1:a advent



Vad kan vara bättre än att fira första advent i Globen, det är där man får sin första julstämning till skänks !

Halv ett i natt var vi hemma igen, trötta men lyckliga. Ross & Jeff är så duktiga och jag är så stolt över min underbara kille, en sådan modig liten ryttare.
 
Fem gånger var de inne i manegen igår och i den första familjematine´n där steeplen reds blev det riktigt körigt med tre klädbyten och omsadling av ponny. Jeff ville rida i sitt galoppjärn på steepletävlingen för han tycker han rider bäst med det (väljer ju det helst till vardags också) Ett galoppjärn är en läderklädd järngreja som är formbar efter lite "våld" så den passar just din häst manke sedan är det sadelgjord och stigbyglar, man sitter liksom barbacka med en vojlok mellan hästrygg och människorumpa. Trodde Rosse skulle vara superjobbig efter galoppen när han direkt med ett nummer emellan skulle in som tomte, men varför vara orolig? Han sköter sig ju som en KUNG. Tack för alla gratulationer det är verkligen kul att höra att så många som haft med
 Lilla Ross Man att göra under åren fick se honom och Jeff i TV.

Tittade ju förstås på inspelningen igår natt när jag kom hem och det är verkligen häftigt att se det på TV även om man haft förmånen att se det live. Man hinner ju inte se allt man har ju bara ögonen för sitt eget ekipage. Såg ju då vad Kevin "showade" med Jane, men jag förstår att hon blev ledsen det är ju som sagt inte så lätt för en nioåring att förstå att man är en publiksucce´ just då. Duktig var du Jane, och med lite perspektiv kan du skratta åt det. Lika gott som vi skrattar åt Linn som trillade av från busiga Forsa Petter de första racen i Globen de gjorde tillsammans, och de är ju förstås de loppet som är med i Globens 10-års jubeleums DVD !! Men då var det inte roligt. Eller när jag fastnade som träckare mellan två hästar i starten och låg och sprattlade i spånet medan hela Globen såg det för det var ju mig de visade på jumbotronen i taket...

Jeff blev intervjuad av SVT igår också både före och efter loppet (när jag hade som mest bråttom med att få på honom tomtekläderna) Det var en tjej som jobbar för Lilla Sportspegeln som gjorde intervjun men jag vet inte om det kanske var för TV-sändningen på trettondagen eller ett inslag i Lilla Sportspegeln (mamman med koll) men det ger sig väl.

Ja, ett äventyr för livet är det att få vara med om något sådant här. Idag är det ju bara en kvällsföreställning kvar med två uppvisningar i manegen, en Indian och en tomte, sedan är det SLUT...åtminstone för detta år. Petter och Rosse blir glada över att få ses ikväll igen och underbart blir det imorgon för Rosse som får gå ut i sin kära hage och börjar sin vintersemester !

Rosse har förresten fått ett fint nosludd till sin grimma, ljusblått med oranga bokstäver, gissa vad det står...
KUNGEN förstås !

Ha en trevlig första advent, det skall vi ha.
 Hälsar Tessan, Jeff, Linn och Lilla Ross Man.

En liten rapport

Hej på Er!

I onsdags flyttade Lilla Ross Man in i Globen. Han står i ett stall tillsammans med de andra shettisarna, Högvakten, Tornamentum från Gotland, Hopphästar, Körhästar, Horseballhästar, Truppen från Skogslotten, Cowboyhästar, Travhästar från Wången mm. Det bjuds på hö, halm, krosshavre och spån. Svenska Blåstjärnan "jobbar" där och ser till alla hästarna och fodrar vissa pass om man vill ha hjälp med det. Jeff tar ut Rosse på promenader runt Globen för att han skall få "frisk" luft. Hmm, det är ialla fall uteluft. Rosse gillar inte höet något vidare så idag skall vi ta med hans älskade hösilage istället. Jag har en kompis vars dotter också är med, och de bor på hotellet intill och de kollar Rosse lite extra åt oss och sköter om honom så bra. Tack snälla ! Vi har ju en bit att åka och Jeff behöver ju sova ordentligt då det blir många sena kvällar.

