Heja FarFar !

Operationen har gått bra, nu är det bara resten kvar. Heja, världens bästa FarFar !


Bertil på sin balkong 2/5-2010


Startlistan till RIXallsvenskans lopp 3 oktober

Lopp 5. 2140 meter, autostart.

1 Unik Brick - Johan Wiman
2 Global Mystique - Tom Horpestad
3 Zefyra B.A. - Örjan Kihlström
4 Kassandra Tilly - Olle Alsén
5 Rock Me - Mimmi Elfstrand
6 Teldar Paper - Peter G Norman
7 Predator Lavec - Kajsa Frick
8 Diva Håleryd - Micael Melander
9 Oh Yeah - Peter Eriksson
10 Gitano - Stefan Persson

Siktet inställt på att komma iväg denna gång till Solvalla så jag får se "min" travare live!Glad Blåsdag!


Hejdå !

Lite ledsamt här idag, Kapten Lunne har åkt hem till Torsåker igen, på väg mot nya mål..


Jeff & Lunne på Strömsholm 13:e juni


Felicia 15 år

Grattis Felicia på din födelsedag !


Felicia och Tim i mars 2010


Och tack för ett trevligt kalas i lördags !


Team JR

Uppe i ottan för att åka på hopptävling vid Roo Gård strax efter Roslags Kulla. Varmt som en sommarmorgon och Rosse var svettig redan efter framhoppningen (dax att klippa igen). Ekipaget startade som nr två, det var 2 shettisar och åtta B-ponnyer ihopslagna i klassen. Kungen var på humör och hoppade en fin nolla i grunden, Jeff satsade bra i början med en fin omhoppningssväng med de blev lite vidare mot slutet, nolla och en tid på 29 sec. Underbara Kungen och det räckte till en tredjeplacering ! Syster Linn var med och coachade, tack för du orkade stiga  upp så tidigt på din lediga dag! Nu gäller det att ladda om batterierna för dagens fotbollsmatch i Enebyberg för Jeff.

Nu måste jag ta in Mindy för hon skäller som en galning på alla vimlande Apostlar här på "byn" som försöker pracka på en Vakthornet...


Fina Kungen på framhoppningen


Linn & David  kikar fram bakom ridhuspelaren


På prisutdelningen, bästa hejarklacken från TGPK för tredjepristagaren


Team JR


Sommarens sista suck ?

Underbart väder i dag, kunde var ute i bara linnet på eftermiddagen och fixa. Hittade 3 liter gult guld som jag satt och rensade ute i solen.

Kenta har jobbat hos Jossan hela dagen och hjälpt henne att gjuta nytt stallgolv.

Bästa dotter hjälpte mig tidigare idag att handla eftersom hon inte började förrän 12, det underlättar ju så att vara fler, efter det fortsatte övningskörningsfärden till hennes skola.

Imorgon bitti skall Team JR iväg på en hopptävling, hoppas på att Kungen är lika taggad som på terrängtävlingen i söndags. Vi har nu varit ute i mörkret (kl 19) och packat och kopplat på släpet. Jeff har en kompis här som skall bo hos oss hela helgen så han får nu se hur det är att stiga upp tidigt för att bege sig till hästtävling.

Todd har ännu inte kommit hem från skola med efterföljande tennisträning.

Snart Idol på TV, måste ju se hur det går för mina favoriter...We keep on Rockin´

2010-08-23

Det ville sig inte riktigt i går... I körningen om ledningen blev det galopp för Rock Me i första kurvan, och sen var den dagen förstörd... Rock Me kom snabbt i kapp fältet, men loppet blev helt enkelt för tufft för honom. Åbys Kajsa Gustafsson var på plats på Solvalla och följde Rock Me och Mimmi under kvällen. Det var mycket känslor, förväntningar, spänning och besvikelse, se filmen!

