Valborgmässoafton

Ha en trevlig valborg !

image229

Alla nära och kära !

sa familjen
Åkesson

Jockey

Här är Jeff med sina nya häftiga jockeybrillor ! Rosse fick agera stativ...
Sedan tog Jeff & Ross en runda till klätterbackarna...
(utan glasögonen på)

image228


Poolbygget

Imorgon är det dags att resa väggarna till poolen, vi får förstärkning till kvällen. Då ska det jobbas, grillas och umgås.

image227

Kenta förbereder, 29/4 kl 16.40.


Sommardag

Har varit på jobbet idag, vi gjorde ärenden i Bredden till lunch, sedan åkte vi in till sta´n och provade en Honda CR-V som jag skulle vilja ha. Den var superbra att köra. Jag har ju kört en sådan ända till Danmark så Jeff och jag är ju redan helt inne på att det är en så´n vill vi ha. Vi får se.

Igår var Jeff och Linn inne med Ture och Britta på Täby Galopp en sväng för att träna. Todd var på Näsäng och tränade tennis, kom sedan ner till Täby Galopp för att åka med oss hem. Jag var ute och körde Rosse på eftermiddagen. Läkarbesöket var bra, ska få remiss till magnetröntgen för mitt värkande knä.


image226

Kalle Anka Cup 2008

Hej!

Här kan man läsa lottningen till Todds nästa tennistävling !

Kalle Anka Cup 2008

Ponnygalopp 3/5


Programblad

till lördagens ponnygalopptävling.

Morbror Jeff

Middagen hos farmor och farfar i går var som väntat trevlig och god. Man var som vanligt proppmätt när vi åkte därifrån. Vi hade två trevliga saker att skåla för på middagen, Todds tennisstipendium och att Kenta skall bli morfar runt 13:e november, jag blir ju då "plastmormor", så gosigt. Grattis Carro & Tobbe ! Här har du en som gärna är barnvakt.

Idag skall jag till läkaren på KS i Solna, sedan måste Kenta åka till tippen med skräpet som barnen lastat in i trailern för vi skall ju med Britta till Täby ikväll och träna. Startade en brasa igår och eldade upp allt ris som blivit när Kenta fällt träd mm. Ville inte vänta till Valborg för det blir ju torrare i markerna för var dag nu.

Nu skall pållarna få gå ut i hagen.

image225

"Morbror" Jeff, Turkiet 2001.

Lite mulet

Är det idag på söndagsmorgonen, Jeff sitter och spelar på gitarren och Kenta lär honom läsa noter. Dom "stora" sover så klart. Ikväll skall vi på middag hos Farmor & Farfar och träffa Carin, Jossan & Carro med pojkvänner, det skall bli trevligt och gott. Men innan dess skall vi fixa lite mer på tomten och motionera hästar.

Igår var det full aktivitet härhemma. Linn och Todd var jätteduktiga och började lasta in en massa skräp i transporten. Kenta jobbade som vanligt med poolförberedelser, men hann även plantera om en massa växter, pelagoner, tomater mm. Jag har tjatat mig till att han skall hjälpa mig med cocktailtomater, för han har ju såna "gröna" fingrar om man jämför med mig. Det skall bli så gott när dom är klarar, solvarma små söta...

image223

Jeff hade galoppsadel på träningen och det gick jättebra,
 den är ju lite smidigare för hästen än galoppjärnet så vi ska pröva att ha den på nästa tävling.
Britta var fin på kursen men väldigt pigg, Linn fick kämpa rejält för att hon skulle dämpa sin iver lite.
Hoppas hon på samma humör nästa tävling den 3:e maj :)

Vi fick även upp fotbollsmålet och Kenta och Todd fixade på nätet som är lite pyssligt.
 Vi satt för första gången denna säsong och åt middag i uterummet, (så härligt)
en av barnens favoriter, Tacos, och vem tycker inte om det !


image224


Over an out...

Lördag

I morse gick jag upp sex och fodrade hästarna, sedan gick jag in och la mig igen, Kenta var snäll och tog ut hästarna. Vid nio vaknade jag av att Staffan och Tim kom förbi på morgonpromenad. Tim var sugen på studsmattan så vi fikade i den härliga solen och lyssnade på gitarrkonsert av Jeff...

image221

Igår hade Todd sin sista Haga-träning och från nästa vecka blir det på Näsaäng.
Han har varit duktig och åkt kommunalt dit varje eftermiddag.

image222

Verkligen en fokuserad kille.


