Hej, mitt vinterland...

Kungen, Jeff, Kenta, Moa och Mindy har tagit dagens långpromenad...


Stocken på "Flygfyrsstigen"


På väg mot "Linns backe"


Efter motorvägstunneln


En garde


En tall i brudskrud

Fredag 27/2

Dagarna rullar på, på söndag är det Mars, det är ju underbart, snart är våren här på allvar !

Todd har fått W.O på matchen ikväll så han spelar då nästa gång imorgon 15.30.

Kenta är mycket piggare men jag kände mig lite halvsjuk igår kväll, urrk, men jag känner mig mycket bättre idag, vill inte bli sjuk igen !

I natt har det snöat lite igen och var frysgrader imorse. Ser grått ut, tror inte solen klarar att ta sig igenom idag..

Funderar på pizza till middag ikväll, så då blir det lite matshopping till den samt att jag nog behöver fylla på kraftfoder förrådet åt hästarna.

I morgon har Jeff galoppkurs hela dagen, ett pass på förmiddagen, lunch och ett pass på eftermiddagen. Hans galopplärare har varit i Tailand så det har varit uppehåll två veckor från den.

Torsdag 26/2

Här är bilder från dagens övningar på "fältet".




NPTK OPEN 2009


Piglördag

Fick en liten sovmorgon idag (halv åtta) innan jag gick ut till stallet och fodrade. Jeff och jag kollade klart på första delen av Härskarringen som vi lånat av familjen på Albyvägen. Började redan igår kväll men gav oss 23.45.

Todd med polare hörde jag senast klockan två sedan somnade jag för gott den natten. Jag undrar hur länge de var uppe...
När de väl vaknat vid halv elva tiden blev det frukost däruppe för dem och mera Fifa spel. Vid 12 hade Todd en match att dömma i Näsbypark så då fick de lov att bryta upp.

Jeff och jag gick ut vid tolv och fixade med stall och ridning, jag "spårade" upp med elmoppen en långslinga på ängen som Jeff och Ross travade och galopperade på, perfekt underlag nu med snön. Det var så härligt med sol och fågelkvitter.

Efter VM-finalerna i skidstafett åkte Linn och jag på shopping. Köpte nya stövlar på Granngården för pengarna som jag fått av kära Mor och Far på min födelsedag. (Har slängt de trasiga nu Nettan)  Handlade mat på Coop till kvällens middag, sedan vidare till Täbban. Där fortsatte jag att spendera min födelsedagspeng på ett par prisnedsatta guldörhängen typ ringar för jag tycker de med "ploppar" skaver.

Todd tränade mellan 16-18 så Kenta, som äntligen känner sig bättre, är och hämtar honom nu. Vi andra är hungriga och väntar på att få äta middag.

Jeff kollar Nu på Sagan om de två tornen som jag har strö tittat lite på mellan varven medan jag fixat med mat och så.


Tennisrapport

Todd vann sin första match som spelades idag halv tio. Halv två var det dags för semi där han blev besegrad med 3-3. På fredag börjar en ny turnering i Näsbypark, sedan är det lugnt ett tag på tävlingsfronten för Todd som skall ladda till JRM i SALK och JSM i Göteborg.

På vägen hem hämtade vi Jeff som hade haft en heldag i sin tennishall.

Todd skall ha grabbmiddag här  ikväll med Champions League TV, så Jeff och jag rymmer till Albyvägen ikväll, stackars Kenta får hålla sig utom räckhåll så ingen blir smittad. Linn har träff med "gamla" tjejpolare ikväll.


Grattis

Idag fyller vår härliga Moa 11 år !


Windsongs Mood Indigo

(midsommar 2008)

24/2

Idag är det tio månader till julafton...


More Monday

Åkte till Vallentuna C med Todd som klippte sig. Jag var på Bibblan och lånade om Snömannen, passade på att låna tre ungdomsböcker till Jeff, han är en riktig storläsare och läser runt en halvtimme varje kväll. Köpte även pastasallad som matsäcks till Jeff imorgon.

Till middag har vi ätit Potatis- och löksoppa med baguette och pålägg. Stackars Kenta är fortfarande sjuk, troligen influensan, konstigt att han inte fick den förra omgången när vi andra var sjuka. Man ser inte mycket av honom för han håller sig undan för att inte smitta oss övriga.