(klicka på bilden, det kan ta en stund att ladda ner filmen, det är bara att vänta)
 

Det blev alltså ingen Kriteriefinal för Rock Me, Mimmi meddelar i stället på att hon siktar mot RIXallsvenskan-loppet samma dag som kriteriet, söndagen den 3 oktober.


Mammas pojkar !


Solis & Basse i uterummet 24/9


Btw, det är tre månader till julafton idag !21:a september

Var ute på en dryg timmes elmoppepromenad med hundarna, Mindy den galningen simmade i Garnsviken, jag blev iskall. Så nu sprakar höstens första brasa !I skogen 20/9


Ny vecka

Man får försöka tänka positivt, 95 % av Sveriges befolkning är ändå emot SD...

Terrängtävlingen igår gick bra, Team JR blev 3:a, precis utanför placering, fick ett stopp på ett hushinder bara. Vattnet som Jeff oroat sig för gick galant. Själv var jag tidtagare/sekreterare hela tiden så det blev drygt fyra timmar på samma post.

Fotbollsmatchen blev oavgjord så laget fick ialla fall 1 poäng.

På kvällen åkte jag och min myndiga dotter till Karbyskolans matsal för hennes första val som röstberättigad.


Dagens

- Terrängtävling
- Rösta
- Fotbollsmatch


upsy daisy...Rock Me 22/9

Japp, då blir det Solvalla på onsdag, är det nån som ska med....Rock Me laddas mot Kriteriekval!
På onsdag 22 september startar Rock Me i uttagningarna till Kriteriet på Solvalla! Svenskt Trav-Kriterium är ett av Sveriges största travlopp, det absolut största för 3-åriga hästar med ett förstapris på 1,6 miljoner kronor. Kriteriet avgörs söndagen den 3 oktober på Solvalla och lockar varje år massor av inbitna traventusiaster från hela landet.

Kriteriet körs över 2640. Det är sex uttagningslopp och i startlistorna vimlar det av stjärnhästar. Rock Me startar i lopp 6, det tredje uttagningsloppet, från spår 3 och möter på sitt hittills tuffaste motstånd. Det är enbart de två främsta hästarna i varje försök som går vidare till finalen, så det vill till att Rock Me visar sig från sin allra bästa sida på onsdag! Vi håller tummarna och önskar Rock Me och Mimmi lycka till!


/utdrag från Rix-allsvenskans nyhetsbrev/

Förkyld !

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för 3 år sedan så är de värda kring 4 600 kronor i dag. Om man istället köpte Telecom för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 kronor. Om man för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade ......trevligt, och idag går och pantar... tomflaskorna så får man 6 741 kronor. Det är därför grabbarna på parkbänken kallas för A-laget.

Såg denna på Facebook, tyckte den var så bra!Kungen njuter av sommaren, augusti 2010.


40:e Brottbyrundan

Direkt från fotbollsmatch i Åkersberga och ordentligt uppvärmd kom Jeff till starten av årets Brottbyrunda, 2 km för hans klass. Gjorde ett kanonlopp på tiden 8,41 och blev därmed 5:a.


30 sekunder till start


Mindy var med och miljötränade, fick höra startpistolen knalla av många gånger
och det var inget konstigt med det...


Spurten mot mål


I väntan på prisutdelning med lagkamraterna som också sprang i samma klass


AGRIA SM I PONNYGALOPP KATEGORI A CONSOLATION

Jeff & Lilla Ross Man, 2:a.

Lilla Ross Man is back


Team JR


Om man är Kung så är det klart man måste ha en krona!
(som för övrigt ledde till priset för bäst iordninggjorda ponny)


Två nöjda killar som blev slagna efter målfoto med samma tid som segraren


Foton: Linn ÅkessonAGRIA SM I PONNYGALOPP KATEGORI A

Jeff & Kapten Lunne, 10:a.
I ledvolten i väntan på att få bege sig till startplatsen


Loppet


Prisutdelare var ingen mindre än självaste Stefan FriborgFoton: Linn Åkesson


Sista ridturen innan SM


Jeff & Kapten Lunne på ridturen 10/9
(mamma försöker hänga med...)