Nu skall vi snart åka in när alla är klara, Linn åker med från start idag och hjälper oss. I eftermiddag skall Jeff bli intervjuad för sändningar på Jumbotronen så vi har Jockeykläderna nedpackade idag. Sedan börjar det på "riktigt" ikväll kl 19.00. Idag skall vi kolla hästshoppingen i annexet där kan man gå och stirra i timmar...

SVT24 sänder imorgon klockan 15.30

Ha de gött !

Globen 27/11



Genrepet gick jättebra, Rosse var supertaggad, det var ju nu på "riktigt"
med publik, applåder, musik och spottlights...








För intresserade läsare har jag lagt Stockholm International Horseshow
som länk i mitt länkarkiv under namnet Globen Horse Show.

Globenträning 26/11

Intensiv träning idag, Rosse hade sadel på till och från under fyra timmar, två showträningar och en steepleträning emellan. Lilla Ross Man trivdes som handen i handsken, tror nog han har haft en av sina roligaste dagar idag. Jeff är så duktig med honom. Hans nya låt som han sjunger till "Kungen":

Dancing Queen, Rosse är så snäll och fin...


Isa & Jeff
Jeppe & Rosse


Födelsedagsbarnet !


Alla i invigninsshowen är inne samtidigt i manegen


Indianer


Galoppgänget


På volten

2008-11-26


Tisdag kväll 25/11

Trött, gäsp !

Träningen i Globen gick super, verkade som Rosse inte gjort annat i sitt liv. Imorgon ska vi ta med kameran så Ni kan få se lite bilder därifrån.

Håller på med det sista finslipet inför uppvaktningen av nioåringen imorgon bitti, blir tidigt efter som några skall iväg till skolan.

Sedan sticker vi in till Globen vid lunchtid och då flyttar Rosse dit för "gott" till söndag kväll. Svenska Blåstjärnan hjälper ju till där så man får hjälp med morgonfodringen vilket är bra för oss som bor ett stycke ifrån.



Tisdag 25/11

Nästan en halvmeter snö här. Rosse är nu klippt inför Globen, allt utom ben och ansikte. Tyckte nog det var skönt för han och Petter sprang omkring som galningar och lekte efteråt. Klockan två hämtar jag och Rosse Jeff i skolan för vidare färd in mot den stora staden. Vi plockar upp Linn och en showshettis till på vägen. Måste berömma min bil igen, inga problem med att koppla på släp och köra loss det från parkeringen samt köra upp i vår backe och parkera. Hade jag haft volvon hade jag slitit mitt hår... Fast ByggareBob hade ju skottat fram det förstås. Todd är hemma för han är sjuk idag, hoppas han kryar på sig snart och inte smittar ner oss övriga. Endast en buss gick i Vallentuna idag på förmiddagen så det blev till att skjutsa både Jeff och Linn till skolan. Det är likadant (hur skriver man det egentligen..) varje år, Vägverket står som handfallna när snön kommer, precis som om det är en nyhet att det kan snöa så här års i Stockholmstrakten.




Måndag 24/11

Nu har det snöat med ett par korta uppehåll sedan igår kväll. Hästarna har fått komma in tidigt idag för de tyckte verkligen det var onödigt att överhuvud taget röra på sig i snöfallet, varför stå ute när man vara i stallet och mumsa hö ? Mindy fullkomligen "simmar" fram i snön. Och själv får man pulsa i en halvmeter så gott det går.

Jag gav mig ialla fall iväg till Arninge för att handla lite, det är så skönt med fyrhjulsdriven bil, fattar inte att jag klarat mig utan det tidigare ! Linn ringde nyss och ville bli hämtad för nästan alla bussar är inställda. Kenta plockar upp henne när han släppt av Todd vid tennisklubben.

Jeff invigde sin nya fina adidas overall idag på tennisen.