Jane var här och red med Jeff igår och ville förstås också inviga studsmattan. Linn promenerade med Britta då hon hade sin vän med sig hem. För mig blev det mycket utevistelse i solen igår också. Nu ska jag backa upp trailern så vi kan börja lasta in skräp som skall till tippen. Jeff är nu på fotbollsträning och senare skall Linn och Jeff på galoppträning vid Angarn.

Minnesluckan 25/4

image220

" Lille Boppi "

Städa, städa varje fredag

Har sprungit runt med dammsugaren på morgonen. Tråkigt, men behövdes verkligen. Det är en lika underbar dag som igår och det är riktigt hett på altanen.

Typiskt Tessan

"Idag är det bara 8 månader kvar till julafton..."



image219

Underbart väder !

Idag igen, det är bara att njuta så länge det varar. Pållarna fick slippa sina pyjamasar idag och gå ut "nakna" i hagen, såå underbart för dem. Det har torkat upp riktigt bra i vissa delar av hagen. Idag skall Todd till tandis, vi har kvartsamtal med Jeff och hans fröken direkt efter skolan. Och i eftermiddag börjar Jeffs efterlängtade uteträning med fotbollen.

Igår red Jeff lektion med Ross, utan "gräsätartyglar" och han försökte inte rycka tygeln ur Jeffs hand en enda gång! Tänk vad fort vissa hästar lär sig. Linn tog en uteritt med Britta.

För att slippa ett tjatmoment gav vi med oss och satte upp studsmattan igår. Nu är det bara fotbollsmålet som skall fixas också.

Kenta jobbar som en slav med poolen, på Valborg ska vi få hjälp av mina syskon och deras familjer att resa väggarna. De är så gulliga, Cecilia och Staffan, ställer alltid upp när det "gäller". Får se till att fixa en riktigt god middag då, några förslag ?



image218

Startlista

för ponnygaloppen

Startlista 3/5


image217


Ture & Jeff

Minnesluckan 23/4

image216

Findus

 när hon precis flyttat hem till oss, hösten 2004.

Tisdag

Var morgonpigg idag, gick upp sex och fodrade hästarna, väckte barn och ordnade frukost. Fick iväg alla i tid till skolbussen. Släppte ut hästarna och åkte till jobbet, var där innan utsatt tid idag, händer inte alltför ofta...


image216

Hittade en bild på pappas dator när Jane och Jeff är små
och sitter i "Grandmas" kök och käkar middag.

Duglig

har jag varit idag. I morse körde jag Rosse, sedan blev det lite solning och korsord på altanen. Sedan blev det nya tag. Klippte Moa, fixade stallet, fodrade lunch, städade boden. In för dusch och lunch.  Fixade tvätt, tömde diskmaskinen, ringde ett viktigt telefonsamtal. Jeff kom hem med bussen från skolan. Linn kom hem från skolan en timme senare. Åkte och tankade bilen, reservdunken till moppen och handlade. Kopplade på trailern när jag kom hem, skjutsade Linn och Britta till träning på Täby Galopp. Kom hem halv åtta, kopplade från trailern gick in och fixade middag, skickade iväg maken med bilen för att hämta Todd. 

Pust, stonk och stön, nu ska jag lägga mig i min stora härliga vattensäng som är nylagad.

Godnatt!

Uterummet

Kenta fixade iordning uterummet igår när vi var på fotboll, det är så härligt därute. Ska fixa lite med blommor och så när det blir varmare på nätterna.

image212

Här ligger jag och läser i godan ro
tills det kommer ett...



UFO !

image214

image213


Fotboll

AIK FF mot Karby BK 6-2.

image205

Uppvärmning

image206

Taktik

image207

Räddaren i nöden

image209

Mååål

image210

Hälsning

image211

Är det första gången Felicia håller på något annat lag än AIK ??


Todd och jag slog ihjäl ett par underbara timmar i solen vid Solna gymnasium.


