Pälsmössor, av !

När jag hästat och spelat  med Jeff en stund i morse åkte hundtrimmern fram. Först blev Jeff  friserad och fin sedan var det Moas tur... Hela tvättstugan var full med hår ! Skjutsade Todd till Näsbypark för han skulle jobba där ett tag. Sedan blev det stallet och ridtur för Jeff medan jag fixade hästmat  och mock. När det var klart åkte Kenta och jag och hämtade Caroline i Vällingby för vidare färd mot  S:t Göran och farmor. Det var kul och träffa Sonja och jag tror hon blev lite upplivad och glad över besöket. Väldigt fint sjukhem hon bor på. 

Kenta och jag släppte av Carro vid T-banan och for vidare mot Näsbypark för att  hämta Todd som hade klipptid halv fem i Vallentuna. Jeff stack under tiden över till Jane med bästa benrangelmunderingen, de skulle Trick or Treata i Angarn. Nu har  vi här hemma ätit middag  och "Skeleton" skulle få äta på Albyvägen, skall  väl hämta honom snart.

I alla fall blev de tre nyfrissade väldigt tjusiga !   

Happy Halloween !


Tennis mm

Todd fick till slut se sig besegrad igår i PS 16 klassen. Han spelade en bra match och fick nog den bästa kritiken hitintills av tränarna som var på plats. Vi hämtade Jeff på vägen hem så att han fick komma hem och byta om till fotbollsträningen halv fem. Todd var så snäll och dammsugade hela huset och plockade iordning i hallen. Linn var på standup och bio igår, halv ett ringde hon till två sömndruckna föräldrar varav den ena fick pallra sig upp och hämta henne i Brottby.

Idag blir en tennisfri dag och grabbarna bör helst klippa sig idag, ser ut som pälsmössor båda två...
Funderar också på att ta en sväng till farmor.

Varmare ute idag och det har regnat massor.


Tennisen

När Todd ledde med 5-2 i första set gav motståndaren upp...
Det blev en bra uppvärmning till eftermiddagens match ialla fall som spelas klockan halv två. Kändes lite snopet bara när vi satt fart så tidigt och Todd förberett sig. Todd stannade kvar i Åkersberga för att titta på två klubbkompisar som har matcher där också.


Frostmorgon

Gick upp tidigare än vanligt idag för Todd har match 8.00 i Åkersberga. Jeff skall få åka med Staffan och kusinerna till simhallen i Vallentuna. Kallt och frostigt och imorgon skall det ju bli snö ! Ska försöka charma Kenta så han byter till vinterdäck på bilen.

Bye the way, i dag har vi varit tillsammans i 21 år... Jag var 21 när vi träffades, alltså halva mitt liv...


Tennisrapport

Todd och Millis vann sin första dubbel enkelt, 6-0, 6-0. Mormor och morfar agerade hejarklack tillsammans med mig. Nu väntar nästa dubbel match på lördag kväll.

Startlista 1/11

Årets näst sista lopp på Täby Galopp !

Startlista 1/11

Onsdag 29/10

Godmorgon!
Hade en trevlig kväll i Solna igår kväll, god mat och trevligt sällskap samt "underhållning". Tittade på en DVD som Mats fått med samlade sketcher av Robert Gustavsson. Mycket skratt och tårarna sprutade på några av oss till följd av det. Just en sådan "film" som man skall titta på tillsammans med flera.

Idag skall jag till jobbet och sedan på eftermiddagen hem och hämta Todd för skjuts till match i Täby. Caroline kommer förbi här idag för att hämta vaggan som Kenta byggde till Linns födelse, den är så fin. Hoppas de övriga städar lite här hemma innan dess så hon inte tror hon kommit till bombade Beirut...


Foton från i söndags



Alla kategori A ryttare innan uppsittning.



Klubbmästarna


Foton: Linn Åkesson

Tisdag 28/10

Jobbet idag. Sedan hem och hjälpte Jeff med stallet. (Han red och jag fixade för natten) Hästarna får komma in tidigare idag då vi skall till Solna för att fira Mats. Todd vann sin första match i PS 16 klassen. Nu väntar den första matchen i dubbel PS 16-18 som han skall spela med klubbkamraten Millis i morgon.

Hualigen vad det blir mörkt fort nu...


Grattis

Mats, hoppas du får en bra födelsedag !


Måndag 27/10

Var uppe med "tuppen" som vanligt. Fodrade och släppte ut hästar, käkade frukost. Sedan bar det av till Enköping för att köpa High Fibre hos Brunsbergs Foder och Strö. Skall var extra bra för ponnyer och hästar med känsliga magar. Brukar ju köpa hösilage (Horse Hage) där för det är så lagom förpackat när man bara har två hästar. Lite dyrare men man vet vad man får och alltid från samma vall hela säsongen.