      

Kalasbilder


Huvudpersonen


Kusin, Mormor & Morfar


Alla vill inte vara med på bild...



Moster & Farfar


Glad kusin


Knähunden Moa


Puss på dig !


Mindy på kalas


Paketöppning


James Bond har väl roat många generationer nu

En månad kvar...

.. till julafton !



Strålande söndag

Underbart väder, snö, sol och ett par minusgrader. Gick upp vid åtta och började förbereda pastasalladen till dagens kalas. Trevligt hade vi i Solna igår och som vanligt var det god mat och härlig efterrätt. Tack för det Mats och Cecilia.
Har bakat bröd och nu är det Kentas tur att baka en sats bröd. Han och Todd är just hemkomna efter att ha inhandlat en jättefin kostym till Todd, hans första ! Tack snälla farfar. Den blir fin på begravningen och passar också bra till hans skolavslutning till sommaren. Nu är Jeff otålig och tycker att klockan borde vara två snart så kalaset kan börja !


Tolkning mm

Har varit riktigt duglig idag om jag får säga det själv, Jeff och jag åkte och handlade på förmiddagen till hans släktkalas imorgon, stannade till vid ridskolan och meddelade att Jeffs lektionsridning är slut för i år. Torkat golv i hall, badrum, arbetsrum och Jeffs rum. Fixat stallet. Förberett kyckling till pastasallad, bakat kladdkaka och hjälpt Jeff och Todd att förbereda tolkningsproceduren. Nu sitter jag här med en kopp "fulkaffe".
Kram på Er !



Tyvärr var mästerfotografen inte till hands
men Ni får hålla till godo med denna bild
från dagens övningar, fotad med min lilla kamera.

Kära syster

Grattis på din nästan födelsedag !

Love you, sa syster Yster



För oinvigda läsare:
Min syster fyller egentligen år på julafton,
men för att hon skulle få en "egen" dag
 när hon var liten blev hon firad
på sin namnssdag istället,
och det har vi fortsatt med.

Snö

När jag vaknar för att gå ut och fodra är det en ny värld som möter mig, SNÖ, det är så trevligt, att landskapet kan förändra sig så på ett par timmar...








Mera fredag 21/11

Halv elva begav sig Kenta och jag till Arninge för lite babyshopping. Sedan åkte vi vidare mot Vällingby, men den nya lilla familjen var på tredagarsläkarbesöket på Danderyd. (snopet) Det blev ett stop på IKEA Barkarby istället. När vi börjat åka hem igen ringde Caroline och vi vände om och styrde kosan tillbaka mot Vällingby igen.

Melwin är världens sötaste baby ! Se bara själva vilken liten goding han är.




Caroline & Melwin

PONNYGALOPP

Ett fint häfte om ponnygalopp med många bilder som Kenta tagit !

http://www.tabygalopp.se/div/publikationer-08/ponnygalopp.pdf


(klicka på länken)

Tidig fredag

Vaknade trekvart före utsatt tid idag. Tyckte det var lika bra att gå upp. Det är så härligt när skaren frasar under fötterna när man går för att "vattna sina fålar två".

Linns skola har öppet hus ikväll och hon stannar där för att hjälpa till, Todd har sin träning mellan sex och nio, och Jeff skall på disco i skolan. Home alone med andra ord, ialla fall i början av fredagskvällen, till alla skjutsningar sätter in. (Körlinge taxi brukar jag kalla oss)

Har tittat på godingen Melwin på Carolines blogg :  http://crudis.blogg.se/crudisblogg/
Han ser ju för gosig ut...