Referat

Här kan man läsa om ponnygaloppen igår:

Ung Galopp

Skandinavisk Galopp

Galoppen

Idag gick det strålande för Jeff och Rossman, de knep (bättre så mamma) tredje platsen precis på målsnöret. Jeff är jättenöjd, första gången som han fått en placering! Två strålande killar. Tack Felicia för hjälpen med Jeff och Ross idag. Du är så juste !!

Britta ville inte riktigt idag och blev stående i starten, men vi tar dom nästa gång ! Hon var på ett så bra humör, ända till strulet i starten.

Nästa lopp är först den tredje maj, så nu har vi lite tid till träning inför det.

Ha en trevlig kväll!

Det blev inga foton idag tyvärr.

Våran Olga

Kenta lyckades knäppa lite bilder på vår "Olga" häromdagen.

image203

image204

Kallt

Ååå, jag är så trött på att frysa ! Dom sa ju att det skulle bli varmt idag ?

Snart kväll

Var iväg och shoppade skor till kidsen. Fick 6 par under 1000-lappen, det kallar jag bra. (Stackars Todd ville ha Lacoste, men det har den här mamman inte råd med.)
 
Nu sitter jag och väntar på:
1. Jeff och Linn, som är ute och rider.
2. Felicia, som skall vara nattgäst hos oss.
3. Kenta, som ska komma hem från skjutsning av Todd samt inköp från mataffären. (Det ska bli Tacos)

Staffan har hjälpt mig med bilen, den gamla Volvon vill bara att det skall vara jättevarmt eller helt avstängt. Så nu har vi stängt av värmen tills nästa vinter. Man måste skruva bort en massa saker för att komma åt, för jag har ju lyckats bryta av knappen för värmen.Tur att Staffan är så fingerfärdig.  Ja ja, man får tänka på att gamla Gittan gått 35000 mil!

Todd tränar på Haga till klockan åtta. Sedan kan vi fira helg. Imorgon är det ju ponnygalopp igen, och då passar det ju jättebra att Felicia är här och kan hjälpa oss med kusarna.

Ha det bäst !

image202

Linn & Petter-Gull för typ tio år sen.


Fredag igen

veckorna går så fort !

Igår på öppet hus i skolan var vi först och kollade i Jeffs klass de höll en redovisning om universum, Jeff och Jane var så duktiga och talade högt och tydligt. Jeff visade sina skrivböcker och redovisningsböcker han gjort. Sedan gick vi och tittade på Todds fotbollsgrupp i skolan, det är den bästa gruppen, både teknikmässigt och med en bra kamratskap, så därför fick de visa upp en fotbollsträning. Det var kul att se och mycket "action". Linn tränade ju in i det sista inför Cabarén så till hennes arbetslag gick vi inte. Kollade i Todds arbetslag och hittade trevlig "alster" som  han gjort. Mamma var också med, hon fick ju flänga runt då hon har fem barnbarn i skolan. Sedan var det dax att köa för att komma in till Cabarén. Man fick sig en del glada skratt, de gav lite pikar åt Rektorns sparkrävande insatser vilket jag tycker var bra. Linn var med i dansgruppen. Klockan åtta var det dags för hemfärd.

image201


Idag är barnen lediga och det bär väl iväg till Täby Centrum för att köpa nya vårskor åt dom, bra att passa på när de kan följa med.

Vitsippor

Nu har jag, Moa och Ture varit ute på en härlig sväng. Har införskaffat speedcarthjul till rockarden så nu rullar den så lätt och fint, och rejäla är däcken även för skogsterräng. Börjes i Tingsryd är bara bäst på hästgrejor ibland.

Det är så underbart i skogen, det är jag och djuren och mina tankar som får sväva fritt samtidigt som man hör fågelkvitter, vatten som porlar , ser vitsippor som breder ut sig och har en glad hund skuttandes vid sidan. Idag var Moa som vanligt och följde med hela vägen, tidigare gånger har hon vänt hem så fort vi börjat trava, men även hon känner väl också mer ork med alla dessa vårtecken. Solen skiner men man fick ändå klä på sig rejält för det blåser friska vindar här.

image200


Saknar verkligen ungdomens ridturer, man gav sig ut i skogen, inte någon speciell stig, ingen tid att passa, utan man red bara rakt in i skogen för att se var man hamnade. Det var bara jag och hästen.
Inga datorer, mobiltelefoner eller inrutade tidsscheman.
Doften och ljudet av kvistar som knäcktes...
Ååå, jag är så glad att jag har dom minnena.