Kenta tog med Jeff till tandläkaren som skulle laga ett litet hål, de åkte moppe i det soliga vackra vädret.
Ugnspannkaka till lunch. Sedan åke Jeff och jag med Todd till tennismatchen i Åkersberga. Todd vann även idag med 6-3, 6-4. Så nu spelar han semifinal i den klassen på lördag halv sex. Imorgon har han första matchen i PS 16 även den i Åkersberga. Idag var det två av hans tränare som kom för att titta på Todds match, så han fick feedback direkt efter matchen av dem dag. Näsbypark är en sådan proffsig tennisklubb, och vi är alla glada att han har chansen att träna där.

Nu har vi ätit "segermiddag", Tacos med tillbehör.

Sleeping Beauty



Kan Ni se likheten ?



Tyvärr blev bilden lite suddig
 men så härlig tycker jag
så jag måste visa den ändå !

Pain in the ass...



Basse är en katt...



...som är snäll...



...med stort hjärta...



...och ett enormt tålamod !

Tennis

Todd vann sin första match i Drosbakken Cup/PS 15 med 6-3, 6-0. Nästa match spelas idag klockan 15.00.


Loppet


Klubbmästare !

Det gick väldigt bra idag på ponnygaloppen. Team JR ledde från start till mål, och Jane kom trea med sin sköthäst Kevin. Blåst och regn hela eftermiddagen, men vad gör det när man kommer hem med en segerpokal. Rosse skötte sig som vanligt utmärkt och jag tycker han är piggare nu på hösten än i somras. Jeff är överlycklig och har pysslat om och snackat med sin lilla kompis lite extra. Jag hoppas på bilder senare för snälla Linn var med och fotade. Nu har vi käkat spagetti med skinksås och spenat.

Man kan läsa referat här om man vill:

Skandinavisk Galopp

Nej, nu ska jag göra mig iordning och ta in hästarna sedan bär det av till Åkersberga med Todd.

Vintertid

Ni har väl inte glömt ställa om klockorna ?

Det var trevligt att kolla på hoppningen, Jeff hängde med mig. Hittade man och svans spray samt guld/silver glitter till bra pris i hästshoppen på Hägerneholm, behöver ju lite sån´t till Globen. När vi kom hem böt Jeff om och tog en ridtur medan jag fixade lite i stallet och började laga middagen. Det blev ungsgrillad kyckling, sallad, pommes och bernaissås. Till efterrätt gjorde jag mig till och testade friterade bananer med hemgjord apelsinsås samt grädde eller glass till (eller båda). Det blev jättegott, men det var nog sista gången på länge som jag provar något sådant djärvt nytt...Barnen rynkade på näsan först men tyckte sedan det var ok, Kenta ville inte ens smaka men han gillar ju inte bananer i matlagningen, så det borde jag förstått. Jag tyckte det var gott och festligt ialla fall.

Var ute "tidigt" idag då pga av vintertiden. Fodrade och stack ut och fixade med hagen. Stängde av den till bara vinterdelen, sorry hästarna. Men var sak har sin tid... Hundarna var med mig, det uppskattades med morgon aktivitet. T om Moa gick in i hagen, hon har en väldig respekt för trådar och hagar med hästar i. Men hästarna var ju inne och både matte och Mindy försvann in i hagen så då sprang hon glatt med.

Idag är det ju ponnygalopp på schemat och sedan ikväll skall Todd spela sina första match i Drosbakken Cup i Åkersbergahallen kl 19.00 (PS 15). Ska hämta upp Janes skötponny Kevin som hon ska tävla idag på Täby Galopp vid 11.30. Kevin var just den ponnyn som Rosse trivdes bäst med i somras så det passar ju bra. Tror att Mindy skall få hänga med och miljö/koppelträna på Täby.

Ha en skön söndag !


Mer lördag

Har precis gjort lunch till grabbarna, blodpudding, väldigt avancerat... Men uppskattat ! Har varit ute på förmiddagen och fixat i stallet, bl a klippt Rossman, det som jag klippte för en månad sedan hade växt ut nästan lika långt som det som var oklippt. Så nu ska han väl få en extra "kick" i morgon på tävlingen. Har även visat min tekniska sida och fixat till den gamla VHS videon till TVn som knappt används på nedervåningen. Så nu kan Jeff kolla på Linn & Todds alla "gamla" filmer om han vill. Nu skall jag iväg en stund till Arninge, besöka Granngården och svänga förbi Hägerneholm och titta en stund på en kompis dotter som skall hopptävla där.




