2009

GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR

ALLA ÅKESSON´S


Dé blev en dag på stranden...

Kenta, Jeff, Moa, Mindy och jag åkte ner till Garnsviken. Det var många skridskoåkare i farten.


"Räven raskar över isen"


"Kom dá Mindy!


Staty ?


Moa skötte livlinan


"Mora"








Födelsedagsbarn

Grattis Pappa Kenta
på din födelsedag !



Vi älskar dig !



Måndag 29/12

Skulle jobbat idag men "arbetsgivarna" var förkylda, stackarna, och tyckte det var onödigt att jag kom dit och blev smittad. Då får det bli Täby Centrum och byte av diverse julklappar. Blir väl inte förrän framåt eftermiddagen kan jag tänka eftersom vi kollade på Sagan om de två tornen som gick på trean igår och inte slutade förrän framåt ett tiden. En av de jobbiga delarna med jullov, uppe sent, sova till långt fram på dagen...

Mindy blev halt på vänster bak igår när vi var ute på promenad, hon hoppade över ett dike och när hon sedan kom tillbaka igen satt hon bara och såg ömklig ut. Hittar ingenting, sticka eller så men hon är lite, lite varm. Det är inget jätteallvarligt men hon får ta det lite lugnt ett tag, var redan lite bättre i morse.

Kenta och Jeff var iväg till tennishallen igår för att träna lite, Jeff tycker att det är så kul. Och duktig också om man tänker på hur lite han tränat. Nu funderar Jeff på att köpa ett nytt racket för en del av sina julklappspengar. Nu är Rosses vila snart slut (redan) på fredag skall Jeff börja rida igen, då har Kungen vilat en hel månad. Tänk vad fort tiden går ! På måndag den 5/1 klockan 19.00 sänder SVT2 ett sammandrag från Globen där troligen Jeffs intervju kommer med.

Nu vill nog hästarna komma ut efter sin något sena frukost...


Tennisrapport

26 december 2008 - 6 januari 2009

Världens största juniortennistävling spelas traditionsenligt
 i Salkhallen mellan Annandag Jul och Trettonhelgen.



Todd vann sin första match med 7-5, 6-3, han spelade jättebra och fick jättefin kritik av sin tränare. Det var lite väntetider så han började inte spela förrän straxt efter ett. Nästa match var uppsatt till klockan 17.00 och eftersom den första matchen inte var klar förrän vid tretiden, stannade vi kvar i tävlingshallen. De hade en fin resturang och Todd kunde äta en härlig pastarätt till det facila priset av 65 kronor, fick sallad, bröd och dricka till. Match nummer två började vid sextiden. Todd inledde strålande mot en jättebra kille från Västmanland, rankad etta där, som har spelat många fina turneringar med bra placeringar. Todd förlorade dock som väntat matchen men med bra resultat 6-4, 6-2. Trötta men nöjda var vi hemma igen vid halvnio tiden på kvällen. Tänkvärt att det bara var fyra killar från Stockholmsdistriktet som gick lika långt som Todd i turneringen.
Grattis till Todd för en jättebra prestation !
Det blev en lång dag i Alvik för Todd, Kenta och mig.



Todd spelade i sina nya fina julklappskläder.

Lördag 27/12

Igår var vi ute på en långpromenad med hundarna, jag och grabbarna. Det är så vackert nu när det är frostigt och is överallt. Vi hittade en roligt "vatten hål" med is på, Jeff försökte ha hål på isen och Mindy lekte Bambi. På vägen hem träffade Mindy grannvalpen Diva och de tog sin första lekstund tillsammans. När jag kom in efter två timmar ute var jag ordentligt kall om tårna. Sedan bar det av på middag hos mor & far, gott och trevligt.

Nu skall vi åka till SALK och se Todd spela mot en Norrman där. Om Todd vinner har han ytterligare en match i eftermiddag kl 17.00

So long !