Houri´ min älskade häst, tack !

image201

Lazy

Efter en rivstart på denna vecka har jag nu en förmiddag utan krav eller inbokade saker. Har tänkt köra nån ponny om det nu inte ska börja regna, bara för jag tänkte så har det blivit alldeles mörkt på himlen och solen försvann.

Igår var det ridlektion för Jeff och sedan hem snabbt och trycka i honom middag, för de ville ha med honom på en fotbollsmatch i laget. Det var lagets första match i serien och det blev en välförtjänt seger, 7-3, Jeff var målis första halvlek och lyckades sedan peta in ett mål i den andra.

Todd tränade på Haga och kom hem efter nio, idag har han en välförtjänt vilodag då det är öppet hus i skolan.

Linn tränade på Cabarén och tog sedan en kvällstur med Britta.

image198

Jeff som målvakt i Solna, mars-08.

Big Love

Heter en helt underbar TV serie som börjar idag på SVT1 kl 22.00.
Kan varmt rekommendera den !

Läs mer här:

BIG LOVE


image197


Karby skolan

I morgon är det öppet hus i barnens skola för alla nära och kära !

Klockan 17.00 börjar det och håller på till 19.00, då börjar Cabarén (19.10-20.00) som niorna gjort där Linn är med. Till den kan man köpa biljetter under kvällens gång, 40 kr för vuxen och 20 kr för barn.
Även Jeff har en uppvisning i sitt klassrum, men den är gratis.

Välkomna!

Klicka här för att läsa mera:

Karbyskolan

image195

image196

Jippi !

Det skall bli sol och varmt i helgen säger dom.

image194

Tänk dig att ha...

...en katt byrålådan, i en ask bland andra grejor...



image193

Findus

Flicka - den bruna mustangen

Såg en suverän snyftare idag, kan rekommendera den till alla häst och djurtokiga !



Ny vecka

Nu har lugnet åter lägrat sig över Gökbacken efter helgen och barnen är i skolan.

Denna vecka börjar Todd sin uteträning på Hagas tennisbanor, där skall dom träna i två veckor. Sedan skall förhoppningsvis uteträningen på Näsaäng ta vid om de får iordning där tills dess. Ännu ett vårtecken med utetennis, hoppas nu bara vädret blir ok.

På torsdag är det öppet hus i skolan och Linn tränar för fullt på Cabarén som niorna skall visa upp då. Jeff har sin sista inomhusträning denna vecka sedan skall det sparkas boll ute två träningspass i veckan fram till sommaruppehållet.
 
Hästarna skall förberdeas för nytt lopp på lördag. Tänk om 17 dagar skall vi öppna upp till den stora sommarhagen, vad hästarna skall bli lyckliga då. Men dom kommer inte få gå där hela dagarna, man måste ju tänka på deras tävlingsform.

Solen har lyckats leta sig igenom molnen ett par gånger idag men nån blå himmel kan jag inte se än...

Slö söndag

Idag har jag inte gjort mkt, urtrist väder. Lagat lunch och middag och var över en sväng på dan till Nettan och Staffan med ponnygaloppfilmen. Suttit vid datorn och varit ute som hastigast med Linn och Jeff i stallet som tog en kortare sväng idag. Hästarna har tagit loppen bra och var som vanligt att rida. Spikade upp deras nya fina plaketter. Kenta har varit hurtig, sprungit drygt en mil på förmiddagen och kört spinning med Jossan på em.

Fick nyligen höra nyheten om Engla, så fruktansvärt. Stackars familj !

I morgon ska det bli sol sägs det, vi får väl se, optimisten har talat...

Olga

Glömde berätta att Olga kom igår, det är vår sädesärla som kommer varje år från Afrika.
Olga är nog egentligen hanen men det är mest honom man ser. Försökte knäppa ett kort på honom igår
förmiddag när han vippade runt på gräsmattan, men Findus och Moa var inte särskilt samarbetsvilliga så
han flög upp i ett träd innan han kunde bli förevigad på rätt dag. Noterar datumet varje år för deras ankomst, det tidigaste är den 7:e april och senaste är den 14:e.

