Mums !

Jag bakade en tårta som vi fikade med idag för att "fira" Halloween.


Halloween !

Kursen som jag var på i veckan var bra och lärorik, man kände sig dock lite slut i huvudet efter tre dagars intensivt kursande.

Igår var vi ute på tomten och fixade lite, grabbarna städade löv så det blev så fint på uppfarten.

Jeff var på eftermiddagen med på en Maxi-tennis turnering i Vallentuna, det är ett poolspel med tiebreak beräkning till 10. Är ju ett jättebra sätt att få matchträning då man får spela 5-6 matcher var. Han fick en fin T-shirt och en liten medalj. Ikväll har han matchtennisträning i Näsbypark en extra grej som de ordnar för barnen i tennisskolan.

Todd har spenderat kväll och natt hos en kompis i Brottby där ett gäng grabbar har haft Fifa 2010 turnering.
Linn var i "stan" igår för att umgås lite med sin kusin.

Igår kväll firade Kenta och jag 22 år tillsammans, jag lagade en pizza med champinjoner, fläsfilé och bernaissås som blev supergod.

Idag skall jag nog försöka få fyr på vår rishög som blivit ganska stor nu när Kenta fällt en del träd under sommar och höst.



Ponnygalopp 1/11

Program

Startlista

Ryttarmeddelande


Födelsedag

Grattis Mats på din födelsedag!



önskar vi på
Gökbacken


Kurs med "Curt"

Tisdag, onsdag och torsdag skall jag gå på kurs med Nettan och lära mig mer om Årsbokslut.


Drosbakken Cup 2009


Morgonstund..

Vaknade förstås i "vanlig" tid och steg upp för att rasta hundar och fodra hästar. Tänkte jag skulle skynda mig för att gå in och sova igen, men det funkade inte alls. Ställde om en del klockor istället, tvättade Jeffs matta, diskade, fixade hundmat och nu sitter jag här med en kopp rykande te.

Globenträningen igår gick jättebra, de är så fina ihop Kungen och Jeff, Rosse var taggad och tyckte att det var jättekul, så fort man gör något nytt eller annorlunda är han med på noterna till 110%, härliga lilla häst. Träningen var i Hägerneholms gamla ridhus, vilka minnen som väcktes till liv... där red ju jag mina första lektioner i ridhus.

När vi skjutsat hem Jane och Kevin och var klara i stallet hade jag inte den ork jag tänkt på att laga middag, så vi får äta potatisgratäng och kött ikväll istället. Vi åt varma mackor med ost, skinka och dijonsenap och chokladpudding med vispgrädde medan vi slötittade på Körslaget. Tycker helt klart att Olas samt Pontares körer är bäst.

Vi den här årstiden är det lätt att ställa om sig till vintertiden synd att det blir mörkt så tidigt på eftermiddagen bara.


24/10

Två månader till julafton... (Tack Lina, tiden går fortare än man tänkt sig...) 


Det blev en spännande match igår, nära till magsår för mig, nästan 3 timmar och en jämn tresetare där Todd fick se sig besegrad till slut. Nästa turnering. Drosbakken Cup, i Åkersberga startar på tisdag.

Linn skall snart in till Hovet och köa för att se Muse ikväll.

Skall försöka få med mig Jeff och åka och handla lite mat på förmiddagen.

För Team JR är det Globenträning i eftermidddag. Det är ju snart bara en månad kvar!!

Kungen & Jeff

Foto: Linn Åkesson


Kvartsfinal 23/10

Väntar på att middagen skall puttra klart på spisen. Sedan skall jag åka med Todd till Edsbergshallen där han skall spela kvartsfinal i Sollentunaspelen runt halv sju.
Ha en trevlig fredagskväll!

1:a november

Är det dags för ponnygalopp igen. Klicka på länken nedan för se startlistan.

Startlista 1/11


Foto: Linn Åkesson


Näsbyparks Tennisklubb

Klicka på länken nedan så får Ni läsa det senaste från grabbarnas tennisklubb!

Näbyparks TK

Redan torsdag!

Segt i morse, stängde av väckarklockan minst fyra gånger och somnade om, var ju uppe fem och tog en Bamyl mot huvudvärken... Är inne i ett drömstimm nu och drömmer de mest konstiga saker, gnisslar väl tänder som aldrig förr kan jag tänka mig, därav huvudvärken.