Svenska Tennisserien

Svenska Tennisserien inne 08-09 » Pojkar 15 » Mellan Div 2B


Tabell

LagMVOFPMdSdGd
Näsbyparks TK - Lag 13210581885
Örebro TK - Lag 12200481679
Ekerö TK - Lag 131022-4-8-37
TK Hobby - Lag 1101010-2-9
Gustavsbergs TK - Lag 130030-12-24-118
Vimmerby TK - Lag 1 ( Lag utgått )00000000

Matcher

SpeldatumHemmalagBortalagResultat
2008-10-04Ekerö TK - Lag 1Gustavsbergs TK - Lag 14 - 0
2008-10-03Näsbyparks TK - Lag 1TK Hobby - Lag 12 - 2
2008-10-18Gustavsbergs TK - Lag 1Örebro TK - Lag 10 - 4
2008-10-18Näsbyparks TK - Lag 1Ekerö TK - Lag 14 - 0
2008-11-08Örebro TK - Lag 1Ekerö TK - Lag 14 - 0
2008-11-26TK Hobby - Lag 1Gustavsbergs TK - Lag 1-
2008-11-14Gustavsbergs TK - Lag 1Näsbyparks TK - Lag 10 - 4
2008-11-22Örebro TK - Lag 1TK Hobby - Lag 1-
2008-12-05Näsbyparks TK - Lag 1Örebro TK - Lag 1-
2008-12-06TK Hobby - Lag 1Ekerö TK - Lag 1-
  Visa info Visa utökad matchinformation

Torsdag 20/11



Hejsan!

Fruset och två minus med sol, det är bättre att vakna till tycker jag.
Igår var Linn publik i TV inspelningen av veckans avsnitt för Fredag hela veckan, gissa vem som var gästartist...

Igår var det teori på ridskolan så Jeff red ut istället. Nedräkningen till Globen har ju börjat nu, på tisdag kväll har Rosse & Jeff sin första träning där. Kommer bli jättekul och snälla Linn som kommer hjälpa oss med ponny och klädbyten, det kan ju bli lite stressigt ibland... Måste kolla över all utrustning så det är tvättat och fint och även skriva en packlista, för Rosse kommer bo i Globen från och med onsdag 26/11. Jeff har fått ledigt från skolan ons-fre nästa vecka. Och eftersom han har födelsedag den 26:e kommer vi att ha "tjocka släkten" här på söndag för att fira nioåringen.



Todd fick se sig besegrad i tisdagens match mot klubbkompisen med 6-3, 6-4. Båda spelade jättebra. Nu är det tävlingsuppehåll ett par veckor för Todd.

Idag skall jag åka och handla lite, Jeff behöver nya ytterkläder allt är för smått eller trasigt...

Have a nice day !

November Rain...


Minnesluckan 19/11



Jeff nyår 2003

Spöregn !

Varför kunde det inte få vara lite fruset ? Blir så trött på blötan..
Ikväll har Todd sin andra match i Lidingöturneringen, det blir tufft då han skall möta klubbkompisen.
Rosse får nog vila idag, inget vidare väder för dem att ge sig ut i...

Melwin

Nu har han äntligen kommit!

Klockan 03.12 i natt blev
Caroline och Torbjörn stolta föräldrar.

Grattis !

säger

Morfar
Grandma´ in plastic
Moster
och
Morbröder


Findus

- Kanske fruktkorgen är lite för trång ändå....


Tennis

Just det, glömde ju berätta att Todd vann sin match igår. Så nu blir det match igen på tisdag.

Idag har det snöat här, gissa om Mindy tyckte det var skoj !


Loppet 15/11







Jeff & Lilla Ross Man 15/11

Foto: Lars Odin

Grattis

Vill bara skicka ett litet Grattis till en av mina trognaste läsare här på bloggen, Maggan S, som fyller år idag !




Tröttmössa...

Tävlingen gick bra, Jeff & Lilla Ross Man spurtade till sig tredje platsen efter en rätt misslyckad start. Rosse gick jättebra och verkar gilla hösten som tävlingssäsong. Även Jane och Kevin tog en tredjeplats i sitt lopp. Grattis till J kusinerna. Många starter var det idag och blev rätt trångt i rummet där de går igenom loppen via film med barnen samt bjuder på fika. Staffan och jag flydde hem med hästarna och Nettan var snäll och väntade på Jane och Jeff och såg till att de kom hem ordentligt.