Lördag morgon

Aaa, skönt nu har barnen ett välförtjänt höstlov !
Det blir lite tennisturneringar för Todd och ponnygalopp för Jeff. Måndagen är uppbokad med tandläkarbesök samt att jag skall hämta Horse Hage i Enköping. Lite Halloween måste ju också hinnas med, det är konstigt vad det har uppmärksammats här i Sverige på senare år, det var ju inget man knappt kände till när jag var liten...Det är klart nu är ju jag så himla gammal förstås! Men det var bara något man såg i Amerikanska filmer förr. Mest en försäljningsgrej som drivit upp det men det är klart det är kul för ungar (och även vuxna) att få klä ut sig och skrämmas lite. När jag var med och arrangerade ponnygalopptävlingar, när Linn var yngre, hade vi alltid en Halloweengalopp med specialdesignade rosetter i oranget och svart. Då klädde alla ungarna ut sig och ibland även hästarna och det delades ut priser för bästa outfit. Det var ett väldigt uppskattat inslag på tävlingsterminen. Ha en trevlig dag !



Linn & Totto
som spiderman
2004

Månadens...

Om två månader är det J UL A F T O N !


Fredag fredag fredag freda fred fre fr f......

Hejsan hoppsan Karlsson!

Har skjutsat Linn till skolan sedan blev det besiktning av bilen på vägen hem, inte en kommentar, jo kör försiktigt när det regnar fast du skall väl byta till vinterdäck snart.... Det är så skönt med en liten nyare bil så man slipper fixa och laga hela tiden.

Ringde och pratade med Carro, det är ju knappt två veckor kvar nu...Ska bli så kul, älskar ju bebisar ! Kenta är på väg till henne nu då hon ska få låna "muskelstimolatorn" om det nu kan hjälpa... Kan ju vara skönt om hon har några spänningar eller så i te x ryggen.

Ska nog över till Nettan en stund efter lunch på fika. Jeff kan ju kliva av skolbussen där med Jane och Tim.



Och kära lilla Farmor, tänker på dig hela tiden och hoppas du skall må lite bättre snart. Vi älskar dig !


16


Klubbmästerskap i ponnygalopp

Här är  startlistan till söndagens tävling:

Täby Galopp 26/10

Torsdag 23/10

Utvecklingssamtalet med Jeff gick bra, han är duktig i skolan men måste tänka på att räcka upp handen innan han pratar, matte verkar vara ett favorit ämne, där jobbar han redan i fyrans bok. Läsningen är går ju också väldigt bra och det är väl mycket det som hjälper till att han kan stava så bra. Nu läser han Vargbröder. Vilken tur Kenta och jag haft med dessa tre unerbara barn som klarar sig så bra i skolan, väldigt sällan man måste sitta hemma och traggla med dem. Fattar inte vem dom brås på...

Igår var det hoppning på ridlektionen och Rosse (och Jeff) tycker det är såå kul. Det lyser om hela hästen och de börjar bli riktigt samspelta över hindren. Ska se om det finns någon liten clearround hoppning någonstans de kan testa igen. Nästa vecka är det ju höstlov och då är det inga ridlektioner.

I dag blir det en hemma dag. Behöver städas och fixas lite med vardagliga, ibland tråkiga ting...
Linn får vara hemma idag också hon var riktigt risig igår. Todd börjar tio idag, de är väldigt nöjda med honom på PRAO platsen. Det är skönt att veta att de uppför sig väldigt bra borta men att man får ta en del "skit" här hemma, då har man väl lyckats på något sätt som förälder.

En härlig höstpromenad skall vi ta också, jag och hundarna.

Ha en underbar dag !


Onsdag 22/10

Idag efter jobbet skall jag på utvecklingssamtal med Jeff och hans fröken. Sedan är det ridlektion för Jeff & Kungen kl 17.00. Då skall vi även kolla upp startlista och info angående ponnygalopp KM som skall vara på söndag. Linn är sjuk idag, rosslig och hes med lite feber. (Jag har ju sagt att du ska klä dig varmt...) Hoppas det inte varar alltför länge, det är ju inte kul att må dåligt. Skall försöka läsa klart de sista sidorna i "Smärtans Hus" också, riktigt spännande.


Just idag..

En låt till Nettan för att muntra upp henne idag och givetvis till alla Bajenfans därute !



Hundpromenad

Bilder  från dagens tur.



Matte har godis !



Vi tittade till hästarna



Vad  gör du Moa ?



Matte har koll i alla vinklar...



På spaning med...



Kamoflagefärgad valp...

Tisdag 21/10

Morgonen är grå och mulen, löv överallt, nu börjar det regna också..



I tennishallen


Jeff:
-Det här är Tims tröja !
Mamman:
-Hur vet du det?
J:
Den luktar som deras familj, hemma hos dom!
M:
Får jag lukta ? Ja, det stämmer...
(Tröjan luktade underbart, rent, friskt och nytvättat, Staffan & Nettan liksom...)
J:
Förresten, så känner jag igen den också...
M:
Ska jag fråga vad dom har för tvätt och sköljmedel?
J:
Ja, gärna. Det luktar så gott!