Hunden har nu återförts till sin husse, han hade rymt ur plogbilen när de stannat till hos ett par grannar längre bort. Fick ju vårt nummer genom Polisen. Moa tycker det är lugnt och skönt igen men Mindy springer och kollar om han verkligen inte är kvar...

Måndag 23/2

Tennisen idag gick bra, Todd vann efter en tresetare. Så nästa match är imorgon 9.30, jag skjutsar dit Todd till halv nio så jag hinner vara på jobbet kl 9.00. Todd skall träffa en kompis där som har match samtidigt så de skulle "bolla in" tillsammans och vara där lite tidigare.

Staffan är snäll och hämtar Jeff som skall ha aktiviteter i sin tennishall imorgon mellan 10 och 16. Får inte glömma fixa matsäck till honom bara.

När vi var ute och fixade iordning Kungen för dagens ridtur var det helt plötsligt en liten svart schnauzerliknade hanhund runt benen på oss. Han sitter nu i tvättstugan, Moa är sur och Mindy tycker det är jättespännande. Ringde Polisen men de hade inte fått någon efterlysning ännu. Ringde runt till några grannar men ingen kunde dra sig till minnes att de sett en sådan i krokarna runt oss. Vi får väl se vad som händer.

Idag blev det ostkaka till lunch och mitt födelsedagspussel är nu färdigt.

Muffins

Ville bara säga tack till min underbara dotter, som hade städat köket och bakat chokladmuffins igår när vi kom hem från galoppen.


Foto: Linn Åkesson
som ett konstverk...

Uppe med tuppen..

Hela huset sover och snusar. Själv har pulsat ner till stallet och fodrat. Det har kommit ganska mycket snö här och det är ju kul nu när det är sportlov och allt. Har precis tappat upp ett bad där jag ska glida ner snart med en kopp te. Om en timme skall jag väcka Todd med grötfrukost, sedan drar vi till matchen. Kenta är  sjuk stackarn,snörvlar som aldrig förr.



Söndag 22/2

Massor av snö idag, självklart när man skall iväg med släpet...    Jag säger bara:
My Toyota is fantastic !

Klockan 8.00 var vi i Åkersberga, vad gör man inte för de "små" liven... Todd hade match i en PS 16 klass som han förlorade. Imorgon har han match där igen i en PS17-18 års klass, klockan 9.30.

Det blev träningstävling på Täby för Jeff & Ross, av 11 anmälda kom det 5... Vi hade begärt att få ytterspår eftersom Rosse ibland vill snedda innåt och då finns det risk att man stör någon annan. Team JR var jätteduktiga och låg på ytterfil hela vägen från start till mål, när det bara är rakt fram spelar det ju ingen roll vilket spår man har, rakt fram blir snabbast till mål, men Rosse har ju startat trav så mycket så han är av en annan åsikt.
Rosse var så rolig, han såg ju att släpet var påkopplat när Jeff tog in honom, och när det var dags att lasta sprang han på släpet. Äntligen är det dags igen!


Team JR


"And off they go"


Smurf




Lördag 21/2

Godkväll!

Ikväll  blir det Tortellini med gorgonzolasås, mums. Det blir bara Linn, jag och Jeff för Kenta och Todd jobbar denna kväll som funktionärer vid tävlingen i Näsbypark, ända till tio. På deltävlingen ikväll är ju E.M.D med så det är heligt för somliga, bäst att sköta sig och vara tyst vid TVn då...

Jeff red mitt på dagen idag i det härliga solskenet, det blev klätterbacken, där är det ialla fall inte isigt ! Imorgon åker vi på träningstävling (Täby Galopp), så Rosse får galoppera av sig lite.

Todd fick hoppa in som reserv i Herrsingeln i Näsbypark idag, mötte en 29-åring som var för svår för Todd. Imorgon (8.00) spelar han första matchen i Åkersbergaturneringen.

Jeff och jag har varit i Åkersberga i hans favvoaffär, lördagsgodis såklart.

Sportlov!

Skall bli skönt att slippa lite "måsten" i en vecka...

Fredag 20/2

Sol idag !