Det är nog ett av mina bästa vårtecken.

image192

Vinnarcirkeln

Referat finns att läsa på


www.unggalopp.nu

och

Skandinavisk Galopp


och här

Täby Galopp



image191



Celebrity Skin xx

Ponnygalopp

Grattis till mina älskade, en seger och en 4.e plats, Snyggt ridet Linn & Jeff.

image186

Mot segern !

image187

Vem är mest nöjd ?


image188

Lilla Ross Man på galopptävling


image189

Duktiga killar.


Nu ser vi med spänning fram emot nästa lördag.

 Det gick även jättebra för Jane i sin debut
men fick en träckare ivägen i starten och förlorade då några längder.



image190

Jane, Haze ch Staffan.

Premiär

Idag är det premiär för ponnygaloppen i ny regi.
  Jeff, Linn och Jane ska tävla idag.
 Kl 16.00 ca startar det första loppet som är kategori A.

Lycka till !

http://www.unggalopp.nu/articleView.aspx?articleid=800

image185

Britta & Linn


Grattis på födelsedagen

Niclas 16 år idag !


image184

Kusinerna på "hemmet" sommaren 2006

Smörgåsbordet

image183

Aja baja, Solis !

"Livat på landet"

Här är jag, Svettpärlan, i ett litet tidningsreportage för 40 år sedan!
Hu, vad jag är gammal...

image182

Biter i näsan

Solen försöker och försöker, men det går inte fullt ut, vinterkylan är envis och vill vara kvar. Ett par ögonblick kan man njuta men sedan kommer vädret liksom på sig och skickar en isande vindpust eller ett moln. Snoret rinner och det verkar vara min lott... att frysa.

Trots långkalsonger, mössa, vinterjacka, skinnhandskar och rejäla stövlar !

Man kan undra en dag som denna var jag fick namnet Svettpärlan ifrån...

Friday I´am in love


Thursday dosen´t even start...

Idag har Linn och Jeff ridit intervallsnabbjobb i  "Linns backe" med Britta och Ross. Imorgon får de ta det lugnt (hästarna) och ladda till lördagens tävling. Todd hade sin sista fysträning idag, tror det inte finns ett ställe som han inte har träningsvärk på. Nästa vecka ska han ha uteträning på Haga, med tennisrack förstås. Själv har jag bara varit hemma idag, samt varit och köpt strö och kraftfoder till pållarna. Har nog frusit mest hela dagen. Saknar min säng såååå, min varma mysiga. Kan nog inte klara mig utan vattensäng tror jag. Snart ska Jeff och jag baka havreflarn. Linns kompis hund (chihuahua) har fått valpar idag, ingen tik, så det blir ingen hund för Linn denna gång.


image182


Linns backe

Linda & Sudden samt Linn & Totto 30/3 2006.



10:e april 1996

Föddes vår sista halvblodsuppfödning Madicken. Jag hade varit och vakat i stallet varje natt under två veckors tid. Jobbade vissa em-kvällar på den tiden och naturligtvis passade Magi på att föla i hagen när jag var på jobbet. Kenta och vår snälla granne fick ta hand om det hela. Försöka komma nära fölet för att få in det med en galen mamma och alla andra hästar i hagen som stod i en ring runt den lilla. Det var liksom nu kallt och lite snö. Kenta fick bära in fölet (ca 50 kg) till stallet. Och försöka få in den galna Magi. Det hela gick bra och jag kunde åka lite tidigare hem från jobbet den kvällen. Fick sedan bremsa märren (förstföderska) så fölisen kunde få sina första viktiga slurkar med råmjölk. Nu är Madicken en fin ridskolehäst på Tungelsta ridskola.

image179

image180


Madicken

1996-04-10

e: Stanford
u: Magi
ue: Maraton


Minnesluckan 9/4

image178


Tävling i april 2004

Snö

vaknar man till idag. Snacka om aprilväder !

image177

Rugguggleväder

Jane och Jeff kom hem som stelfrusna ispinnar från ridturen. Dom hade tagit travbanerundan idag, bravo Jane, hon älskar annars att rida snövitrundan. Ombyte förnöjer. Linn har så mycket plugg så Kenta tog en långpromenad med Britta, ända till Knektstugan. Nu blåser det och snöar utanför fönstret.