(Nu ligger tröjan i Jeffs skolväska, för "leverans" i skolan imorgon.)

Minnesluckan 20/10



Solis i oktober 2005


Måndag 20/10

Ny vecka.
 
Idag har hovis varit här och skott Rosse sista gången för denna säsong, efter Globen åker dom av för då ska Kungen få en välförtjänt semester. Sedan är det tennisträning för Jeff i eftermiddag så Rosse ska vila. Jeff och jag körde honom en härligt tur i går eftermiddag/kväll. Det var meningen att han skulle ridit med kusinen men hon hörde aldrig av sig som de bestämt...

Todd har sin PRAO denna vecka, så han åkte iväg vid niotiden. I lördags spelade de seriematch mot Ekerö och vann alla sina matcher, Todd spelade denna gång både singel och dubbel.  Nästa vecka spelar han ju Drosbakken Cup i tre klasser, vill man läsa om det kan man kolla på deras hemsida:

Åkersberga Tennisklubb

Ha en bra måndag !

Borta bra...

... men hemma bäst !

Båtresan gick bra, jag hade mycket sällskap av Smärtans Hus av Jo Nesbo.

När vi checkat in och boat in oss i hytten käkade vi våra pastasallader sedan tog vi en vända till shoppingen. Där köpte vi varsin läsk och lite godis. Jag la mig i hytten och läste och slumrade en stund för E.M.D skulle ju inte uppträda förrän 00.00 -00.45... och när man är så här gammal som jag och gick upp i ottan klarar man inte det annars. Spelningen var bra och jag blev positivt överraskad, de var väldigt proffsiga, så jag börjar nu förstå och kan sätta mig in i Linns hänförelse. Jag tyckte dock att Erik och Mattias var bäst på att sjunga även om jag förstår att de flesta tonårshjärtan slår för Danny, ser ju ut som en riktig svärmorsdröm...

När spelningen var över och vi luftat oss på däck drog jag mig tillbaka till hytten, Linn skulle kolla vad "grabbarna" gjorde och var med några kompisar. Hon fick komma och stämma av med mig då och då. Och slutligen vid halv tre kom hon in i hytten för att stanna och den "övervakande" mamman kunde somna för gott denna natt.

Segt att vakna och segare för Linn men straxt efter nio var vi äntligen klara och gick till frukostbuffén som serverades fram till tio. Där laddade vi med stadig frukost så vi skulle klara oss under dagen. Jag slappade i hytten och läste ett tag till, var och köpte lite godis till sönerna och hittade en toppen plats i solen längst fram i fören som var inglasad på sidorna. Där tittade jag på den underbara skärgården, tog några bilder och läste lite till. Linn var på signering med E.M.D och kollade på någon karaoke final. När jag packat och tömt i hytten gick jag och satte mig i konferensavdelningen där man kunde köpa kaffe relativt billigt och sitta i sköna stolar. Linn kom dit med alla grejor och där stannade vi tills den värsta avstigningshysterin lagt sig. Sedan knallade vi av och Kenta kom precis lagom så vi kunde slänga in oss i bilen för hemfärd direkt.

Tack Linn, det var en upplevelse för den gamla morsan !

Jeff har varit underbar och tagit hand om hästar och hundar och allt med deras mattider, utsläpp, insläpp och foderförberedelser. Min lilla stora duktiga kille !

Tidig lördag

Tidigt vaknade jag och kände att det var lika bra att gå upp. Har fodrat och släppt ut hästarna, mockat, gått en kortis med hundarna. Varit och handlat i Arninge, mat på Willys och pastasallad på MM. Så skönt att vara där när de öppnar då är man nästan ensam... Pastasalladen skall Linn och jag ha med oss ikväll när vi skall fara med Vikingline till Åland, Linns idoler E.M.D skall uppträda. Så jag har "offrat" mig för att följa med. Har också fixat en lista över skötselråd för djuren till grabbarna. Nu skall jag bara packa lite och sedan är det klart för resan. Jeff har galoppkurs idag som jag hinner kolla på innan vi åker. Todd har seriematch ikväll i hallen men den missar jag tyvärr.

Ha de gött !

Fredag 17/10

Kenta och jag var på utvecklingssamtal med Todd i skolan på morgonen, allt verkar som vanligt, strålande. Han är så duktig, vår stora kille. Kan ju vara svårt att kombinera så mycket träning som han har med skolarbetet, men det verkar inte vara några problem.