Jag var i Frankrike, skulle gå ut på en lång brygga som gick i vinklar med staket på sidorna, på kvällen när det började skymma. Massor av folk var på väg därifrån med sina badhanddukar och solsaker och tittade konstig på oss, vi var ett sällskap på fyra-fem personer. När vi kom till slutet var det helt folktomt förutom oss, bryggan slutade i en bred ramp, ungefär en sådan där man lägger i båtar ifrån. Ledaren i gruppen hade med sig dyksaker åt oss och en flytgrej där man kopplade fast en karbinhake med en lina till varje person. Jag tyckte det verkade äckligt för nu hade det blivit nattsvart ute och vattnet såg mörkt och skrämmande ut. I sista stund innan vi skulle ge oss iväg kopplade jag snabbt bort mig från grejen som skulle föra oss ut i vattnet. Och det var ju tur för en av personerna fick en jättelik bläckfisk över sig som tydligen åt människor...

Man kan ju få huvudvärk för mindre !

Igår vann Todd sin andra match i Sollentunaspelen, 6-1, 6-0. Kenta hämtade honom i skolan som slutade fem och de åkte direkt till Edsbergshallen där matchen började halv sex. Mormor och Morfar kom och hejade. Efter matchen åkte Todd in till Stockholm Open där hans tennispolare var.

Jag var med Jeff på ridningen och lagade sedan en härlig korvstroganoff med gräddsås, mums.

Måste ju också berätta att Musse var med på sin första lektion i tisdags och han skötte sig väldigt bra. Go Linn go.

Idag är jag ledig och skall fixa nya sulor på OT-center i Danderyd. Det blir väl en fika hos bror med för att kolla in nybygget.


En vildhäst...


...blir ridponny


Referat

Här kan man läsa referatet från söndagens ponnygalopptävling:

Ung Galopp

Loppen 18/10


Lopp 1 med Grim


Lopp 6 med Rosse

Söndag 18/10

Idag blev det en seger och en åttondeplats för Jeff på Täby Galopp. Täby bjöd på uppehållsväder men en väldigt tung bana. Fotografen Linn Åkesson var på plats.


Grim II vinner enkelt ett av Novisloppen.


Kungen gjorde en jättebra insats
 men fick lämna över ledningen efter 300 meter
i loppet för segervana hästar.


Målbilden i Grim´s lopp.

Todd har även spelat sin första match i Sollentunaspelen denna kväll
och vann sin första match där med 6-1, 6-3.

Grattis till mina duktiga killar!


Lördag 17/10

Idag har det regnat mest hela dagen.

Todd och jag var och klippte oss i förmiddags, blev nöjd, lite etappklippning så jag fick bort allt mitt slitna rísiga hår... Vi var även på Skopunkten och investerade i nya skor och kängor till Todd.

Jeff har haft en kompis här ett par timmar sedan har vi varit ute och fixat med Kungen till imorgon, han blev oxå nyklippt och fin och fick sig en promenad i regnet med skritt och trav. Han har ju inte tävlat galopp sedan vi var i Norge och verkar pigg och sugen nu. Linn är ute och rider Musse. Var och shoppade nya täcken till kusarna i veckan nu när det blivit kallare ute. Rosse fick ett jättefint som vi köpte på Vinn i Stinsen för endast 150 kr, ett jätteklipp. Musse fick ett från Hööks med 20 % rabatt.

Vi har ju möblerat om lite så vi har en dator i vardagsrummet vilket är bra då vi aldrig använde vardagsrummet förut. Nu kan man sitta här vid datorn och gona sig av brasvärmen. Sedan har vi kopplat in den gamla Tvn till Visat om det är något man bara måste se samtidigt som vi äter middag. Den här veckan har vi kollat på tennis från Shanghai. Även hundarna myser av brasvärmen, Mindy i sackosäcken och Moa i soffan. 

Snart är det middagsdags, det blir favorit i repris, Taco. Imorgon kväll har Todd tennismatch igen, denna gång i Sollentuna.

Ponnygalopp 18/10

Här är info om söndagens ponnygalopptävling:

Ryttarmeddelande

Startlista

Mot varmare breddgrader

I morse när jag åkte till jobbet såg jag svanarna flyga söderöver.
I mitt nästa liv skall jag bli en flyttfågel, när det blir för kallt så drar man...




Sollentunaspelen 2009


Runspelen PS16

Det blev seger för Todd i finalen efter en jättespännade tresetare. Kenta, jag, mormor och morfar fick oss dryga två timmars nagelbitande underhållning. Grattis Todd, vi är stolta över dig!

Lördag 091010

Äntligen är helgens mathandling avklarad... Tycker det är så boring! Som tur var åkte Jeff med och hjälpte mig.

Todd vann sin match igår med 6-1, 6-2, så i eftermiddag, 16.30 blir det match i Vallentuna igen.

Men innan dess galoppkurs för Jeff & Ross.

