Den sista januari 2010

Idag tolkade jag efter Jeff & Kungen. Härliga vinter !Moa och Mindy följde förstås med !


Hej, mitt vinterland !

Kenta var ute igår och tog ett par bilder på vårt vackra snölandskap,
så här mycket snö var nog länge sedan vi hade !


Rönnbär till fåglar och rådjur


Vår nya "stock" som vi inte hunnit inviga ännuNå´n som vill ha en dusch ?


Extra fågelbord


Stegen


28/1 2010

Vaknade upp till ännu mera snö, kunde knappt ta mig ner till stallet i morse än mindre ta ut elmoppen för hundpromenad.

Kenta ängnade nog hela förmiddagen till skottprojektet. Jag skjutsade Todd till tennishallen vid elva då han har friluftsdag idag och skulle spela tennis för hela slanten. Sedan blev det Jula, har äntligen insett att jag inte kan gå runt i gummistövlar hela vintern..  Speciellt idag då man hade hela snöfallet med sig in i stövlarna med sina korta skaft. Det blev ett par härliga arbetsstövlar modell vinter, jättesköna. Sedan blev det Willys för matinköp, mindre underhållande. Hämtade torv på vägen hem och stannade på fika hos "Larssons" på Albyvägen. Fick kolla in deras nya kök som blir alltmer färdigt och fint för varje gång man är där. Nu bakar jag semlor och försöker få Jeff och hans kompis att byta om till fotbollsträning då den börjar halv fem.

Dags att pensla bullar !


Mina vinterstövlar från Jula


27/1 2010

Idag var Melwin här på besök.


I knät hos morfar


Småfågelspaning !


Grillvakt


Mindy vaktar maten i slutet av maj 2009


24/1 2010


11 månader till julafton...


Var ska man sitta ?


Mindy & Moa myser i soffan


Fredag 22/11

Vaknade tidigt med stans migrän, måste ha drömt något uppjagande för det kändes verkligen att jag bitit ihop käkarna för kung och fosterland, upp 5 för att ta Bamyl koffein, sitta i badrummet tills illamåendet gav med sig lite, försöka somna om i halvsittande ställning, gick bra med en goshund snusandes mellan mig och maken, när jag just somnat ringde den "f_cking" väckarklockan...

Aja, upp ändå, Kenta erbjöd sig, men jag kände att den friska luften ändå skulle göra mig gott. "Hästj_veln" hade skitit i vattenhinken igen... diska hink och forsla ner nytt vatten till stallet. Moa och Mindy stod startklara och väntade på morgonpromenaden, bara till att ge sig iväg en sväng med elmoppen då...

När jag kom in mådde jag lite bättre så det blev en kopp te och en lingongrova tillsammans med Jeff som åt frukost.

Kenta skjutsade barn till buss och skola, släppte ut hästar, var och handlade en strålkastare till min bil, köpte ett härligt ryggbandage till mig (har haft ont i ryggen på nätterna den senaste veckan), bytte lampan på min bil och konstaterade att jag behövde fixa lufttrycket i höger fram.

Det blev till att åka lite tidigare till besiktningen för min del så jag kunde "lufta" däcket (efter dagens andra bamyl), sedan mot Okvista. Besiktningen gick bra, inte en enda anmärkning, det är så skönt med en sådan bil, har ju inte varit så bortskämd med det tidigare.

Kenta meddelar sitt första vårtecken - De säljer fröer på Coop. Själv tycker jag det börjat bli ljusare på eftermiddagarna, mörknar ju inte "förrän" vid fyratiden nu...

Have a lovley day!


Torsdag 21/1

Ett par tre minusgrader...

Ledig idag, har fixat stallet och promenerat hundarna, lunchat hästarna och ätit Broccolipaj själv. Jeff skall ha en kompis med hem idag sedan är det fotbollsträning lite senare som gäller för dem.

Linn och Jeff har kommit igång med regelbunden ridning nu, lite lättare när det inte är "svinkallt" ute. När det är nysnöat och de inte hunnit sanda så tolkar Jeff efter min elmoppen på kvällspromenaderna, bäst går det med snowracern.

Todd är anmäld till Järfälla Vintercup och har sin första match måndag den 1:a februari ca klockan 20.00. Och nu på söndag skall han spela seriematch i SALK.

Viggo Mortensen har äntligen spelat in en ny film som har premiär imorgon, Vägen, den vill jag se.Det enda de har kvar är varandra. Världen är i stort sett död efter en klimatkollaps och av mänskligheten finns knappt någonting kvar -  endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än.

