Söndagen 24/5

Denna dag var den sista i Division III hoppningen för detta år. Jag gick upp halv sex och fodrade samt tog en hundpromenad. Väckte Linn (som redan var uppe!) och Jeff vid sextiden. Hade packat det mesta kvällen innan så det var "bara" matsäcken som skulle fixas. Hämtade Kevin strax efter sju och sedan drog vi vidare mot Djursholms Ridklubb.

När vi kom fram hade det hänt en otäck olycka i en transport med en av hästarna från vår ridskola. Den hade kommit över bommen och låg på rygg fastkilad. Staffan och ett par andra driftiga gubbar gjorde en heroisk instats och lyckades till slut såga och banka så de fick loss mellanväggen och kunde få loss kilarna till frambommen, lagom tills Brandkåren anlände. De drog ponnyn bakåt så man kunde stänga framdörren så den stackars utmattade skrämda ponnyn inte skulle få för sig att ta sig ut den vägen. Efter att ha pustat ut en stund i "rätt" liggläge reste den sig upp och den kunde få fast mark under hovarna. Mirakulöst nog verkar den ha klarat sig rätt ok. Han fick dricka, beta, veterinärundersökas och pusta ut ett par timmar innan den fick åka tillbaka till sitt stall. Familjen som lånat ponnyn blev rejält chockade så det var tur vi var många som kunde hjälpa till.

Mitt i kalabaliken hade vi ju bråttom för Jeff och Jane skulle rida bland de första vid halv nio. Linn tog barnen och gick banan med dem medan Nettan gick till sekreteriatet och anmälde oss. Staffan och jag gjorde iordning shettisarna. Det blev lite snärigt med tid eftersom parkeringen var en bra bit ifrån anläggningen.

Linn gjorde som vanligt ett kanonjobb med barn och hästar. Jeff och Rosse gjorde en tjusig nolla med en vit rosett som belöning, även om det såg ut som Rosse inte vaknat riktigt. Jane fick starta om efter tre olydnader och fick äntligen runt Kevin en hel bana, bra kämpat tjejen.

Sedan skrittades ponnyerna av och vattnades innan de lastades på transporten för att invänta nästa klass. Alla var hungriga efter en stressig frukost, så vi bänkade oss på bästa platsen på läktaren där det för övrigt nästan inte satt några andra än vi från TGPK. 7 av klubbens 10 ekipage gick felfritt igenom första klassen.

Jeff och Lilla Ross Man blev uttagna till ett av klubbens lag och fick därmed starta som första ekipage i hela lagklassen. Staffan och jag åkte och gjorde iordning Kungen medan Linn och Jeff gick banan. En av de snälla tjejerna som var med och hejade tog Rosse och väntade på Jeff vid framridningen. Helt plötsligt säger de i högtalarna att "Nu är det fem minuter kvar till första start" Jeff fick brått till framridningen för att värma Rosse lite och som tur var blev det längre tid än fem minuter innan de kom igång med klassen.

Kungen var betydligt piggare denna runda, så Jeff fick tom ta ner honom i trav vid ett tillfälle för att tagga ner honom lite. Ännu en prydlig nolla med 18 poäng för stil. Nettan satt som vanligt och förde anteckningar så vi kunde se hur lagen låg till. Efter ett par timmars hejande och ständigt rotande i matsäcken hade Jeffs lag halkat ner till en 6:e plats och då packade vi alla ihop och åkte hem, det var fem som blev placerade. Totalt denna dag slutade Jeffs lag på en 7:e plats och det andra laget från klubben kom på 10:e plats. Det var många felfria ekipage denna dag och totalt fick de bättre poäng än oss.

Väl hemma vid femtiden sprang Rosse ut på sin äng med kompisen Petter. När jag och Jeff packat iordning slängde jag mig i poolen, 22,7 grader, och badade i drygt tio minuter, såå härligt ! En bra avslutning på dagen.

Team JR är ju bara bäst, så duktiga på att hoppa runt som om det var det enklaste i världen, fast man måste nog kalla dem Team JRL när det gäller hoppningen, för Linn hjälper, peppar och stöttar dem så bra !



Måste ju också bara säga:
Det är bara sju månader kvar till JULAFTON!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja, Linn, du är helt fantastisk, tack för all hjälp och peppning vid hopptävlingarna!



Låter som om jag ska på visit någon dag, så jag får testa om jag kan ha baddräkten;-)



Kram

2009-05-25 @ 10:48:50
Postat av: Nettan

Det var jag, men det förstod du nog;-)

2009-05-25 @ 10:49:56
URL: http://abvl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0