Sedan blir middagen till TVn ikväll, Tacos, VM-kval Danmark-Sverige. Se till och vinn nu så "vi" får vara med i VM!




Ponnygalopp igen

Nästa söndag den 18:e oktober är det dags igen. Jeff kommer rida både Kungen och Grim.

Startlista 18/10

Torsdag 8/10

På promenad till Issjön med husse


Stadion 6/10

Kenta var och kollade på landslagsträningen på Stadion i tisdags. Zlatan kom lagom till presskonferensen... men Kenta hann stoppa honom för en autograf på Jeffs fotbollsceps som nu är guld värd!




Zlatan - The one and only


Laget


Bröderna Elm


Isaksson in action


Safari


Bollen i centrum


Lagerbäck - The Boss


Henke Larsson vill också vara med på bild


Grattis Grim II

Till din seger på Axevalla igår!


Grim & Jeff 13/9-09

Runspelen PS 16


Mamma, pappa, barn...


Sally, Coffie, Mindy, Vilda och Mingrid


Kanelbullens Dag

Tillbringade Jeff och jag på Skånsta kl 9-5...

Jeff och Kungen var med i förklassen med vägrade ut sig på en stor oxer som låg på blötaste stället på hela banan. Linn var med och hjälpte Jeff men åkte sedan hem med Kenta för att plugga. Jag och Jeff stannade kvar och hejade på kompisarna i klubben som tog sig till omhoppning och fick en fin andraplats, endast 6 tiondelar från segern! Växlande väder med sol och värsta regnskurarna, tävlingen hölls utomhus men det fanns åskådarplats under tak som tur var. Nu kommer klubben med till final i Botkyrka tack vare den fina placeringen. Jättekul!


Ett par fina språng blev det för Team JR.


Mera fredag!

Hoppträningen för Kungen och Jeff gick jättebra och därmed startar de på Skånstas tävling på söndag.

Todd har tyvärr fått WO på tennismatchen imorgon för motståndaren var skadad. Så nu blir det match på måndag istället.

Hittade jättefina gardiner och stolsdynor till köket, det blev så bra! Jeff fick ett par härliga fårskinnstofflor. På Coop hittade vi alltihop, den affären kan man lita på i alla lägen.

Nu har vi ätit kyckling, basmatiris, hemodlade tomater och jordnötssås till middag.

Kenta har åkt och handlat och för att hämta Todd som har lång träning på fredagar.

En härlig brasa har vi i öppna spisen, det är så kallt ute nu.

Kenta håller på att vinterdona för fullt utomhus, det är mycket att fixa med poolen och så. Imorgon skall jag meka ner studsmattan och packa undan den.


Tema JR tränar 2/10-09



Fredag 2/10

Idag var det jacka, vantar, mössa och strumpor som gällde på morgonpromenaden. Men nu är det ju oktober och då får man väl räkna med kyla igen...

Idag är jag ledig med Jeff som har studiedag. Vi skall köpa tofflor åt honom, ska även kolla på Jysk om de har någon lämplig gardin och dynor till köksstolarna som matchar kökets nya färger. Skulle vilja kolla på Indiska också...

Igår var jag på kurs i Hallonbergen med Nettan, lite grundläggande om det faktureringsprogram som hon använder i sitt företag. Hittade en trevlig outlet butik i centrumet där, det blev en jacka och tröja till Jeff.

Vid niotiden på kvällen var jag på Magnetröntgen av mitt vänsterknä, läkaren får svar om ca en vecka så då får jag höra vad det är som spökar förhoppningsvis.

I eftermiddag är det hoppträning för Team JR inför Allsvenskan Div II på söndag.





Slutställning i Sanktan pojkar 99





Lagmvof+ -pStatus
IFK Vaxholm 2 12 9 2 1 37 - 22 29  
Danderyds SK 6 12 8 0 4 42 - 17 24  
IFK Österåker FK 4 12 8 0 4 42 - 30 24  
Erikslunds KF 4 12 7 1 4 49 - 24 22  
Enebybergs IF 2 12 6 2 4 38 - 18 20  
Karby BK 12 6 0 6 36 - 37 18  
Åkersberga BK 5 12 6 0 6 30 - 44 18  
Täby IS 12 5 1 6 32 - 40 16  
Rydbo IF 12 5 0 7 37 - 40 15  
Vallentuna BK 2 12 4 2 6 23 - 40 14  
Bällsta FF Svart 12 4 1 7 20 - 31 13  
FC Djursholm 34 12 3 1 8 24 - 34 10  
IFK Lidingö FK 13 12 2 0 10 13 - 46 6

RSS 2.0