En far och hans son går ensamma genom det ödsliga och förkolnade landskapet. Inget liv syns till och endast en svag vind kan skönjas. Kylan  är bitande, nästintill outhärdlig, och snön som faller är grå. Himlen är mörk. De är på väg mot kusten trots att de inte vet vad, om någonting alls, väntar på dem där. De har ingenting kvar, förutom en kundvagn med ett fåtal tillhörigheter och en pistol att försvara sig med om de skulle bli hotade av någon av de fåtal förvildade människor vars enda mål är att överleva. Kärleken mellan far och son ställs mot en hopplöst skrämmande framtid, en framtid som skapats av människan.


Fruktansvärt!

Pappan berättar om tågolyckan i Kyrkbyn:

http://faschingseskapader.blogspot.com/2010/01/sa-har-gick-det-till-fran-mitt-hall.html

Henrik

Grattis till Jeff på namnsdagen idag!
Totto till Norge

Nu skall världens finaste B-ponny göra karriär i Norge !

Lycka till Totto, och hoppas du får många fina segrar och placeringar !Skål !

Nu har vi firat i flera dagar, igår var släkten här för att gratta 18-åringen. Det blev lyckat, trevligt och gott. Och dottern verkar väldigt nöjd. Nästa vecka skall väl bli lite mer "normal". Fast lite annorlunda skall det bli för Kenta och jag ska gå på bio med tjejorna, händer alltför sällan. Vi tänkte se "Snabba Cash".


Tofsmes

Idag hade vi en ny matgäst på besök, Tofsmesen, har inte sett den vid vårt fågelbord tidigare, 20 års studier...


Tårtan


Ponnygalopp på Täby 2010

Täby Galopp

Lördag 20/3
Lördag 24/4
Söndag 2/5
Lördag 22/5
Lördag 12/6 eller Strömsholm 13/6
Lördag 10/7
Lördag 31/7
Lördag 14/8
Lördag 11/9
Lördag 16/10
Lördag 27/11

Utöver dessa dagar kommer det att vara träningstävlingar minst en gång per månadHur ser ditt skrivbord ut?


Här finns allt man behöver...


Småfolksbesök 13/1

Igår var Melwin på besök hos morfar.Kompisar i lagom storlekMelli Videlli studerar sina nya skor han fått av morfar


Klara, färdiga, gå !


Myndig !

Till Linn 18 år, 2010-01-13


 
Älskade Liten, vad fort du blev stor

det blir inte alltid som man tror

 

Tänkte försöka vara lite fyndig

när nu min enda dotter blir myndig

 

Självständig och stark är passande ord för dej

min duktiga, vackra, älskade tjej

 

Blod, svett, skratt och tårar

denna familj kan ibland jämföras med dårar

Innerst inne är vi som trädets bark

Seg, beskyddande, kärleksfull och stark

 

Rösta, gå på bar eller ut och köra

snart kan du nu allt detta göra

 

Smal, tjock, stor eller Liten, Linn

tänk på att hela världen är din

 

Men när du vill ut och fara

kommer jag alltid ängslig vara

För, för dig är jag är alltid densamma

din oroliga älskande mamma.


GRATTIS LINN

ÄLSKAR DIG !

 

MORA


2010-01-11

Vardag igen!

Nu har alla kidsen börjat i skolan. Idag är jag hemma, har fixat stallet och varit på hundpromenad i det vackra vintervädret. Men det är fortfarande lite för kallt för min smak, - 14 då jag var ute.

I lördags var bror här med familj, jättetrevligt, vi åt och spelade spel in på halva natten, barnen var ute i snön och åkte pulka till halv ett ! 

Hästarna rids igen men det blir ju lite si och så med det när det temperaturen håller på att hoppar hela tiden, tycker inte de ska ge sig ut på ridtur om det är -15 grader eller under, det är ju så lätt att förfrysa fingrar eller tår...

Försöker planera lite inför den kommande högtiden, mitt äldsta barn skall bli myndigt! Helt otroligt, var tar tiden vägen? Var ju inte länge sedan hon kröp på gräsmattan i sin lilla solhatt, vår lilla "baglady"...