Sedan hem och lämnade av Kenta för att sedan åka vidare på ärenden i Täby Centrum. Fick med mig bror och svägerska, trevligt. Hade sett någon snygg Hood/tunika tröja på Åhlens för ett tag sedan, men den fanns naturligtvis inte i min storlek. Så då blev jag sur, det är alltid så där när jag väl bestämt mig för att köpa något till mig själv... Postade ett rek också, fick leta ett tag innan jag hittade "Posten", den låg i Meny affären. Stannade till på Granngården för att köpa hundmat och några ben till Mindy.

Nu väntar jag på min lilla älskling, Jeff, som skall komma med skolbussen.

Fredag

Fredagslåten som dom kallar den på Mix Megapol....





Torsdag 16/10

Tog en promenad med hundarna på dödens stig, kom hem med mössan full av trattkantareller. Så det blev varma mackor med kantarellstuvning till lunch. Mums!

Onsdagen 15/10

Jeff hade dressyr lektion, det gick jättebra, fick till två hyfsade framdelsvändingar bl a. Många tränar ju inför dressyrtävlingen och ridborgarmärkestagningen som klubben skall ha på söndag.

Jag skyndade mig hem för att hämta Todd till hans match som denna gång spelades i Edsbergshallen. Det gick bra, mötte en bra kille från Team Stockholm och förlorade efter bra spel och kämpande mot denne segervane vänsterhänte spelare, med siffrorna 4-6, 4-6. Kära Mor & Far tog en kvällsutflykt och sällskapade med mig som publik, trevligt. Nästa tennisturnering blir i Åkersberga, Drosbakken Cup, i samband med höstlovet.

Kenta mötte Jeff och Ross i skogen, det börjar bli hiskligt mörkt nu på kvällarna, och hjälpte honom att "natta" stallet. Kenta blev sedan hämtad (och lämnad) av svägerskan för kvällens fotbollsföräldramöte.


Kullsyskon

Fick fina bilder av Marie på två av kullsyskonen till Mindy och Sally.



Mingrid



Daisy

På promenad

med husse onsdagen den 15:e oktober.





Med Findus i sikte...



Hej



Findus


Drömmar


Drömmar är som en såpbubbla

de spricker ganska så snart...


Fotomodell

Kenta har haft en av sina magiska stunder med kameran...








Tisdag 14/10

Har varit på promenad med hundarna i det härliga vädret. Sedan blev det "arbetarlunch", hemgjord pyttipanna med stekt ägg. Det passar ju bra när Kenta är ute och "höstar" på tomten. Idag är en ganska lugn dag för att ladda upp inför morgondagens eftermiddag kanske...
Ridlektion, tennismatch i Edsberg, föräldramöte på fotbollen och allt nästan vid samma klockslag. Det är tur man är två. Jag får nöjet att följa med Todd på matchen efter jag varit med Jeff på ridlektionen medan Kenta engagerar sig i fotbollen. Men först skall jag till jobbet imorgon.
 

Globenträning

Här är några bilder från igår som Linn tog:
























Grattis !

Mindy & Sally som fyller tre månader idag. Det firade vi med en lekstund i Täby Kyrkby.



Mindy är den som är närmast i bild...







(klicka på småbilderna för att se dem större)


Boyzone

Lyssnade på Boyzone som var hos Adam & Gry i morse på Mix Megapol. Har återförenats och släpper en ny singel i dagarna. Här är är en gammal favorit med dem.



Söndagen 12/10

Mycket den här dagen.
 
Kenta åkte till Hässelby för att springa just Hässelbyloppet, 1 mil, det gick bra, fick placeing 308 av 1227 med tiden 45.27, inte illa av en "gammal" man.

Jeff, Linn, Ross och jag åkte till Hägerneholm på Globenträning för showekipagen. Det gick jättebra, Rosse är så söt, tycker allt är så skoj. Linn åkte vidare till Globen för att köpa biljetter till Idol-finalen i december. Hon fick en bra biljett, längst fram. Vi övriga skyndade oss hem, där vi lastade av och kopplade ifrån transporten illa kvickt för Todd och jag skulle vidare till Sollentuna där han hade match halv tre. Jeff fick fixa med ponny och lasta ur trailern.

Todds match gick jättebra, seger med 6-1, 6-1. Jag fick en bra sittplats där jag kunde kolla på Todd i ena vinkeln och på TV´n och Stockholm Open finalen i den andra. Kenta kom förbi en stund efter sitt lopp och kollade en stund, men åkte sedan hem till den härliga duschen. Todd och jag åkte nya vägen till Sollentuna, den var ju perfekt, raka spåret.

Hungriga som vi var när vi kom hem åt vi resterna av pizzan. Todd hade ju sovit ganska dåligt på natten med övernattande gäster men var ovanligt pigg så han åkte till Näsbypark på kvällen och tränade med Anton en dryg timme. Tröttheten kommer väl i veckan med träning, tre prov och ny match på onsdag kväll kl 19.00.