Det kom ett mail...

VD-brev från Svensk Galopp, 10 sep, 2010

Galopp i stora mått


Fredag kväll. Nu är det bara ca 20 timmar kvar innan den första av helgens stora galopphändelser går av stapeln; SM i Ponnygalopp på Täby Galopp. Med första start kl.15:45 samlas 63 startande ekipage för att göra upp i detta Svenska Mästerskap.
Deltagarantalet är nytt svenskt rekord. Jag tycker det är härligt att konstatera vilket stort intresse fler och fler ungdomar får för galoppen. Det är i mångt och mycket på dessa ungdomar vår kommande galoppframtid kommer att vila. Vår ungdomssatsning är därför av allra största vikt och min bestämda uppfattning är att vi skall stärka den ytterligare framöver.
Jag kan inte låta bli att tacka Lotta Malmborg och Cissi Gråberg för alla de många och stora insatser ni gör för att tillsammans med Helena Gärtner föra fram vår ungdomsgalopp i rampljuset. Lycka till alla ni 63 startande i morgon!
Många nervösa föräldrar och andra närstående kommer säkerligen att kanta banan i morgon. Lycka till alla ni som med glatt mod och stor segervilja ställer upp!
 
Om jag plussar på de 20 timmarna med ytterligare ca 22 timmar har starten för det första löpet på "cupdagen" gått. Då har klockan hunnit bli 13:45.Detta är årets största internationella galoppdag. Den samlar detta år ett startfält av sällan skådat slag och som verkligen heter duga. Vi har i dag spekulerat om det möjligtvis kan vara det bästa starfältet någonsin. 107 hästar är anmälda till start. Den totala prissumman är hisnande 5.650.000 kr. De långväga gästerna är många. Det internationella inslaget stort. Spänning och dramatik på hög nivå utlovas! Ni som eventuellt inte kommer till Täby Galopp på söndag anar inte vad ni kommer att gå miste om...
 
Den senaste väderprognosen signalerar bra väder; inget regn och ca 19 grader. Nu hoppas jag bara att våra goda förbindelser med SMHI kvarstår under hela helgen.
 
Ja, vi känner oss väl förberedda. Om vi tycker oss ha allting under kontroll? Inte än, men jag tror mig kunna lova att vi kommer ha det innan de första gästerna anländer och innan första start går. Tack alla medarbetare för ert goda humör och aldrig sinande engagemang!
 
Veckan i övrigt då?
 
Den har innehållit nya möten och fortsatta planeringsdiskussioner om vårt Djurgårdsbaneprojekt. Här känner jag pressen att till nästa styrelsemöte i Göteborg den 18 september kunna presentera en ytterligare konkretisering över hur vi rent operativt skall arbeta med och hantera detta iögonfallande och utmanande projekt.
 
Hästnäringens Nationella Stiftelse hade bjudit in alla hästorganisationer till en hel dag med diskussioner kring mycket om vad som händer i vår hästvärld:
 
Ett arbetsmarknadsprojekt redovisades som syftar till att kartlägga alla de ca 30 000 människor som i olika yrkeskategorier är verksamma inom hästsektorn. Vi kommer med automatik att behöva arbeta med att ta fram erforderigt underlag och statistik för hur det ser ut inom galoppsporten.
Vi diskuterade hästnäringens gemensamma framtidsfrågor med bäring på den politiska arenan. Samstämmigheten kring frågan och utmaningen att möta opinionens alltmer ökade ifrågasättande av tävling på häst utifrån allehanda djurskyddsaspekter var stor. För oss handlar det inte minst om användandet av spö och hur det brukas, och hur vi skall arbeta vidare med den frågan diskuterades ingående. Den frågeställningen och hur vi arbetar vidare med den är en högst central punkt även på galoppsportens agenda.
Kåre Gustavsson från SH (Svenska Hästavelsförbundet) presenterade SH presumtivt nya roll och vilka krav det kommer att ställa på de olika hästrasernas avelsorganisationer.
Göran Dahlin från SLU berättade bland annat om den översyn av djurskyddslagstitningen som nu pågår
Jag har också hunnit med nya möten med ATG. På ett av dem presenterade de det arbete som pågår för att utifrån ett ATG perspektiv värna om den svenska hästspelsmodellen och hur den fungerar och vad den levererar tillbaka till hästsporten. Denna punkt kommer jag att ta upp vårt nästa styrelsemöte för beslut inom styrelsen hur vi inom Svensk Galopp skall arbeta med och hantera frågan.
 