Annandag Jul 26/12

Var och firade brorsonen igår som fyllde år. Det var trevligt och gott. När vi kom hem drog Todd, Jeff och Kenta till Näsbypark för att drilla lite tennis med Jeff och hämta Todds tennisväska. Innan dom åkte hade jag fått ett samtal på min mobil, Todd fick W.O mot sin första motståndare i SALK så nu spelar han imorgon klockan 12.00 istället. Här kan Ni se lottningen:

SALK OPEN 2008/2009

Senare i eftermiddag skall vi till Kyrkbyn på traditionsenlig julmiddag med syskon och kusiner. Jeff, Kenta och jag tittade på Die Hard 4.0 igår kväll. Action från början till slut med mycket pang pang, fast inte på ett makabert sätt.

God fortsättning på Er därute.

Födelsedagsbarn 25/12

Grattis Tim på din 8-års dag !



önskar vi alla på
Gökbacken

Julafton 2008

GOD JUL till Er alla !

Vi hade en trevlig "Lilljulafton" igår. God mat & dryck, roliga rim på klapparna, en söt bebis och en hjärtlig stämning !
Här kommer ett par bilder.




Farmors julklappar till oss


Rimklapparna












Melwins första julklapp !




Tisdag 23/12


Måndag 22/12

Mycket att fixa är det...



 


4:e Advent



Hejsan hoppsan Karlsson...

Dagen började med julmatshopping i Arninge vid tiotiden, först skjutsade jag Kenta till ett fotoprojekt. Linn var med mig och handlade vilket verkligen underlättar. När vi var klara efter en dryg timme skjutsade jag henne till Mörby. Där tog hon tunnelbanan hem till Caroline där det var julbak idag tillsammans med Jossan och ett par kompisar till henne och Carro. Sedan hämtade jag Kenta och vi åkte hem och lastade in alla matkassar. Till lunch blev det Tacotortillas. Efter lunchen gick Todd, Jeff och jag ut men hundarna i sommarhagen. Mindy tyckte det var så roligt att de var med på "hennes" promenad. Fixade stallet när jag kom hem innan jag gick in. Det var lite kallt idag, men soligt och fint.

Tittade på lite skidstafett och hästhoppning från Olympia medan jag värmde mig. Nu har vi klätt granen och den blev så fin. Kenta har hämtat Linn som hade bakat ett fint pepparkakshus, samt hade med sig lite apelsinchokladgotter och brända mandlar hem. Nu skall Mindy straxt få sitt första bad så här lagom till jul, vi får se vad hon tycker om det...


Varför hänger bollarna så högt ?


Om jag hoppar så når jag nog...


Vem gömmer sig där ?


Findus minns sin barnndoms jul,
det är därför vi slutat med
smällkarameller i granen...

Lördag 20/12

God Jul gott folk!

Igår eftermiddag åkte Todd,  jag och Jeff och julhandlade i Arninge. Jag blev klar med mina julklappar. Så nu är det bara maten som ska köpas och fixas. Todd hade träning på kvällen och Linn var barnvakt åt kusinerna. Jag lagade/bakade pizza till middag men den blev inte klar förrän straxt efter åtta, precis då Todd kom hem.

I morse åkte Kenta, Todd och Jeff till Näsbyparks tennishall då vår familj har helgjour där idag. Jeff tog med sitt racket ifall det skulle vara några lediga banor. Jag satte fart med tvätt, hästar, städning av spinelnät i stallet, hundpromenad och dammsugning. Nu har precis Linn vaknat och gör mig sällskap i "stora" huset. Vaniljfudgen står på spisen och kokar och jag skall se om jag kan få i mig någon frukost eftersom jag visst glömt bort det. Sedan skall jag koka "tomtegröt" till de lunchsugna som kommer hem efter trettontiden.

Kram på Er !


Julavslutning

Julkavslutningen var jättebra, treorna var så proffsiga och sjöng bra. Det hela var väldigt välordnat om man jämför mot katastrofen i somras... T om Todd var på scen, alla som läste spanska sjön Felize Navidad. Jag är så löjlig med uppträdanden blir tårögd bara dom säger första ordet i micen, knäppgök... Linn följde också med till sin gamla kära skola för att titta på lillebror.
Todd fick sina betyg, du är så duktig Todd ! Toppenbra som vanligt...




