poolturnering där för honom.

Träningen med Musse gick superbra, första gången som Linn satt och red på honom. Det var ju nästan ett år sedan hon satt på en häst men det märks inte. Idag måste vi nog dock investera i ett par nya ridbrallor till henne. Skall ändå handla saltsten till hagen och lite annat fodertillskott, så det blir väl Granngården som får ett besök.

Efter Hammarbymatchen på TV igår vid tiotiden, som tyvärr blev en förlust, grillade vi korv, jag fick typ 40 myggbett..
Todd och Kenta tog ett kvällsdopp med undervattensbelysningen på, det ser så läckert ut i mörkret.

Idag kommer en försäkringssnubbe hit och skall kolla in läckan i vårt kök. Vi verkar har riktigt oflyt nu, ugnen går inte att använda, propparna går hela tiden då, som tur är går det att använda plattorna så det blir någon matlagning här hemma ialla fall. Farväl alla goda pajer... Spisen är ju rätt ny men tyvärr inte tillräckligt ny för att garantin skall gälla.

Basse, Solis och Findus har fått sig en avmaskningskur och Moa en dusch med Head and Shoulders. Tänkte det kunde vara bra mot lukt och ev. svamp. Så nu är hon så ren och fin, vi får se hur länge det varar...


Västervik


Tisdag 14:e juli

Igår blev jag bjuden på lunch av Angarns Signal & Ekonomi AB, jättetrevligt på Brollsta GK, där hade Ingemar Stenmark en egen parkeringsplats!

Jane kom och red Rosse både igår och idag, tack för hjälpen gumman!

Linn åkte till Globen igår för att kolla på "Britta"  Spears, så jag var ensam på kvällen. Min snälla svägerska och bror förbarmade sig över mig och bjöd även på middag, Staffans goda korvstroganoff. Tack!

Idag har jag jobbat, Linn hjälpte Jane att komma iväg på ridtur vid ettiden. Vid fyra åkte Linn och jag till Vallentuna där det blev en synundersökning för Linn så nu är nästan alla papper klara för inskick så hon kan få sitt Körkortstillstånd. Tydligen är de ca fem veckors handläggningstid hos Länstyrelsen... Jag gjorde ärenden på Apotek och Bibliotek.

Todd förlorade sin match idag, så han fick ett femtepris i turneringen. Killarna skulle åka hem nu på kvällen så de är väl hemma till "Morden i Midsommer" ungefär.

Håller tummarna för Jossan som är med på HovslagarSM i Falsterbo, två tjejer mot alla gubbar!!! Hoppas det går bra och hon har roligt, det är ju så fint där, bästa badet i hela Sverige!


Ostkustens Pärla 2009


Ett År !


Idag fyller Mindy 1 år !

På morgonen firades det med
lite kalv och levertopping på maten.
Ett nytt ben har även grävts ner i trädgården....

Gräsänka

I morse åkte grabbarna till Västervik, där var det kanonväder då de kom fram.

Jag har varit effektiv i helgen, för att vara mig ialla fall. Igår frostades frysen av och jag klippte den lilla gräsplätten utanför altan och uterum. Todd fortsatte med den stora gräsmattan, det blev så fint. Linn städade skräp på tomten och krattade och körde bort alla högar som låg. Sedan var det tvätt, städ, disk och matlagning på schemat. På eftermiddagen red Jeff en runda på Musse som var lite taggad, Kenta och Linn bredvid förstås.

Idag på förmiddagen åkte Linn och jag till Arninge, jag investerade (149 kr) i en ny torkvinda, den tredje jag köper under de 20 år vi bott i huset, livslängden verkar ju vara en på tio år för oss. Sedan köptes material till en mörkläggningsgardin vid Linns sovloft. Jag har ju fått Carins symaskin och den är enkel och super för mig. Har lyckats ändra två hästtäcken med den också för bättre passform på Rosse. Gardinen blev bra och jag tror t o m att Linn är nöjd, inte ofta jag syr så man blir ju förvånad själv hur kreativ man kan vara ibland.

Jane har varit här och motionerat Rosse, hon skall sköta det den här tiden som Jeff är på semester. På lördag är det tänkt att Kungen och Jeff skall vara med på en hoppning i Norrtälje så det gäller ju att han hålls igång. Jane, Tim och Staffan har även hunnit med lite bad när Jane skulle hämtas hem.

