Längtar...



Snart så...

Nu är det 10,6 grader


En plats i solen...


Loppet 24/4


Ponnygalopp 24/4

En strålande eftermiddag på Täby Galopp har vi haft.

Team JR hamnade på en femteplats och Kungen var jätteduktig och kämpade väl, Jeff red snyggt ända in i mål med en fin finish. Linn som varit ute och svirat dagen innan var snäll och följde med som träckare, tack för det, fast hon endast fått sig två timmars sömn i natt...


På prisutdelningen med Agria som sponsor


24:e april

Morgonstund har guld i mund...

Hundarna väckte mig halv sex så det var bara till att gå upp, ryggen värkte så det var skönt att sträcka på sig ändå. När väl hästarna fått sitt hade vi en underbar morgonpromenad där världen redan var vaken i solglittret. Tänk  alla "sjusovare" som missar detta underbara vackra när allt liksom vaknar till liv...

Igår körde Kenta igång cirkulationen i poolen, dammsög och fixade, just nu ser den ut som en ankdamm men det rättar ju till sig med "kemikalierna". Värmepumpen får vi vänta med tills det inte är frost på nätterna längre.

Vill att det skall komma lite värme nu. Förra året kunde ju hästarna gå ut i stora hagen de första dagarna i maj men det får vi vänta med i år. Skall införskaffa en "gräsreducerare" till Rosse har sett en smidig på Börjes som jag skall testa, vi får se hur länge den får sitta kvar innan Musse hjälpt honom av med den...

Idag är det ponnygaloppremiär, nästan alla galopptävlingar krockar med Sanktanmatcherna nu innan sommaren så det blir inte start varje gång för Teamet, då Jeff vill vara med på fotbollen också. Men idag blir det start, de har lovat fint väder vilket alltid är skönt när man skall iväg.

Har satt frukostbullar på jäsning sedan blir det nog en sats kanelbullar också.

Ps. Idag är det åtta månader till julafton...


Team JR 26/4 2009


22:a april

Har just lyssnat på Linn och hennes klasskamrat som sänt live på radion, Radio Nord 98.3 i Täby. Duktiga var dom !

20:e april 2010

Hej, här kommer lite uppdatering:

Todd kunde ju inte åka till Kroatien som det var tänkt pga vulkanaskan, vi får se om det blir en resa till hösten istället. Tråkigt när han sett fram så emot den resan, men "that´s life". Todd har börjat fotbollsblogga på andrahalvlek.blogg.se, den får Ni kolla in.

Jeff och jag åkte i söndags och tittade på Allsvenskan i Sorunda för att heja på klubbkamraterna, Musse har ju varit snorig så vi ville inte åka med Rosse då. Det gick jätte bra för lagen (TGPK hade två lag med) av nitton lag var det bara fyra lag som var felfria varav TGPKs var två, strålande insatser, lagen hamnade på andra resp. tredje plats och det lovar ju gott inför kommande omgångar. Nästa gång är den 9:e maj på Djursholm.

På lördag är det galopptävling som vi satsar på att åka på med Rosse. Skall bli spännande, denna gång får Linn träcka då Kenta har fotbollsmatch med "grabbarna" i Sanktan.

Sedan har vi (vi=Kenta) varit på Tippen med gammalt skräp, det har röjts på tomten av två duktiga tonåringar, samt att Kenta fixar varje dag med tomten.

Har fullt upp med jobb denna vecka, hjälpte Nettan i måndags och hos pappa är det deklarationsdags...

Vi har strålande sol men väldigt kallt tycker jag. Mindy löper som bara den och jag har sprayat både hundar och katter med fästingmedel då de små rackarna redan har börjat invadera markerna. Imorgon är det utvecklingssamtal med Todd och hans lärare på Åva.


TGPK´s duktiga lagdeltagare.


Den 18:e april 2010

Äntligen!

Har Olga kommit, hon vippar omkring på gräsmattan och jagar små insekter, och jag kan göra min notering i fågelboken. Detta är det senaste datumet hitills som "hon" kommit på alla år som jag skrivit upp det.

Eller om det kanske är Oleg...



Igår var vi på en trevlig födelsedagsfest i Solna och firade artonåringen Niclas, mycket god mat, dricka och trevligt umgänge, det tackar vi för. Och jag fick höra honom spela trumpet ! (som jag tjatat och längtat efter i flera år)
Tack Niclas.

Idag skulle vi egentligen åkt på hopptävling med Kungen men eftersom Musse varit lite snorig i veckan så valde vi att stanna hemma, tråkigt för Rosse och oss men lite skönt att slippa ge sig iväg i ottan, till Ösmo nära Nynäshamn. Men jag vaknade tidigt ändå fast det blev sent igår för Todds väckarklocka stod och tjöt en kvart innan han äntligen stängde av den.. men då fick jag ju mig en glad överaskning när jag mötte Olga på tomten.

Tröttmössor !


Mindy och Moa slaggar...


Ponnygalopp

Här är startlistan till årets första ponnygalopptävling den 24:e april på Täby Galopp:

Startlista 24/4


2010-04-13

Vid Körlinge Gård får man vända...