Fredag 19/12

Idag är det julavslutning i Karbyskolan. Jeff skall ju vara med och sjunga så jag skjutsade dit honom redan till kvart i åtta, sedan har de två föreställningar och vi skall gå på den senare runt halv tio, sedan blir det fika i klassrummet. Han var så stilig med sin kostym och röda polo. Linn hade sin avslutning igår.

Jeff hade sin sista fotbollsträning igår och Kenta var med som hjälptränare. Nu blir det lite fritt ett tag men på trettondagen är det fotbollscup i Åkersberga.

Ha en bra fredag !



Minnesluckan 18/12

Idag för 15 år sedan döptes Todd Roland Åkesson i Össeby-Garns kyrka.






Gårdagen

Var en riktigt jobbig dag igår, huvudvärk och throw up... Lyckades ialla fall åka och lämna in bilen i Åkersberga på service igår morse. Sedan hem och sova och vila eftersom det inte blivit så mycket av den varan under natten. Kenta fick göra en utryckning till Apoteket och handla Bamyl koffein brustabletter till mig. Vid tre när jag kände mig relativt pigg, stack jag ut med hundrana på en tur, det gjorde nog susen för jag mådde mycket bättre efter det. Åkte och hämtade bilen vid fyra och handlade lite på Willys. Rätt slut eftersom jag inte ätit något under dagen. När jag kom hem blev det knäckemacka med messmör och nyponsoppa.

Jeff åkte hem till en kompis direkt efter skolan och lekte, straxt efter fem hämtade Kenta honom och de åkte ner till tennishallen och spelade i nästan två timmar. Det blev ris och fiskpinnar till middag när de kom hem, en lagom diet för min mage inbillar jag mig ialla fall.

På kvällen fick jag ny energi då huvudvärken gett sig helt. Kokade chokladkola, satte en deg till mammas goda hemmagjorda pepparkakor samt bakade kokosdrömmar. Sedan tittade jag klart på miniserien på TV4, Dödsdomen.


Onsdag 17/12

Headake...


Tisdag 16/12

Lilljulafton = 23/12 hos oss.

Vi började med en ny tradition förra året, vi firar jul tillsammans med  familjen på makens sida en dag innan julafton. Det blir så stressigt för tjejerna annars och det är ju inte kul att dom ska kolla på klockan hela tiden för att hinna iväg i tid. På det här sättet kan vi i lugn och ro äta, fira jul och umgås tillsammans utan stress. Och i år har vi lottat så man behöver bara köpa en klapp var, till den man fick på sin lapp. Alla får ett paket var, det räcker  ju så man slipper bli ruinerad på kuppen. Trevligt ska det bli fast vi alla kommer sakna vår kära Farmor, men jag tror hon är med oss på sitt sätt ialla fall...

Idag har jag  jobbat och efter det var jag i Täbban en stund innan jag hämtade Linn i skolan när hon slutat för dagen. Jag  letade i hela Täby Centrum efter en röd skjorta eller polotröja  till Jeff innan jag fick inse att det  bara är jag som tycker man ska vara lite juligt röd på ett stiligare sätt till Jul. Vi  stannade till  i Arninge på vägen hem och där på Coop hade de ialla fall en röd polo. Jeffs klass skall ju uppträda på skolavslutningen i år. Det blir nog trevligt.

Jeff hade en kompis med hem idag. Jag var trött efter dagen så jag softade framför TVn en stund innan Jeff och jag gick ut och fixade pållarna. Sedan åkte jag till "Parken" och hämtade Todd. Kenta var på tennismöte nere i Karby. Nu har vi precis käkat middag, stekt potatis, stekt bacon och stekta ägg. Gott men  lite fettigt..


Sista skolveckan 2008

Godmorgon!

Igår åkte Todd, Jeff och jag iväg på lite julshopping ett par timmar. Mycket folk men vi var effektiva så det hela tog inte alltför lång tid. På vägen hem stannade vi vid ridskolan för att titta på Jane i Luciakadriljen, hon och Kevin var söta tomtar. Jeff och jag tog ett par lotter och vann 1 kg hästgodis, mums sa Petter & Rosse! Jeff passade också på att lämna julklappar till sina ridlärare som tack för i år. Till middag blev det potatis, köttbullar, brunsås, majs och lingon, det är alltid lika uppskattat.

