Tacogratäng med fläskfilé

Skall nog pröva något nytt till fredagsmiddag!

 

Ingredienser

Tacogratäng

600 g fläskfilé
1 msk smör
1 pkt tacokryddmix, (40 g)
1 burk ananasringar, (225 g)
3 st tomater
200 g nachips, påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost, tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås, (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, t ex västerbottensost

Tillbehör

  crème fraiche, lätt
  sallad, blandad
 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna. 
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten. 
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg. 
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Låter ju väldigt gott. Duktig du är. Kram.

2012-08-31 @ 16:40:08
Postat av: Tessan

Vi får väl se.. byter ut fläskfilén mot kycklingfilé dock

2012-08-31 @ 16:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0