Mormor Ingrid och Liten


Vakthunden Mindy


I trappan har man koll genom två fönster,
framsidan och baksidan av huset


Rock Me

Lite info från tränaren:

Stall Däningsholm


Träningsrapporter:
2010-01-05 Har fått en blåtira och är svullen i ett öga. Sånt som händer och är inget att oroa sig över. Bara lugnt i backen denna vecka, men vi vet av erfarenhet att dessa avbrott från snabbare träning inte på något vis skadar hästen utan snarare utvecklar den
2009-12-30 Finner sig alltmer tillrätta och var avspänd och lugn, när han skoddes idag.
2009-12-25 Fick gå med öronkappa idagens jobb, men blev då lat i stället. Känns stabil i travet och springer rakt i vagnen, vilket är plusfaktorer. Känns ånnuu valpig i uppträdandet, men vi får jobba med det.
2009-12-22 Första intervalljobbet idag! Låg på en aning och verkade träningsvillig värre. Inga tuffa farter utan han fick mest bekanta sig med banorna.
2009-12-21 Är nu på plats och första intrycket är cool häst, bra storlek stammen är hyperintressant, där mormor har gener, som kan bli mycket värdefulla. Verkar inte ha några exteriöra fel.

2010-01-07

- 6 grader och lite ny snö.

Igår hade vi -25 grader, så det blev till att elda som bara den. Ingen ridning den här dagen heller. Blev några korta promenader med hundarna då de skuttade på tre ben efter en stund.

Jeff hade sovit hos en kompis som han varit på hockey med kvällen före, så han kom inte hem förrän vid tre. Todd jobbade i tennishallen hela dagen sedan tränade han och spelade in sina nya rackets. Linn var i Täbban och shoppade med en väninna.

Idag har Todd börjat skolan, Linn börjar imorgon och Jeff på måndag. Idag skall de förhoppningsvis tränas lite tolkning här med Rosse då det är tävling på Ridskolan på lördag.


2010-01-05

- 15 grader.

Det blev en kort hundpromenad i morse då det var 18 minusgrader, det var kallt om tassarna tyckte hundarna.

Jeff har åkt hem till en kompis och Todd har åkt till tennishallen för att fysa och stränga sina nya rackets som äntligen kom med posten igår. Linn och jag har städat bort det mesta av julen, lite dukar och ljusstakar kvar men de kan ju få stanna ett tag till. Julgranen som är avklädd fick hästarna i hagen att pyssla med. Dammsugaren har också fått jobba lite idag.

Igår var det fotbollscup för Jeff i Åkersberga, det började vid tre och vi kom inte hem förrän klockan åtta. De kom trea i sin grupp och fick spela om 5:e-6:e pris i slutspelet. Det blev en sjätteplats. Grabbarna kämpade jättebra och det blev inte alls stora målskillnader i matcherna som förr om åren.

Ikväll skall vi till kära mor och far på middag.

2010-01-04

Solchanser idag!

Igår var det KM igen för Todd mot försteseedade i gruppen så det blev som väntat förlust efter en bra match. Jag filmade med min nya kamera och det blev väldigt bra, nyttigt för Todd att se sig själv in action. Efter matchen stannade Todd kvar och jobbade lite i cafeterian samt med racketsträngning.

Kenta var på fotbollscup i Åkersberga med ena halvan av fotbollgruppen igår och resterande grupp, där Jeff och Tim är med, har Cup där idag, samling på eftermiddagen för avfärd mot Åkersberga.

Linn och Jeff har hittat ett bra ställe att rida på där hästarna får trava i djupsnön för att bygga upp kondisen. Idag blir det dock vila för Kungen då husse spelar fotboll.


2010-01-02

- 8 grader och snöfall.

Skjutsade Todd till tennishallen då han skulle träna ett par timmar med Anton. Halv fyra idag har han KM-match där (Näsbypark). Handlade mat på vägen hem. Linn var ute och red under tiden jag var borta och nu skall Jeff & Rosse ut på en sväng.

Nyårsafton tillbingade vi i Solna och fick en härlig trerättersmeny med äkta champagne till förrätten som även jag kunde avnjuta ett glas av (körde hem). Det var mycket raketer som ungdomarna var ute i omgångar för att smälla/skjuta av, vilket Jeff tyckte var väldigt spännande. Det blev femkamp som Eric ordnade med Wii-spelet, bowling, bågskytte, kanot, cykling och frisbeekast. En jättetrevlig kväll och ett bra avslut på året. Tack till Cecilia, Mats, Eric, Niclas och Felica.

Kenta är och åker skidor i Brottby.

Snart skall jag titta och hålla tummarna för Robin Söderling som spelar final mot Nadal i Dubai !
Bilder från dagen

RSS 2.0