Konstigt tycker Mindy med vatten nästan uppe på vägen,
men spännande med änderna som simmar där...



Melwin




Dagens födelsedagsbarn..



GRATTIS NICLAS PÅ DIN MYNDIGHETSDAG !



Zenyatta



Öronen framåt på hela upploppet !

10:e april

Gråmulet och regnet hänger i luften.

Igår var det hoppträning i Granbys ridhus, Kungen var laddad till tusen och flög över hindren men i slutet av lektionen blev han trött och fick några stopp när Jeff inte drev och höll om ordentligt.

Var väldigt duktig igår tycker jag själv, som tvättade transport och bil. Åkte med Linn och köpte kraftfoder samt shoppade böcker för mitt presentkort från födelsedagen.

Idag är det galoppkurs för Musse och Rosse som jag skall titta på men innan dess är det "Todds hästsafari" här, Todds tränare skall komma med sin lilla tjej och rida en liten sväng på Kungen.

Väntar på att "Olga" ska komma, kanske blir det imorgon när det skall bli sol här...

Grattis säger jag till min systerdotter Anna som fyller 36 år idag!

Min senaste halvblodsuppfödning, Madicken, föddes idag för 14 år sedan. Hon bor nu på Tungelsta Ridskola.


Foto: Tungelsta Ridklubb


Fotbollsäsongen är här!






S:t Erikscupen 2010

Spelschema S:t Erikscupen Karby BK – Grupp P11 – 5 L


Datum Tid Hemmalag Bortalag Anläggning

2010-04-24 15:00 Djurgårdens IF FF 6 Karby BK Östermalms IP

2010-05-02 16:00 Karby BK Enebybergs IF 2 Karbyskolan

2010-05-16 17:00 Karby BK IF Brommapojkarna 15 Karbyskolan

2010-05-23 15:00 IF Brommapojkarna 26 Karby BK Maltesholmsskolans BP

2010-05-30 17:00 Karby BK IFK Lidingö FK 5 Karbyskolan

2010-06-05 12:00 IFK Lidingö FK 8 Karby BK Högsätra BP

2010-06-13 17:00 Karby BK IFK Österåker FK 2 Karbyskolan


Sommarlov


2010-08-22 14:00 IFK Stocksund 2 Karby BK Stockhagens IP

2010-09-05 17:00 Karby BK Täby IS 2 Karbyskolan

2010-09-12 09:15 Åkersberga BK 5 Karby BK Margretelund BP

2010-09-19 17:00 Karby BK Bällsta FF Grön Karbyskolan

2010-09-22 18:30 Danderyds SK 2 Karby BK Danderydsvallen

2010-10-03 16:00 Karby BK Danderyds SK 5 Karbyskolan


Onsdagslektion

Äntligen har volten blivit ridbar, det firades med en hopplektion. Kungen var överförtjust och fick till ett par rodeosprång av glädje, över hindrerna skötte han sig dock utmärkt. På fredag bär det av på Ragnahoppträning, helgen efter blir det Allsvenskan div III i Sorunda.

Bilderna blev dåliga i skymningen, men men...


Team JR


Jane med nya sköthästen Scotty


Vårtecken


The Notebook



Såg en bra film igår, kan rekommenderas till Er romantiker därute...


Annandag Påsk

Titta det snöar....


Påskdagen

Lite solchanser även idag!

Todd har åkt till hallen för att jobba i cafeterian och Linn har cyklat till Albyvägen för att jobba med "sina" sjökartor. Jeff är ute och hjälper våren i diket vid vägen. Själv har jag morgonfodrat, tagit en morgonpromenad med dogsen, tvättat, hängt tvätt, dammsugit och nyss avnjutit en frukostmacka med ägg och skagenröra nu blir det lite datortid innan jag skall ut på altanen och se om jag kan få lite sol till livs.

Igår var det varmare och inga moln så då satt vi ute och käkade frukost hela familjen, mysigt. Innan dess skenade barnen runt på tomten för att hitta sina "påskägg". På eftermddagen blev det familjepromenad med två hästar och hundar, katterna stannade dock hemma denna gång. Är ju inte ofta nuförtiden som man är hemma alla på en gång så det var härligt, en riktig familjedag. God middag hos mormor och morfar, där jag försvann ett par timmar i fotoalbumen från min barndom.

Här kommer en underbar bild på Mindy som Todd tog igår!




Påskafton

GLAD PÅSK !

Sol men kyligt på morgonpromenaden. Jeff vänar otåligt på att syskonen skall vakna så de kan börja påskäggsjakten, Påskharen har tydligen varit här inatt...

Äggen är kokade och väntar på någon konstnär, ikväll blir det middag hos mormor & morfar.

Ha en underbar påskafton!


Mitt påskkort


Lång Fredag

Strålande solsken!

Jag och hundarna längtar så det värker i oss ut på "våran" äng, men än ligger snön för djup...

Idag är ialla fall alla lediga från skolan, men Todd skall jobba för att få ihop lite fickpengar till Kroatienresan som han skall göra med tennisklubben i mitten av april.




Skär Torsdag

Det regnar!

Måste handla mat och påskgodis, jag får väl ta kvasten då...




RSS 2.0