Nu försöker Kenta och Todd hitta till Lidingö Tennisklubb som inte alls låg där Eniro hänvisade till...
Jag är för trött så jag stannade hemma idag. Får hänga med på tisdag istället om han vinner idag. 




Lördag 15/11

Ännu en grå och regnig morgon...


Helg..


Regn & Rusk

Återigen regnar det, det är så blött i hagar och marker. Tycker det vore bättre det frös på nu istället...
Var ute med dogsen en vända på "ängen". Kenta  är och handlar för vi skall äta middag här med Farfar, Carin och Tjejerna ikväll.  Försöker hitta inspiration till städning, men jag vet inte riktigt var man hämtar den...

Imorgon är det ponnygalopptävling för Jeff & Rosse på eftermiddagen och klockan åtta på kvällen har Todd match på Lidingö.

Katterna jamar och jamar, nu hoppas jag  att kattmaten kommer snart...



Todd

Titta gärna in på Näsbyparks Tennisklubbs hemsida!

Mindy - 4 månader



Hallå, det är jag...



Wildcard´s Marshmallow Mindy



Poserar med nya halsbandet på 4 månadersdagen



Fotogenic

Tycker nu hon börjar se ut som en "riktig" W Corgi C eller vad säger experterna ?

Onsdag 12/11

Världens Bästa Farmor !




Vår älskade farmor
 somnade in i morse.

Vi glömmer dig aldrig.


Måndagen 10/11

Ett litet inlägg innan jobbet.

Todd kom trea i Norrtälje, matchen var lite försenad så vi var väl hemma runt halv elva. Gäsp. Han fick en fin pokal, motståndet i semifinalen var en av Upplandsdistriktets bästa i Todds åldersgrupp. Todd spelade väldigt bra och siffrorna blev 2-6, 3-6. Nästa tennisturnering blir Lidingö spelen som startar i helgen.

Jeff hade sin tennisträning och lekte sedan med Jane som följde med hem. Vi tittade på lite gamla hästfilmer, Forsa Petter och Linn i Globen 2002, Tessan tävlar hoppning, Satangkai föddes, Caroline tävlar ponnygalopp med Lackmus. Man blir lite nostalgisk när man blickar tillbaka. Synd bara att det blir så dålig kvalité på gamla VHS filmer med tiden...

Ha en underbar dag !

Startlista 15/11

Årets sista ponnygalopptävling på Täby Galopp:

Startlista 15/11

Helgrapport mm.

Halloj!

Todd vann sin match i Norrtälje och spelar semifinal ikväll  klockan åtta. Jeff´s kurs gick bra, Rosse var pigg som bara den, men Jeff är van, och alla åtta shettisar som gick "jobbet" ihop klarade deras små jockeys av att starta själva hur prydligt som helst.

I morse gick alla barn upp före Kenta och mig, hör och häpna... och hann med skolbussen. En mycket bra start på denna vecka alltså. Jag  har varit ute och fixat stall och "åkt" på hundpromenad. Tagit bort lite löv och gräshögar till Mindys förtjusning. Fixat lite tvätt och det tråkigaste av allt, dammsugat.

Ringde till Carro för att "muntra" upp mig lite efter städet. Hon har nu frysen full av bröd och matlådor, källaren är städad, barnvagnen har kommit och hon har sytt små lakan och örngott till vaggan. Idag skulle hon ta itu med biltvätt...

Till föreningen för onödigt vetande:
Idag har vi ägt vårt hus i nitton år, skiit vart tog dom åren vägen ?

Alla dessa dagar som kom och gick...
... inte visste jag att det var livet.





Todd peppar sig själv.


Söndag 9/11

Godförmiddag !

Dagen utanför är lika grå och blöt idag, men jag vet ju det, att det kan vara så här i november. Men man blir lätt så deppig ändå...



