Var på Täby Galopp

i tisdags och såg den berömda jockeyn Frankie Dettori !

Världens främste showade på Täby

Sällan har en svensk galoppbana haft så celebert besök. Och världsjockeyn Frankie Dettori gjorde ingen besviken. Han bjöd på publiken på show och sitt eget spektakulära segerhopp.

Frankie Dettori tjusade publiken på Täby Galopp med det segerhopp han brukar bjuda på efter sina största segrar.

Tisdag 3 juni
Det var efter segern med hästen Mick Jerome i V65-spelets första avdelning som världens mest kända jockey fick besöka Täbys vinnarcirkel. Loppet var inget av de större för kvällen och förstapriset på 35 000 kronor lär tillhöra de minsta under Dettoris fantastiska karriär. Men det hindrade inte den 38-årige italienaren från att bjuda på sitt berömda segerskutt från hästryggen.
  Med som det fullblodsproffs han är väntade han med att hoppa tills den samlade hopen av fotografer positionerat sig och utbrast först:
  - Are you ready?
  Och väl nere på marken verkade stjärnjockeyn uppriktigt lycklig över sitt Sverigebesök.
  - Vilket underbart väder, det är som på Barbados. Jag vill tacka alla som kommit hit. Det är alltid speciellt att få vinna i ett nytt land och roligt att få komma hit och göra pr för vår sport, berättade Lanfranco Dettori.

Frankie Dettori på väg mot vinsten på hästen Mick Jerome.

Totalt red Dettori fem hästar på och fick förutom segern även med sig ett andrapris. 47 500 kronor till hästägarna täckte naturligtvis inte mycket av kostnaden att få hit världens mest kände jockey. Men allt kan bekant inte mätas i pengar och besöket lär förbli ett oförglömligt ögonblick för Täby Galopp och hela galoppsporten i Sverige.

Kanal 75




  

Kommentarer
Postat av: Nettan

Stackars häst ;-)



Då kan vi ju ta med Jeff hit efter fotbollen då? Och ta med kameran till oss så vi får se hur fin hon blir.



Kram N

2008-06-05 @ 15:13:55
URL: http://abvl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0