Lördagen den 11/10

Hej!

Har varit lite slö med uppdateringarna i helgen...

I lördags hade Jeff och Rosse galoppkurs, Mindy var med och socialtränade. Sedan var det pizzabak, för Todd hade ett par kompisar här för att spela Fifa 09 och kolla på VM-kvalet och då önskade de sig pizza till middag. Svågern ringde i panik, för deras TV slutade funka på lördagen, så Cecilia, Mats och Felicia kom över på kvällen för att kolla på matchen. Trevligt, men jag var en slö värdinna...

Fredag eftermiddagen

Blev en fartfylld trevlig eftermiddag och kväll.

Jeff & Rosse stressade iväg till Ridskolan för de skulle ha steeple träning över halmbalar. Jisses, vad  Rosse tyckte det var kul. Det lös om hela hästen, äntligen, tyckte han nog, hade vi fattat vad livet gick ut på... Han slickade kurvorna och gjorde sig platt och lång i sin kamp mot den snabbaste ponnyn där, Manolito. Och hoppar ju som en gud. Jeff red jättebra med rejält korta stigläder. Skulle så gärna velat haft en filmkamera. Men de ska ju träna fler gånger så då får jag försöka få några bilder ialla fall.

Sedan skyndade jag mig för fixa klart middagen till bror med familj. Det blev kyckling, ungsstekt potatis, bernaisås, varm majs. Riktigt gott. Morotsstavar och tortillachips med hemgjord dipp. Och en härlig äppelpaj som Nettan hade med sig. Sedan fick ju Staffan (som vanligt) hjälpa oss med lite el och datorsaker.

Fredag 10/10

Fredag..
..det smakar nästan sött i munnen det ordet, men det är något speciellt, slappar kväll liksom oftast med god mat och trevligt sällskap. Får se vad vi ska hitta på att äta ikväll. Alla var trötta här i morse, så det blev till att skjutsa till olika skolor. Men Todd klarar sig ju själv med sin moppe.

Igår var en riktig seg dag, Kenta kände sig dålig och vilade till klockan 13, men sedan verkade han ok, har verkligen ingen lust med sjukdomar just nu. Grått och trist och regnigt var det också. Jeff hade fotbollsträning och Todd skjutsade jag till tennisträningen så han slapp "moppa" i regnet.

Forever young

Såg att Nettan var lite nostalgisk på sin blogg och då kan ju inte jag vara sämre...



En till



Linn, Forsa Petter och Jeff
i december 2001.

Minnesluckan 9/10

Hur många år fyller du ?




4 år !

Bilden är förstås från den 26/11 2003.

Onsdagen 8/10

Var på jobbet, åt trevlig lunch på Taco Bar i Mörby då vi ändå skulle iväg på bankärenden. Oftast äter vi ju kall soppa (fil) och smörgås till lunch så det är ju alltid lite extra festligt när vi äter ute. Men som vanligt var jag oförberedd och hade "Bonna" kläder på mig (mjukisbrallor och fleece).

När jag kom hem så hjälpte Jeff mig och hämtade in Rosse så jag kunde köra en tur. Kollade med Linn och det passade med hennes buss så hon klev av vid Gillinge och fick åka häst och vagn hem på sandvägarna i skogen. De Ni, är inte alla förunnat att bli hämtade med "hästdroska".

Jeff hade match mot klubbens 97 tjejer och de hade samling redan 17.15 så därför blev det ingen ridlektion denna onsdag för ekipaget. Matchen spelades i fyra halvlekar som varade en kvart var. Det blev till sist seger till Jeff´s lag med 3-2, efter en evig tid och stelfrusen mamma. Kenta hann både titta lite på matchen samt med ett möte om Todds Cypern resa med fotbollsniorna i vår.


Tisdag 7/10

Seg dag. Plockade ialla fall ner studsmattan för vinterförvaring. Tog en runda på ängen med elmoppe och hundar. Jag är så trött på alla lastbilar som dundrar förbi här vareviga dag, fyller visst ut någon dåligt täckt skräphage på Körlinge men ändå, vågar inte gå på vägen med hundarna, så Mindy får sitta i "tvångsgrepp" till vi kommit ut på vår ängrunda. Är visst nå´t bygge från Täby Kyrkby som lastar av massor. Vår lilla grusväg är ju inte byggd för så tung trafik och de har kört i diket på sina ställen och sabbat vägen. :( Vardagarna i ända kör dom, från sju till fem sex... Nähä, nu åkte de förbi en till..

Har prel bokat julbord på Viking Line med Larsson´s och Sänker´s, det blir skoj, om vi nu hittar djurvakter.. Men det borde ju gå bra det är ju bara ett dygn. Vi får se. Väntar på att Todd skall ringa så vi kan hämta honom vid Kungliga tennishallen. Han har försökt ordna prao idag för vecka 43, men det är inte så lätt, är det någon som har förslag på vart han kan vända sig ? Han har gjort en lista som han skall ringa runt efter imorgon.