Idag skall jag försöka fixa med lite fler julklappar vi får se om jag "orkar". Nu måste jag skjutsa Linn som visst missat bussen igen.

Bye

3:e advent




Halv nio ringde Jane (hade nästan somnat om efter att ha varit i stallet), de ska ha Luciakadrilj på ridskolan och hon undrade om vi kommer och kollar. Det är ju alltid trevligt med lite fika, så Jeff  och jag åker nog dit ialla fall.

Har kokat "riktig" tomtegröt idag till frukost, det är ju så gott.

Idag går vi ännu en grå, fuktig dag till mötes. Låter så härligt när man läser Linas blogg om snön de har där i Småland.

Nu är det bara tio dagar till julafton och julklapparna ligger fortfarande bara på planeringsstadiet i hjärnan...

Måste väl julpynta lite också och baka lite julgotter. Har inte fått någon riktig julstämning i kroppen i år...


13/12

Mindy blir fem månader idag, men det blev inga foton som jag tänkt...

Tog en långpromenad med hundarna till travstallet, det tyckte Mindy  var spännande, fast att gå i koppel hör inte till favoriterna.

Har bakat lussebullar och Linn & Jeff har bakat lite pepparkakor. Todd har haft luciafirande med aktiviteter i tennishallen.


Lucia

Trevlig Lucia till Er alla !


Grönsåpa

Idag har jag varit på fotvård, det är så skönt, labbarna känns som babyfötter när man går därifrån. Gissa vad man har i fotbadet, jo just det, grönsåpa.

Sedan blev det skurning av golv på nedervåningen. ja just det, med grönsåpa. Såpa är en av de bästa rengöringsprodukterna tycker jag, funkar jättebra till hästar också, sår, mugg, mm. Brukar även tvätta fårskinn, leggings, skodda ridbyxor mm i tvättmaskinen med grönsåpa, blir jättehärligt och inte lika stelt.

Sedan var jag ute och fixade stallet och tog en långrunda med hundarna som nu snällt får ligga och torka i tvättstugan, golven kan ju få vara rena en liten stund ialla fall.

Ikväll skall Linn till Globen och se Idolfinalen så jag ska spela in, ifall man ser en skymt av henne på TVn.


Till Nettan

Här är Coldplay...



Coldplay

Har köpt en biljett till Linn idag på Ticnet till Coldplay på Stadion i sommar. Det var tur man hängde "på låset" precis vid biljettsläppet kl nio, för nu när jag prövade igen var det omöjligt att komma fram...

If I were a boy...




eller vad säger Ni ?

Tänkvärd text ialla fall...

Täby Kyrka

Begravning idag klockan 12.00


Anna

Grattis alla Annor !

Vi är ett gäng i släkten som heter det...

2:a Advent



Igår spelade Todd och hans lagkamrater det sista och avgörande mötet i Tennisserien, de vann matcherna med 4-0 mot Örebro så nu står de som segrare i serien. Grattis killar! Todds singel var lite motig i början och han förlorade första set med 3-6 sedan lyckades han vända och få till ett betydligt bättre spel, han fick också coachning av självaste chefstränaren. Det är det som är så bra med serie- och lag matcher att tränare och lagdeltagare får sitta på bänken och heja och prata i pauserna. Annars är det ju väldigt strickt på tennismatcher om man jämför med andra sporter.
Todd & Anton fick spela dubbeln, deras sista tillsammans i 15-års klass !

Ja, som en del av Er vet, gick jag ju och ramlade i fredags, eller halkade ska jag väl säga. Jag är så klantig, tänkte mig inte för och gick på det enda hala stället på hela tomten, plattorna på gräsmattan. Föll som vanligt handlöst och gjorde någon sorts spagat, igen. Högerbenet fick sig en rejäl smäll på undersidan av lårmuskeln. Stackars mamma var ju här med Sally och blev alldeles förskräckt. Jag skulle ju försöka hålla igen smärtan för det är ju alltid så pinsamt när någon ser på när jag gör mina fadäser, varpå jag framkallade svimmningstendenser istället. Kenta fick hämta dynor så jag kunde ligga kvar ett tag och känna efter samt återfå blodet i skallen. Lyckades t om svimma efter ett försök att gå på toa senare på eftermiddagen men då hade jag ju tagit två citodon mot smärtan. Nu två dagar efter är det betydligt bättre.