I morse när jag fodrade halv sju hade det börjat ljusna! Det är så härligt, man ser en förändring varje dag att våren är i antågande. Basse talade tydligt om för oss i morse att fågelfröna var slut på  fågelbordet utanför köksfönstret, han ville ha sin "morgontv", Kenta fick snällt gå och fylla på.

Fixade reservdäcket till släpet igår, när jag skulle använda trailern för ett par veckor sedan upptäckte vi att ett däck på transporten var helt trasigt, måste gått sönder på väg hem från Globen i början av december... Det är tur det är en boogie men man märker ju inte att man fått punka...

Ska nog ta en tur med hundarna nu, det är ju så härligt ute!

Ikväll blir det kycklingfaijtas till middag, just det skall ta ut "pippin" från frysen...


Sommarbild 2008
Moa svalkar sig i poolen...

Torsdag 19/2

Efter fem timmars tennisspel fick Todd & Anton se sig besegrade i Stockholmsparkett Team Cup. Det var en underhållande afton för Kenta, mig och Bertil.

Dagen har bestått av hundpromenad, tvätt, dammsugning, "stalltjänst"  samt Skidskytte-VM mixed stafett, jättespännande där Sverige tog silvermedalj. Skall åka iväg en sväng på några ärenden och se om jag kan sätta sprätt på min födelsedagspeng. I eftemiddag är det fotbollsträning för Jeff.



Utmaning

Brukar inte hoppa på Bloggutmaningar, men denna tänkte jag testa, såg den först hos Nettan som hittat den hos Lina. Alla svaren skall börja på första bokstaven i ditt namn...

1. Vad heter du? Teresia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Tass
3. Flicknamn: Tina
4. Pojknamn: Todd
5. Yrke: Testamentsexecutor
6. Färg: Terrakotta
7. Klädesplagg: Tunika
8. Mat: Taco
9. Sak i badrummet: Tvål
10. Plats/stad: Täby
11. En orsak att vara sen: Tiden
12. Något man skriker: Tut!
13. Film: The Shining
14. Något man dricker: Tea
15. Band: The Killers
16. Djur: Tiger
17. Gatunamn: Tallstigen
18. Bil: Toyota
19. Sång: Throwing It All Away 
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Tango

Madicken

Hittade en liten berättelse om Madicken som står på Tungelsta Ridskola:

http://www1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=247900




Tisdag 17/2

Fixade stall och hundpromenad "tidigt" idag, var inne igen till halv tio. Då ägnade jag mig åt pusslet en stund medan jag värmde mig. Vid halv ett bar det av till Arninge, köpte sprintar till transporten på   K-Rauta och mat på Willys, tankade och hämtade Linn i hennes skola kvart över två. Nu är Kenta på promenad med hundar, Jeff & Kungen som rider en skogsrunda. Ikväll blir det Nettans enkla goda Tacorätt till middag. 

Dagens vårtecken : Idag har Kenta sått årets Dahlior.

Dagens ridtur: Brorundan


På väg hemifrån


På motorvägsbron


Hela gänget


Nu kan älgarna andas ut...


Måndag 16/2

Var iväg på förmiddagen en snabbis till min kompis i Knivsta med svägerskan för att hämta hem ett broderat schabrak. Kenta tog med Rosse på hundpromenaden eftersom Jeff inte hinner rida idag pga tennis. Nästa vecka är det sportlov, det blir skönt för de skoltrötta barnen. Vi har börjat med pusslet jag fick av Todd i födelsedagspresent, 1500 bitar.


Staffan

Grattis till världens bästa "lillebror"
på födelsedagen !



Midsommar 2008




Mera födelsedag

Hade en trevlig dag igår. Mor och far var förbi en sväng på fika, så Sally och Mindy fick sig en rejäl lekstund. Jeff och Kenta var ju iväg på fotbollscup hela eftermiddagen, sedan hade Jeff med en kompis hem. De lekte till sju med avbrott för falukorv och makaroner till de tappra fotbollshjältarna. Linn och jag stack iväg och köpte goda ostar, oliver, vindruvor och inlagda vitlökar som vi smaskade på till melodifestivalen. Den var lite bättre än förra lördagen, de två låtar jag höll på gick ialla fall vidare. Sedan sjöng vid med Lips (till Xboxet). Var 11 minusgrader vid halv elva då jag gick ut med hundarna.