Nu ska jag snart skala potatis till potatismoset som vi bl a ska ha till middag. (så tråkigt)

Vattensängen har sprungit läck igen så Kenta och jag ligger utposterade på tillgängliga ställen i huset och försöker sova...
Nu har vi gett upp hoppet att laga denna madrass en gång till. Vi får se hur vi gör.

Nä, "prollorna" väntar...

image176

"Ruggugglan"

Bajen

Det är fotbollsmatch på TV, och det hörs illtjut från grabbarna på övervåningen då Bajen gör mål, eller vid farliga situationer...
Det är tur man bor i ett ljudisolerat slott !

image175

Startlistan har kommit !

Klicka på länken !

http://www.unggalopp.nu/articleView.aspx?articleid=795



Spännande.

Nytt från "Gökbacken"

Idag såg jag bofinken "Knut" för första gången. Det är så härligt med alla vårtecken som poppar upp.

image174

Det är så härligt

på morgonen när man går ut för att fodra, då möts man av en kör av fågelkvitter, trots att det regnar. Där vilar inga ledsamheter !

image173


Nu börjar en ny härlig vecka, ett steg närmare sommaren ! Todd har fysveckan den här veckan på tennisklubben. Sedan börjar ute träningen så smått. Sedan är ju veckans höjdpunkt på lördag då det är ponnygalopptävling. Så Linn och Jeff ska förbereda sig och hästarna för det. Får se om startlistan kommer ut idag.

Här är tävlingsdagarna för Er som är nyfikna:

http://www.unggalopp.nu/articleView.aspx?articleid=718&topMenuId=17

Helgen är slut...

Efter vi kommit hem med Ture, så var det in och vila en stund för Linn och Jeff, sedan stack de ut med Britta och Ross på ridtur. Todd var och tränade hela förmiddagen i Näsbypark. Kenta åkte till Jossans spinningpass i Täby. Själv la jag mig i ett härligt bad, med något mysigt Africa spa grejs. Nu sitter vi på olika ställen och kollar på TV, jag kollar på nån film på Canal +, Todd och Kenta på TV4 sport och Linn kollar på Andra Avenyn.

Ha en trevlig söndagskväll.

image172

Ture på kval

image169

Haze, Ture, Kevin och Manolito.




image170

Ture & Jeff.



image171

Moa var med och hejade.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr hade vi bara min lilla kamera med och då blir bilderna inte så jättebra...

Nu är Ture också kvalad och klar för ponnygalopptävling.

Sunday

..always come too late

Igår när vi kommit hem från Täby, red Linn och Jeff en tur med Britta och Ture medan jag fixade klart i stallet.
Kenta gjorde senare på kvällen sin goda lasagne, den är oslagbar, såå gott.

Idag är det mulet här, det var ju så skönt igår med sol hela dagen. Men det kanske klarnar upp.
Tänkte förska vara duktig idag och ta med fika till galoppkursen.

image168

Täby Galopp 5/4

image164

Rosse´s fanclub.



image165

Uppvärming i trav.



image166

Korrigering av sitsen.



image167

Träningsloppet.


The Sentinel

Har skjutsat Kenta & Todd till städningen på Näsaäng. Passade på att tanka bilen på vägen hem, får ju tanka den en gång i veckan nu när vi bara har en bil, inte kul. Solen skiner och det blåser här så det var perfekt att hänga ut tvätten på tork. Såg en hyfsat bra flm igår "Hotet inifrån" med Michael Douglas och Keifer Sutherland.


FILMINFO

Thriller

Regi: Clark Johnson

Manus: George Nolfi

Skådespelare
Pete Garrison - MICHAEL DOUGLAS
David Breckinridge - KIEFER SUTHERLAND
Jill Marin - EVA LONGORIA
William Montrose - MARTIN DONOVAN
The Handler - RITCHIE COSTER
Presidenthustrun - KIM BASINGER

Biopremiär: 2006-09-01
Längd: 108 min

Hotet inifrån

Originaltitel: The Sentinel



Bio.nu Betyg: 0

Hotet inifrån

När Secret Service-agenten Peter Garrison (Douglas) får i uppdrag att
utreda mordet på en kollega uppdagar han ett hot mot Presidenten.
Men innan han hinner dela med sig av sin upptäckt blir han själv plötsligt
huvudmisstänkt då han är den enda som ger utslag vid ett lögndetektortest.