Ikväll är det meningen att jag, Todd och Jeff skall åka på julbordskryssning med Vikingline och det skall nog inte vara något problem. Jag behöver ju inte springa omkring en massa, det är bara köandet som ororar mig en aning. Men jag har ju mina duktiga killar med mig. Min syster Cecilia och bror Staffan skall också åka med sina familjer. Kenta och Linn är hemma denna gång och sköter djuren samt skola.

Ha en trevlig andra advent, det skall jag ha !

Oops!...I Did It Again

Ni fattar va?

Fredag 5/12

Fick en liten sovmorgon idag (halv åtta). Har varit ute med hundarna en sväng på ängen. Det enda positiva med att det inte är snö och minusgrader är att jag kan använda min elmoppe. Fixat stallet och städat dogskit in my  garden.

Igår blev det Tacotortillias med tillbehör till middag, det är alltid lika uppskattat. Jeff fick gå på fotbollsträningen då han inte var något mer sjuk och idag är han i skolan igen. Jag skall nog baka lite lussebullar idag då det är ett starkt önskemål av "änglarna".


Torsdag 4/12

Jeff kräktes en gång i natt så han får vara hemma och ta det lugnt idag. Verkar inte vara något för han är pigg som en mört ! Han har druckit nyponsoppa och ätit en smörgås utan problem. Hes är han men sjunger ändå med sitt födelsedagsspel till Xbox, Lips. Jag har hästat och varit ute med hundarna som nu sover så sött i varsin hörna.

Skall hämta torv till Petter och senare lämna Pepparsalamikorv till mamma, tar med  Mindy så hon får leka en stund med Sally.

Minnesluckan 4/12

Idag för tre år sedan åkte Linn och jag till Brahe Hus för att ta emot Rain som kom från Laholm och mötte upp oss där. Det var en spännande resa för vi hade inte sett henne live innan. Ur transporten kom världens underbaraste häst...



November Rain xx

Onsdag 3/12

Idag har jag varit hemma och röjt lite efter Globen mm. Åkte en sväng till Åkersberga och köpte nya halvljuslampor till bilen. Hittade där ett täcke stort nog att användas som underlakan i vår vattensäng, på Jysks rea förstås ! Det blev lite mat och baksaker på Willys med. Köttbullemackor med rödbetssallad till lunch. Sedan har jag faktiskt läst klart Djävulsstjärnan av Jo Nesbo.



Nu ska jag låna Frälsaren nästa gång Kenta eller jag kommer till biblioteket.

Blandade Globenbilder


Mr John Whitaker


Han är den tappre siste Mohikanen...


...Vilda Västern är ej som förut


Bygg-Matte


Tessan pratar med Lina


"Horseball"(en)


Det segrande laget


Det är tufft att vara Horseball domare...


Kolla in Rosses hovar !


Hejdå Globen !


Tapto

Foton: Kent Åkesson



På kurs med "Kurt"

Efter en sen söndagsnatt, klev vi upp i tid för att trötta bege oss till skola mm. Själv går jag en Löneadministrationskurs i två dagar med Nettan inne på Kungsgatan. Roligt, men jag var seg mot slutet vid fyratiden. Forsättning följer imorgon. Väldigt flott med lunch på Golden Hits och ett fikabord som heter DUGA.

Rosse och Petter var så glada att se varandra igen så det skar i hjärtat...
En lååång lat dag i hagen har det varit för dem idag. Kom hem vid sex och då fixade jag och släppte in dem. Sedan var det uppackning av alla hästsaker vi haft i Globen, tvätt mm.

Efter middagen så gjorde jag äntligen klart paketkalendern, som alltid annars har hängt klar den första december när barnen vaknat. De får öppna var tredje dag och varje barn har ett "eget" inslagspapper, så då vet dom vilken dag som är deras. Ja ja, man kan inte vara bäst jämt.. nu fattas det två stycken paket som jag får komplettera med vid tillfälle !

Nu måste jag natta mig själv för "Kurt" hämtar mig halv åtta.


RSS 2.0