Hur skönt kan man ha det ?



Jeff rockar loss med Lips



Birthday








Melwin

Fredagsbesöket...


 






Fredag 13/2

Tennisen var spännande och underhållande. De började med dubbeln och vann till slut med 2-1 i set. Sedan körde de singlarna samtidigt så man fick försöka följa två matcher på en gång. Todd vann sin singel med  6-2, 6-2 , men Anton fick se sig besegrad efter supertiebreak. Totalt vann de ju och spelar nästa onsdag forsättningen på denna turnering, duktiga mot ett år äldre grabbar tycker jag.

Idag kommer Carro och Melwin hit på fika så jag skall baka något gott snart. Får försöka trängas och samsas med Kenta i köket som nog bakar tårta till imorgon...
 


"Fullbokat på matstället"


Mindy har en fin boll


Broddar

Hittade broddar idag när jag var i centrum. Köpte nya nickers eller knickers vad det nu heter till Jeff, han hade ju presentkort på Stadium så han betalde dem själv. Mindy fick åka med i bilen som träning. Köpte även ett nytt reflexhalsband till henne då det gamla var alldeles för trångt.

På apoteket blev det Laktostabletter till Linn. På Willys köpte jag gula ärter till ärtsoppa, blev så sugen på det igår och det var flera år sedan jag lagade det. Jag gör soppan utan fläsk i för då är det fler som äter den härhemma, tänkte knapersteka lite bacon till som man kan smula över om man vill.

Följde ju inte med Todd igår pga huvud och magvärk, så jag tänkte göra det ikväll. Sticker direkt efter att Jeff kommit hem från fotbollsträningen. Denna gång är det i Danderyd och det är ju inte så långt bort. 


Torsdag 12/2

- 4 grader och mulet

Jeff hade teorilektion igår då det var för isigt för ridning, men det är ju också lärorikt och roligt att träffa ridkompisarna annat än till häst.

Todd mötte samma kille som i finalen i den förra turneringen och det blev förlust även igår. Idag börjar ju teamtävlingen i Danderyd, man är två stycken tillsammans som spelar varsin singel och en dubbel och räknar på bäst av det. Roligt att inte tävla "ensam" jämt. 

Jag skall åka en sväng till Täby Centrum för att kolla om broddarna kommit in och se om jag kan hitta knickers till Jeff som har fotbollscup på lördag.

Jag har ändrat lite på headern men jag är fortfarande inte riktigt nöjd...

Ica Kvantum Cup 2009


Onsdag 11/2

-3 grader och ett lätt snöfall.

Skall strax åka till jobbet. Ett par rader först bara. Var hemma hela dagen igår förutom skjuts till och från skolan. Städade iordning bland barnens gamla VHS filmer och hittade plats för dem i en bokhylla, lite bättre än att de ligger i papperspåsar i hallen däruppe. Tog långrundan på ängen med hundarna på förmiddagen. Mindy smet ut vid halv två och ville inte komma in, hon sitter på berget och spanar. Kenta tog sin långrunda med hundarna som tar ca en timme. Jeff red en runda och var hemma igen vid halv fem. Vid fem passade det Mindy att komma in igen, då var hon så trött att hon knappt han lägga ner huvudet innan hon somnade. Hon låg som en limpa tvärs över min mage i sängen där jag satt och läste i min bok innan det var dags för middagslagning. Åkte och mötte Linn som kom med bussen till Granby så hon slapp gå i mörkret själv hem.

Ikväll klockan nio har Todd sin andra match i MIK-Open, så det blir en sen kväll. Todd jobbar så vi hämtar honom på vägen till Mälarhöjden. Innan dess är det ridlektion för Jeff och Rosse som jag skall kolla på.


The Killers

Min nya favorit...



Magi

Fick en kommentar i min blogg av en tjej som är medryttare på Magi, min andra uppfödning som hunnit bli 18 år nu. Internet är bra, hon hade gjort någon sökning och fått träff på min blogg. Vi har nu haft mailkontakt och det visar sig att Magi numera står i Grödinge. Det är alltid trevligt att få veta vad som hänt med hästarna och hur dom mår, och att de fortfarande är skadefria och lever. Det är ju en speciell känsla med de man har fött upp själv.