Var uppe vid sju och fodrade hästarna, rastade hundarna och när jag kom in satte jag en deg till frukostbröd. Sverigelimpan, det är så enkelt, man köper en färdig mjölmix och tillsätter jäst och vatten. Och god är den också, nästan lika god som limpan jag bakade när Jossan & Carro var små. Pomeranslimpa med mörk brödsirap som var så nytt och poppis på den tiden (90-talet). Ett härligt bad med tillhörande tvagning medan hästarna åt och degen jäste. Nu står bröden i ugen och gräddas.



Igår kväll hade Todd och hans klubb seriematch igen, och vann sina matcher. Tror dom leder serien med råge nu...
Idag bär det av till singelmatch i Norrtälje, Team Sportia Open.

Jeff ska ha galoppkurs och rida på stora banan. Han ska rida upp och visa att han klarar en start utan träckare för att i framtiden även kunna tävla större ponnyer. Igår var han ute på en joggingrunda med Kungen, alltså Jeff sprang bredvid. Tufft, fattar inte att han orkar.

Nej, nu skall jag kolla till frukostbröden och se om Linn vill vakna, hon pratade om att träffa några kompisar i staden.


Fars Dag

Grattis till alla "våra" pappor idag ! 





Älsklingen Ture

Startar i ponnytrav på söndag i nya hemlandet Norge:




9.11.2008 - Bergen Travpark - STALL SOLTVEITS PONNILØP
Løp Nr.: 01
Grunndistanse: 1600

PlassPonniens navnDistKm.tid.Kusk
-SPRINTER1600 Torhild Bryn
-TIMONN1660 Ann Kristin Rasmussen
-TOMTEBO TURBIN1660 Erlend Rennesvik
-FRAZZE1760 Stine-Mari Jensen
-MIX TJEJEN (S)1760 
-TURE (S)1860 Mai Helen Rasmussen
-LUZ DE LA VIDA1860 Ann Kristin Lyssand
-MUNTI1900 Elisabeth Storetvedt
-DIXI S.1900 Silje Mæland
-JIKAS SUE-PER GIRL2000 Christine Pedersen
-CHEBA1760 Cecilie Ellen Johnsen

Arla morgonstund

Dagen som nalkas utanför är grå och blöt, tycker det är bättre med lite minusgrader. Hästarna står och mumsar i stallet och jag sitter vid datorn med mitt tea.

 


 

Mera fredag

Tog mig i kragen och körde Rosse på förmiddagen ialla fall. Kallt och friskt men vackert. Moa tyckte det var skönt med en "riktig" promenad utan valpsällskap. Ross är så trevlig att köra och jag frågar mig alltid när jag gett mig iväg -Varför gör jag inte det här oftare ? Mockade och gjorde klart stallet innan jag drog vidare till Nettan på fika och det blev även en liten lunch där med trevligt sällskap.

Tennismatchen blev flyttad till söndag så det blir en lugn hemmakväll denna fredag.
 
Sally och mamma har precis åkt härifrån efter en halvtimmes ihärdigt lekande av nu två slutkörda valpar.



Mindy & Sally





Ta fatt runt lekstugan



Ett varv till...



Många varv blev det..



Attack !





Mindy är snabb som en vessla...



Måste vila...

Fredag 7/11

Godmorgon!

Idag hann alla barnen i tid till skolbussen, har varit lite si och så med det den här veckan. Todd fick sin jacka igår, en jättefin som de hittade på Intersport. Jag skall köra Rosse idag men jag väntar nog till eftermiddagen då det kanske är lite varmare ute ialla fall.

Jeff blir hämtad av mormor idag då de skall åka en sväng till Arninge och fika med Jeffs favorit, dammsugare. Innan dess kommer mamma hit med Sally så hon och Mindy får leka en stund, det var ju ett tag sedan nu.

Todd har tennismatch i Norrtälje ikväll halv sex, så jag får tillbringa början av fredagskvällen i en tennishall, det är så kul att se Todd spela.


Gustav Adolfsdagen

Kallt men sol idag. Har nu fina vinterdäck "runt om". Var ute på ängen en sväng med hundarna. Det var så vackert, tinade små vattendroppar på grässtråna där solen lyste och alldeles frostvitt där solen ej kommit åt med sina strålar. 