Idag har jag lagat en pizza till Linn & mig som vi har festat på till lunch och även tänker knapra på till kvällen. Nyss promenerade Linn med Musse till travstallet, där är det spännande med mycket hästar och alltid liv och rörelse. Under tiden monterade jag upp torkvindan och hängde upp tvätten. Nu skall jag softa vid dator och TV en stund.

God kväll!

Lördagsmorgon

Sol med moln och lite blåst idag.

Har dålig inspiration att skriva....

Todd börar sin turnering i Västervik på måndag.

Vi har fått riva ut halva köket under diskbänken pga av en läcka och allt trä och isolering måste bytas ut.. Precis som om Kenta inte har fullt upp med allt ändå.

Todd, Jeff, jag, Rosse och hundarna tog en mysig tur till Issjön igår. Mindy är så rolig, nu har hon upptäckt fördelen med elmoppen, man kan hoppa upp och gratisåka en bit så man får pusta ut och vila sina små korta ben emellanåt. Sedan är det bara att forstätta promenaden med nya krafter. Det är också väldigt bra när hon är lös och jag ropar på henne för det kommer en bil eller en annan hund då kommer hon så fint och hoppar upp framför mina fötter. Förut tyckte hon det var lite läskigt att åka elmoppen men nu hoppar hon villigt upp.

Det kom förbi ett par "gamla" kompisar igår som vi inte träffat på evigheter, konstigt det är, vi bor ju så nära och har samma intressen... Ialla fall har de också byggt pool och ville ha lite tips. Vi skall över på middag till dem när grabbarna kommer hem från Västervik.

Igår var det ju halv storm här och Musse var inte på något ridhumör, så det blev en långpromenad istället.

Nu skall jag ut och njuta av solen som tittar fram och kolla lite på DN´s lördagskryss.


Already Thursday!

Och regn, regn, regn föll ner, ner ,ner
Så Nasse måste ösa..I tisdags blev det en långpromenad. Jeff red Kungen för att klättra och Kenta promenerade med Musse, jag och hundarna var med. Vi skildes vid "svartbygget" för att mötas där igen efter att Jeff klättrat. Musse var taggad och tyckte det var kul med en promenad där han inte varit förut. Jag och hundarna var först tillbaka vid mötesplatsen och satt där och väntade, Mindy hade en härlig utsikt och spanade på hästar och människor som rörde sig i hagarna.Igår red Jeff Musse till Körlinge Gård och tillbaka, ca 3 km. Musse var jätteduktig och denna gång hade vi ingen sällskaps häst med. Linn och Kenta ledde men håller sig mer och mer tillbaka så Musse lyssnar på ryttaren.

Ikväll skall vi gå handledarutbildningen med ungdomarna för att de skall kunna övningsköra med oss så småningom.

 
Kentas uppfödningar
(klicka för större bild)

Mamma 75 år


Fina blommor med bud


Drinktilltugg


Skål


Kram


Födelsedagssång, hurra rop med efterföljande skål


Den fina fjärilslavendeln luktar underbart


Grillmästaren


Middag


Kubbsegrare ?

Ha den äran !

Grattis mamma, mormor, Kerstin, 
på din 75-års dag !


Ha en underbar dag !

Tessan ♥ Kenta
Linn ♥ Todd ♥ Jeff

Söndag 5/7

I morse åkte vi iväg på hopptävling till Uppsala. Jättebra ordnat och fort gick det mellan klasserna. Vi hann knappt med framridningen till den första fast vi åkt i så god tid... Det var en LD där Team JRL fick till en fin nolla och blev därmed belönade med en rosett. Nästa klass var en 55cm med omhoppning utan ny startsignal, den första med den bedömningen för Jeff. Kungen var pigg som en mört (var nog bra att jag klippte honom igår) och Jeff var taggad för omhoppningsvägarna, tyvärr lite för taggad så han gick i mål på fel sidan om mållinjen i grundomgången och fick därmed lägga en volt, då blev det 4 fel i grunden och tyvärr ingen omhoppning. Hade varit kul att se vad de fått för tid för så pigg som Rosse var, var ingen av de andra tre shettisarna som var med i klassen. Träffade Nordiclights Stuteri där och tittade på deras ritt innan vi begav oss av hemåt igen.
När vi var hemma igen packade vi upp mm. Kenta hade åkt till Caroline som skulle fira sin födelsedag. Jag åkte till Centralen för att hämta Todd som tillbringat ett par dagar med en kompis i Valdemarsvik.

Nu tittar vi på Wimbledonfinalen.