Magi sommaren 2008

Foto: Stephanie J.

Bakning

Fick ett ryck och gjorde två kakor idag, en saffranskaka och en fyriskaka. Goda båda två men jag gillar nog den med äpple bäst...

Skulle titta på Anja i störtlopps VM, men jag börjar tycka att hon borde gjort en "Stefan Holm" :

Det är bättre att folk undrar varför man slutar, istället för att folk frågar varför man inte slutar...

Var ute på en kall härlig och solig promenad med hundarna i förmiddags. Nu är Jeff på tennis och Kenta tittar på honom för att sedan skjutsa Todd till hans tennis då det är tajt med tiden på måndagar för honom, slutar 16.20 då. För att sedan åka direkt tillbaka till Karby tennis där Jeffs träning slutar 17.00, för att skjutsa hem honom.  Det skall bli skönt när vi har två bilar igen. Jag skall strax ut och fixa stallet, skall fundera ut någon middag också.


Minnesluckan !

I februari 2005 vann Todd en stor turnering i Uppsala samt fick 2:a pris i pojkdubbeln, då spelade han i tolvårsklassen.






Lagtävling

STOCKHOLMSPARKETT
TEAM CUP



Startar på torsdag 12/2 i
Danderyds tennishall.

Måndag 9/2

- 7 grader och glashalt...

Kenta fick fodra idag för jag litar inte hundra på mina broddar. Nu skall barnen väckas.

Tennisrapport:

Todd vann sin första match i MIK-open ganska enkelt 6-0, 6-0, nästa spelas på onsdag, troligen mot samma kille som i finalen i lördags...

På tur med Linn

Åkte med Liten till IKEA för hon skulle shoppa lite för sitt presentkort. Det blev trägalgar, ljus, påslakan och lite andra småsaker. Sedan tog vi Jysk och Willys på vägen hem, äntligen hittade vi några gardiner som Linn blev nöjd med. Förr kunde man ju alltid köpa gardinkappor med det verkar helt ute nu, fanns bara "långgardiner" som var färdigsydda.

Nu är mina ben slut för idag, det är ju det som är så jobbigt med IKEA, att man måste traska runt i hela varuhuset för att komma dit man vill.

Nu ska jag snart kolla på lite skid-VM med en kopp tea. Väntar bara på att blodpuddingen ska bli klar för Jeff är "vrålhungrig", som han uttryckte det för mig när jag kom hem.

Förresten den där Melodifestivalen tycker jag man kan klara sig utan i år, skitdåligt !

Söndag 8/2


Min första tanke går till min mormor som skulle haft födelsedag idag. Hon var den vuxna som stod mig närmast näst efter mina föräldrar när jag var barn.

Igår blev det som sagt en heldag med tennis. Todd vann semifinalen ganska enkelt med 6-2, 6-0. Vi var i valet och kvalet om vi skulle åka hem en sväng innan finalen men det skulle bli en massa tid i bilen då...
Farfar överaskade oss med att komma och titta så då blev det lunch med honom på resturang istället, tack Farfar jättetrevligt ! Todd och Farfar åt en härlig lasagne och Kenta och jag som är pizzomaner tog varsin sådan med oxfile och gorgonzola. Till Todds förtjusning hade dom en TV på med eftermiddagens fotbollsmatch, så det blev avkoppling för honom med mat och TV. Vi övriga tre hade underhållning utanför fönstret där en annan resturang var abbonnerad för ett bröllop. Åkte tillbaka till Farstahallen där jag kopplade av i en soffa med min bok och kaffe, man blir ju lite seg av vara borta så länge och under en lång stund inte ha något direkt att göra. De andra tittade förstås på tennismatcherna.

Finalen kom igång en halvtimme efter utsatt tid pga av förseningar. Todd spelade väldigt bra men det räckte inte denna gång så det blev förlust med 6-2, 6-1. Fick en fin pokal och en tuff Babolatkeps i andra pris. Nästa turnering börjar redan ikväll, MIK-open i Mälarhöjden, klockan 19.30.

Jeff var på sin galoppkurs och Rosse och han hade haft en kul stund lät det som. Tack till Linn & Nettan som fanns till hands på sina respektive "poster".