Godmorning sunshine !

Seeing forward to a new day with your favorit pet ?

image163



Hovtramp

image162


Måste bara visa denna härliga bild som Kenta tagit.

The weekend is close

Mötet igår om FSHD var bra, fick utbyta lite erfarenheter med de andra i gruppen, en sjukgymnast och arbetsterapeut berättade också lite om rörlighetsträning och hjälpmedel.

I Todds tennisdubbel spelade de bra men lite ojämnt, det var som väntat förlust. Jeff lekte med en kompis och hade "vilodag" från hästarna.

Lagade en god matpaj igår med vad kyl och frys förmådde, det blev bacon och lök med gorgonzola och cambonzola, botten av grahamsmjöl, den blev jättelyckad och god.

Idag kommer Jane och rider med Linn och Jeff, så alla hästarna får motion samtidigt. Imorgon ska Jeff in med Rosse till Täby för att vara med i ett kvallopp för träningens skull, Rosse har ju bara varit på Täby en gång så vi tänkte det var bra att han får komma in en gång till innan tävlingen nästa lördag den 12/4.

På söndag skall Ture kvala (det är ju nytt för iår att alla måste kvala innan start), det blir på Angarns stora bana. Sedan är han också klar för start i ponnygalopp när tillfället dyker upp. Jeff kommer ju starta Rosse i första hand för att testa honom i vår. Linn är med på Angarn med Britta för att träna.

Sedan är det städdag på Näsbypark tennisklubbs uteanläggning på lördag, då blir det Todd och Kenta som får deltaga där.

Läs vad Näsbypark skrivit om deltagandet i JSM

http://www.nptk.com/newsPage.php?page=311


Ha nu en trevlig helg!


Krokusar

440454-160

Så här fint var det i vår norrsiderabatt förra året.
Väntar nu på att de ska slå ut i år igen.
Vi bor i växtzon 5 det ungefär lika med Norrland verkar det som.


En vanlig torsdag

Ska iväg till KS Huddinge idag för att lyssna på "föreläsning" 2 om FSHD. Får se om jag hittar rätt nu när inte Cilia sitter bredvid och guidar.

Ikväll kl 18.00 skall Todd & Anton spela "Solnadubbeln"  i tennis. Lycka till grabbar !

Jeff red lektion igår, det gick bra, det var först mkt träning utan stigbyglar sedan roliga övningar med volter, cavalletti och galoppfattning.

I går var det fåglar som kollade in de nyuppsatta holkarna, hoppas det blir några inneboende snart.
 

image160

Todd & Anton i dubbel sommaren 2007

April, april din dumma sill...

Hej!

Nu funkar bloggningen igen. Har varit lite tomt faktiskt...
Här är det sol och flera plusgrader idag. Det har redan börjat torka upp lite utanför den ena grinden till hagen, äntligen ! Nu ser jag Todd och Jeff komma cyklade utanför fönstret...

Här har väl inte hänt nåt speciellt sedan i lördags, förutom att hovis har varit här och vattnet har förstås tinat ner till stallet. Hästarna har fått byta till "vårtäcken" (så fyndigt) i hagen så de inte skall svettas ihjäl. 

Snart är det dags att fixa iordning uterummet för säsongen och grabbarna har redan börjat tjata om fotbollsmålet och studsmattan. Men det får vänta tills gräsmattan har torkat upp ordentligt.

Nu skall jag ut i solen...

image157

Segt...

...är det idag.

Bakad ialla fall färskt bröd till frukosten, det var populärt. Linn och Jeff har ridit iväg till galoppkursen så jag skall straxt åka dit och titta. Måste dra en vända till Willys sen, inte kul. Men mjölk, smör, kattmat mm är slut så det är tvunget. Samt att Jeff skall på kalas i morgon så vi måste greja någon liten present. Det är ialla fall varmare ute idag fast det blåser men jag hoppas att vattnet till stallet ska tina i helgen.
 
Glöm inte att inatt skall vi ställa fram klockan en timme. Tänk sedan är det ljust till framåt åtta, sååå hääärligt !


Detta inlägg avser 29:e mars.

RSS 2.0