Jeff & Kungen in action

Lördag 4/7

Ännu en underbar sommardag!

Igår var Musse superduktig, Jeff red ca 1 km, tränade röstkommandon, halt och smack, verkade som om Musse lyssnade på honom, Linn och Kenta ledde på var sin sida och jag körde före med elmoppen och Rosse.

Jeff red till Ridskolan med Kungen, Linn, jag och Mindy åkte dit för att hjälpa honom med lite hoppträning. Det gick superbra, verkade som om Rosse tyckte det var alldeles för länge sedan de hoppade! Duktiga Linn var tränare och Jane och några andra gulliga stalltjejer var bussiga och hjälpte till med hinderbanan. Fick koppla Mindy för hon ville springa efter så fort de fattade galopp.

Idag skall Linn och Jeff gå på bio, så jag skall skjutsa dem till Täby. Jag behöver åka till Hööks för vi behöver en kortare sadelgjord till Musse än dem vi haft till Rain och Britta, får se om jag tar det idag.

Sedan är de förberedelser och packning till morgondagens hopptävling som gäller.

Fredag 3/7

Idag har det åskat och regnat lte här fast det är fortfarande varmt.

Igår var det rekordvarmt här tror jag. Jeff lekte med Tim och de hade fotbollsträning på eftermiddagen. Linn och jag åkte till Arninge på en del ärenden, lyckades lägga ifrån mig bilnyckeln på Rusta och paniken var nära.. Linn och jag skenade runt i hela butiken och letade där jag varit, frågade personalen, höll koll på bilen så ingen skulle köra iväg med den, men sedan kom Linn på att jag satt mig på ett ställa för att tömma skon på något vasst och där hittade hon nyckeln, puhh, man får sådan äcklig ångestkänsla när det händer något sån´t där. Tur att det inte händer alltför ofta...

Igår var Musse jätte duktig, Jeff red till "Alice" (Alice, who the fuck is Alice...) och tillbaka, Linn och Kenta ledde på var sin sida, han satt t om nästan helt upprätt!
Dagen innan gick det sämre, Musse var lite uppspelt efter en promenad på ett nytt ställe så han bockade av Jeff två ggr, första gången gjorde Jeff en snygg landning på fötterna men andra gången slutade han nere i diket.. Det är tur att Jeff är en sån modig kille !

Jeff leker med en kompis idag och Linn har åkt och jobbat för det hade kommit in en massa beställningar. Hon skall ju vara ledig i början av nästa vecka för att åka till Blidö med ett par kompisar så det är ju bra att jobba undan innan. Får se om de skall gå på bio idag, Linn har lovat Jeff att följa med honom på Ice Age 3. Ikväll skall Jeff hoppträna lite med Rosse, en sista finslip innan söndagens tävling. Sedan väntar ju Musse på en ny tur...


Musse gnäggar efter Rosse..


...som får sig en avsvalkande tvätt


Jeff, testpiloten..
Jag är skeptisk, tänker Musse

Födelsedagsbarn

GRATTIS CAROLINE
på 29-års dagen !


Vi hoppas du får en underbar dag
PAPPA ♥ TESSAN
LINN ♥ TODD ♥ JEFF
&
alla djuren

Redan onsdag

Oj, vad dagarna rullar på...

Träningstävlingen i måndags gick bra, Jeff kvalade en fyrårig travshettis som heter Grim II, det visade sig att ägarna hade träffat Rosses förra fodervärd i förra veckan, ibland är världen bra liten ! Kvalet gick bra och ev. ska Jeff starta den i novisgaloppen vid nästa tävlingstillfälle. Rosse gjorde som vanligt en bra insats, han har lite trivselvikt och är lite långhårig men det får man väl på sommarlovet!? Skall fixa klippningen till söndag ialla fall.

Framstegen med Musse går bra, sakta men säkert. Jeff har nu börjat sitta gränsle i "framstupa huvudläge" på en kortare promenad.

Todd har rest till en kompis landställe på ett par dagar. Verkar som om jag aldrig får träffa den sonen ordentligt för tillfället... Men det är kul för Todd.

Smultronen dignar i närområdet, Jeff fixar sitt eget mellis var och varannan dag. Ljuvliga sommar!

Själv har jag jobbat tisdag och onsdag, idag var Mindy med för en lekdag med syrran Sally.

Poolen är verkligen till användning och populär denna sommar. Såå sköönt :D:D:D
RSS 2.0