Tacogratäng med fläskfilé
Skall nog pröva något nytt till fredagsmiddag!
Ingredienser
Tacogratäng
600 g | fläskfilé |
---|---|
1 msk | smör |
1 pkt | tacokryddmix, (40 g) |
1 burk | ananasringar, (225 g) |
3 st | tomater |
200 g | nachips, påse |
0,5 tsk | salt |
1 krm | cayennepeppar |
275 g | mjukost, tub naturell (0,5 st tub) |
1 burk | tacosås, (230 g) |
2 dl | ost, riven lagrad, t ex västerbottensost |
Tillbehör
crème fraiche, lätt | |
---|---|
sallad, blandad |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Låter ju väldigt gott. Duktig du är. Kram.
Postat av: Tessan
Vi får väl se.. byter ut fläskfilén mot kycklingfilé dock
Trackback