Ringde min "gamla"  väninna som fyller 40 år idag. Hon var på väg till Riga med hela "tjocka" släkten så vi bestämde att pratas vid när hon kommit hem igen. Man har liksom  svårt att tänka sig "Drutten" som kärring... Ååå, vad mycket kul vi hade på det glada åttio-talet. Hon var sugen  på att komma hit så vi kunde åka och hälsa på en av hennes connemarauppfödningar som bor i Vallentuna. Vår lilla Mindy har ju fått sitt namn efter hennes "ursto", Little Mindy.

Annars har jag bara "hängt" hemmavid idag. Jeff skall iväg på fotboll halv fem och då skall man lämna in korvbeställningar och köpa bingolotto kalendrar... Sånt där är det värsta med fotbollsklubbar !
Kenta skall hämta Todd så de hinner kolla på jacka innan tennisträningen börjar. Tack till Farmor & Farfar för det.

När jag jobbade på bankkontor för en evighet sedan köpte man alltid Gustav Adolf bakelser den här dagen. Man hittade ju alltid på en ursäkt för att få sig en rejäl fika på den tiden... Vill minnas att de såg ut ungefär så här :



Men nu för tiden ser de ut ungefär så här:



Kanske blandar jag ihop det med Napoleon bakelsen...


Minnesluckan 5/11

En bild som kanske värmer i höstmörkret !



Jag & Batman maj 2005.

Onsdag 5/11

Trevligt på jobbet idag med shopping och så träffade vi bror med fru på lunchen. Det blev en titt på Hööks med flera hästaffärrer i Bredden då svägerskan behövde hjälp med en sak...
Det är ju alltid lika kul med hästsaker, tittade även på ett nytt halsband till Mindy men det fanns inte i den storleken jag ville ha.

Nu har jag lurat ut Kenta att byta till vinterdäck på min bil, stackarn, men det är ju "tyvärr" inget jobb för mig längre. Passade på att mocka och fixa stallet när jag var behjälplig med domkraft mm, sedan blev jag bortjagad. Så nu blev det en kopp kaffe vid datorn innan Jeff och jag skall ute och fixa Rosse för lektionen.

Smsade lite med Carro, inget att rapportera fast jag sovit dåligt i natt.. Hon skulle ner och städa källaren, bara en sån sak kan ju få en att undra.

Kram på Er och glöm inte reflexerna i höstmörkret.

Viva La Vida


Tisdag 4/11

Hallojsan!

In a better mood today !

Har varit och jobbat idag, det blev lite fakturering och bokföring sedan tittade jag över släktföreningens adress och medlemslistor. "Chefen" har bokat tid för härlig fotvård åt mig i december. Imorgon skall vi ta en shoppingrunda och fixa lite nytt kontorsmaterial.

Väntar på Jeff & Kungen som är ute i mörkret på ridtur, naturligtvis med reflextäcke, reflexhjälmöverdrag, benreflexer, reflexväst, tygelreflex samt pannlampa. Mycket reflexer e´re...

Imorgon är det ju ridlektion och då är det ju ialla fall belyst.
Nu kom Linn hem från skolan, hör jag. Kenta har varit ute med hundarna mycket och länge idag. Mindy orkade inte ens hänga med ner till stallet nu för att "hjälpa" till att mocka som hon brukar.

Todd har fysträning med kostföreläsning ikväll så tennisracketerna fick stanna hemma. Blir nog pankis till middag idag.



Team Sportia Open

Skall Todd spela i Norrtälje till helgen. Här är lottningen :

Norrtälje TK

Roligt

Hittade en sida på nätet...

Ponnytrav i focus

Måndag..



En bra beskrivning hur jag känner mig
denna måndag, började sämst ever.
Som ett ÖSREGN
fast det är ju sol ute...