A foggy day..

.. in London town.

Tisdag, kallt, dimma, is på bilrutan, jobbledig idag, lyssnar på mixmegapol, brasan sprakar, tea´t ryker...

Aja, var uppe 6.30 och stekte pannkakor till Todds matsäck för han skall orientera idag på "okänd" ort, nere på Vallentuna IP. I de nya betygskriterierna på idrotten väger orientering, simning och dans "tungt", för att bli godkänd måste man klara dessa. Det blev pankis till frukost för Jeff och Todd också. I eftermiddag skall Todd in på Stockholm Open med biljett han vann i en tennisturnering i somras. 

Nu skall jag ta en kaffe latte.

Bye, bye


Stockholm International Horseshow

På söndag är det globenträning för showekipagen.  (alla 12 shettisar som är med i showinslagen)
Jeff & Lilla Ross Man skall ju vara med i dom, samt i steeplechasen på lördagens familjematine´. Detta evenemang går av stapeln första helgen i advent, 2008-11-28 - 2008-11-30.



Klicka på bilden för att komma till hemsidan !

Måndag 6/10

Vaknade vid 6.30 med huvudvärk, igen. Tror jag gnisslar tänderna eller något jättehårt när jag sover, men Kenta hör inget säger han. Nu har den lugnat ner sig. Tog med mig Kenta ut i stallet för att göra något annat och glömma huvudet för en stund, vi gjorde "stormock" och hämtade ny torv, så ikväll är det så fint och härligt i stallet hos pållarna.

Igår spöregnade det  ju hela dagen, men Jeff gav sig ut på en runda med Rosse ialla fall. De kom hem dyblöta, utom under Rosses ländtäcke förstås. Jeff får ha sina nyongula saker nu, för jag ser jägare här titt som tätt, jacka, huva på hjälmen samt ländtäcke, allt med reflexer och lysande gul färg. Undra om älgjakten börjat eller det är rådjur dom är ute efter...

Moa och Mindy var med mig och elmoppen en vända runt sommarhagen för att checka staketet och laga det på sina ställen igår förmiddag. Petter & Rosse skall nu få gå i hela stora hagen på dagarna i oktober. Sedan är det tråkiga gamla vinterhagen som gäller till nästa sommar. Vi tre kom hem dyblöta men lilla Mindy har ju sådan bra päls,  man bara torkar henne med en handduk så är hon nästan helt torr. Mindy blev ju hela tolv veckor igår, tänk att vi haft henne fyra veckor redan..

Har fixat med tvätt, gjort en soppa med morötter och röda linser samt att en sats grahamsbullar står på jäsning. Skall ta en dans med dammsugaren också. Sedan skall jag hämta Jeff i skolan så han hinner hem och äta mellis innan tennisen kl tre. Sedan är det ju så vackert väder så vi får se om jag tar en tur med Rosse och vagnen.



En underbar bild tycker jag på de fem Åkessonska syskonen !

Sollentuna Spelen

Lottning till Todds nästa turnering !

Sollentuna Spelen

Sköna söndag

Det är så skönt att värma sig vid brasan när man varit ute och hjälpt matte med hagen i ösregnet...







Så skönt att man somnar gott...

zzzzzzzzzzzzzzzzzz

SM

Här kan Ni se loppet !


Svenskt Mästerskap 2008

Jeff & Lilla Ross Man gjorde en strålande insats och blev fyra i årets SM på Täby Galopp. Agria sponsrade med fina priser och en duktig jockey, som börjat sin bana inom ponnygaloppen var prisutdelare. En trevlig eftermiddag hade vi, Kenta, jag, Jeff och Rosse (som knappt ej var anfådd efter loppet) t o m solen tittade fram bakom molnen. Nästa tävling för Team JR blir söndagen den 26:e oktober då det är KM i Täby Galopps Ponnyklubb. Sedan är det en eller två tävlingar till i november innan årets höjdpunkt, Globen, som går av stapeln den första helgen i advent. Sedan blir det en längre härlig vintervila för Rosse.



Bästisar



Jeff & jag fixar med sadlingen



Roliga miner...



Framridning



Focus på uppgiften



I ledvolten



I vinnarcirkeln



Rosse e´  bäst !



Jag gillar verkligen inte att vara med på bild,
men ponnyn är ju så söt !



Invägning på gång

Styling

Innan det bar av till Täby Galopp och Agria Svenskt Mästerskap i ponnygalopp så fixade Jeff och jag till "Kungen" lite.



"Mansidan"



Fina romben



Kan vi åka nu ?