Jag tycker att spekulationerna kring det förslag till nytt bonussystem som styrelsen lagt fram nu lugnat sig något.  Nu stundar ett gediget och kontinuerligt informations och förankringsarbete om det lagda förslaget i de olika sällskapen. Först ut är Stockholms Galoppsällskap som på måndag bjudit in mig och framförallt Björn för en informations- och frågestund. Mötet sker på måndag den 13 september kl.18.00 på Täby Galopp. Claes-Göran Wallenius har frikostigt även bjudit in de som ännu inte är medlemmar. Jag tar mig friheten att å Claes-Görans vägnar hälsa alla intresserade välkomna till Turf Club denna afton.
 
Apropå det föreslagna bonusprogrammet; I förra veckans reflektioner skrev jag att en större mängd av öppna löpningar kan bidra till benägenheten att välja svenskfödda hästar kan öka och bli jämnare fördelad över landet. Eftersom några frågat mig vad jag egentligen menar känner jag att det är dags för ett litet förtydligande; Jag tror att en ökning av öppna löpningar i kombination med ett annat bonussystem kommer att öka intresset för svenskfödda hästar. Och göra detta intresse mer jämt fördelat över landet. Detta i sig tror jag på sikt kan leda till att vi kommer att få en fortsatt och intensifierad satsning på svensk avel med än bättre kvalitet och efterfrågan som följd.  Jag hoppas att detta lilla förtydligande gör min uppfattning mera lätt att förstå...
 
Avslutningsvis känner jag ett behov av att förtydliga även en annan sak och det är hur vi valt att arbeta med våra olika hemsidor. Så här ser jag det;       

 
Svenskgalopp.se är och skall vara huvudportalen för all galoppinformation i Sverige och också AB Svensk Galopp officiella hemsida. Via sajten går det lätt att nå de tre banornas hemsidor samt övriga informationskanaler som är nära knutna till organisationen, som till exempel Ung Galopp och Galoppmagasinet.

Som ett led i att göra verksamheten mer effektiv har vi ju avvecklat nyhetssajten Skandinavisk Galopp. All nyhetsredovisning har nu flyttats över till svenskgalopp.se. Detta gäller till viss del även de nyheter som tidigare publicerades på banornas hemsidor. Fördelarna är, menar jag flera; nyheten får en större och bredare läskrets, vi slipper onödigt dubbelarbete, större resurser kan läggas på bildmaterialet mm. Framför allt stärker Svensk Galopp sin position som en enhet.

På banornas hemsidor publiceras startlistor, programblad, tips, resultat och mycket annan information som är direkt kopplad till banan. Bansidorna är även det primära informationsverktyget för arrangemang och evenemang. Viktiga nyheter kan även länkas från banornas sidor till svenskgalopp.se för att öka penetrationen ytterligare. Av tekniska skäl gäller detta inte Jägersro.se. Här måste nyheten istället kopieras. Alla tävlingsreferat länkar vi alltid från banornas hemsidor.

Jag vet att det funnits och fortfarande finns synpunkter på hur vi ser ut och är på vår hemsida. Jag hopats dock att ni alla börjar vänja er. Och så får ni vänja er med en annan sak. Vi kommer hela tiden oförtrutet att arbeta vidare med att göra den bättre och bättre!

Trevlig fredagskväll;

 
Hoppas vi ses under den spännande stundande helgen!