Lördag 7/2

Dimmigt, mulet, fuktigt och ett par plusgrader.

Det blev en tidig middag igår eftersom det var match i Farsta TK, Todd vann med 6-1, 6-2 så nu blir semifinal idag kl 12. Jeff och Ross var ute och red en runda medan jag lagade maten. Köpte mandelmassa och grädde på vägen hem från
Gubbängen så vi firade med semlor när vi kom hem. Stackars Jeff hade ont i huvudet och hade somnat tidigt i vår säng, så han missade "semmelpartyt".

Han verkar pigg idag så troligen blir det galoppkurs för ekipaget idag. Linn har lovat hjälpa honom att komma iväg och när han kommer tillbaka. Kenta och jag vill ju gärna åka med Todd och se matchen. Om det blir Todd som vinner semifinalen så spelas finalen kl fem i eftermiddag och då åker vi ju inte hem emellan.

Sedan blir det väl middag med melodifestival om jag känner familjen rätt.


Fredag 6/2

Snön faller utanför fönstret. Vaknade tidigt idag, 05.30, gick upp och började plocka och diska i köket. Hästarna blir alltid lika förvånade när de får mat tidigare än vanligt. "Loppade" av alla katter och hundar med spott on, jag blir alltid så nojig när det börja klia...

Har fixat stallet och en tvätt. Kenta tog en vals med dammsugaren. Linn börjar senare idag så nu får hon skjuts av pappan till bussen. Ikväll blir det Farsta TK igen. Får fixa tidig middag idag, har inte bestämt vad ännu men tog ut lite fläskfile´ från frysen. Igår åt vi våfflor och Kenta bakade jättehärliga semmelbullar, blev inte alls som mina (torra och mastiga) utan luftiga och härliga. Ibland tror jag Kenta var bagare i sitt förra liv.

Jeff hade fotboll igår och Todd var i Åva på Öppet Hus, så han hann inte med någon träning igår. Todd vill ju gå där och då kan han ha tennis på schemat som han även får lite poäng för.

Ta det lugnt där ute....



Ponnygalopp

Här kan man se de preliminära tävlingsdagarna på Täby Galopp 2009.

Ung Galopp

Ny header

Men det tog tid, undrar hur många timmar man lagt ner vid datorn egentligen...

Onsdag 5/2

Minus två grader och det snöar lite lätt.

Åkte till Täbban igår för att köpa broddar på Stadium, de hade bara ett par kvar, small, så där drog jag en nitlott, har ju tänkt ha dem på stallskorna och de är nog allt annat än small ! Tröstade mig med ett nytt tangentbord på Clas Ohlson, jättehäftigt som man kan tända när det är mörkt så lyser det i en vacker blå färg.

Sedan träffade jag Linn utanför hennes skola en snabbis, skulle lämna henne en grej. Sedan vidare till Willys där det blev diverse matshopping, det slank ner ett par chokladbitar med i kundvagnen...Snabbt till skolan för att hämta barn och lämna ett par "gamla" kläder i UFF containern.

Väl hemma var jag ju tvungen att prova mitt nya tangentbord och jag är så nöjd med det, två års garanti var det också. Glömde bort tiden vid datorn en stund. Skiit, måste ju hinna laga middag innan Jeff´s ridning ! Vi hade ju bråttom till Farsta efter den. Fixade till kycklingwok, Tikka Masala, med basmatiris till.

Jeff hade uteritt idag så det var ingen idé att åka dit och titta, och tur var väl det då det var tajt med tiden. Rosse tyckte det var jättekul att rida ut med så många men att placeras sist var inte hans grej, så efter något busrus fick han som han ville och gick stolt först i ledet, t om före ridläraren på hennes stora halvblod. 

Kenta, Todd och jag stod startklara och väntade på att Jeff skulle komma hem eftersom Linn inte var hemma ännu ville vi inte åka förrän häst och ryttare var säkert hemma. Tio över sex kom vi äntligen iväg, fort till tennisklubben för att hämta Todds tennisutrustning, sedan en avstickare till Åkerbyvägen för att hämta jobb åt Kenta. Jag blev jättestressad, men det var lugnt på trafikfronten så vi kunde glida genom stan utan köbildningar eller dyl. Var framme tio över sju vid Gubbängens idrottsplats.