Tennis uppdatering

Todd vann sin match i seriespelet i fredags och spelade jättebra, av fyra möjliga poäng blev det 2-2. Ganska jämna klubbar. Man spelar 3 singlar och en dubbel. Nästa speldag i serien är den 18:e oktober då Näsbypark möter Ekerö TK.
 
Igår fick han ju åka själv till Åkersberga där hans match spelades i JRM, det blev en tuff match där Todd bjöd upp till kamp, motståndaren gick segrande ur striden i tiebreak i skiljesetet, jättebra kämpat av Todd.

Byggare Bob

Här är några bilder från Kentas projekt hos syster Carin.



Staket och grind
(grinden har bara hunnit bli grundmålad än)



Tillbyggnad på altanen

Jippie !

Jag lyckades, den blev härligt god !

Tack, mamma.

Bakdag

Har nu försökt mig på mammas kardemumma kaka igen, vi får se hur den blir, samt min goda mjuka pepparkaka. Det är ju kanelbullens dag imorgon så det får väl bli en sats bullar också vad det lider. Till middag är potatisgratäng med skivad rökt skinka inplanerad, den blir tidig för jag har tänkt hänga med Todd och kolla hans match.

Seriespel tennis

Här kan man läsa info om Näsbypark TKs seriespel i pojkar 15 där Todd är med. Todd spelar sin singel ikväll kl 18.00 i "hemma" hallen. Klubben har satt ett högt mål, att vinna serien. Intresserade är välkomna att titta.

Imorgon spelar Todd sin första match i regionsmästerskapet kl 16 i Åkersberga, där han startar mot en svår högre rankad spelare. Jeff rider ju SM samtidigt, så vi kommer hålla tummarna på avstånd.

Seriespel pojkar 15.

(klicka på länken)

Hos veterinären

Mindy var jätteduktig hos vet, han fick klämma och känna och gå igenom hela hunden utan protester från henne. Inte sa hon något när hon fick sprutan heller. Kräktes lite i bilen på vägen dit för matte var en virrpanna och hittade helt plötsligt inte riktigt dit, dom har ju byggt så mycket nya rondeller längs den vägen... Till slut kom vi fram tio minuter sent, så då fick vi sitta utanför och vänta en stund för en katt som hade tid efter oss var där i god tid.

När vi kommit hem åt jag ugnspannkaka som jag fixat innan jag åkte för jag hann ju inte äta före besöket, kall och god...

Hämtade Jeff vid skolan och hade fixat mellis till honom som han fick äta i bilen på vägen till Rimbo. Fick tyvärr ställa bilen en låång bit ifrån marknaden. Så det blev till att luta sig på käppen och gå. Har ju problem att går långt i vanliga fall men nu är jag ju stel också och har ont efter fallet. Men vad gör man inte för de små liven ? Efter ett evigt traskande på marknaden hittade Jeff till slut sin Chelsea tröja. När vi äntligen kom tillbaka till bilen smaskandes på varsin seg rem blev det precis lagom att vi hann hem till fotbollsträningen där Jeff invigde ny tröja, shorts och skor.


Torsdag 2/10

Kära läsare...

Idag är insidan på mitt ben nästan svart (stället som tog emot smällen när jag föll). Är fortfarande stel men har lovat Jeff en tur till Rimbo Marknad för att kolla på fotbollströjor. Sedan är det första gången för inomhusträningen på fotbollen kl 16.30 så det måste vi vara hemma till. Jeff´s fötter har växt så det knakar i sommar så Kenta var iväg igår kväll och köpte nya inomhusdojor till honom (st 37 redan). Mindy skall jag åka och vaccinera ikväll halv åtta. Kungen "laddar" idag, alltså bara hagmotion. Morötterna som jag köper varannan vecka till pållarna har börjat komma och de är jättefina, blir nog en och annan till matlagningen också.

Ha det gött !

SM 2008




Rosa Bandet





(klicka på bilden ovan)

Minnesluckan 1/10

Tiden går så fort..



Jeff & Jane
på ridlektion i
oktober 2004.



Oktober

Oktober är årets tionde månad i den gregorianska kalendern och har 31 dagar. Den innehåller årets 274:e till 304:e dag (275:e till 305:e vid skottår). På grund av vårt sommartidssystem är den också årets längsta månad - en timme längre än de övriga månaderna med 31 dagar - eftersom man i oktober återgår till normaltid. Namnet kommer från latinets October, den åttonde månaden - i den äldre romerska kalendern (fram till 153 f.Kr.) var denna månad nämligen årets åttonde.

Oktober kallades förr i Sverige slaktmånad, i Danmark sædemåned (sådden utfördes då) och i Tyskland Weinmonat (="vinmånad").

Högtider i oktober: 


Källa: Wikipedia


RSS 2.0