 
Hälsar Gunnar

Gunnar Werner
Skrävsta Gård
186 95 Vallentuna


Melwin 8/9


Vad gör du morbror Jeff ?


Födelsedagskatt 6/9


Findus firar sin 6-års dag med en smaskig kycklingrätt


Födelsedagsbarn 6/9

Grattis älskade Todd på din 17-års dag!

Mamma ♥ Pappa
Linn ♥ Jeff
Moa ♥ Mindy
Findus ♥ Solis ♥ Basse
Rosse ♥ Musse ♥ Lunne


Invigningsshow

Igår var Jeff & Kungen samt 5 andra shettisekipage från klubben med på Täby Ryttarcenters invigningsshow. Vårt nummer var förstås en steeple som blev jättebra. Dagen innan hade vi varit där och genrepat och då gick det mindre bra. De trillade av, hästarna var sega och Rosse gick omkull, han klarade sig dock utan några blessyrer. Men det blev kanonbra igår, dock fick jockeysarna hålla igen i kurvorna för underlaget var tungt och löst, men det hela såg väldigt proffsigt ut, våra härliga TGPK ungar!  Det blev en fin start och Team JR fick en andraplats. Täby Ryttarcenter är en helt nybyggd ridanläggning och ridhuset är hela 120 meter långt, Hägerneholm skall ju rivas så det här blir deras nya tillhåll intill Efraimsberg i Täby.


invigningscermonin


Maja, Jeff , Fanny, Greta, Sara och Aleksandra 


dags för start


prisutdelning


ärevarv


den fina rosetten

 


Loppet 28/8


Långpromenad 2/9


Håller verkligen den här ?


Det var kul, en gång till !


Ponnygalopp 11/9

LOPP 1 AGRIA SM I PONNYGALOPP KATEGORI A ca 15:30
Kategori A: ca 400 meter DT
Öppen för alla ekipage
Ryttare 7-12 år, upp till 44 kg

1.Norrskenets Grim – Ebba Stigenberg
2.Gyllene Kvicken – Lovisa Ahrenberg-Gillberg
3.Silver Star – Sandra Lindblom
4.Moritz vd Tobbenhof – Lemonia P Palmqvist
5.Hagalyckans Cassandra- Ellen Gorgiev
6.Kapten Lunne – Jeff Åkesson
7.Almnäs Macarena – Julia Kunkel
8.Lilla Vargen – Jonna Pettersson
9.Mr X – Melissa Juneskans
10.Erik - Nora Pettersson
11.Kevin – Maja Williamsson
12.Tora – Simon Turai


LOPP 4 AGRIA SM I PONNYGALOPP KATEGORI A CONSOLATION
Kategori A: ca 400 meter DT
Öppen för alla ekipage
Ryttare 7-12 år, upp till 44 kg

1.Fjodor – Ella Perkins
2.Dennis – Emma Nordin
3.Danstorps Manolito – Sara Källbäck
4.Helix – Paulina Broman
6.Käpplinge Jazza – Ellen Gorgiev
7.Simson – Klara Skantze
8.Mister Package – Ingrid Ravik
9.Ekskogens Haze – Elin Hedman
10.Ron – Elin Nordin
11.Lilla Ross Man - Jeff Åkesson
12.Storm – Fanny Malmström

1:a september

Hösten är här!

Idag  har jag varit ledig och fixat viktiga papper mm som behövs ibland här hemma. Tråkigt men nödvändigt. Mindy hårar något så kopiöst nu så dammsugaren har också varit ute på en sväng.

Igår var vi och hälsade på Jossan som flyttat till en gård i Västra Ledinge, mysigt för henne att äntligen bo med hästen vid husknuten.

Väntar på att midagen skall bli klar, kyckling, ris och currysås. Kenta skall iväg på fotbollsmöte. Linn och Jeff har precis kommit tillbaka från ridtur med Musse och Kungen. Todd är och fysar på tennisklubben men kommer väl snart.

Sommarn känns så långt bort fast den nyss var här...

RSS 2.0