Matchen gick bra, Todd vann med 6-0, 6-2. Det var filt underlag, sådan´t där det fanns i idrottshallarna när jag var liten och spelade badminton, kommer ihåg att jag fick brännmärken när jag ramlade på det...
Nästa match spelas på fredag klockan 19.30.

Vill även säga Grattis till min granne som fyller 45 år idag !


Skridskolektion 4/2














Onsdag 4/2

-3 grader och mulet.

Jeff och Rosse red travbanerundan igår medan jag fixade stallet, det var nästan hjälpligt ljust till klockan 17. Måste se över pannlamporna de lyser svagt nu eller inte alls. Lagade pasta med en sås av bacon, lök, röd paprika, turkisk yogurt, lite vitlöks ost samt dijonsenap till middag, det blev smaskigt. Jeff fick nya skridskor igår så nu kan han äntligen åka i skolan och på gympan. Kenta skall hjälpa honom idag med snörningen då det är första gången han står på dem, har gympa 9.20. Tittade förstås på Mästarnas Mästare igår, tycker det var synd att gentlemannen Ara åkte ut. Skall nog åka en sväng till Täby Centrum senare, skall kolla på broddar på Stadium, Staffan har sådan bra man spänner under hela skon med dobbar både i häl och tå. Sedan klockan fem är det lektion för Jeff och direkt när han kommit hem åker vi till Todds match i Farsta som spelas ca 19.30.

Mera tisdag

Hemma från jobbet nu, det är inte lika kallt ute som i morse. Om ett tag skall jag ut och hjälpa Jeff & Kungen iväg på en ridtur medan jag fixar stallet. Kenta har varit ute på den "vanliga" långpromenaden med dogsen. Linn kom till mitt jobb när hon var klar med sitt fotoprojekt. Så hon åt lunch med oss och kollade sedan lite på TV tills jag var klar för dagen.

Har kollat på lite trailers av Valkyria med Tom Cruise, verkar jättebra tycker jag.



Valkyria

Originaltitel: Valkyrie


Mitt under andra världskriget
gjordes ett försök att mörda Adolf Hitler.
Det här är berättelsen om mannen som försökte,
Claus von Stauffenberg.

Tisdag 3/2

- 13 grader och kanske man kan ana att det blir lite sol idag.

Gick upp tidigt och tog ett bad innan jag gick ut och fodrade. Todd och Jeff har nu åkt med skolbussen. Jag skall skjutsa Linn idag som skall följa med Jossan och fota lite så jag släpper av henne på vägen till jobbet. Solis har legat och sovit på mina fötter inatt och det kliade lite så jag får nog handla lite "avloppning" på apoteket.


See you later alligator !



Lejonklippan ?

Mindys favoritplats är på  berget mellan husen. Hittade hennes skattgömma idag !


En kotte, två döda möss, två bitar av ett ben hon tagit med hem från skogen
samt en rolig hink man kan springa runt med !

2/2 2009

-10 grader, snö och lite sol.

Vad härligt att det är februari nu. Sakta men säkert går vi mot ljusare tider. Ryggen spökar fortfarande men det är väl bara att gilla läget och vänta ut värken.

Har kollat igenom Todds tävlingsplanering för närmsta tiden och anmält samt gjort de nödvändiga anmälningsinbetalningarna. Farsta börjar på onsdag, Grand Slam Pokalen.



Därefter följer MIK Open...



Over and out !

Australian Open..

Har förmiddagen mest bestått av, finalen vanns ju av Nadal (min favorit) efter 4,5 timmars spel i den Australiska högsommarnatten. Todd och Kenta hoppades ju på Federer men han fick se sig besegrad även denna gång.



Har även hjälpt Jeff med ridningen. Idag blev det klätterbackarna, det är inte Rosses favorit, men ack så nyttigt. Han är ialla fall snäll och ger med sig efter lite övertalning av Jeff. Hundarna har varit ute på långpromenad med husse.
Tunnpannkaka till lunch åt grabbarna och Portersteken står och puttrar på spisen, som vi skall ha till middag.

Mums !


RSS 2.0