Bildbevisen



På väg till finalen



Matchspel



Prisutdelning
Flickor & Pojkar 15 år

Resultat PS 15


Drosbakken Cup

Todd vann ! Helt otroligt, han spelade såå bra. Siffrorna blev 6-1, 6-4. Han var verkligen en värdig vinnare efter det bra spelet han har levererat hela veckan. Todd blev jätteglad och vi gläds med honom. Bilder kommer. Men nu är Kenta och Todd i Näsbypark för att titta på finalen i Stockholm Ladies och där är även kameran..

Bilder 1/11



Millis & Todd
ett samspelt dubbel par



Todd in action



Tack för en god match

Loppet 1/11


Lördag em 1/11

Först vill jag ursäkta mig för dålig uppdatering mm. Inte ens ett sms till Lina fick jag iväg... Dåligt!

Men, Kenta lämnade av mig och Jeff på galoppen med transport och häst för utvägningen var redan klockan 15.00. Sedan hämtade han Todd skjutsade hem honom, utfodrade sonen med pasta och sedan skjuts iväg till Åkersberga tennishall.

Under tiden var Jeff och jag och fixade på galoppen, först utvägningen, av med alla kläder som ej skall ridas med, vägning med sadeln, på med allt varmt igen. Sedan satte vi oss i cafét en stund och kollade på travlopp på TVn samt väntade på att lördagskomben skulle avridas. Vi tittade på den, det var fyra hästar strukna av tio startanmälda. Så det blev ett "litet" lopp med sex fullblod. Sedan var det dags att sadla ut Kungen. Det gick bra men vi är bortskämda med att ha Kenta med som "stalldräng". - Jag ska rida fram som pappa och jag brukar göra ! Sagt och gjort, Rosse var urpigg så jag blev lite smått orolig ett tag att ungen skulle åka av, men han är ju en sådan säker ryttare nu. (Tack vare alla avåkningar på älsklingen Ture). Banan frös efter två ponnylopp så dom fick köra två varv med traktorn emellan. Stackars Kenta som stressade som en galning för att hinna till att träcka Jeff i starten, han kunde tagit det lugnare med facit i handen.

Tema JR fick en bra start men mot detta motstånd räckte det "bara" till tredjeplatsen. Jeff var urnöjd när han kom i mål och snackade och klappade på sin älskade ponny. In i vinnarcirkeln och fick mottaga tredjepriset, snabbt till invägningen. Kenta ledde av ponnyn en stund tills Jeff tog över och vi kopplade på släpet igen. Vi hann inte vara med på genomgången den här tävlingsdagen för vi ville ju åka till Todd så fort som möjligt. "Dumpade" Jeff, Rosse och transport hemma. Böt om jättefort och tog oss varsin kopp kaffe i handen och drog vidare.

Todds singel var försenad så de hade bara spelat fyra game när vi kom. vilka Todd tagit allihop. Han vann matchen efter ett lite segare andra set, 6-1, 6-4. Så nu spelar han FINAL idag klockan elva i den klassen. Dubbelkillarna kom och stod och väntade på att Todds singel skulle bli klar så de kunde fortsätta med dubbelmatchen som började efter att Todd endast tagit tio minuters vila. Han var sugen på att börja spela den annars kunde han ju rastat lite längre om han velat. Det blev en klart sevärd dubbel mot de två år äldre motspelarna som nog inte fick en sådan lätt match som de trott (förstaseedade). Mycket skratt och leenden och till slut fick Todd & Millis se sig besegrade med 6-3, 6-4.  Dom spelade jättesmart och bra tillsammans. Vi föräldrar fick oss en givande underhållning på kvällskvisten, straxt efter nio begav vi oss hemåt igen.


November

Idag vaknar man upp till en solig, frisk och kall dag. Ponnygalopp vid femtiden för Jeff & Ross. Todds matcher börjar 17.30 med PS 15 sedan klockan 19 är det dubbeln (i Åkersberga). Kenta och jag får kloona oss...

Här är lite bilder, håll till godo:



Mindy älskar Basse, men är kärleken besvarad ?



En vecka kvar...



The tennisplayer



Vilken räddning !



Jump



Focus



Fly with concentration



RSS 2.0